Ο Πρώτος Ένορκος 2

Author: Νυχτερινή Πένα /

   Οι λοχίες Άλαν Κένινγκ και Ρόι Τίμπετς ήταν το πλήρωμα του περίπολου Α6 της στρατιωτικής βάσης Ντάουνβιου δίπλα στο ομώνυμο αεροδρόμιο του Τορόντο. Ο τομέας του περιπόλου ήταν στον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο 401 και παρά τον βροχερό καιρό και την ελαφρά ομίχλη δεν είχαν να αναφέρουν κάποιο πρόβλημα. Ήταν τόσο χαλαροί που ο Κένινγκ που οδηγούσε σιγοσφύριζε το Joyride των Roxette. Ο Τίμπετς κοίταζε τη θέα από το παράθυρο.


   Εμφανίστηκε μπροστά τους ξαφνικά, μια εξαϋλωμένη μορφή μέσα στη στροβιλιζόμενη ομίχλη. Θα την είχαν σκοτώσει αν ο Κένινγκ δεν είχε τόσο καλά αντανακλαστικά,πάτησε αμέσως φρένο και έστριψε το τιμόνι όσο πήγαινε. Το τζιπ γύρισε κάθετα στο δρόμο,γλίστρησε στο βρεγμένο οδόστρωμα και τελικά σταμάτησε μπροστά στη μορφή που είχε βγει από την ομίχλη.

   Οι δυο λοχίες πετάκτηκαν έξω από το τζιπ και πλησίασαν τη μορφή. Ήταν μια κοπέλα, γυμνή με τα βρεγμένα μαλλιά της κολλημένα στο μέτωπό και τα μάγουλά της, ήταν βουτηγμένη στο αίμα και είχε σταθεί κοιτώντας απλανώς μπροστά της. Οι δυο άνδρες την πλησίασαν με τα χέρια τους να πηγαίνουν στις λαβές των όπλων τους υποψιαζόμενοι πως κάτι δεν πήγαινε καλά.

   -Πως βρέθηκε εδώ; είπε ο Κένινγκ. Δεσποινίς; Μπορείτε να με ακούσετε;

   Η κοπέλα δεν αντέδρασε.

   -Ρόι, πιάσε τον ασύρματο.

   Ο Τίμπετς έκανε όπως του είπε και ο Κένινγκ επικοινώνησε με τη βάση.

   -Εδώ περίπολος Α6 προς κέντρο, βρήκαμε μια γυναίκα λευκή 18 με 22 ετών σε κατάσταση σοκ, δεν φαίνεται να υπάρχει κανείς άλλος εδώ ή κάποιο όχημα, παρακαλώ συμβουλεύσατε.

   Η απάντηση ήρθε σχεδόν αμέσως.

   -Εφεδρική περίπολος ειδοποιήθηκε και είναι καθ' οδόν. Διακομίσατε την γυναίκα στο νοσοκομείο της Αγίας Ελένης.

   -Ελήφθει.



   -RN75, προς έλεγχο. Άδεια καθόδου για το νοσοκομείο της Αγίας Ελένης.

   -Την έχετε RN75, πλάγιοι άνεμοι νότιοι - νοτιοδυτικοί τεσσάρων κόμβων με απότομες εξάρσεις.

   -Ελήφθει.

   Ο πιλότος του ελικοπτέρου στράφηκε στους επιβάτες του:

   -Κρατηθείτε, ο καιρός είναι κάπως άσχημος.

   -Κατάλαβες; είπε ο Βαλίν. Γυρίζεις στην πατρίδα μετά από τόσο καιρό και σε υποδέχεται με παλιόκαιρο.

   Γέλασαν καθώς το ελικόπτερο άρχισε να κλυδωνίζεται από το δυνατό αέρα στην κάθοδο προς το νοσοκομείο. Ο αέρας έκανε αδύνατη την προσγείωση στην οροφή του νοσοκομείου όπου βρισκόταν το ελικοδρόμιο και έτσι ο πιλότος τους επέλεξε να προσγειωθεί στο χώρο μπροστά από την είσοδο των επειγόντων περιστατικών. Το ελικόπτερο άγγιξε το έδαφος και αμέσως ο Μάικ Μακ Γκρέγκορ, ο Γουίλλιαμ Βαλίν και οι Ρέηντζερς Μάγιερς και Τζόνσον πήδηξαν έξω. Έτρεξαν σκυφτοί να βγουν από την εμβέλεια του έλικα και αμέσως μετά το ελικόπτερο απογειώθηκε.

    Οι τέσσερις πέρασαν την είσοδο του νοσοκομείου τραβώντας αρκετά βλέμματα καθώς πήγαιναν προς τον ανελκυστήρα. Ο Βαλίν πίεσε το κουμπί κλήσεως και στράφηκε στον Μακ Γκρέγκορ.

   -Πως αισθάνεσαι;

   -Έχω δει και καλύτερες μέρες αλλά σίγουρα δεν είμαι του θανατά. Έκανες καλή δουλειά απ' ό,τι φαίνεται.

   Ο ανελκυστήρας έφτασε και η πόρτα άνοιξε με ένα κουδούνισμα. Ο θάλαμος ήταν μεγάλος για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στη μεταφορά ασθενών σε φορείο. Οι τέσσερις Ρέηντζερς μπήκαν μέσα και ο Μάγιερς πίεσε το κουμπί του ορόφου που ήθελαν. Πριν κλείσει η πόρτα ακούσθηκε τρίξιμο από ροδάκια στο δάπεδο και ένας νοσοκόμος πλησίασε σπρώχνοντας ένα φορείο και συνοδευόμενος από δυο Ρέηντζερς. Ο Βαλίν εμπόδισε την πόρτα να κλείσει και μπήκαν και εκείνοι στον ανελκυστήρα.

   -Τι έχουμε εδώ; ρώτησε ο Μακ Γκρέγκορ και οι δυο Ρέηντζερς, που δεν ήταν άλλοι από τον Κένινγκ και τον Τίμπετς, εξήγησαν.

   Ο Βαλίν έσκυψε πάνω από την κοπέλα κοιτάζοντάς την εξεταστικά. Εκείνη άρχισε να ουρλιάζει και να χτυπιέται στο φορείο σαν να την διαπερνούσε ηλεκτρικό ρεύμα. Ο Μακ Γκρέγκορ έσκυψε από πάνω της καθώς εκείνη προσπαθούσε να αρθρώσει κάτι. Τα χείλη της έτρεμαν όπως ενός μικρού παιδιού που ετοιμάζεται να βάλει τα κλάματα.

   -Σάκρε...Β...Άσκουα,ψέλλισε με κόπο και παράπονο, γιατί εγώ;

   Τα μάτια της κοίταζαν την οροφή του ανελκυστήρα σαν έβλεπε κάποιον ανομολόγητο τρόμο να την πλησιάζει. Ο Μάγιερς και ο νοσοκόμος την ακινητοποιήσαν. Ο Μακ Γκρέγκορ παραμέρισε τα βρεγμένα μαλλιά από το πρόσωπό της και της είπε απαλά:

   -Είσαι ανάμεσα σε φίλους τώρα.

   Στράφηκε στον Βαλίν.

   -Άκουσες τι είπε; Δεν το κατάλαβα.

   -Δεν άκουσα τίποτα,είπε εκείνος.

   -Πολύ θα ήθελα να μάθω τι συνέβει.

   -Εσύ θα πας για ξεκούραση, είπε εκείνος. Αυτό είναι θέμα της αστυνομίας.

   -Είναι σε κατάσταση σοκ,είπε ο Μακ Γκρέγκορ καθώς ο ανελκυστήρας έφτανε στον προορισμό του και άνοιγε η πόρτα, με τόσο αίμα πάνω της, δεν θες να μάθεις τι έγινε;

   -Αν το αίμα ήταν δικό της, είπε ο Βαλίν, θα είχε πεθάνει από αιμορραγία. Όχι, χτύπησε κάποιον στη σφαγίτιδα φλέβα.

   -Κοινώς του έκοψε το λαιμό, σχολίασε ο Μακ Γκρέγκορ. Και δεν θέλεις να μάθεις πως έγινε;

   Κοίταξε την κοπέλα στο φορείο. Τα μάτια της κοιτούσαν απλανώς προς την οροφή του ανελκυστήρα.

   -Αναρωτιέμαι τι κρύβεις, είπε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου