Λ όπως Λογοτεχνική Πρόκληση

Author: Νυχτερινή Πένα /

Όπως έχω ξαναπεί το διάβασμα είναι η δεύτερή μου απόλαυση μετά το γράψιμο. Διαβάζω πολλά βιβλία και όχι μυθιστορήματα μόνο αλλά και βιβλία για διάφορα θέματα που με ενδιαφέρουν ή που περιέχουν πληροφορίες που θα μου χρειαστούν σε κάτι που γράφω ή σχεδιάζω να γράψω. Διαβάζοντας λοιπόν τόσο πολύ είχα από χρόνια που έβαζα ένα στοίχημα με τον εαυτό μου και έλεγα πόσα βιβλία θα διαβάσω, κάθε χρονιά κατέληγα μεταξύ 40 και 50.
Ανακάλυψα όμως, με κάποια έκπληξη ομολογώ, χάρη στην συνάδερφο από το sff Naroualis ( το άρθρο της το βρίσκουμε εδώ http://www.weekinews.com/#!Προκλήσεις-της-Ευθυμίας-Δεσποτάκη/cjds/5506cc630cf2031a7640c47c ) ότι είναι αρκετά της μόδας αυτή τη στιγμή. Εντάξει το κάνουμε και στο sff, αυτή τη στιγμή έχουμε από μια σε κάθε είδος και μια γενική για 50 βιβλία μέσα στο 2015, αλλά εκεί είμαστε όλοι βιβλιοφάγοι και οι πιο πολλοί γράφουμε κιόλας.
Οπότε δεν έχω να πω τίποτα άλλο πέραν του ότι αν είναι μόδα επιτέλους έγινε μόδα και κάτι καλό ( αν είναι δε το νέο sexy που είπε τότε είναι ακόμα πιο πρωτότυπο να ασχολούμαι με κάτι που είναι sexy! ) και που βέβαια ενθαρρύνω όλους να την ακολουθήσουν. Μόνο κερδισμένοι θα βγουν. Εγώ έχω βάλει στόχο τα 50 βιβλία, εσείς;

6 σχόλια:

flash είπε...

εγώ δεν έχω βάλει στόχο, ποτέ δεν έχω βάλει... αλλά θα πρέπει να είναι πιο μεγάλος αν πούμε οτι θα ξεκινήσω να βάζω τώρα..
στα εκατό, ίσως; :P
λοιπόν, με έβαλες στη διαδικασία να θυμηθώ από την Πρωτοχρονιά και εδώ τί έχω διαβάσει... από μνήμης και από μια ματιά στο κομοδίνο και τη βιβλιοθήκη έχω βρει μόνο εφτά βιβλία! (μπορεί και κανένα να έχει ξεφύγει) αυτό πάντως μου κάνει ήδη εμένα μεγάλη εντύπωση γιατί κανονικά νιώθω να έχω διαβάσει κανένα-δυο-τρία :p
αυτό νομίζω συμβαίνει για δύο λόγους... επειδή μάλλον δεν ήταν πάρα πολύ καλά όλα όσα διάβασα
και ακόμα επειδή δεν είμαι εγώ καλά
δηλαδή αυτή η χρονιά είναι πολύ δύσκολη ως τώρα και δεν έχω διάθεση για... διάβασμα;... μπα, γενικότερα, δεν έχω διάθεση.
σκέψου οτι διαβασα στην αρχή της χρονιάς δύο,
ένα κάπου γύρω στις εκλογές
και ένα βιβλίο που ξεκίνησα αυτό το σκ και σήμερα το τελείωσα (και το κατευχαριστήθηκα :) )... αυτά, χοντρικά!
τα υπόλοιπα τσούλησαν αργά στα μεσοδιαστήματα, και κυρίως το Γενάρη, επειδή πάντα πρέπει να έχω κάτι που διαβάζω....
πριν από αυτό το τελευταίο που διάβασα λοιπόν σκεφτόμουν πόσα βιβλία με περίμεναν και εγώ δεν έπιανα ούτε ένα (τα έχω ξεκινήσει σχεδόν όλα αλλά δεν τα προχωρούσα... στάδιο πριν την κατάθλιψη είναι αυτό! :D) ολόκληρος ο Φεβρουάριος τουλάχιστον πήγε έτσι!!! είχα σκεφτεί στα σοβαρά οτι δεν μπορεί, κάτι έχω :ο)
στα λέω αυτά για να πείσω πόσο αραιή αναγνωστικά έχει αποδειχτεί ως τώρα αυτή η χρονιά :p και αν βγει αληθινή η ελπίδα μου οτι δεν θα συνεχίσει έτσι, ε τότε νομίζω τα εκατό είναι ένας πάρα πολύ εφικτός στόχος :)
με περιμένουν δέκα βιβλία στο κομοδίνο μου τα οποία, σε ιδανικές συνθήκες, μέχρι λίγο μετά το Πάσχα, δηλαδή σε ένα μήνα από τώρα, θα είναι όλα διαβασμένα! σκέφτομαι να... τρέξω λίγο, όχι μόνο να καλύψω τα κενά αλλά να ανακτήσω και τις δυνάμεις μου ;)
Καλές αναγνώσεις! ευχάριστες και ανέμελες, πάνω από όλα!!! :)))

