Λ όπως Λίγα

Author: Νυχτερινή Πένα /

Λίγα; Τι λίγα; θα ρωτήσετε. Γενικώς λίγα θα έλεγα. Για να γίνω πιο ξεκάθαρος, λίγα είναι που μου χρειάζονται. Μου αρκεί να μπορώ να περάσω την ημέρα με το γράψιμο και τα βιβλία μου και δεν θέλω τίποτα άλλο. Αν προσθέσει κανείς σε αυτά και τις βασικές ανάγκες για μια στέγη και φαγητό και αυτά είναι όλα όσα μου χρειάζονται.
Έχει τύχει να το πω πολλές φορές, αν μου έδιναν τη σύνταξη τώρα θα την έπαιρνα, σίγουρα δε θα με απασχολούσε το πώς θα περνάει η μέρα μου. Οι ώρες δε μου φτάνουν για αυτά που θέλω, δε θα προλάβω να βαρεθώ, το μόνο σίγουρο. Από εκεί και πέρα όπως είπα, να έχω το σπίτι μου και τα απαραίτητα και είμαι εντάξει.
Εσείς πόσο ολιγαρκείς είσαστε;

2 σχόλια:

Giannis Pit. είπε...

Πολύ σημαντικές αξίες αυτές που ασπάζεσαι Φίλε μου. Και σε εκτιμώ ιδιαίτερα για αυτό. Η Ολιγάρκεια είναι επίπονη και δύσκολα την κατακτά κανείς να το ξέρεις. Αν έχεις ηρεμήσει ψυχικά έχεις βρει και την ισορροπία σου και σε χαίρομαι ιδιαίτερα. Την καλησπέρα μου.

Νυχτερινή Πένα είπε...

Καλησπέρα καλέ μου φίλε. Η ηρεμία είναι ένα σπανιότατο αγαθό και το γράψιμο είναι αυτό που μου τη δίνει πάνω από όλα, όσο για την ολιγάρκεια, πραγματικά δε βλέπω το λόγο για περισσότερα από όσα χρειάζομαι.

Δημοσίευση σχολίου