Ο Μαγικός Κύκλος

Author: Νυχτερινή Πένα /

Είναι ένα μυθιστόρημα που εξελίσσεται στο παρόν ( το παρόν που γράφτηκε για να ακριβολογούμε και είναι το 1989 ) αλλά και στην εποχή του Χριστού, ένα από τότε κρυμμένο μυστικό ή μυστήριο που τώρα κινδυνεύει με αποκάλυψη μέσω κάποιων χειρόγραφων. Ένα μυστικό που αναζήτησε ο Τιβέριος και ο Καλιγούλας μέχρι και ο Χίτλερ και οι αποκρυφιστές του Ναζισμού.
Θα μπορούσε να είχε γίνει πολύ καλό αν δεν είχε προσπαθήσει να αναμίξει όλες τις υπάρχουσες σχεδόν θρησκείες και μυθολογίες καταλήγοντας σε ένα πολύ αόριστο αποτέλεσμα και με κάπως αδύναμο τέλος. Έχω και το Οκτώ της ίδιας συγγραφέως ( της Κάθρην Νέβιλ ), ελπίζω να μου βγει καλύτερο.

5 σχόλια:

flash είπε...

και το Οκτώ εξελίσσεται σε δύο χρόνους, στοιχείο που γενικά βρίσκω απολαυστικό αλλά και στο συγκεκριμένο βιβλίο το είχα βρει τότε που το διάβασα, πριν οκτώ (για δες :ο) χρόνια περίπου, πολύ επιτυχημένο.
κάτι μου λέει οτι θα σου αρέσει και θα το ευχαριστηθείς! το θέμα του, το σκάκι, για τους λάτρεις, έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και είναι ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό, η μυθοπλασία που το τυλίγει γοητευτική, η ιστορική περίοδος πλούσια σε πρόσωπα και γεγονότα και σημαντική...
ξεκίνησέ το λοιπόν, θα περιμένω να μου πεις! :)

Clementine είπε...

Εμένα ένα άλλο που με εντυπωσίασε ,τόσο η ιστορία όσο και το γράψιμο του συγγραφέα , είναι ο Πίνακας της Φλάνδρας του Αρτούρο Πέρεθ -Ρεβέρτε .
Επίσης είναι μέσα σε δύο χρόνους ..στο τώρα και στον μεσαίωνα ..και το 9έμα περιστρέφεται γύρω από έναν πίνακα και ένα κρυφό μύνημα από τον ίδιο τον ζωγράφο . Έμενα έκπληκτη από τις συνεχείς αποκαλύψεις και τα ιδιαίτερα στοιχεία που παράθεται ο συγγραφέας για την συγκεκριμένη ιστορία :)
Γειάα :)

Νυχτερινή Πένα είπε...

Είναι στα μελλοντικά μου σχέδια και το Οκτώ, και κυρίως γιατί έχει να κάνει με το σκάκι που λατρεύω.

Νυχτερινή Πένα είπε...

Ξέρω την υπόθεση, ο πίνακας δείχνει μια παρτίδα σκακιού εν εξελίξει και κρύβει ένα μήνυμα για ένα φόνο και αυτό θέλω να το διαβάσω! Σε ευχαριστώ που μου το θύμισες!

Νυχτερινή Πένα είπε...

Καλή Ανάσταση φίλε μου και καλός πολίτης!
Να είσαι πάντα καλά και χαρούμενος!

Δημοσίευση σχολίου