Όλοι Οι Δρόμοι Οδηγούν Στην Αγάπη - 20 Φινάλε

Author: Νυχτερινή Πένα /

Κεφάλαιο 20


Το πάρτι για το τέλος του χειμερινού εξαμήνου το έδινε η αδελφότητα των ΑΒΖ μια αδελφότητα με την οποία η Νιόβη και η δική της αδελφότητα είχαν καλές σχέσεις και ήταν και γείτονες, Έτσι τα περισσότερα μέλη της αδελφότητας ετοιμάζονταν να πάνε στη γιορτή, μετά τους περίμενε ο Γολγοθάς της εξεταστικής. Η Νιόβη σκέφθηκε να μην πάει μιας και ο Τόμας ήταν απασχολημένος, εκείνο το βράδυ είχε μια επαγγελματική συνάντηση για δουλειά στην επόμενη σεζόν. Της άλλαξε γνώμη ο Μαξιμίλιαν που δεν είχε επίσης συνοδό μιας και η Μέλοντι είχε άδεια αυτές τις μέρες από τη σχολή και ήταν στην Μέμφιδα στους δικούς της, του είχε προτείνει να τη συνοδέψει μα ήταν μια εποχή που δεν μπορούσε να φύγει εκείνος. Έτσι ο Μαξιμίλιαν θα συνόδευε την Νιόβη.
Ήταν μια κεφάτη γιορτή, μια ευκαιρία να ξεδώσουν λίγο πριν αρχίσει ένας περίπου μήνας σκληρού διαβάσματος και αδυσώπητου άγχους. Το γιόρτασαν με χορό και μουσική στη διαπασών αλλά και με ποτό - παρ’ ότι υποτίθεται πως το αλκοόλ απαγορευόταν εντός της πανεπιστημιούπολης - με φλερτ και ξελογιάσματα.
Η Σήλια ήταν στο στοιχείο της. Απέφυγε να πλησιάσει το Μιχάλη και τη Ντήντρα, κάθε φορά που τους έβλεπε κάτι μέσα της πονούσε, η Ντήντρα δεν το διαλαλούσε αλλά ήταν η προσωποποίηση της ευτυχίας και την είχε ακούσει να εξομολογείται στην Κέητ πως αν ο Μιχάλης της το ζητούσε ήταν έτοιμη να γίνει γυναίκα του και μητέρα των παιδιών του. Αυτό η Σήλια το έβρισκε απεχθές αλλά ταυτόχρονα πονούσε όταν έβλεπε τη Ντήντρα να λάμπει δίπλα στον αγαπημένο της.
Απόψε είχε περάσει υπέροχα φλερτάροντας με όποιον άνδρα της τραβούσε την προσοχή. Υπήρχαν πολλοί νεαροί που την έβλεπαν με πόθο και εκείνη το απολάμβανε, της άρεσε να είναι το αντικείμενο του πόθου ακόμα και παντρεμένων ανδρών ή κάποιων που είχαν σχέση, γι’ αυτό δεν είχε διστάσει να προσπαθήσει να γοητεύσει τον Άνταμ και τον Μιχάλη.
Το χέρι του νεαρού που χόρευε μαζί του κατέβηκε στο γοφό της αλλά εκείνη δεν είχε πρόβλημα. Πίεσε το σώμα της στο δικό του εκφράζοντάς του την προθυμία της να κάνει μαζί του έρωτα.
-Συνάντησέ με έξω, της ψιθύρισε εκείνος.
Η Σήλια τον άφησε να απομακρυνθεί και μετά προχώρησε προς την πόρτα που οδηγούσε στην πρασιά έξω και το δρόμο. Βγήκε στο σκοτάδι και είδε το νεαρό λίγο πιο πέρα. Πλησίασε με γρήγορα βήματα.
-Πάμε, είπε εκείνος, Έχω το αυτοκίνητό μου πιο πέρα.
-Εντάξει.
Καθώς πλησίαζαν το αυτοκίνητο δυο άνδρες εμφανίστηκαν σαν από το πουθενά μέσα από το σκοτάδι και ήρθαν κοντά τους.
-Καλώς τους, είπε ο συνοδός της. Ήρθατε στην ώρα.
Η Σήλια τους κοίταξε και ξαφνικά ένιωσε να πνίγεται. Κατάλαβε τι συνέβαινε. Θα την πήγαιναν κάπου και θα της έκαναν έρωτα. Ο ένας την είχε προσελκύσει και οι άλλοι περίμεναν εδώ. Την είχαν ήδη κυκλώσει. Μια φράση πέρασε από το μυαλό της, ομαδικός βιασμός. Ρίγησε. Ένα χέρι στο γοφό της δοκίμασε να πάει κάτω από το παντελόνι της. Κοίταξε απεγνωσμένη γύρω της και για πρώτη φορά κατάλαβε τι ένιωσε η Ντήντρα εκείνη τη στιγμή που βρέθηκε μόνη στα χέρια της παρέας του Πάνκχερστ. Πανικός την κατέλαβε και ένιωσε να της έρχεται εμετός.
Διέκρινε μια γνωστή φιγούρα.
-Μαξιμίλιαν!
Ήταν πράγματι ο Μαξιμίλιαν που έφευγε εκείνη την ώρα από το πάρτι. Η Νιόβη είχε φύγει λίγο νωρίτερα με την Άλεξ, θα πήγαινε να ακούσει τους Next Door Heroes. Ο μεγαλόσωμος νεαρός γύρισε ακούγοντας το όνομά του και δεν χρειαζόταν μεγάλη σοφία για να καταλάβει τι συνέβαινε. Μπήκε στον πειρασμό για μια στιγμή να την αφήσει στην τύχη της αλλά δεν το έκανε. Ακόμα και η Σήλια, με τη συμπεριφορά αυτή που χρειαζόταν ένα καλό μάθημα, είχε το δικαίωμα να επιλέξει αν θα κοιμηθεί με έναν άνδρα ή όχι.
-Σήλια, είπε πλησιάζοντας, πάω για το σπίτι.
-Γι’ αυτό σε φώναξα, είπε η κοπέλα μισώντας την απελπισία που φαινόταν στη φωνή της. Έλεγα μήπως ήθελες να πάμε μαζί.
-Έλα.
Οι άνδρες ήθελαν να εμποδίσουν την Σήλια αλλά το σκέφθηκαν πιο ώριμα διαπιστώνοντας ότι ο Μαξιμίλιαν ήταν σε θέση να τους τσακίσει στο ξύλο και παραμέρισαν. Ο Μαξιμίλιαν δεν είπε τίποτα ως που έφτασαν στο σπίτι μετά είπε απλά στην ακόμα ταραγμένη Σήλια:
-Ελπίζω αυτό να σε δίδαξε κάτι. Καληνύχτα.

