Επιχείρηση Επικίνδυνο Νησί 10

Author: Νυχτερινή Πένα /

Γιούρι Ντο
08:17
Μια οβίδα έσκασε κατευθείαν πάνω στον πυργίσκο του Μ1992 μετατρέποντας το τεθωρακισμένο σε παρανάλωμα του πυρός. Η λάμψη της έκρηξης ήταν εκτυφλωτική και θάμπωσε τους πεζοναύτες. Ο Κιμ Ιλ Σουν το κατάλαβε και διέταξε μια έφοδο με σκοπό να διασπάσουν τη γραμμή τους.
Οι στρατιώτες με τις μουσταρδί στολές όρμησαν μπροστά πολυβολώντας με τα ΑΚ 47 τα περιβόητα Καλάσνικοφ. Οι πεζοναύτες αναγκάστηκαν να κάνουν πίσω και ο Ντρόουρι κατάλαβε τον κίνδυνο. Αν οι Κορεάτες έκοβαν την άμυνα στην ακτή στα δύο θα είχαν τελειώσει όλα. Γύρισε και φώναξε σε έναν λοχία κοντά του.
-Μάζεψε την ομάδα σου λοχία. Πρέπει να κάνουμε μια αντεπίθεση στα γρήγορα.

08:19
Μέσα στο ελικόπτερο ακουγόταν εκκωφαντικός ο ήχος από τον έλικα πάνω από το κεφάλι τους δυσκολεύοντας τις συζητήσεις. Οι πεζοναύτες το έκαναν φωνάζοντας, κυρίως πειράγματα μεταξύ τους. Ο Ρόμπερτ Μόντακιου χαμογέλασε, δεν διέφεραν από τους συναδέρφους τους στο Βασιλικό Σώμα Πεζοναυτών, το ίδιο πνεύμα ομαδικότητας, η ίδια συναδερφική συμπεριφορά, σαν αδερφοί εν όπλοις, σαν μια μεγάλη οικογένεια.
Πετούσαν χαμηλά για να μην ανιχνευθούν από κάποιο ραντάρ και να καταφέρουν να αιφνιδιάσουν τον αντίπαλο. Η σκέψη του πέταξε προς τον αδερφό του, θα πλησίαζε στην ξηρά τώρα.
-Πλησιάζουμε στο σημείο καθόδου, ανακοίνωσε ο πιλότος.
Ο συγκυβερνήτης πέρασε στο πίσω μέρος. Άνοιξε την πόρτα και ετοίμασε τις ειδικές τροχαλίες που θα κινούσαν τα σκοινιά με τα οποία θα κατέβαιναν. Το ελικόπτερο έκοψε ταχύτητα και χαμήλωσε λίγο ακόμα. Ο συγκυβερνήτης ελευθέρωσε τα σκοινιά και άρχισαν να κατεβαίνουν. Οι δύο πρώτοι πεζοναύτες κατέβηκαν με το κεφάλι προς τα κάτω και τελευταία στιγμή αντέστρεψαν τη θέση τους για να πατήσουν κανονικά στο έδαφος.
-Φιγουρατζήδες, είπε ο Ντέρμπερτ με ένα χαμόγελο. Ο Ρόμπερτ τον μιμήθηκε πριν κατέβει και εκείνος με ένα σκοινί. Λίγο πιο πίσω το άλλο ελικόπτερο αποβίβαζε και αυτό τους πεζοναύτες του. Όταν βρέθηκαν όλοι στο έδαφος τα δύο ελικόπτερα απομακρύνθηκαν προς το Σερένα για να παραλάβουν τις άλλες δύο διμοιρίες.
Οι πεζοναύτες κινήθηκαν μέσα από την πυκνή βλάστηση για τη βάση όσο πιο γρήγορα επέτρεπε αυτή και ο καιρός.

08:22
Ο Λίον είχε συγκεντρωμένους γύρω του τους άνδρες που είχαν απομείνει στο λόχο του ικανοί να πολεμήσουν, δεν ξεπερνούσαν τους δεκαπέντε. Είχαν μεταφέρει στην ακτή τους τραυματίες του λόχου και τώρα ετοιμάζονταν να εγκαταλείψουν το άτυχο αποβατικό τους. Στο διπλανό αποβατικό οι τρεις Βρετανοί του πληρώματος είχαν ήδη βάλει σε ενέργεια τις μηχανές τους.
Καθώς ο Λίον και οι άνδρες του περνούσαν σε αυτό το σκάφος ο ένας Βρετανός τους φώναξε:
-Αποβιβαστείτε γρήγορα! Πρέπει να αποπλεύσουμε!
Καταλαβαίνοντας την απορία του Αμερικανού ταγματάρχη πρόσθεσε:
-Αν η φωτιά φτάσει στη δεξαμενή καυσίμων του θα ανατιναχθεί και μετά θα έρθει η σειρά αυτού του σκάφους και η ζωή εκείνων εκεί έξω θα γίνει πολύ δύσκολη. Αφού δεν μπορούμε να τα ξεκολλήσουμε θα τα βγάλουμε και τα δύο στα ανοιχτά.
Ο Λίον ένευσε ότι κατάλαβε και οδήγησε τους άνδρες του στην έξω στην μαινόμενη μάχη. Πάνω στην ώρα για να βοηθήσει στην αντεπίθεση του Ντρόουρι που προσπαθούσε να αναχαιτίσει τους Κορεάτες.

