Ο Αστεροειδής 8

Author: Νυχτερινή Πένα /


Χιούστον
23 Ιουνίου 2017
Ώρα 10:01
Ο Εντ και ο Ρόι κάθονταν στις θέσεις των πιλότων στον εξομοιωτή πτήσεων του Χιούστον. Γύρω τους βρίσκονταν μια εκατό τοις εκατό πιστή αναπαράσταση του πιλοτηρίου ενός διαστημικού λεωφορείου. Οι δύο σμήναρχοι εκπαιδεύονταν στο άλμα που θα έπρεπε να εκτελέσουν. Εκατόν πενήντα δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευση θα έμπαιναν σε τροχιά και θα ενεργοποιούσαν τη διαδικασία του άλματος.
Εναλλάξ εκτελούσαν χρέη κυβερνήτη και συγκυβερνήτη στις εξομοιώσεις για να είναι απολύτως σίγουροι πως μπορούσαν και οι δύο να πραγματοποιήσουν το ταξίδι από και προς τη γη του παρελθόντος.

 
25 Ιουνίου 2017
Ώρα 13:19
Ο Μάικ Γκόρντον γνώριζε πως πιλοτάρεται το διαστημικό λεωφορείο. Όντας επιλεγμένος για το πρόγραμμα «Εκκρεμές» ο Βρετανός είχε εκπαιδευθεί στην διακυβέρνηση του διαστημικού λεωφορείου και στις συνθήκες έλλειψης βαρύτητας. Όταν το πρόγραμμα πέρασε στην εφεδρεία η NASA, για να εκμεταλλευτεί την εκπαίδευσή του, τον υποχρέωσε να λάβει μέρος σε μια διαστημική αποστολή. Αυτή η απόφαση της NASA να «αποσβέσει» την εκπαίδευσή του είχε εξοργίσει τον Μάικ και γι’ αυτό δεν είχε καλοδεχτεί τον Τζέημς στο Ίνβερ Μπρας.
Τώρα ανανέωνε τις γνώσεις του και ταυτόχρονα ενημέρωνε τον Γουίλλιαμ και τον Ρικ για το τι μπορεί να αντιμετώπιζαν.

 
26 Ιουνίου 2017
Ώρα 7:55
-Βαρύ οπλισμό, λοιπόν, είπε ο Γουίλλιαμ.
-Όχι ιδιαίτερα, είπε ο Μάικ.
-Γιατί όχι;
-Οι δεινόσαυροι που διαθέτουν φυσική θωράκιση είναι, ήταν σωστότερα, αυτοί που δεν είχαν άλλη προστασία. Αυτοί δεν πρόκειται να μας πειράξουν.
-Φυτοφάγοι;
-Ακριβώς. Οι σαρκοβόροι παρότι σίγουρα σκληρόδερμοι δεν έχουν την πολλές φορές οστέινη θωράκιση των φυτοφάγων όπως οι τρικεράτωπες.
-Κατάλαβα, Μ -16 με εκρηκτικά φυσίγγια.

 
27 Ιουνίου 2017
Ώρα 18:15
-Η περιοχή που θα τοποθετήσετε τη βόμβα είναι μια περιοχή ιδιαίτερα πλούσια σε ανυδρίτη, είπε ο Λούις Νάνταγκετ, και αυτό είναι υπέρ μας.
Η Κάθρην και ο Αλεξάντερ παρακολουθούσαν με προσοχή τον ειδικό αστρονόμο της NASA.
-Στον εξοπλισμό της ακάτου υπάρχει μια συσκευή που εντοπίζει τον ανυδρίτη σε φασματοσκοπική ανάλυση. Θα ξέρετε έτσι που είναι το σημείο με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση σε ανυδρίτη. Αυτό το σημείο είναι εκείνο που θα δώσει την απειλή που τώρα αντιμετωπίζουμε. Εκεί πρέπει να τοποθετηθεί η βόμβα.

 
30 Ιουνίου 2017
Ώρα 20:01
Ο Τζέημς διάβαζε τις αναφορές. Όλα ήταν έτοιμα. Τα μέσα που θα χρειάζονταν, τα άτομα και οι διαδικασίες είχαν επιλεγεί, βρεθεί και δοκιμαστεί. Ήταν στη φάση επιχειρήσεων.
Σηκώθηκε απ’ το γραφείο του και έκανε μερικά βήματα για να ξεμουδιάσει. Η ανθρωπότητα δεν ήταν τώρα πια τόσο ανυπεράσπιστη μπροστά στον όλεθρο όπως δέκα μέρες πριν.
Το τηλέφωνό του άφησε έναν κοφτό ήχο. Αυτό σήμαινε πως είχε κάποιο μήνυμα. Πήρε το κινητό απ’ το γραφείο του. Το μήνυμα που είχε αποδέκτη αυτόν είχε αποστολέα τον Σαμ Χάρσαν, τον εκπρόσωπο τύπου του Λευκού Οίκου. Ήταν λιτό σε βαθμό που να αποτελεί υπόδειγμα λακωνικότητας: «Η Ιουλιέττα δημοσιοποιήθηκε. Η πρόεδρος θα κάνει δήλωση».
Ο Τζέημς άφησε το κινητό στο γραφείο αποκαμωμένος. Η δημοσιοποίηση του κινδύνου θα μπορούσε να προκαλέσει πανικό.

