Επιχείρηση Επικίνδυνο Νησί 7

Author: Νυχτερινή Πένα /

18:04
Ο Άιαν Γκόρντον ντυμένος πιο άνετα και λιγότερο επίσημα επέστρεψε μαζί με τον Άνταμ Μπρόντι στο Οβάλ Γραφείο. Βρήκε τον πρόεδρο και τον Μακ Λίοντ σκεφτικούς. Ένας τραπεζοκόμος είχε σερβίρει καφέ και οι δύο άνδρες είχαν πάρει από μια κούπα.
-Είχαμε νεότερα; ρώτησε ο Άιαν τον στρατηγό.
-Όχι, οι δικοί μας στο Λονδίνο δεν ξέρουν τίποτα και η περιοχή καλύπτεται από νεφώσεις που αποκλείουν κάθε δορυφορική παρατήρηση στην περιοχή. Έχει ξεσπάσει μια άγρια καταιγίδα εκεί πέρα.
-Ούτε το Πεντάγωνο έχει ακόμα ενημερωθεί για τίποτα, πως στα κομμάτια ξέρει η Κόνλιν; αναρωτήθηκε ο Μπλέηκ.
-Αν το Πεντάγωνο δεν ξέρει τίποτα και οι δικοί μας δεν ξέρουν τίποτα, είπε ο Άιαν, τότε πιθανότατα κανένας τρίτος δεν ξέρει τίποτα και μένει μόνο μια επιλογή. Πληροφορήθηκε τι συμβαίνει από κάποιον πάνω στο νησί, αυτό με την σειρά του σημαίνει ότι υπάρχει κάποια διαρροή.
Σιωπή διαδέχθηκε αυτή τη διαπίστωση και την έσπασε ο πρόεδρος.
-Τα άτομα που ξέρανε για την επιχείρηση αυτή είναι μετρημένα στα δάκτυλα, αν υπάρχει διαρροή είναι από το Πεντάγωνο. Άνταμ από εκεί θα ξεκινήσουμε.
-Ας δούμε λοιπόν τι γίνεται στο Πεντάγωνο, είπε ο Μπρόντι. Θα κάνω μερικά τηλεφωνήματα, πρόσθεσε και βγήκε.

Επί του Σερένα
07:36
Ο αέρας και η βροχή μαστίγωναν το κατάστρωμα του Σερένα αλλά οι δύο άνδρες που δούλευαν βιαστικά στη βάση της υπερκατασκευής δεν έδιναν μεγάλη σημασία στον καιρό παρότι κουνούσε αρκετά το πλοίο και το κατάστρωμα κάτω από τα πόδια τους. Ήταν και οι δύο ψηλοί και γεροδεμένοι, μυώδεις και εξαιρετικά χειροδύναμοι, αποτέλεσμα τόσο της εκπαίδευσης όσο και των συνθηκών στις οποίες είχαν βρεθεί. Και οι δύο με καστανά μαλλιά και καστανά μάτια έμοιαζαν με αδέρφια ακριβώς γιατί αυτό ήταν. Παρότι έμοιαζαν σαν δίδυμα δεν ήταν, είχαν ένα χρόνο διαφορά μεταξύ τους. Ο μόνος τρόπος να τους ξεχωρίσει κάποιος εξωτερικά ήταν ότι ο Μαξιμίλιαν Μόντακιου είχε πιο μακριά μαλλιά, ως το γιακά του χιτωνίου που φορούσε.
Ο Ρόμπερτ Μόντακιου, ήταν ο μεγαλύτερος από τους δύο. Είχε υπηρετήσει στο Βασιλικό Σώμα Πεζοναυτών για μια πενταετία και μετά είχε ζητήσει να μεταφερθεί στη SAS όπου για να γίνει κάποιος δεκτός έπρεπε να έχει τουλάχιστον αξιόλογη θητεία σε άλλη μονάδα του στρατού ή της αεροπορίας και να ζητήσει εθελοντικά να μεταβεί στο 22ο Σύνταγμα Ειδικής Αεροπορικής Υπηρεσίας όπως είναι η επίσημη ονομασία της μονάδας. Είχε μείνει στη SAS ακόμα μια πενταετία πριν περάσει στην ειδική υπηρεσία του Μακ Λίοντ και τυπικά αποστρατευθεί. Όπως είχε πει ο Άιαν Γκόρντον για την επιχείρηση αυτή είχαν ανακληθεί πίσω στην ενεργό υπηρεσία στους πεζοναύτες.
Ο Μαξιμίλιαν είχε ακολουθήσει την ίδια πορεία με τον αδερφό του με τη διαφορά ότι είχε μείνει τέσσερα χρόνια στους πεζοναύτες. Όταν ο Ρόμπερτ είχε ζητήσει να μεταβεί στη SAS, τον είχε ακολουθήσει. Διέφεραν στην εκπαίδευση, ο Ρόμπερτ ήταν ειδικευμένος στα όπλα και στις επικοινωνίες, ο Μαξιμίλιαν στα οχήματα και δευτερευόντως στις γλώσσες. Δεν ήταν ασυνήθιστο αυτό για τη SAS όπου η εκπαίδευση ήταν συνεχής και ειδικά για τους δυο τους που είχαν αποκτήσει δεξιότητες και στην νέα τους υπηρεσία.
Τώρα είχαν αναλάβει να χρησιμοποιήσουν τις τεχνολογικές τους γνώσεις για να αντιμετωπίσουν τα αεροπλάνα. Ανάμεσα στον εξοπλισμό που είχαν φέρει στο πλοίο για την αποστολή ήταν και τρία μικρά ντρον, τα μικρά αυτόματα αναγνωριστικά αεροσκάφη με τηλεχειριστήριο. Οι δυο πεζοναύτες τα είχαν έτοιμα τώρα και τα απογείωσαν από το κατάστρωμα του πλοίου. Με το μικρό τους μέγεθος και το χρώμα στο γκρίζο ενός συννεφιασμένου ουρανού ήταν αόρατα όπως κατευθύνονταν προς τα Βορειοκορεάτικα αεροσκάφη που ήταν ορατά τώρα και με γυμνό μάτι.

Ουάσιγκτον
18:09
Ο Πάτρικ Ντέρι, ήταν ένας ψηλός άνδρας με μαύρα κορακάτα μαλλιά και φαρδιές πλάτες πυγμάχου, κάτι που είχε υπάρξει κάποτε. Από τότε είχε κυλίσει πολύ νερό στο αυλάκι και τώρα ήταν ένας ευυπόληπτος πολιτικός παράγοντας, επικεφαλής του προσωπικού γραφείο της γερουσιαστή Κόνλιν. Σε αυτόν είχε τηλεφωνήσει η Ντανίκα Μπρεν στα πρόθυρα πανικού.
Τώρα με τη σειρά του έκανε ένα τηλεφώνημα. Μόλις κάποιος απάντησε στην κλήση του είπε:
-Έχουμε ένα θέμα, η Μπρεν, η μικρή μαθητευόμενη, είδε κάτι που δεν έπρεπε.
Άκουσε τι είπε ο συνομιλητής του από την άλλη άκρη της γραμμής και μετά είπε:
-Δεν το κατάλαβε και απευθύνθηκε σε’ μένα. Καλύτερα να βγει από τη μέση πιστεύω. Μπορεί να μιλήσει σε κανέναν άλλο και ήδη ο Μπρόντι κάνει ερωτήσεις.
Άκουσε πάλι και μετά έκλεισε το τηλέφωνο. Το έβαλε στην τσέπη του και προχώρησε προς το γραφείο της Κόνλιν στο Καπιτώλιο, θα εκπλησσόταν να μάθαινε ότι η Ντανίκα Μπρεν είχε προλάβει να δει τη νύχτα.

Επί του Σερένα
07:40
Τα τρία μικροσκοπικά, τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη πέταξαν γρήγορα προς το σχηματισμό των Βορειοκορεάτικων αεροπλάνων. Οι πιλότοι τους δεν τα αντιλήφθηκαν, ακόμα και αν τα ραντάρ τους τα εντόπισαν εκείνοι αγνόησαν την προειδοποίηση καθώς δεν υπήρχε οπτική επιβεβαίωση. Το πρώτο χτύπησε στο ρύγχος του προπορευόμενου αεροπλάνου προκαλώντας μια έκρηξη, το δεύτερο από τα μικροσκοπικά αεροσκάφη χτύπησε στο φτερό ενός μαχητικού όπου κρεμόταν ο ήδη οπλισμένος πύραυλος. Αυτή τη φορά η έκρηξη ήταν κατά πολύ σφοδρότερη καταστρέφοντας όχι μόνο αυτό το αεροπλάνο αλλά το διπλανό του. Το τρίτο από τα ντρον κατάφερε να περάσει μέσα από τα συντρίμμια και να χτυπήσει την καλύπτρα του πιλοτηρίου του επομένου αεροσκάφους. Ο πιλότος του αιφνιδιάστηκε και έχασε τον έλεγχο, κάνοντας έναν βιαστικό ελιγμό έφερε το αεροπλάνο του πολύ κοντά στο διπλανό και σε μια στιγμή ακόμα μεγαλύτερου πανικού τα δύο αεροπλάνα άγγιξαν το ένα το άλλο. Οι πιλότοι έχασαν τον έλεγχο και συγκρούστηκαν.
Τα φλεγόμενα συντρίμμια ήταν ήδη πολλά για τους πιλότους που είχαν δει τα μισά αεροπλάνα του σμήνους να καταστρέφονται. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν μια ρουκέτα από ένα τζιπ της μηχανοκίνητης διμοιρίας στην παραλία που ήταν οπλισμένο για αντιαεροπορική άμυνα. Ένα αεροσκάφος ανατινάχθηκε κάνοντας τα υπόλοιπα να σκορπίσουν για να γλιτώσουν.
Οι πιλότοι της Βόρειας Κορέας είχαν λίγες ώρες εν πτήσει λόγω των περιορισμένων καυσίμων που διέθετε η χώρα οπότε τους έλειπε η πείρα, κάτι που είχαν εκμεταλλευθεί οι δύο Βρετανοί. Τώρα τα τρία αεροσκάφη επέστρεφαν έχοντας ανασυνταχθεί σε επιθετικό σχηματισμό. Ο Ρόμπερτ χαμογέλασε στον Μαξιμίλιαν και στράφηκε σε ένα μακρόστενο κιβώτιο που ήταν επίσης στη βάση της υπερκατασκευής. Το άνοιξε αποκαλύπτοντας το ειδικό υλικό για την προστασία ευπαθών αντικειμένων και μέσα του έναν εκτοξευτή ρουκετών Stinger. Τον πήρε στον ώμο και σημάδευσε από το ειδικό σκόπευτρο. Ύστερα πάτησε τη σκανδάλη.
Το προπορευόμενο από τα αεροσκάφη απέφυγε το πλήγμα, το επόμενο δεν ήταν τόσο τυχερό. Όταν ο πρώτος πιλότος έφερε το αεροπλάνο του κάθετα αποφεύγοντας τη ρουκέτα εκείνη πέρασε κάτω από τα φτερά και την άτρακτο και αμέσως «κλείδωσε» στο επόμενο μαχητικό, εκείνο που ερχόταν πίσω και δεξιά. Ο δεύτερος πιλότος δεν ήταν τόσο γρήγορος όσο ο πρώτος και το αεροπλάνο του μεταμορφώθηκε σε μια πορτοκαλί πύρινη σφαίρα. Το δεύτερο μαχητικό εκράγηκε χτυπημένο από ρουκέτα του τζιπ και καταποντίστηκε στη μανιασμένη θάλασσα.
Ο Ρόμπερτ όπλισε τον εκτοξευτή και περίμενε. Πυροδότησε μόνο όταν το μαχητικό ήταν κοντά στο πλοίο και το πέτυχε διαλύοντας στα εξ ων συνετέθη δευτερόλεπτα πριν ο πιλότος του εκτοξεύσει έναν από τους δικούς του πυραύλους πάνω στο Σερένα σκορπώντας τον όλεθρο.
Οι δύο Βρετανοί δεν είχαν χρόνο για πανηγυρισμούς ούτε και για τη σκέψη πόσο κοντά είχαν φτάσει στο θάνατο. Στράφηκαν και έκαναν ένα νόημα προς τη γέφυρα. Περνούσαν στην επόμενη φάση.

Ουάσιγκτον
18:15
Ο Μπρόντι επέστρεψε στο Οβάλ Γραφείο και βρήκε τον πρόεδρο να συζητά με τον στρατηγό Μακ Λίοντ. Ο Άιαν Γκόρντον στεκόταν λίγο παράμερα με το βλέμμα έξω στην πρωτεύουσα της χώρας που υποδεχόταν τη νύχτα. Ο βοηθός του προέδρου κοντοστάθηκε περιμένοντας να του απευθύνει το λόγο. Ο Μπλέηκ δεν άργησε να το κάνει.
-Τι έμαθες Άνταμ;
-Από το Πεντάγωνο είναι απολύτως σίγουροι για το ποια άτομα έχουν γνώση των σχεδίων της επιχείρησης Επικίνδυνο Νησί.
-Τα οποία είναι;
-Οι τρεις αρχηγοί των επιτελείων που κατέστρωσαν το σχέδιο και οι αξιωματικοί που ανέλαβαν να το εκτελέσουν, οι παρόντες, εκτός από τον ταγματάρχη Γκόρντον βέβαια, και μια τεχνικός που πέρασε τα απαραίτητα για την παρουσίαση στην τελευταία συνεδρίαση.
Ο πρόεδρος άκουσε προσεκτικά.
-Είμαι σίγουρος ότι έλεγξες για πολιτικές διασυνδέσεις με την Κόνλιν, είπε.
-Καμία, ούτε οι ξένοι που θα ήταν απίθανο, ούτε οι Αμερικανοί. Ούτε καν με το κόμμα της. Δεν υπάρχει λόγος να υποψιαζόμαστε κάποια επαφή.
-Οι αρχηγοί των επιτελείων είναι υπεράνω υποψίας, συνόψισε ο Μακ Λίοντ, οι υπόλοιποι αξιωματικοί είναι πολύ μακριά τώρα και όχι σε θέση άμεσης επικοινωνίας με την Κόνλιν, θα έπρεπε να ίσως να εξετάσουμε αυτήν την τεχνικό. Υπηρετεί στο Πεντάγωνο;
-Εργάζεται στο Πεντάγωνο, είπε ο Μπρόντι, είναι πολιτικό προσωπικό. Το όνομά της είναι Νέλλυ Φόρτσερ, και μένει εδώ κοντά σχετικά.
-Εντάξει, Άνταμ, είπε ο πρόεδρος, ανέλαβε το με τη συνηθισμένη διακριτικότητα. Στο ενδιάμεσο θα ρωτήσω την εθνική ασφάλεια αν ξέρει κάτι σχετικά με την κυρία Φόρτσερ.
Ο Μακ Λίοντ ένευσε στον Άιαν Γκόρντον.
-Πήγαινε μαζί, ξέρω πως θες και’ συ να αναλάβεις δράση.
Ο Άιαν ακολούθησε τον Άνταμ έξω από το Οβάλ Γραφείο. Πήραν το δρόμο για την έξοδο της δυτικής πτέρυγας του Λευκού Οίκου. Ο Μπρόντι είχε σκοπό να σταματήσει στο γραφείο του που βρισκόταν λίγο πριν από αυτή.
-Έχεις όπλο; ρώτησε τον Άιαν.
-Στο αυτοκίνητο, απάντησε ο Βρετανός.
-Πολύ ωραία, θα το πάρεις πηγαίνοντας για το αυτοκίνητό μου. Θα πάμε με το δικό μου αν δεν έχεις αντίρρηση. Ξέρω και τους δρόμους καλύτερα.
Ο Άιαν δεν είχε κανέναν λόγο να φέρει αντίρρηση και έτσι σταμάτησαν για μια στιγμή για να πάρει το όπλο του από το αυτοκίνητό του, ένα πιστόλι Μπράουνινγκ, πριν μπουν στου Άνταμ και βγουν από τη δυτική πύλη στη λεωφόρο Πενσυλβάνια.
-Καλό όπλο, σχολίασε ο Μπρόντι ενώ περνούσαν την πύλη. Προτιμώ το Κολτ ωστόσο.
-Είναι αξιόπιστο, το χρησιμοποιεί και ο δικός μας στρατός. Έχεις υπηρετήσει;
-Ήμουν στους πεζοναύτες, είπε ο Μπρόντι, εκεί γνώρισα τον πρόεδρο. Ήταν αξιωματικός μου στην Καταιγίδα της Ερήμου.
-Δεν ήξερα ότι είχε υπηρετήσει, είπε ο Άιαν. Αν και θα έπρεπε να το φανταστώ ίσως, είναι εξοικειωμένος με τα θέματα του στρατού.
-Έχει υπηρετήσει και έχουμε έτσι έναν πρόεδρο τώρα που είναι φίλος των στρατιωτικών και του σώματος. Και ξέρει και πως είναι εκεί έξω γιατί έχει δει δράση.
-Χρήσιμο, ειδικά σε μια τέτοια εποχή που έχουν πολλαπλασιαστεί οι κίνδυνοι, τρομοκρατία, Ισλαμική απειλή.
Ο Μπρόντι ένευσε με το βλέμμα στο δρόμο.
-Έχει κίνηση, είπε, καλύτερα να αφήσουμε το αυτοκίνητο και να πάρουμε το μετρό. Πάμε στην πλατεία Φάραγκοτ.
Έστριψε στην 18η οδό και προχώρησε βόρεια.

Όποιος τον έβλεπε θα τον περνούσε για υπάλληλο κάποιας κρατικής υπηρεσίας στο τέλος της υπηρεσίας του. Μπλε σκούρο κουστούμι με λευκό πουκάμισο, γραβάτα του Χάρβαρντ, με γυαλιά με μεταλλικό σκελετό και γκριζαρισμένα μαλλιά ενώ κρατούσε έναν καλό ποιοτικό χαρτοφύλακα. Περπατούσε σχετικά αργά, σαν να τον βάραιναν πια τα χρόνια και να τον κούραζε η δουλειά που θα άφηνε σε λίγο πίσω του.
Ήταν όλα βιτρίνα, δεν ήταν ούτε καν σαράντα όχι πάνω από πενήντα όπως έδειχνε και τα μαλλιά του είχαν αποκτήσει αυτό το χρώμα μόλις λίγες ώρες πριν. Είχε ντυθεί καλά και είχε βγει. Τα γυαλιά ήταν απλό τζάμι αλλά είχε στα τόσα χρόνια δράσης του μάθει ότι αυτό δεν είχε σημασία, η ύπαρξη και μόνο του συγκεκριμένου αντικειμένου τραβούσε την προσοχή των περισσοτέρων ώστε να αγνοούν τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου.
Το όπλο του φόνου ήταν στο δεξί μανίκι του. Προσαρμοσμένη στον καρπό του μέσα στον ειδικό μηχανισμό της βρισκόταν μια μεταλλική λεπίδα είκοσι εκατοστών. Με ένα σφίξιμο της γροθιάς θα την έκανε να εμφανιστεί, θα χτυπούσε και μετά θα αποσυρόταν στη θήκη της και πάλι. Ένα γρήγορο χτύπημα και η ενοχλητική μάρτυς θα ήταν νεκρή. Θα σωριαζόταν μέσα στην πολυκοσμία, όλοι θα νόμιζαν ότι είχε λιποθυμήσει και ως που να ανακαλύψουν ότι ήταν νεκρή, εκείνος θα ήταν μακριά.
Τον έλεγαν Ιάγο, κανείς δεν ήξερε ποιο ήταν το πραγματικό του όνομα αλλά ήταν ύπουλος και δαιμόνιος σχεδιαστής παγίδων σαν τον ομώνυμο χαρακτήρα του Σαίξπηρ, γεγονός που του χάρισε ένα ταιριαστό επαγγελματικό όνομα. Είχε φέρει πολλές δύσκολες αποστολές δολοφονίας σε πέρας σε πολλά διαφορετικά μέρη του κόσμου και ήταν τόσο ακριβοθώρητος όσο υψηλές ήταν και οι αμοιβές του.
Τώρα είχε επικοινωνήσει μαζί του ένας από τους πιο καλούς του πελάτες, είχε σκοτώσει πάνω από μια φορά για λογαριασμό του, και του είχε ζητήσει να εξουδετερώσει την Ντανίκα Μπρεν. Του είχε δώσει περιγραφή αλλά και μια φωτογραφία για να την αναγνωρίσει. Του είχε πει και που να τη βρει. Τίποτα πιο εύκολο. Αυτό θα ήταν ένα επικερδές άνετο απόγευμα.
Διέκρινε την Ντανίκα να προχωρεί μέσα σε ένα αρκετά πυκνό πλήθος ανθρώπων προς την είσοδο που θα την οδηγούσε στον υπόγειο σταθμό του μετρό. Ήταν τόσο εύκολο. Σε λίγα λεπτά θα ήταν νεκρή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου