Επιχείρηση Επικίνδυνο Νησί 10

Author: Νυχτερινή Πένα /

Γιούρι Ντο
08:17
Μια οβίδα έσκασε κατευθείαν πάνω στον πυργίσκο του Μ1992 μετατρέποντας το τεθωρακισμένο σε παρανάλωμα του πυρός. Η λάμψη της έκρηξης ήταν εκτυφλωτική και θάμπωσε τους πεζοναύτες. Ο Κιμ Ιλ Σουν το κατάλαβε και διέταξε μια έφοδο με σκοπό να διασπάσουν τη γραμμή τους.
Οι στρατιώτες με τις μουσταρδί στολές όρμησαν μπροστά πολυβολώντας με τα ΑΚ 47 τα περιβόητα Καλάσνικοφ. Οι πεζοναύτες αναγκάστηκαν να κάνουν πίσω και ο Ντρόουρι κατάλαβε τον κίνδυνο. Αν οι Κορεάτες έκοβαν την άμυνα στην ακτή στα δύο θα είχαν τελειώσει όλα. Γύρισε και φώναξε σε έναν λοχία κοντά του.
-Μάζεψε την ομάδα σου λοχία. Πρέπει να κάνουμε μια αντεπίθεση στα γρήγορα.

08:19
Μέσα στο ελικόπτερο ακουγόταν εκκωφαντικός ο ήχος από τον έλικα πάνω από το κεφάλι τους δυσκολεύοντας τις συζητήσεις. Οι πεζοναύτες το έκαναν φωνάζοντας, κυρίως πειράγματα μεταξύ τους. Ο Ρόμπερτ Μόντακιου χαμογέλασε, δεν διέφεραν από τους συναδέρφους τους στο Βασιλικό Σώμα Πεζοναυτών, το ίδιο πνεύμα ομαδικότητας, η ίδια συναδερφική συμπεριφορά, σαν αδερφοί εν όπλοις, σαν μια μεγάλη οικογένεια.
Πετούσαν χαμηλά για να μην ανιχνευθούν από κάποιο ραντάρ και να καταφέρουν να αιφνιδιάσουν τον αντίπαλο. Η σκέψη του πέταξε προς τον αδερφό του, θα πλησίαζε στην ξηρά τώρα.
-Πλησιάζουμε στο σημείο καθόδου, ανακοίνωσε ο πιλότος.
Ο συγκυβερνήτης πέρασε στο πίσω μέρος. Άνοιξε την πόρτα και ετοίμασε τις ειδικές τροχαλίες που θα κινούσαν τα σκοινιά με τα οποία θα κατέβαιναν. Το ελικόπτερο έκοψε ταχύτητα και χαμήλωσε λίγο ακόμα. Ο συγκυβερνήτης ελευθέρωσε τα σκοινιά και άρχισαν να κατεβαίνουν. Οι δύο πρώτοι πεζοναύτες κατέβηκαν με το κεφάλι προς τα κάτω και τελευταία στιγμή αντέστρεψαν τη θέση τους για να πατήσουν κανονικά στο έδαφος.
-Φιγουρατζήδες, είπε ο Ντέρμπερτ με ένα χαμόγελο. Ο Ρόμπερτ τον μιμήθηκε πριν κατέβει και εκείνος με ένα σκοινί. Λίγο πιο πίσω το άλλο ελικόπτερο αποβίβαζε και αυτό τους πεζοναύτες του. Όταν βρέθηκαν όλοι στο έδαφος τα δύο ελικόπτερα απομακρύνθηκαν προς το Σερένα για να παραλάβουν τις άλλες δύο διμοιρίες.
Οι πεζοναύτες κινήθηκαν μέσα από την πυκνή βλάστηση για τη βάση όσο πιο γρήγορα επέτρεπε αυτή και ο καιρός.

08:22
Ο Λίον είχε συγκεντρωμένους γύρω του τους άνδρες που είχαν απομείνει στο λόχο του ικανοί να πολεμήσουν, δεν ξεπερνούσαν τους δεκαπέντε. Είχαν μεταφέρει στην ακτή τους τραυματίες του λόχου και τώρα ετοιμάζονταν να εγκαταλείψουν το άτυχο αποβατικό τους. Στο διπλανό αποβατικό οι τρεις Βρετανοί του πληρώματος είχαν ήδη βάλει σε ενέργεια τις μηχανές τους.
Καθώς ο Λίον και οι άνδρες του περνούσαν σε αυτό το σκάφος ο ένας Βρετανός τους φώναξε:
-Αποβιβαστείτε γρήγορα! Πρέπει να αποπλεύσουμε!
Καταλαβαίνοντας την απορία του Αμερικανού ταγματάρχη πρόσθεσε:
-Αν η φωτιά φτάσει στη δεξαμενή καυσίμων του θα ανατιναχθεί και μετά θα έρθει η σειρά αυτού του σκάφους και η ζωή εκείνων εκεί έξω θα γίνει πολύ δύσκολη. Αφού δεν μπορούμε να τα ξεκολλήσουμε θα τα βγάλουμε και τα δύο στα ανοιχτά.
Ο Λίον ένευσε ότι κατάλαβε και οδήγησε τους άνδρες του στην έξω στην μαινόμενη μάχη. Πάνω στην ώρα για να βοηθήσει στην αντεπίθεση του Ντρόουρι που προσπαθούσε να αναχαιτίσει τους Κορεάτες.

08:24
Το αποβατικό άφησε το Σερένα και κατευθύνθηκε προς την ακτή χοροπηδώντας στα κύματα. Οι είκοσι πέντε μαχητές που μετέφερε ήταν συνηθισμένοι σε κάθε είδους καιρό και δεν τους πείραζε αυτή η άτακτη κίνηση του σκάφους τους, δεν ίσχυε το ίδιο όμως και για τον συνταγματάρχη Σκίλετ. Ο Αμερικανός είχε χλομιάσει και μετά βίας συγκρατείτο να μην κάνει εμετό.
Οι πεζοναύτες και ο Μαξιμίλιαν Μόντακιου ήταν έτοιμοι να ξεκινήσουν όταν ο Σκίλετ ανακοίνωσε ότι θα πήγαινε μαζί. Ο Μαξιμίλιαν υποψιαζόταν ότι ήθελε να προστάξει τον Ντρόουρι να απαγκιστρωθούν και να αποχωρήσουν ή έλπιζε να τον βρει νεκρό και να αναλάβει την διοίκηση. Τώρα είχαν περάσει το σημείο που θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό ούτως ή άλλως, ο λόχος C είχε ξεκινήσει για την επίθεση στη βάση. Μπορούσε να δει τα ελικόπτερα που επέστρεφαν για τις άλλες δύο διμοιρίες.
Το αποβατικό έφτασε στην άκρη της βραχώδους πλαγιάς που έκλεινε την παραλία και τέσσερεις άνδρες σημάδευσαν με ειδικά όπλα αγκίστρων την κορυφή. Παρά το κούνημα του σκάφους κατάφεραν με την πρώτη βολή να στείλουν τα άγκιστρα να πιάσουν γερά στα βράχια σέρνοντας πίσω τους τα σχοινιά για να αναρριχηθούν οι πεζοναύτες.
-Πάμε, είπε ο Μαξιμίλιαν.
Σε λιγότερο από δύο λεπτά ήταν όλοι στα σκοινιά και είχαν αρχίσει να ανεβαίνουν ενώ το αποβατικό περίμενε να φτάσουν στην κορυφή πριν ξεκινήσει το ταξίδι της επιστροφής στο Σερένα, για την περίπτωση που κάτι θα εμπόδιζε την ανάβασή τους και θα έπρεπε να υποχωρήσουν κάτω σε αυτό.

