Ημερολόγιο Συγγραφέα 3

Author: Νυχτερινή Πένα /

Όταν μίλησα τελευταία για τη συγγραφή είπα ότι δεν υπάρχει πρόγραμμα και δύσκολα μπαίνει η έμπνευση σε καλούπι. Φυσικά δεν υπάρχει πρόγραμμα και καλούπι στο πως έρχεται, πως χτυπάει η έμπνευση, αλλά όχι στο πως δουλεύουμε. Σε αυτό πρέπει να υπάρχει πρόγραμμα ή κάποια σταθερή επαφή αλλά αυτό είναι ένα τελείως διαφορετικό θέμα.
Από το προηγούμενο ημερολόγιο ξεκίνησα να γράφω κάποια από τα πράγματα που είχα στα σχέδια, όπως το δοκίμιο για τη συγγραφή και το αστυνομικό μπήκε σε τροχιά συγγραφής. Αποφάσισα να το ξεκινήσω αυτό επειδή προέκυψε ένας διαγωνισμός ενός εκδοτικού οίκου ο οποίος έχει απαιτήσεις στη θεματολογία και έτσι αποκλείονται τα φαντασίας όπως και η Πτήση που είναι ήδη στη μέση περίπου.
Οπότε ξεκίνησα να γράψω το αστυνομικό, δεν είναι ότι δέχονται τα αστυνομικά αλλά η υπόθεση του εν λόγω εγκλήματος άπτεται των σημείων που θέλουν. Ελπίζω να πιάσει τόπο μιας και θα είναι ένα καλό πρώτο βήμα. Το κατώτατο όριο για την συμμετοχή είναι 50.000 λέξεις, κάπου διακόσιες σελίδες σε Α4 οπότε θα το καταφέρω πιστεύω για να το στείλω ως το τέλος του χρόνου.
Από σύμπτωση 50.000 λέξεις είναι το ζητούμενο και στο Sff NoWriMo (Novel Writing Month) οπότε θα τα συνδιάσω και τα δύο. Πρώτη μου φορά που θα μετάσχω στον δεύτερο διαγωνισμό, στο Sff αυτός. Ελπίζω να επιτύχω τους στόχους μου και να συνεχίσω και την Πτήση ταυτόχρονα. Πολλούς στόχους έβαλα αλλά πάντα ήμουν απαιτητικός από τον εαυτό μου σε αυτόν τον τομέα, με την υποστήριξη της πριγκίπισσάς μου αλλά και τη βοήθεια των μελών του Sff, ειδικά όσων θα μετέχουν επίσης στο διαγωνισμό του φόρουμ, πιστεύω θα τα καταφέρω.
Μάλλον πριν κλείσω πρέπει να εξηγήσω τι είναι το Sff, ε; Είναι ένα φόρουμ που αφορά εκείνους που γράφουν, είτε έχουν εκδοθεί είτε όχι. Περιλαμβάνει μια ενότητα με θέματα που ενδιαφέρουν όλους εμάς που γράφουμε, πολλές από τις οπτικές και τις τεχνικές της συγγραφής. Αν και είναι προσανατολισμένο στην φαντασία και στην επιστημονική φαντασία περιέχει πολλά για να ωφελήσει και συγγραφείς άλλων ειδών. Πιο πολλά εν ευθέτω χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου