Πρωτοχρονιά Με Τον Δολοφόνο

Author: Νυχτερινή Πένα /

Η εταιρία Λήλαντ και Ρόουλι ετοιμάζεται να δεχθεί τη συγχώνευση με μια πολύ μεγαλύτερη εταιρία. Οι μέτοχοί της βρίσκουν ταιριαστό να κάνουν την απαραίτητη συνεδρίαση και ψηφοφορία το τελευταίο βράδυ του χρόνου. Μόνο που μετά την ψήφιση της συγχώνευσης δέχονται ένα απειλητικό σημείωμα κάποιου αντίθετου με αυτήν που απειλεί να σκοτώσει όσους είναι απαραίτητο ώστε με την αλλαγή στην κατοχή των μετοχών το θέμα να τεθεί και πάλι σε ψηφοφορία. Τον αγνοούν ως τον πρώτο φόνο. Μετά έρχεται και δεύτερος. Ποιος είναι ο δολοφόνος; Και ποιο είναι το κίνητρό του; Θέλει να σταματήσει την συγχώνευση ή μήπως κάτι άλλο οπλίζει το χέρι του;
Μια ιστορία μυστηρίου που σε κρατάει σε αγωνία με την εξέλιξή της μέχρι το τέλος και την αποκάλυψη των γεγονότων. Συνίσταται στους λάτρεις των αστυνομικών και των μυστηρίων.

Επικίνδυνα Παιχνίδια Για Κορίτσια

Author: Νυχτερινή Πένα /

Όταν οι δεσποινίδες Μπάμπροκ εξαφανίζονται, τόσο η αστυνομία όσο και ιδιωτικά ξεκινά εντατικές έρευνες, Τι γίνανε; Πρόκειται για καπρίτσιο; Διαφωνία με τον πατέρα τους για το χαρτζιλίκι τους ή μήπως κάτι πιο σοβαρό; Συνδέεται με την εξαφάνισή τους η αυτοκτονία μιας καλής τους φίλης μόλις αρχίζει η έρευνα;
Μια ενδιαφέρουσα ιστορία με μια κατάληξη που εμάς δεν μας ξαφνιάζει σήμερα αλλά εκείνη την εποχή θα πρέπει να ήταν μια μεγάλη ανατροπή, δεν μπορώ να επεκταθώ για να μην χαλάσω το σασπένς. Είναι μια καλή ιστορία για τους λάτρεις των αστυνομικών.

Ματωμένα Δολάρια

Author: Νυχτερινή Πένα /

Η ντίβα της όπερας Όλγα Ντίνο ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Ιταλία με ένα πλοίο και με τον μέλλοντα σύζυγό της, μαζί της έχει ένα βαλιτσάκι με εκατό χιλιάδες δολάρια. Στην πανσιόν που μένει όλοι ξέρουν για το πολύτιμο βαλιτσάκι και έτσι όταν βρίσκεται με τρεις σφαίρες στο κεφάλι όλοι είναι ύποπτοι. Ποιος όμως είναι ο δολοφόνος; Και που πρόλαβε και έκρυψε το κίνητρο του φόνου;
Μια κλασσική αστυνομική ιστορία που κρατάει το ενδιαφέρον και έχει και τις ανατροπές της. Ό,τι πρέπει για ένα ευχάριστο απόγευμα ή για την παραλία (καλοκαίρι γαρ) μιας και είναι μικρή, μόλις ογδόντα σελίδες.

Το Κορίτσι Του Τρένου

Author: Νυχτερινή Πένα /

Μια γυναίκα, η Μέγκαν εξαφανίζεται, μια άλλη είναι η μόνη που έχει μια απόδειξη για το τι της συνέβη μόνο που δεν το θυμάται, έχει κενό μνήμης γιατί είναι αλκοολική και εκείνο το βράδυ ήταν τύφλα.
Ως εδώ καλά, θα μπορούσε να είναι ένα καλό αστυνομικό με σασπένς. Όμως η συγγραφέας δυστυχώς επιλέγει έναν άλλο δρόμο. Αφιερώνει πολλές σελίδες στην κατάσταση της Ρέητσελ και το κουράζει με την συναισθηματική και την όλη κατάστασή της. Αργεί πολύ να μπει στην υπόθεση. Και ακόμα όταν γίνεται αυτό πάλι έχουμε υπερβολικά πολλές περιγραφές εσωτερικής πάλης και καταπιεσμένων συναισθημάτων των χαρακτήρων ενώ σχεδόν ως το τέλος δεν υπάρχει κάποια αγωνία, μυστήριο για το τι έγινε ναι, αγωνία για την πρωταγωνίστρια όχι. Βρήκα κουραστικό και το ότι όλες οι σχέσεις είναι δυσλειτουργικές.
Τα κίνητρα ήταν επίσης αδύναμα, έχουν να κάνουν με σχέσεις απιστίες και τα συναφή. Προσωπικά δεν μου αρέσουν αλλά νομίζω δεν επαρκούσαν και για κάποιες πράξεις, επίσης δεν κάνει κανέναν από τους χαρακτήρες συμπαθή.
Γενικά οι λάτρεις των ψυχογραφημάτων θα περάσουν καλά αλλά οι αναγνώστες αστυνομικών ή ψυχολογικών θρίλερ θα το βρουν μέτριο.

Το ιστολόγιο του μήνα – Ιούνιος 2017

Author: Νυχτερινή Πένα /

 Σήμερα θα γνωρίσουμε ένα συνάδερφο συγγραφέα αλλά επαγγελματία. Και γιατί επαγγελματίας; Γιατί σε αντίθεση με εμένα ας πούμε που δεν έχω ακόμα καταφέρει να διαβώ το κατώφλι ενός εκδοτικού οίκου, έχει εκδώσει ήδη βιβλία με τις ποιητικές του συλλογές. Ο λόγος για τον Στρατή Παρέλη.
Το ιστολόγιό του είναι ένας ποταμός ποίησης απ’ όπου ορμητικοί ξεχύνονται οι στίχοι. Υπάρχουν ποιήματα πρακτικά αναρίθμητα για κάθε θέμα που θα μπορούσε να εμπνεύσει έναν ποιητή και δεν είναι καθόλου λίγα. Αντίθετα θα μπορούσε να πει κάποιος ότι τίποτα δεν είναι ανάξιο ή λίγο να του δώσει τροφή για σκέψη και έμπνευση.
Τον Στρατή και τα ποιήματά του θα τα βρείτε εδώ: http://stratisparelis.blogspot.gr/