Ουάσιγκτον DC
19:00
Ο επιθεωρητής Μαλόνι της μητροπολιτικής αστυνομίας της Ουάσιγκτον έφτασε στον τόπο του εγκλήματος σχεδόν αμέσως και ξεκίνησε να ανακρίνει τον Άιαν πρώτο. Ο Βρετανός δεν του έκρυψε την αλήθεια, αν και δεν την αποκάλυψε ολόκληρη. Του είπε ότι είναι Βρετανός υπήκοος και βρισκόταν στις Ηνωμένες Πολιτείες σε διπλωματική αποστολή, κάτι που επιβεβαίωνε και το διπλωματικό του διαβατήριο, και ότι ο Ιάγος ήταν επαγγελματίας δολοφόνος που είχε αποπειραθεί να τον σκοτώσει.
Ο επιθεωρητής μίλησε μετά με τον Άνταμ που επιβεβαίωσε την διπλωματική θέση του Βρετανού και πως ο Ιάγος του είχε επιτεθεί και εκείνος χάρη στο στρατιωτικό παρελθόν του τον αντιμετώπισε και επιχειρώντας να τον αφοπλίσει επήλθε το μοιραίο.

Γιούρι Ντο
08:38
Ο στρατηγός Κιμ Ιλ Σουν είδε με έκπληξη να βγαίνουν από το αποβατικό κι άλλοι άνδρες, πίστευε ότι είχαν αποβιβαστεί όλοι. Βρέθηκαν ακριβώς απέναντι στο κύμα των επιτιθέμενων και μερικοί έπεσαν νεκροί αλλά οι υπόλοιποι καλύφθηκαν βιαστικά όπου μπορούσαν και ανταπέδωσαν τα πυρά ανακόπτοντας την επέλασή τους χωρίς όμως να είναι σε θέση να τη σταματήσουν μόνοι τους. Σχεδόν ταυτόχρονα νέα όπλα προστέθηκαν στην χορωδία θανάτου που εκτελούνταν στην ακτή. Ο στρατηγός δεν δυσκολεύθηκε να εντοπίσει την πηγή των νέων πυρών που ήδη είχαν αποδεκατίσει το λόχο αντιαρματιστών και τώρα στρέφονταν προς το σημείο που διεξαγόταν η προσπάθεια διάσπασης των γραμμών.
Ο στρατηγός δεν ήξερε πόσοι ήταν οι αντίπαλοι και αν είχαν σκαρφαλώσει από την παραλία εκεί αλλά έβλεπε τις απώλειές του να αυξάνουν και κατάλαβε ότι θα έπρεπε να καλέσει ενισχύσεις. Στράφηκε σε έναν από τους αξιωματικούς του επιτελείου του.
-Στείλτε μήνυμα στη βάση, χρειαζόμαστε ενισχύσεις, να έρθει και το τρίτο τάγμα αμέσως. Διατάξτε τους άνδρες μας να αποτραβηχτούν από την προσπάθεια στο κέντρο.
Τελικά δεν θα ήταν τόσο εύκολο να νικήσουν όπως υπολόγιζε νωρίτερα.

08:40
Ο Ρόμπερτ Ντρόουρι πήρε μια βαθιά ανάσα, είχαν καταφέρει να αντέξουν την επίθεση και να απωθήσουν πίσω στις γραμμές του τον αντίπαλο. Όσο περισσότερο κρατούσαν τόσο το καλύτερο. Έδιναν χρόνο στο λόχο C να εκτελέσει την αποστολή του.
Έριξε μια ματιά γύρω. Στην άμμο κείτονταν τα σώματα των νεκρών αλλά μόνο αυτών, οι τραυματίες είχαν μεταφερθεί στον πρόχειρο ιατρικό σταθμό που είχαν φτιάξει στην άκρη της ακτής. Στο πιο εσωτερικό σημείο είχαν τοποθετηθεί οι βαρύτερα τραυματισμένοι, και πιο έξω οι πιο ελαφρά, μερικοί είχαν τοποθετηθεί στα ριζά της απότομης πλαγιάς και τους είχαν καλύψει με ένα κομμάτι σκηνής για να τους προφυλάξουν από τον καιρό.
Ο Λίον Μοθ ήρθε κοντά του.
-Που μπορώ να βοηθήσω, ο λόχος μου εξοντώθηκε, απέμειναν οκτώ άνδρες όλοι κι όλοι.
-Ανέλαβε τον λόχο διοικήσεως, είπε ο αντισυνταγματάρχης. Ο Γκέλερ χτυπήθηκε. Πάρε και τους άνδρες σου μαζί.
Ο ταγματάρχης ένευσε και προχώρησε προς την θέση του λόχου διοικήσεως ακολουθούμενος από τους άνδρες του.

08:42
Ο Ρόμπερτ Μόντακιου ήταν ανάμεσα στους πρώτους καθώς οι επιδρομείς προχωρούσαν προς τη βάση. Ένας απόμακρος μεταλλικός ήχος τον προβλημάτισε. Σήκωσε το χέρι του σφιγμένο σε γροθιά και αμέσως όλοι οι πεζοναύτες σταμάτησαν. Αφουγκράστηκε. Για μια στιγμή δεν άκουγε τίποτα πέρα από τη βροχή που έπεφτε ασταμάτητα κροταλίζοντας πάνω σε φυλλώματα και δένδρα, και αναρωτήθηκε αν ήταν υπερβολικά προσεκτικός, μετά το ξανάκουσε και το αναγνώρισε. Βαρύ όχημα σε κίνηση, πιθανότατα τεθωρακισμένο.
Εντόπισε την πηγή του ήχου κάπου στα δεξιά του, προς την κατεύθυνση της ακτογραμμής. Κινήθηκε προς την κατεύθυνση εκείνη ενώ οι πεζοναύτες περίμεναν. Δεν ήταν μακριά και το βρήκε γρήγορα αυτό που έψαχνε. Ένας δρόμος, προχειροφτιαγμένος χωματόδρομος αλλά κατάλληλος για την κίνηση τεθωρακισμένων, ένωνε τη βάση με την περιοχή της ακτής στην οποία είχε γίνει η απόβαση. Πάνω σε αυτόν κινείτο μια μεγάλη φάλαγγα τεθωρακισμένων που πήγαινε να ενισχύσει τους Κορεάτες στην μάχη της ακτής.
Επέστρεψε γρήγορα κοντά στον Ντέρμπερτ.
-Ενημερώστε τον συνταγματάρχη ότι μια μεγάλη δύναμη πηγαίνει στην ακτή, να είναι έτοιμοι να την αντιμετωπίσουν. Εμείς πρέπει να βιαστούμε, πρέπει να είναι τελείως αφύλακτη η βάση.
Συνέχισαν γρήγορα μέσα στην πυκνή βλάστηση του νησιού.

Ουάσιγκτον DC
19:20
Ο επιθεωρητής Μαλόνι έχοντας ακούσει από τον Άνταμ για την ιδιότητα του Άιαν ως Βρετανού απεσταλμένου προσθέτοντας ότι θα μπορούσε να το επιβεβαιώσει από το Λευκό Οίκο, αποφάσισε να κάνει αυτό ακριβώς. Μετά από μια γρήγορη επικοινωνία με τα κεντρικά της αστυνομίας που με τη σειρά της επιβεβαίωσε από το Λευκό Οίκο την παρουσία του Βρετανού για ένα διπλωματικό θέμα στην πόλη, ο Μαλόνι ήξερε ότι του έλεγαν αλήθεια. Ύστερα επιβεβαίωσε και τα γεγονότα όπως τα είχε αφηγηθεί ο Άιαν. Οι υπόλοιποι παριστάμενοι επιβεβαίωσαν όσα έγιναν καθώς είχαν δει τον Ιάγο να επιτίθεται στον Άιαν και να πεθαίνει από το ίδιο του το όπλο. Έτσι άφησε τους δύο άνδρες να φύγουν.
Ο Άιαν ευχαρίστησε τον επιθεωρητή και ξεκίνησε και πάλι για το μετρό με τον Άνταμ που ρώτησε, όταν ήταν μακριά πλέον από τον αστυνομικό και τους μάρτυρες της μονομαχίας με τον Ιάγο:
-Γιατί ρώτησες τον δολοφόνο για φετφά; Πιστεύεις ότι έχουμε να κάνουμε και με μανιακούς του Ισλάμ; Ξέρω ότι ο πρόεδρος τους έχει δυσαρεστήσει με τις επιχειρήσεις εναντίον τους, αλλά μπορεί να έχουν ανάμειξη;
-Όχι, δεν το νομίζω, με την ομάδα μου όμως τους καταφέραμε ένα άσχημο χτύπημα πριν λίγο καιρό και ίσως να με έχουν επικηρύξει. Ίσως πάλι ο Ιάγος με θεώρησε μόνος του κίνδυνο και είπε να με εξουδετερώσει.
-Σε αυτήν την περίπτωση όμως, είπε ο Άνταμ, έχουμε ένα άλλο ερώτημα να απαντήσουμε. Αν δεν ήσουν εσύ ο στόχος του ποιος ήταν; Κάποιος που έχει σχέση με την υπόθεσή μας;
-Δυστυχώς δεν θα μάθουμε ποτέ, είπε ο Άιαν. Είχα σκοπό να τον αφοπλίσω και να τον ανακρίνουμε, ήταν ατυχία μας που σκοτώθηκε.