Ο Μιχάλης και η Ντήντρα επέστρεφαν από το πάρτι πιασμένοι χέρι με χέρι. Η κοπέλα ακούμπησε το κεφάλι της στον ώμο του αγαπημένου της.
-Είμαι ευτυχισμένη.
-Και’ γω. Κατάφερες να σηκώσεις από πάνω μου ένα βάρος που σήκωνα εδώ και πολλά χρόνια, Ντήντρα. Δεν θέλω να σε χάσω.
Κάπου μπροστά τους ένα αυτοκίνητο έβαλε μπρος.
-Όταν τελειώσει το εξάμηνο θα πας πίσω στην Ελλάδα;
-Μου έγινε μια πρόταση... Άρχισε ο Μιχάλης και μετά σταμάτησε.
Ένα αυτοκίνητο ερχόταν πάνω τους με σβησμένα φώτα, Έσπρωξε τη Ντήντρα έξω από την πορεία του αυτοκινήτου αλλά ο ίδιος δεν πρόλαβε να ακολουθήσει και το αυτοκίνητο τον έφτασε. Τον τίναξε στην πρασιά. Κύλισε στην πρασιά και έμεινε ακίνητος ενώ το αυτοκίνητο απομακρυνόταν με ταχύτητα. Η Ντήντρα ούρλιαξε.
Ένδεκα Μήνες Μετά

