Επιχείρηση Επικίνδυνο Νησί 12

Author: Νυχτερινή Πένα /

Γιούρι Ντο
09:19
Η λύση ήταν μια σύμπτυξη στην απέναντι πλευρά της ακτής, αποφάσισε ο Ρόμπερτ Ντρόουρι. Εκεί υπήρχε μια στοιχειώδης οχύρωση με τους γαιόσακους και τα βράχια. Θα μπορούσαν να την επεκτείνουν με μερικούς ακόμα γαιόσακους και εκμεταλλευόμενοι τη θέση που είχε το αποβατικό που είχε αποβιβάσει τον λόχο Β. Αν μπορούσαν να κατέβουν και οι Βρετανοί να βοηθήσουν, αφήνοντας πάνω ίσως μερικούς ελεύθερους σκοπευτές, θα ήταν δυνατόν να κρατήσει αυτή η γραμμή.
Φυσικά έπρεπε να γίνουν κάποια πράγματα. Να αυξηθούν οι γαιόσακοι, αυτό το είχαν ήδη αναλάβει οι άνδρες του μηχανικού του λόχου διοικήσεως. Έπειτα θα έπρεπε να συμπτυχθούν οι άνδρες. Θυμήθηκε την παλιά ρήση που χρόνια πριν είχε ακούσει, πιθανότατα στη σχολή του Ουέστ Πόιντ, μην μπαίνεις κάπου απ’ όπου δεν ξέρεις αν θα μπορείς να βγεις. Πριν συμπτυχθούν σε εκείνο το σημείο θα έπρεπε να είναι σίγουρος ότι μπορούσαν να απεγκλωβιστούν από εκεί.
Για να το μάθει αυτό έπρεπε να μιλήσει με έναν από τους Βρετανούς ναυτικούς που κυβερνούσαν τα αποβατικά. Δεν θα ήταν δύσκολο. Λίγο πιο πίσω, κοντά στο αποβατικό που είχε αποβιβάσει τον λόχο Α, είχαν βγει τρεις άνδρες με μια μικρή βάρκα. Ήταν αυτοί που είχαν οδηγήσει στα βαθιά τα δύο αποβατικά για να καούν και είχαν βγει στην ακτή. Το πολύ άσχημα χτυπημένο αποβατικό είχε βυθισθεί γρήγορα παρασέρνοντας το άλλο πριν η φωτιά προκαλέσει την έκρηξη που φοβούνταν. Τώρα θα είχαν πάρει θέση κοντά στους συμπατριώτες τους και έβαλλαν όλοι μαζί εναντίον των Κορεατών.
-Χρειάζομαι τη γνώμη σας, είπε καθώς πλησίαζε βιαστικός και τρέχοντας σκυφτός για να μην δίνει πολύ στόχο.
-Σε τι πράγμα; ρώτησε ένας άνδρας με το θαλασσοδαρμένο πρόσωπο ναυτικού με ξανθά μαλλιά και γένια.
-Αν μείνει στη θέση του εκείνο το αποβατικό στην άκρη, είπε ο Ντρόουρι, θα μπορούσε να προσαράξει ένα αποβατικό από την άλλη πλευρά για να κάνουμε την εκκένωση;
-Θα πρέπει να δούμε το χώρο, είπε ο Βρετανός.
-Κάντε το, είπε ο Αμερικανός, αλλά γρήγορα. Είναι ζωτικής σημασίας.
Ο ξανθός ένευσε σε έναν ακόμα άνδρα και έφυγαν τρέχοντας. Οι υπόλοιποι οπλισμένοι με τυφέκια Μ16 συνέχισαν να βάλλουν.

Ουάσιγκτον DC
19:51
-Είσαι σίγουρη; ρώτησε ο Άνταμ.
-Απολύτως σίγουρη! είπε με έμφαση η Νέλλυ.
Ο Άνταμ αντάλλαξε μια ματιά με τον Άιαν. Ο Βρετανός φλεγματικός όπως οι περισσότεροι του λαού του δεν είχε αντιδράσει αλλά το βλέμμα του έδειχνε ότι συμφωνούσε με την πορεία που έπαιρναν οι σκέψεις του.
-Άρα όντως ήθελε να δει τι δούλευες, είπε ο Άνταμ. Συνήθιζε να περιφέρεται στο Πεντάγωνο ο Βάρανς;
-Από την θέση του ήταν αναμενόμενο να μετακινείται αρκετά αλλά πιστεύω ότι το έκανε περισσότερο από ότι αυτή δικαιολογούσε.
-Προφανώς με τα μάτια και τα αυτιά του ανοιχτά για ότι θα μπορούσε να ενδιαφέρει την ερωμένη του, σχολίασε ο Άνταμ.
-Πράγμα που εξηγεί την πολύ καλή πληροφόρηση της Κόνλιν, είπε ο Άιαν. Ξέρεις που βρίσκεται τώρα ο Βάρανς;
-Όχι, είπε η Νέλλυ.
-Καλά δεν θα είναι δύσκολο να τον βρούμε, είπε ο Άνταμ.
-Ωστόσο υπάρχει ακόμα ένα θέμα, είπε ο Άιαν. Ποιος ειδοποίησε τους Κορεάτες, ο ίδιος; Γιατί αν ισχύει αυτό το δεύτερο είναι και ο άνθρωπός μας που έχει νέα από εκεί ταιριάζουν όλα και για το πώς έχει ενημέρωση η Κόνλιν ενώ το Πεντάγωνο όχι.
Η Νέλλυ τους κοίταξε προσεκτικά.
-Είναι άσχημα τα πράγματα, ε; Υπάρχει κάποιος τρόπος να βοηθήσω;
-Μας βοήθησες, είπε ο Άνταμ, μας έδωσε μια πολύτιμη πληροφορία.
-Όταν τον βρείτε χτυπήστε τον και από’ μένα.
Ο Άνταμ ύψωσε ένα φρύδι.
-Νιώθω ηλίθια που άφησα και με χρησιμοποίησε, είπε η Νέλλυ.
Ο Άνταμ ένευσε καθώς σηκωνόταν από το κάθισμά του και προχώρησε προς την έξοδο με τον Άιαν.

19:56
Ο Άλισταιρ Μακ Λίοντ κάθισε απέναντι από τον Μπλέηκ. Ο πρόεδρος είχε πει να τους φέρουν καινούριο καφέ και έπινε ήδη από την κούπα που του είχε γεμίσει ο τραπεζοκόμος πριν βγει. Ένευσε στον Βρετανό να σερβιριστεί και εκείνος το έκανε.
-Είχαμε νέα; ρώτησε.
-Ζήτησα από τους δικούς μου να μάθουν για τον Ιάγο, είπε ο στρατηγός καθώς γέμιζε μια κούπα με ευωδιαστό καφέ. Δεν υπήρχαν πολλές πληροφορίες αλλά είχε αναλάβει κάποια δουλειά εδώ. Η συνάντηση με τον Άιαν ήταν τυχαία προφανώς, κανείς δεν ήξερε ότι θα είναι εδώ τη δεδομένη στιγμή για να είναι ο στόχος. Όχι, τον είδε και αποφάσισε να τον εξουδετερώσει γιατί τον θεωρούσε κίνδυνο για ό,τι και αν είναι που είχε αναλάβει.
-Πράγμα που μας κρατάει στο σκοτάδι, είπε ο πρόεδρος αφήνοντας την κούπα του σε ένα μικρό τραπεζάκι δίπλα του, για την παρουσία του δολοφόνου εδώ.
-Πολύ πιθανόν να μην έχει σχέση με την κατάστασή μας.
-Δεν αντιλέγω. Είχαμε τίποτα άλλο;
-Ρώτησα αν μπορούν να δουν τίποτα στο νησί αλλά οι καιρικές συνθήκες έχουν κάνει κάθε οπτική παρατήρηση αδύνατη.
-Οπτική, σχολίασε ο Μπλέηκ φέρνοντας ένα χαμόγελο στα χείλη του Βρετανού.
-Ήξερα ότι θα το προσέξετε κύριε πρόεδρε, είπε ο στρατηγός. Οι νεφώσεις δεν τους αφήνουν να δουν τίποτα αλλά η θερμική απεικόνιση δείχνει ότι διεξάγεται μια σκληρή μάχη και υπάρχουν πολλά οχήματα που καίγονται και που ανήκουν στον εχθρό μιας και οι δικοί μας δεν είχαν παρά ελάχιστα. Επίσης το GPS του Σερένα δείχνει ότι το πλοίο βρίσκεται στα ανοιχτά του νησιού όπως θα έπρεπε. Άρα η επιχείρηση συνεχίζεται κανονικά και λογικά δεν πρέπει να έχει τόσο μεγάλες απώλειες αλλιώς δε θα μπορούσαν να συνεχίσουν.
-Ή συνεχίζουν παρά τις απώλειες, είπε ο Μπλέηκ.
Πήρε βαθιά ανάσα και κοίταξε έξω το νυχτερινό ουρανό.
-Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για εκείνους εκεί προς το παρόν παρά να ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρουν, είπε τελικά, ας δούμε τι μπορεί να γίνει με την εδώ κατάσταση.
-Αν τα καταφέρουν ποια θα είναι η θέση σας; ρώτησε ο Μακ Λίοντ.
-Θα εγείρει και πάλι θέμα αλλά το γεγονός ότι θα έχουν πετύχει θα αποδυναμώσει τη θέση της. Ειδικά αν δεν είναι τόσο μεγάλες οι απώλειες.
-Ας ελπίσουμε ότι θα είναι έτσι.
-Πράγματι ας το ελπίσουμε, είπε ο πρόεδρος.