Γιούρι Ντο
08:55
Ο Ντρόουρι άκουσε τα νέα σκυθρωπός, ήδη όπως είχαν τα πράγματα οι Κορεάτες υπερτερούσαν σε αριθμό και σε δύναμη πυρός, παρότι τα τελευταία λεπτά με την άφιξη και των Βρετανών είχαν καταφέρει να τους προκαλέσουν αρκετή αιμορραγία, το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε ήταν να λάβουν και ενισχύσεις. Ωστόσο αυτό θα βοηθούσε την επιτυχία της αποστολής τους και αν τα πράγματα θα γίνονταν εδώ πιο δύσκολα σήμαινε ότι έπρεπε απλά να βρουν έναν τρόπο να τα καταφέρουν.
Μια σκέψη βέβαια ήταν να τα καταφέρουν σε μια τέτοια δυσχερή θέση. Αλλά έπρεπε να γίνει. Αναρωτήθηκε για μια στιγμή πως είχαν βρεθεί εδώ οι Κορεάτες και με τέτοιες δυνάμεις αλλά αυτό δεν ήταν του παρόντος. Ζήτησε από τους διοικητές των λόχων να του αναφέρουν την κατάσταση ενώ ο ίδιος προσπαθούσε να δει πως θα ήταν εφικτή μια αποτελεσματική γραμμή αμύνης απέναντι σε έναν πολλαπλάσιο εχθρό.

08:59
Ο Μάικ Κάμπελ μπήκε στη γέφυρα του Σερένα. Ο πλοίαρχος ήταν μόνος του με έναν ακόμα άνδρα στο πηδάλιο, λίγοι είχαν απομείνει στο πλοίο μιας και ένα μεγάλο μέρος του πληρώματος ήταν στην απόβαση σαν πλήρωμα των αποβατικών. Ήταν σκυμμένος πάνω από την οθόνη του ραντάρ και μόλις άκουσε την πόρτα να ανοίγει ο Μόρτον στράφηκε.
-Πως είναι τα πράγματα; ρώτησε.
Στο κατάστρωμα τα δύο ελικόπτερα απογειώνονταν για να μεταφέρουν στο νησί και τις άλλες δύο διμοιρίες του λόχου C.
-Δύσκολα αλλά μπορούν ακόμα να τα καταφέρουν εκεί έξω.
-Με αυτούς εδώ τι θα κάνουμε; ρώτησε ο Μόρτον δείχνοντας με ένα νεύμα του κεφαλιού το ραντάρ. Πλησιάζουν.
-Γι’ αυτό ήρθα, είπε ο Μάικ, έχουμε ένα σχέδιο.
Κοίταξε το ρολόι του.
09:00

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου