Αλύγιστος

Author: Νυχτερινή Πένα /

Ο Λουί Ζαμπερίνι είναι ένας κορυφαίος δρομέας, ένας νεαρός άνδρας με ατσάλινη θέληση και δυνατό χαρακτήρα. Μετά από μια καλή παρουσία στην Ολυμπιάδα του Βερολίνου το 1936 προσβλέπει στην επόμενη της Ρώμης για ένα μετάλλιο. Αντί αυτής όμως ξεσπάει ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος και σύντομα θα πολεμήσει σε αυτόν, θα πέσει με το βομβαρδιστικό του στον Ειρηνικό ωκεανό και αυτή είναι μόνο η αρχή. Θα βρεθεί στα χέρια των Ιαπώνων που μεταχειρίζονται τους αιχμαλώτους τους φρικτά και εκεί θα αποδείξει ότι είναι πραγματικά… Αλύγιστος.

Μια αληθινή ιστορία δοσμένη γλαφυρά με έναν τρόπο που να κρατάει τον αναγνώστη και να τον οδηγεί βαθιά μέσα στην απελπισία και την αποκτήνωση του πολέμου παρουσιάζοντας καθημερινούς ανθρώπους με όλα τα ελαττώματα και τις αρετές τους που στάθηκαν σαν ήρωες και άλλους που έδειξαν πόσο πιο χαμηλά από τα κτήνη μπορεί να πέσει ο άνθρωπος.

6 σχόλια:

Giannis Pit. είπε...

Δικό σου ; που ; πότε ;
την καλησπέρα μου.

Νυχτερινή Πένα είπε...

Όχι αυτό δεν είναι δικό μου, αυτό είναι από εκείνα που διάβασα και τα προτείνω και σε εσάς. Καλή εβδομάδα φίλε μου.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Αργησα λιγο αλλα διαβασα τα προηγουμενα και το 19 και 20 κεφαλαιο.Δεν το ηξερα αυτο το σημερινο βιβλιο αλλα αφου το προτεινεις ξερεις εσυ.Να εισαι παντα καλα Καλη εβδομαδα και καλο μηνα Μαρτη να εχεις 🌺

Νυχτερινή Πένα είπε...

Καλό μήνα και κεφάτο φίλε μου!

Gip είπε...

Μπήκα τυχαία στο μπλογκ σας. Με τράβηξαν τα όσα γράφετε. Ενδιαφέρον μοιάζει και κάπου το καταχωρώ. Φίλη αξιόλογων φίλων είστε, αξιόλογο άτομο και εσείς τολμώ να υποθέσω (από ένα μικρό σεγιάνι στο μπλογκ σας και τον τρόπο γραφής), λαμβάνω υπ όψιν τις συστάσεις σας.
Καλό σας βράδυ !

Νυχτερινή Πένα είπε...

Καλό βράδυ! Καλώς ήρθες στο ιστολόγιό μου.

Δημοσίευση σχολίου