Το ιστολόγιο του μήνα - Αύγουστος 2011

Author: Νυχτερινή Πένα /

   Οι περισσότεροι συγγραφείς, για να μην πω σχεδόν όλοι, κατασκευάζουν έναν κόσμο μέσα στον οποίο δημιουργούν τις ιστορίες τους. Λίγοι θα φτιάξουν και έναν δεύτερο, ο υποφαινόμενος είναι ένα παράδειγμα που μετά την Έρεμορ υλοποίησε και την Εσπέρια όταν εμπνεύστηκε μια ιστορία που δεν ταίριαζε στην Έρεμορ. Ωστόσο ανακάλυψα και έναν συνάδερφο στην τέχνη που προχώρησε στο επόμενο βήμα δημιουργώντας πολλά παράλληλα σύμπαντα στα οποία εξελλίσονται οι ιστορίες του. Και βρήκε ένα όνομα για το πλέγμα αυτό των παράλληλων κόσμων. Καλώς ήρθατε στην Κοσμοσύρια.
   Ας αρχίσουμε από το όνομα. Όπως λέει και ο ίδιος στο εναρκτήριό του κομμάτι στο ιστολόγιο, η ονομασία για το πολυσύμπαν αλλά και το ιστολόγιο προήλθε από την συρραφή των λέξεων κόσμος, σειρά και ροή. Στην Κοσμοσύρια λοιπόν θα βρείτε πολλές ιστορίες επιστημονικής φαντασίας, άλλες ουτοπικές. άλλες δυστοπικές, κάποιες με μια δόση ρομαντισμού.
   Ξεκίνησε από το Μάιο του 2011 και μέχρι τώρα έχει ανεβάσει μια αρκετά μεγάλη σειρά από ιστορίες που δείχνουν την αγάπη του για αυτό που κάνει και μια αστείρευτη παραγωγική έμπνευση. Αν θέλετε ένα μεγάλο ταξίδι στο διάστημα, σε κόσμους μακρινούς και όχι μόνο ο Νίκος και η Κοσμοσύρια σας περιμένουν στην διεύθυνση http://kosmosyria.blogspot.com/

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

omg!! εε ευχαριστώ πάρα πολύ για τη σημασία που έδωσες στο blog! :D
υπάρχουν κάποια άτομα που με διαβάζουνε σταθερά αλλά χάρη σε σένα τώρα με γνωρίσανε περισσότεροι!

είναι μεγάλη τιμή για εμένα που θεωρείς ότι έχω αστείρευτη έμπνευση :) είναι πολύ σημαντικό να νιώθω πως δεν είμαι εντελώς εκτός τόπου και χρόνου στον κόσμο της συγγραφής!

Νυχτερινή Πένα είπε...

Όχι δεν είσαι εκτός τόπου και χρόνου.
Μου αρέσανε τα διηγήματά σου, το έχεις σίγουρα το χάρισμα οπότε συνέχισε απτόητος.
Όσο για το να σε μάθουνε. Ελπίζω να βοηθήσω, αυτός είναι και ο σκοπός της ενότητας.

Νυχτερινή Πένα είπε...

Ευχαριστώ φίλε μου JK, καλώς ήρθες πίσω.
Καλό σου μήνα, να είσαι καλά.

Δημοσίευση σχολίου