-Τι σκέφτεσαι αγάπη μου;
Η Νιόβη άνοιξε τα μάτια της και κοίταξε τον Τόμας που καθόταν δίπλα της στο πίσω κάθισμα της λιμουζίνας.
-Πως άλλαξε η ζωή μου, είπε η κοπέλα, τον τελευταίο χρόνο. Πριν από έναν χρόνο δεν ήμουν παρά μια συνηθισμένη φοιτήτρια και σήμερα είμαι η νέα, πολλά υποσχόμενη, πρωτοεμφανιζόμενη ηθοποιός. Και το πιο σημαντικό, έχω εσένα.
Ο Τόμας τη φίλησε αναλογιζόμενος πόσο αληθινά ήταν αυτά που είχε πει. Οι κριτικοί που είχαν δει την Πρώτη Αγάπη σε avant pemiere είχαν γράψει διθυραμβικές κριτικές και όλοι τους εγκωμίαζαν την υποκριτική δεινότητα της προαναγγέλλοντας την ανατολή ενός νέου κινηματογραφικού άστρου. Εφημερίδες και περιοδικά την πολιορκούσαν ήδη για μια συνέντευξη.
Η χρονιά είχε φέρει αλλαγές και στη ζωή του Τόμας. Η σχέση του με τη Νιόβη τον είχε φέρει και αυτόν κοντά στα φώτα της δημοσιότητάς και το γεγονός πως ήταν σκηνοθέτης δεν πέρασε απαρατήρητο. Ειδικά από τη στιγμή που μια δουλειά που έκανε πήγε πολύ καλά άρχισε να αποκτά και εκείνος όνομα στο χώρο.
Η λιμουζίνα σταμάτησε και ένας εξυπηρετικός νέος άνδρας από την ασφάλεια άνοιξε την πόρτα. Η Νιόβη ντυμένη με μια εντυπωσιακή μαύρη τουαλέτα και ο Τόμας με κουστούμι βγήκαν στο κόκκινο χαλί κάτω από έναν καταιγισμό φλας που μετέτρεψαν τη Δεκεμβριάτικη νύχτα σε μέρα. Η Νιόβη άφησε τους φωτογράφους να την αποθανατίσουν και προχώρησε προς την είσοδο του κινηματογράφου με τον αγαπημένο της.
-Είσαι ευτυχισμένη; ρώτησε ο Τόμας.
-Ναι, είπε και τον φίλησε κάνοντας τις φωτογραφικές μηχανές να πάρουν φωτιά. Ήταν η πρώτη φορά που θα την αποθανάτιζαν να φιλάει τον Τόμας.
Μέσα στον κινηματογράφο τους οδήγησαν στο θεωρείο απ’ όπου θα παρακολουθούσαν την επίσημη πρώτη προβολή της ταινίας. Στο φουαγιέ τους περίμενε ο Αλέξανδρος με την νέα του κατάκτηση που δεν ήταν άλλη από την πρώην του Λάσκαν και συμπρωταγωνίστρια της Νιόβης.
Ο Αλέξανδρος μετά από μια σύντομη σχέση με τη Σήλια είχε στρέψει την προσοχή του στην ηθοποιό. Εκείνη δεν είχε διστάσει να αφήσει τον Λάσκαν για τον πλούσιο νεαρό επιχειρηματία που ήταν εξ’ ίσου διάσημος με την αδερφή του. Ο Αλέξανδρος είχε πει στην αδερφή του ότι η Ρεμπέκα μπροστά στην Κάρμεν ήταν αθώο κοριτσόπουλο.
Η Νιόβη χαιρέτησε τη συμπρωταγωνίστρια και τον αδερφό της και οι τέσσερεις μαζί πήγαν στο θεωρείο.

Την προβολή ακολούθησε μια δεξίωση στην κεντρική αίθουσα του γειτονικού Palace Hotel. Η Νιόβη έγινε δεκτή με έναν καταιγισμό χειροκροτημάτων και με τα φλας πάλι να αστράφτουν. Μαζεύτηκαν πολλοί γύρω της να τη  συγχαρούν, να τη γνωρίσουν και να πάρουν αυτόγραφο.
Όταν αραίωσε το πλήθος που την κύκλωνε την πλησίασαν ο Άνταμ και η Κέητ. Την αγκάλιασαν και οι δυο και της ευχήθηκαν πάντα τέτοια.
-Πείτε μου  τα νέα σας, είπε η Νιόβη. Πως τα πάει η αδελφότητα;
-Κερδίσαμε και το φετινό μαραθώνιο αλλά δεν είχε το περσινό σασπένς, είπε ο Άνταμ.
Η Νιόβη είχε ολοκληρώσει τον Ιούνιο τις σπουδές της και τώρα αρχηγός της αδελφότητας  ήταν ο Μαξιμίλιαν που είχε, επί του παρόντος, πάει διακοπές με την Μέλοντι.
-Μέσα στη χρονιά που μας έρχεται θα παντρευτούν, είπε η Κέητ.
-Υπέροχα. Εσείς;
Η Κέητ έδειξε το χέρι της όπου έλαμπε ένα ολοκαίνουριο δακτυλίδι αρραβώνων.
-Μπράβο! Με το καλό, είπε η Νιόβη. Μου πρότειναν μια ταινία στην Αγγλία και θα την δεχθώ αλλά όπου και αν είμαι θα έρθω για το γάμο.
-Χαίρομαι, είπε η Κέητ, το ίδιο είπε και η Άλεξ.
-Πως πάνε οι Next Door Heroes;
-Πολύ καλά, πάνε μια τουρ στις μεσοδυτικές πολιτείες, είπε η Κέητ, θα παίξουν και στο Σίλβερ Ντόουμ στην πατρίδα μου.

Παρά το ότι απείχαν λίγες μέρες από τα Χριστούγεννα, το μαύρο φόρεμα της Ντήντρα άφηνε τους αλαβάστρινους ώμους της ακάλυπτους, Έβλεπε τον Τόμας και τη Νιόβη να μιλάνε με τον Άνταμ και την Κέητ και συλλογιζόταν το χρόνο που είχε περάσει. Η Κέητ έδειχνε το δακτυλίδι της στη Νιόβη και ο Άνταμ την είχε αγκαλιάσει από τη μέση.
Πόσα πράγματα δεν είχαν αλλάξει. Η αδελφότητα των Αρίστων μετά τη σύλληψη του Πάνκχερστ, που είχε παραμείνει αρχηγός παρά την ήττα στο μαραθώνιο, δεν μπόρεσε να εκλέξει άλλο αρχηγό και διαλύθηκε ενώ ο Πάνκχερστ έπαιρνε το δρόμο για τη φυλακή όπου θα εξέτιε ποινή είκοσι δύο ετών. Ο Μαξιμίλιαν είχε κάνει δεκτούς στην δική τους μερικούς που έκρινε πως ήταν εντάξει. Ο ίδιος είχε διαγράψει τη Σήλια που είχε ήδη φύγει όταν χώρισε με τον Αλέξανδρο.
Αναστέναξε με το μυαλό γεμάτο αναμνήσεις.
Ένα ζεστό χέρι άγγιξε απαλά το γυμνό της ώμο και η Ντήντρα γύρισε για να αντικρίσει τον αγαπημένο της. Χώθηκε στην αγκαλιά του Μιχάλη που τη φίλησε απαλά στα μαλλιά.
Την είχε γλιτώσει με μερικά μικροτραύματα από τη σύγκρουση με το αυτοκίνητο και δεν είχε αργήσει να αναρρώσει. Από την ημέρα εκείνη η Ντήντρα μετακόμισε χωρίς καμία πλέον πρόφαση ή δικαιολογία στο δωμάτιό του. Είχε καταλάβει πολύ καλά πως η ζωή μπορούσε να είναι εξαιρετικά μικρή για να δίνει σημασία στο τι έλεγαν οι άλλοι.
-Τι σκεφτόσουν; της είπε.
-Το παρελθόν, είπε η Ντήντρα, εσένα και πόσο σ’ αγαπώ.
Ο Μιχάλης την κοίταξε στα μάτια.
-Μ’ αγαπάς τόσο για να γίνεις γυναίκα μου;
Η Ντήντρα για μια στιγμή δεν είπε τίποτα, μετά ψιθύρισε το ναι και τον φίλησε στα χείλη.

Η Νιόβη κοιτούσε τα σχέδια που το φως από το δρόμο έφτιαχνε στο ταβάνι του δωματίου. Μέσα στη ζεστή αγκαλιά του Τόμας σκεφτόταν πως όλοι δρόμοι της ζωής μπορούσαν να οδηγήσουν στην αγάπη. Της Κέητ ήταν ο δρόμος των ρομαντικών με τα ήσυχα ειδύλλια και την τρυφερή αγάπη, της Ντήντρα είχε περάσει μέσα από τον πόνο και την ταπείνωση αλλά είχε βρει μια δυνατή αγάπη.
Και ο δικός της δρόμος;
Ήταν περίεργο αλλά ο δικός της δρόμος ήταν ο ίδιος που είχε φέρει και την επαγγελματική της καταξίωση. Στο θεατρικό σανίδι δεν είχε βρει μόνο τον δρόμο για την επιτυχία αλλά και αυτόν για την αγάπη. Με τη σκέψη αυτή αποκοιμήθηκε στην αγκαλιά του άνδρα που αγαπούσε.



ΤΕΛΟΣ

2 σχόλια:

Giannis Pit. είπε...

Το τέλος λοιπόν ! Να δώσω τα εύσημά μου στη γραφή σου, στον πλούτο της φαντασίας σου και στην συνεχή σου προσπάθεια να γράφεις και να εκφράζεσαι.
Οι δρόμοι της αγάπης κράτησαν το ενδιαφέρον τους μέχρι το τέλος.
Την καλησπέρα μου και τις ευχές μου για καλές εμπνεύσεις.

Νυχτερινή Πένα είπε...

Ευχαριστώ φίλε μου! Χαίρομαι που σε κράτησε και σου άρεσε.

Δημοσίευση σχολίου