 
Λευκός Οίκος
Ώρα 22:30
Δεν υπήρχε χώρος ούτε για ένα ακόμα άτομο στην αίθουσα τύπου καθώς η πρόεδρος έμπαινε και κατευθυνόταν προς το πόντιουμ. Η σιωπή ήταν σχεδόν απτή, τόσο έντονη που θα ακουγόταν ακόμα και το πέταγμα μιας πεταλούδας. Οι δημοσιογράφοι περίμεναν με ανυπομονησία να ακούσουν τι θα έλεγε η πρόεδρος. Για να είχαν κληθεί τέτοια ώρα στο Λευκό Οίκο για μια έκτακτη ανακοίνωση της προέδρου θα’ πρεπε να’ ναι αληθινές οι φήμες για τον αστεροειδή.
Η πρόεδρος άρχισε να μιλάει.
-Καλησπέρα σας κυρίες και κύριοι. Αυτή τη στιγμή οι ηγέτες όλων των κρατών του κόσμου ανακοινώνουν αυτό που θα σας ανακοινώσω κι εγώ. Πριν από έντεκα μέρες ανακαλύφθηκε ένας αστεροειδής που κατευθύνεται προς τη γη. Θα προσκρούσει στη γη στις 16:02 στις 4 Ιουλίου, ώρα Ειρηνικού.
Οι δημοσιογράφοι πετάχτηκαν όρθιοι φωνάζοντας ερωτήσεις. Η πρόεδρος σήκωσε το χέρι και οι δημοσιογράφοι σταμάτησαν.
-Δεν υπάρχει λόγος να πανικοβληθούμε. Η NASA έχει βρει τον τρόπο να καταστρέψει τον αστεροειδή.
-Πώς; φώναξε ένας δημοσιογράφος.
-Θα τον καταστρέψει μια ειδική αποστολή που θα ξεκινήσει απ’ το Χιούστον το πρωί της 4ης Ιουλίου. Για να μην υπάρξει ωστόσο κανένας κίνδυνος αισχροκέρδειας και μαύρης αγοράς ισχύει απ’ αυτή τη στιγμή πάγωμα όλων των τιμών και θα ισχύει ως το τέλος της εκτάκτου καταστάσεως. Συνιστώ σ’ όλους να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους. Ευχαριστώ.
Η πρόεδρος κατέβηκε από το πόντιουμ. Αποχώρησε από την αίθουσα μέσα σε μια βροχή από ερωτήσεις. Η ίδια ευχόταν να ήταν τόσο σίγουρη πως η NASA θα τα κατάφερνε όσο έδειχνε η δήλωσή της.

 
Χιούστον
2 Ιουλίου 2017
Ώρα 20:00
Ο Τζέημς κοίταξε τα οκτώ μέλη της αποστολής που στέκονταν μπροστά του.
-Είστε έτοιμοι, είπε. Από εσάς εξαρτάται η επιβίωση του κόσμου. Από τώρα και ως αύριο το βράδυ είστε ελεύθεροι να ξεκουραστείτε, να δείτε τους δικούς σας. Να προσέχετε όμως, από εσάς εξαρτώνται όλα. Δεν θα θέλαμε να σας συμβεί κάποιο ατύχημα.

 
2 Ιουλίου 2017
Ώρα 22:01
Ο Ρόναλντ βγήκε απ’ το γραφείο του και έκλεισε την πόρτα πίσω του. Ξεκίνησε να πάει προς την έξοδο υπηρεσίας γιατί ήταν πιο κοντά στο χώρο που άφηνε το αυτοκίνητό του. Περνώντας έξω από το κατάλυμα των μελών της αποστολής είδε αναμμένο το φως στο αναγνωστήριο.
Τον ξάφνιασε το γεγονός. Μπήκε μέσα και βρήκε τον Μάικ Γκόρντον να διαβάζει ατάραχος ένα βιβλίο. Όπως ο Βρετανός κρατούσε το βιβλίο ο Ρόναλντ δεν μπορούσε να δει ποιο ήταν αλλά ήταν ένα πολύ μεγάλο.
-Καλησπέρα.
-Καλησπέρα, είπε ο Μάικ αναβλέποντας.
-Νόμιζα πως είχαν φύγει όλοι.
-Εγώ δεν είμαι ντόπιος.
-Και η Κάθρην που ζει μόνιμα στο Λονδίνο έχει καλέσει κάποιον δικό της.
-Εγώ, είπε μ’ ένα χαμόγελο ο Μάικ Γκόρντον, δεν έχω κανέναν στον κόσμο.
Ο Ρόναλντ έγνευσε. Έκανε να φύγει μα κοντοστάθηκε.
-Αν θες… Αύριο θα πάω για ιστιοπλοΐα με την οικογένειά μου. Είσαι ευπρόσδεκτος.
-Ευχαριστώ. Θα έρθω.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου