Writing Update – Οκτώβριος 2016

Author: Νυχτερινή Πένα /

Άλλος ένα μήνας έφυγε και επιτέλους χειμωνιάζει. Και όσο χειμωνιάζει εγώ φαίνεται ότι εμπνέομαι μιας και έγραψα αρκετά αυτό το μήνα. Να δούμε τι κάναμε: 1976 λέξεις και ολοκλήρωσα τα Μυστικά (επιτέλους!), 12077 για τους Ταξιδιώτες των Κόσμων, που επίσης ολοκληρώθηκε, 3234 για την Επιχείρηση, 2000 για το καινούριο αστυνομικό – δικαστικό που άρχισα μέσα στον Οκτώβριο. Τέλος έχω 3000 από τον Πρώτο Ένορκο, τη δεύτερή μου απόπειρα στο wattpad. Στο σύνολο είναι 22287, κοντά στις 22500 αν υπολογίσω και ένα ποιητικό έργο 70 στίχων που έγραψα. Καθόλου άσχημα για το μήνα.
Και πάμε για το Νοέμβριο. Αν ο Νοέμβριος θα φέρει περισσότερα; Σχεδόν σίγουρο μιας και είναι μήνας συγγραφής στο sff το περίφημο NoWriMo, οπότε θα έχουμε αυξημένη δημιουργία.

Καλό μήνα και καλή δημιουργία σε όλους.

Ιστολόγιο του μήνα – Οκτώβριος 2016

Author: Νυχτερινή Πένα /

Σας αρέσουν οι χειροτεχνίες και οι κατασκευές;
Αν σας αρέσουν σας έχω το κατάλληλο ιστολόγιο. Εκεί μέσα θα βρείτε ιδέες για κάθε είδους κατασκευές, με σχεδόν οποιοδήποτε υλικό και πολλές ιδέες για τη μεταποίηση αντικειμένων που δεν χρησιμοποιούνται σε κάτι άλλο χρήσιμο. Αν όλα αυτά σας ενδιαφέρουν και έχουν κάνει τα μάτια σας να λάμπουν δεν έχετε παρά να πάτε στην παρακάτω διεύθυνση: https://rena-wwwrena.blogspot.gr/

Διπλή Απειλή

Author: Νυχτερινή Πένα /

Ο ντετέκτιβ Άλεξ Κρός έχει να αντιμετωπίσει έναν κατ’ εξακολούθηση δολοφόνο που αυτοαποκαλείται Σόουμαν, κανείς δεν ξέρει ποιος είναι, ποια είναι τα κίνητρά του και με ποιον τρόπο επιλέγει τα θύματά του. Και ενώ ο Κρος προσπαθεί να συλλάβει τον Σόουμαν πριν ξανασκοτώσει έρχεται ακόμα ένα πρόβλημα να προστεθεί σε αυτό. Ο πρώην πράκτορας του FBI, και επίσης μανιακός δολοφόνος, Κάιλ Κρεγκ, αποδρά από τη φυλακή και έρχεται στην Ουάσιγκτον επιθυμώντας εκδίκηση για τη σύλληψη και τον εγκλεισμό του από τον άνθρωπο που τον έπιασε, τον Άλεξ Κρος.
Ένα καλό αστυνομικό από τον Τζέημς Πάτερσον που κρατάει την αγωνία ως την τελευταία σελίδα, ένα απολαυστικό ανάγνωσμα για τους φίλους του είδους.


Το Αρχείο Του Σέρλοκ Χολμς

Author: Νυχτερινή Πένα /

Το τελευταίο βιβλίο του Ντόιλ για τον πιο γνωστό ντετέκτιβ όλων των εποχών είναι όπως και όλα τα προηγούμενα ένα γοητευτικό ταξίδι στην ύστερη Βικτωριανή Αγγλία και μια νοητική πρόκληση να δεις αν θα καταφέρεις να βρεις τον ένοχο πριν τον αποκαλύψει ο Χολμς. Κάποιες ιστορίες είναι εξαιρετικά πρωτότυπες όπως η Χαίτη του Λιονταριού και οι Βρικόλακες του Σάσεξ, άλλες θυμίζουν προηγούμενες όπως η υπόθεση των τριών Γκάριντεμπ αλλά είναι όλες απολαυστικές και φυσικά συνιστώνται σε όσους αγαπούν το είδος.

Βιβλία Για Κατέβασμα

Author: Νυχτερινή Πένα /

Με αφορμή το σχόλιο του φίλου Γιάννη (θα τον βρείτε εδώ με το Ηδύπότόν του http://idipoton.pblogs.gr/) συνειδητοποίησα ότι παρότι η ενότητα είναι πάντα εκεί στα δεξιά, πολλοί από τους νεότερους αναγνώστες ίσως δεν ξέρουν τι είναι. Εκεί λοιπόν, κάτω από τον τίτλο βιβλία, είναι ολοκληρωμένα έργα μου και μπορείτε να τα κατεβάσετε αν σας εξυπηρετεί αυτός ο τρόπος για να διαβάσετε. Προσεχώς θα κάνω μια ανάρτηση με τις υποθέσεις τους. Αν κάποιος σύνδεσμος δε λειτουργεί αφήστε ένα μήνυμα για να τον φτιάξω.

Ημερολόγιο Συγγραφέα 4

Author: Νυχτερινή Πένα /

Είναι βράδυ, μόνος μου στην ησυχία κάθομαι περιτριγυρισμένος από το έργο μου. Τα έργα που έχω ολοκληρώσει, εκείνα που δουλεύω, εκείνα που περιμένουν τη σειρά τους, σημειώσεις σε μπλοκ και τετράδια, κολλημένες στο γραφείο ή απλά πρόχειρα σημειωμένες. Σχεδιαγράμματα, διορθώσεις κάποιες αλλαγές. Και ποτέ όλο αυτό δεν σταματάει. Συνεχίζεται, αλλάζει, εξελίσσεται και μεγαλώνει.
Απόψε τελείωσα τα Μυστικά και έμεινα με τρία έργα και την Τρίτη θα ολοκληρωθεί και η πρώτη μου εμφάνιση στο wattpad. Αυτό δε σημαίνει ότι θα σταματήσω ή θα επαναπαυθώ. Έχω ήδη σχέδια για το τι θα βάλω μετά στο wattpad αλλά και ποιο θα είναι το νέο έργο που θα ξεκινήσω ίσως και αύριο.
Δεν υπάρχει κάτι πιο όμορφο από το να γράφεις, όσοι γράφετε εκεί έξω, μην αφήσετε ποτέ να σας το πάρουν.

Writing Update – Σεπτέμβριος 2016

Author: Νυχτερινή Πένα /

Άλλος ένας μήνας πέρασε, λίγο πιο χαλαρός από καιρό και σαφώς πιο άνετος από δουλειά μου επέτρεψε να ολοκληρώσω τρία ποιητικά έργα και δύο ιστορίες φαντασίας, θα τις δούμε και εδώ κάποια στιγμή, ενώ προχώρησα και τα υπόλοιπα μεγάλα έργα μου. Ας δούμε και μερικούς αριθμούς, έγραψα 4328 λέξεις στα Μυστικά (είπαμε έχουν τον ατελείωτο!), 2799 για την Επιχείρηση, το πολιτικό - στρατιωτικό μυθιστόρημα που άρχισα τον Αύγουστο, 3790 για το Σμαραγδένιο Φυλακτό, τη μια ιστορία, και 2979 για τη δεύτερη, το Φυλακτό, ακόμα 8000 για τους Ταξιδιώτες που δημοσιεύονται στο wattpadΜαζί λοιπόν με το ποιητικό μου έργο θα περάσαμε και τις 22000 λέξεις, καθόλου άσχημα.
Ήταν καλός μήνας ο Σεπτέμβριος και ελπίζω ότι ο Οκτώβριος θα είναι πιο κρύος όπως πρέπει και θα φέρει πιο πολλή ακόμη συγγραφή.

Ιστολόγιο του μήνα – Σεπτέμβριος 2016

Author: Νυχτερινή Πένα /

Σαν Νυχτερινή Πένα που είμαι μου κίνησε την περιέργεια το να βρω έναν ακόμα «νυχτερινό» κάτοικο στο χώρο των ιστολογίων με το όνομα Νυχτολούλουδο και φυσικά τον επισκέφθηκα. Εκεί με περίμενε μια έκπληξη στον τίτλο αφού κάτω από την ονομασία έκανε λόγο για έναν έρωτα πιο δυνατό από το φόβο του θανάτου πράγμα που με ξάφνιασε αφού δυσκολεύομαι πολύ να συλλάβω οποιοδήποτε φόβο ως πιο δυνατό από αυτόν του θανάτου ( είναι το μόνο που φοβάμαι αλλά είναι ένα άλλο θέμα αυτό ) και έτσι ξεκίνησα να διαβάζω τις αναρτήσεις του. Βρήκα έναν ολόκληρο θησαυρό από ποιήματα για μια αγαπημένη που ονομάζει Μάγισσά του μιας και τον έχει κερδίσει ψυχή και σώματι. Για να διαβάσετε και’ σεις τα ποιήματα αυτά και να δείτε έναν δυνατό έρωτα δεν έχετε παρά να κάνετε μια επίσκεψη εδώ: http://fititi.blogspot.gr/