Ανώνυμος είπε...

ενδιαφέρον. ναι κι εγώ το βλέπω πως είναι της μόδας, αλλά δεν χαίρομαι και θα σου πω γιατί. γιατί φαντάζομαι πως αυτό είναι όλο. της μόδας δηλαδή. ότι δεν το κάνουν οι περισσότεροι επειδή όντως το γουστάρουν, αλλά επειδή κάποιος το είπε, κάπου το είδε, κάτι τέτοιο τελοσπάντων άρρωστο. βέβαια σε περίπτωση που δεν ισχύει αυτό που λέω και που μακάρι, τότε συμφωνώ με τα όσα λες κι εσύ. όσο για τους στόχους μου... με αγχώνει πάρα πολύ να βάζω παραπάνω από ένα στόχο τη φορά γιατί με πιάνει μια μανία, πάω να τα κάνω όλα μαζί και στο τέλος δεν κάνω τίποτα. προς το παρόν ο στόχος μου είναι να τελειώσω το διάβασμα του δεύτερου τόμου του Abarat από clive barker. :)

Νυχτερινή Πένα είπε...

flash, 100 βιβλία είναι νομίζω δύσκολος στόχος εκτός και αν διααβάζεις μόνο χωρίς να κάνεις τίποτα άλλο στον ελεύθερο χρόνο σου και πάλι θα πρέπει να είναι μικρά βιβλία. Ας πούμε το Πέρασμα που διαβάζω εγώ τώρα είναι 1000+ σελίδες παίρνει καιρό ένα τέτοιο βιβλίο.
Εύχομαι καλή διάθεση και φυσικά καλές αναγνώσεις!

Νυχτερινή Πένα είπε...

Aly, ελπίζω ότι ξεκινώντας για μόδα θα τους μείνει μια καλή σχέση με τα βιβλία για να συνεχίσουν το διάβασμα, ελπίζω δεν τους έχει αποβλακώσει η τηλεόραση.
Όσο για το στόχο, ένα βήμα τη φορά, κανένα πρόβλημα, να δούμε απλά πόσα θα μαζευτούν.
Εγώ έχω προς το παρόν να τελειώσω ένα τεράστιο βιβλίο!

flash είπε...

Είμαι νυχτερινή αναγνώστρια ;) κατά τη διάρκεια της ημέρας διαβάζω σπανιότερα και περιορισμένα χρονικά... αλλά και ό,τι κερδίζω από τον ύπνο (κέρδος το βλέπω ;) ) μου φτάνει για να διαβάζω ένα βιβλίο μέσα σε μία έως το πολύ πέντε ημέρες, ανάλογα τις σελίδες του όπως λες, αλλά και το θέμα, που ορίζει και αυτό τον ρυθμό πολλές φορές.
Το τελευταίο πχ ήταν 450 σελίδες, το ξεκίνησα την Κυριακή και τελείωσε την Τρίτη το πρωί σε κάποιο κενό που είχα... οπότε... :)))

Νυχτερινή Πένα είπε...

Φυσικά είναι κέρδος, ο ύπνος είναι αναγκαίο κακό.
Αλλά εγώ έχω σαν προτεραιότητα το γράψιμο οπότε το διάβασμα περιορίζεται. Αν δεν έγραφα δεν θα αρκούσαν ούτε 100 βιβλία για μια χρονιά.

Δημοσίευση σχολίου