Επί του Σερένα
09:31
-Ποιος είναι ο σκοπός της παρουσίας σας εδώ;
Η φωνή στον ασύρματο μιλούσε με τραχύ τρόπο τα αγγλικά και προφανέστατα δεν ήταν η μητρική της γλώσσα. Ο πλοίαρχος Μόρτον έριξε μια ματιά στον Μάικ που ένευσε καταφατικά.
-Είχαμε μια αβαρία, σταματήσαμε για να την φτιάξουμε και μας έκλεισε ο καιρός. Δεν είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε το ταξίδι μας αλλά προτιμούμε να περιμένουμε να περάσει η καταιγίδα ούτως ή άλλως, είπε ο πλοίαρχος όπως ήταν το σχέδιο.
-Προορισμός σας είναι το λιμάνι του Τιαν Τζιν στην Κίνα;
-Μάλιστα.
-Θα επιβιβαστεί άγημα για έρευνα και θα παραμείνει εκεί για την ασφάλειά σας όσο θα υπάρχει αυτή η αναταραχή στην ακτή.
Η διατύπωση ήταν κλασική για τέτοιες περιστάσεις και σε τέτοια καθεστώτα, δεν τους πίστευαν αλλά δεν τους το έλεγαν, όπως δεν έλεγαν και τι συμβαίνει για την περίπτωση που έλεγαν αλήθεια.
-Αναμένουμε, είπε ο Μόρτον και ο Μάικ βγήκε γρήγορα από την γέφυρα.

Γιούρι Ντο
09:33
Οι δύο Βρετανοί επέστρεψαν στον Ντρόουρι γρήγορα. Ο συνταγματάρχης είχε καλέσει κοντά του και τους τρεις διοικητές λόχων για να καταστρώσουν τα σχέδια της σύμπτυξής τους.
-Μπορεί να γίνει, είπε ο ξανθός άνδρας που είχε μιλήσει και νωρίτερα με τον αντισυνταγματάρχη, υπάρχει χώρος και το νερό είναι αρκετά βαθύ.
Ο Ντρόουρι εξήγησε στους αξιωματικούς του τι σχεδίαζε να κάνουν.
-Θα μπορέσει να μας πάρει ένα αποβατικό όλους; ρώτησε ο Κάχηλ.    
-Ναι, είπε ο Βρετανός, αν χρειαστεί θα μπορέσει, είναι μικρότερος ο αριθμός και πολύ λιγότερος ο εξοπλισμός. Αν είναι απαραίτητο μπορούμε να θυσιάσουμε το ένα για κάλυψη και να φύγουμε με το άλλο. Έχουμε ωστόσο ένα ακόμα εδώ και είναι και ένα στο πλοίο.
-Ξεκινάμε την σύμπτυξη, πήρε το λόγο πάλι ο Ντρόουρι. Πρώτα ο λόχος Β, θα αλλάξει θέση έτσι ώστε να καλύπτει την θέση που θέλουμε. Μετά θα μετακινηθεί ο λόχος διοικήσεως και από τις νέες θέσεις θα καλύψουν τον λόχο Α για να αναδιπλωθεί. Κατανοητό;
Οι τρεις ταγματάρχες ένευσαν. Ο Ντρόουρι τους ένευσε να επιστρέψουν στις θέσεις τους.

09:36
Ο Ρόμπερτ Μόντακιου ήταν ο πρώτος που αντίκρισε την βάση των Κορεατών και όταν μαζεύτηκαν όλοι οι πεζοναύτες ο Τίμοθυ Ντέρμπερτ τους ανέπτυξε το σχέδιο της επίθεσης. Θα επιτίθονταν σε όλη την περίμετρο και θα πίεζαν για να δημιουργήσουν ρήγμα. Μόλις γινόταν αυτό θα συγκέντρωναν τις δυνάμεις τους σε αυτό για να μπουν και να καταστρέψουν τη βάση.
Οι  πεζοναύτες σκορπίσθηκαν παίρνοντας θέσεις ενώ ο ταγματάρχης ενημέρωνε τα ελικόπτερα που ήταν καθ’ οδόν να φέρουν τις άλλες δύο διμοιρίες στο σημείο της επίθεσης. Ύστερα δόθηκε το σήμα της επίθεσης. Από τα σημεία που είχαν πάρει θέσεις μάχης, οι πεζοναύτες άνοιξαν πυρ χτυπώντας σκοπούς, περιπόλους και οχήματα. Ο αιφνιδιασμός ήταν απόλυτος, παρότι είχαν υπόψιν τους ότι είχε γίνει επίθεση στο νησί και είχαν αυξηθεί οι σκοποί και οι περίπολοι, εκείνοι που είχαν μείνει στη βάση πίστευαν ότι ήταν εκτός κινδύνου και δε θα συνέβαινε τίποτα.
Τώρα καθώς η βάση μετατρεπόταν περιμετρικά σε μια κόλαση φωτιάς και θανάτου άρχισαν να εγκαταλείπουν τις θέσεις τους αναζητώντας κάλυψη και ασφάλεια στα κτίσματα της βάσης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου