Ο Πρώτος Ένορκος 1

Author: Νυχτερινή Πένα /

Κεφάλαιο Πρώτο



   - Μακ Γκρέγκορ! Μακ Γκρέγκορ!

   Οι άνδρες που συνωστίζονταν στα βρώμικα σιδερένια κάγκελα που οριοθετούσαν το λάκκο ούρλιαζαν το όνομα με μένος και φανατισμό. Αρπαγμένοι από τα κάγκελα το φώναζαν ρυθμικά με όλη τους τη δύναμη.

   Ο κάτοχος του ονόματος στεκόταν μέσα στο λάκκο. Ήταν ένας ψηλός άνδρας και μάλλον σωματώδης,παρά τα κουρελιασμένα ρούχα του είχε κάτι το αγέρωχο πάνω του. Τα μάτια του ήταν γαλανά και το βλέμμα του ψυχρό καρφωμένο στον αντίπαλό του. Το αριστερό χέρι του κρεμόταν ματωμένο στο πλευρό του, στο δεξί του κρατούσε ένα μαχαίρι με πριονωτή λαβή.

   Απέναντί του στεκόταν ο Μουσταφά Τογρού,ένας θηριώδης άνδρας με ξυρισμένο κρανίο και παχύ μουστάκι. Στα χέρια του κρατούσε ένα τσεκούρι, ήταν ο πρωταθλητής των δεσμοφυλάκων. Βγάζοντας μια άναρθρη βάρβαρη κραυγή προχώρησε προς τον Μακ Γκρέγκορ. Η μονομαχία μέχρι θανάτου μεταξύ του Τογρού και ενός κρατούμενου ήταν το αγαπημένο σπορ των δεσμοφυλάκων των φυλακών του Κιουπ-Κόι.

   Ο Μακ Γκρέγκορ είχε κερδίσει την υποστήριξη των συγκρατούμενών του έχοντας καταρρίψει κάθε προηγούμενο ρεκόρ επιβίωσης απέναντι στο "Κτήνος" όπως ήταν γνωστός ο Τογρού. Ο Καναδός υπολοχαγός των Ρέηντζερς επισήμως δεν ήταν κρατούμενος ούτε καν είχε βρεθεί ποτέ στην Τουρκία. Σε λίγο θα ήταν νεκρός.

   -Μπορούν να μας σκοτώσουν ή να μας βασανίσουν, φώναξε ο Μακ Γκρέγκορ, ένα πράγμα δεν μπορούν να μας αφαιρέσουν, την αξιοπρέπειά μας.

   Ο Τογρού επιτέθηκε αλλά ο Μακ Γκρέγκορ μπλόκαρε το χτύπημα με το όπλο του. Η δύναμη του Κτήνους ωστόσο τον τίναξε στο χώμα. Ο Καναδός γύρισε γρήγορα ανάσκελα καλύπτοντας τα νώτα του και προσπάθησε να ξαναπιάσει το όπλο έστω και με το αριστερό αλλά ο Τογρού του το πάτησε και ύψωσε το τσεκούρι του. Ο Μακ Γκρέγκορ τον κοίταξε ατάραχος, έτοιμος για την συνάντησή του με το πεπρωμένο.

   Ο Τογρού γούρλωσε τα μάτια του και με ένα πνιχτό βογκητό σωριάστηκε στο χώμα,στην πλάτη του ήταν καρφωμένο ένα μαχαίρι. Μαυροντυμένοι πάνοπλοι άνδρες εισέβαλαν στο χώρο και κύκλωσαν τους δεσμοφύλακες.

   -Όλοι στα γόνατα και με τα χέρια πίσω από το κεφάλι. Όποιος δεν υπακούσει πεθαίνει.

   Ένας άνδρας διέσχισε το λάκκο σταματώντας μόνο για να πάρει το μαχαίρι του από το πτώμα του Τογρού. Έσκυψε πάνω από τον Μακ Γκρέγκορ.

   -Μάικ;

   -Γουίλλιαμ, είπε ο Μακ Γκρέγκορ, πάνω στην ώρα.

   Ύστερα έχασε τις αισθήσεις του.



   Όταν άνοιξε τα μάτια του αντίκρισε τον λοχία Γουίλλιαμ Βαλίν να τον κοιτάζει ερευνητικά.

   -Που είμαστε; ρώτησε.

   Αντιλαμβανόταν πως βρισκόταν σε ελικόπτερο και πως κουνιόταν αρκετά από το δυνατό άνεμο που ακουγόταν πάνω από το μουγκρητό της μηχανής και του έλικα.

   -Κοντεύουμε στο Τορόντο.

   -Τι έγινε εκεί πίσω;

   -Η επιχείρηση Ξίφος του Ισλάμ απέτυχε και ο Καρανταγή θα παίρνει κεφάλια, απάντησε ο Γουίλλιαμ Βαλίν, οι δικοί μας έφυγαν ήδη, μέσω Σάμου οι περισσότεροι.

   -Θα απογοητεύτηκαν οι Τούρκοι που με χάσανε, πάλι.

   -Κινδυνεύσαμε και' μεις να σε χάσουμε αυτή τη φορά. Σου έκανα ενέσεις με αντιβιοτικά ευρέως φάσματος και σου έβαλα φυσιολογικό ορό ενισχυμένο με δεξτρόζη για την αφυδάτωση και τον υποσιτισμό.

   -Και το πόρισμα;

   -Τον ξεγέλασες τον τύπο με το δρεπάνι αλλά για σιγουριά θα πάμε στο νοσοκομείο της Αγίας Ελένης, εκεί κατευθυνόμαστε αυτή τη στιγμή.

6 σχόλια:

Unknown είπε...

Μοιάζει να έχει ενδιαφέρον η ιστορία!
Περιμένουμε τη συνέχεια...
Ωραία ονόματα έχεις διαλέξει!

Νυχτερινή Πένα είπε...

Ευχαριστώ Νατάσσα. Πιστεύω θα σου αρέσει αφού σου αρέσουν τα μυστήρια.

Tiger Lily. είπε...

Καλή αρχή Νυχτερινή Πένα!
Αναμένω συνέχειαα..! :)

Νυχτερινή Πένα είπε...

Αύριο ή τη Δευτέρα η συνέχεια.

Marouli είπε...

Πολλη ομορφη η ιστορια!! Μπραβοοοοο!!
Αναμενουμε συνεχεια αλλα με την ησυχια σας!!

Μαρουλοφιλακια!

* εχω παρατηρησει ενα μικρο κολληματακι με το ονομα Γουιλλιαμ? ή μου φαινεται?

Νυχτερινή Πένα είπε...

Είναι από τα ονόματα που μου αρέσουν Μαρουλάκι.

Δημοσίευση σχολίου