08:24
Το αποβατικό άφησε το Σερένα και κατευθύνθηκε προς την ακτή χοροπηδώντας στα κύματα. Οι είκοσι πέντε μαχητές που μετέφερε ήταν συνηθισμένοι σε κάθε είδους καιρό και δεν τους πείραζε αυτή η άτακτη κίνηση του σκάφους τους, δεν ίσχυε το ίδιο όμως και για τον συνταγματάρχη Σκίλετ. Ο Αμερικανός είχε χλομιάσει και μετά βίας συγκρατείτο να μην κάνει εμετό.
Οι πεζοναύτες και ο Μαξιμίλιαν Μόντακιου ήταν έτοιμοι να ξεκινήσουν όταν ο Σκίλετ ανακοίνωσε ότι θα πήγαινε μαζί. Ο Μαξιμίλιαν υποψιαζόταν ότι ήθελε να προστάξει τον Ντρόουρι να απαγκιστρωθούν και να αποχωρήσουν ή έλπιζε να τον βρει νεκρό και να αναλάβει την διοίκηση. Τώρα είχαν περάσει το σημείο που θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό ούτως ή άλλως, ο λόχος C είχε ξεκινήσει για την επίθεση στη βάση. Μπορούσε να δει τα ελικόπτερα που επέστρεφαν για τις άλλες δύο διμοιρίες.
Το αποβατικό έφτασε στην άκρη της βραχώδους πλαγιάς που έκλεινε την παραλία και τέσσερεις άνδρες σημάδευσαν με ειδικά όπλα αγκίστρων την κορυφή. Παρά το κούνημα του σκάφους κατάφεραν με την πρώτη βολή να στείλουν τα άγκιστρα να πιάσουν γερά στα βράχια σέρνοντας πίσω τους τα σχοινιά για να αναρριχηθούν οι πεζοναύτες.
-Πάμε, είπε ο Μαξιμίλιαν.
Σε λιγότερο από δύο λεπτά ήταν όλοι στα σκοινιά και είχαν αρχίσει να ανεβαίνουν ενώ το αποβατικό περίμενε να φτάσουν στην κορυφή πριν ξεκινήσει το ταξίδι της επιστροφής στο Σερένα, για την περίπτωση που κάτι θα εμπόδιζε την ανάβασή τους και θα έπρεπε να υποχωρήσουν κάτω σε αυτό.

Ουάσιγκτον DC
19:00
Ο επιθεωρητής Μαλόνι της μητροπολιτικής αστυνομίας της Ουάσιγκτον έφτασε στον τόπο του εγκλήματος σχεδόν αμέσως και ξεκίνησε να ανακρίνει τον Άιαν πρώτο. Ο Βρετανός δεν του έκρυψε την αλήθεια, αν και δεν την αποκάλυψε ολόκληρη. Του είπε ότι είναι Βρετανός υπήκοος και βρισκόταν στις Ηνωμένες Πολιτείες σε διπλωματική αποστολή, κάτι που επιβεβαίωνε και το διπλωματικό του διαβατήριο, και ότι ο Ιάγος ήταν επαγγελματίας δολοφόνος που είχε αποπειραθεί να τον σκοτώσει.
Ο επιθεωρητής μίλησε μετά με τον Άνταμ που επιβεβαίωσε την διπλωματική θέση του Βρετανού και πως ο Ιάγος του είχε επιτεθεί και εκείνος χάρη στο στρατιωτικό παρελθόν του τον αντιμετώπισε και επιχειρώντας να τον αφοπλίσει επήλθε το μοιραίο.

Γιούρι Ντο
08:38
Ο στρατηγός Κιμ Ιλ Σουν είδε με έκπληξη να βγαίνουν από το αποβατικό κι άλλοι άνδρες, πίστευε ότι είχαν αποβιβαστεί όλοι. Βρέθηκαν ακριβώς απέναντι στο κύμα των επιτιθέμενων και μερικοί έπεσαν νεκροί αλλά οι υπόλοιποι καλύφθηκαν βιαστικά όπου μπορούσαν και ανταπέδωσαν τα πυρά ανακόπτοντας την επέλασή τους χωρίς όμως να είναι σε θέση να τη σταματήσουν μόνοι τους. Σχεδόν ταυτόχρονα νέα όπλα προστέθηκαν στην χορωδία θανάτου που εκτελούνταν στην ακτή. Ο στρατηγός δεν δυσκολεύθηκε να εντοπίσει την πηγή των νέων πυρών που ήδη είχαν αποδεκατίσει το λόχο αντιαρματιστών και τώρα στρέφονταν προς το σημείο που διεξαγόταν η προσπάθεια διάσπασης των γραμμών.
Ο στρατηγός δεν ήξερε πόσοι ήταν οι αντίπαλοι και αν είχαν σκαρφαλώσει από την παραλία εκεί αλλά έβλεπε τις απώλειές του να αυξάνουν και κατάλαβε ότι θα έπρεπε να καλέσει ενισχύσεις. Στράφηκε σε έναν από τους αξιωματικούς του επιτελείου του.
-Στείλτε μήνυμα στη βάση, χρειαζόμαστε ενισχύσεις, να έρθει και το τρίτο τάγμα αμέσως. Διατάξτε τους άνδρες μας να αποτραβηχτούν από την προσπάθεια στο κέντρο.
Τελικά δεν θα ήταν τόσο εύκολο να νικήσουν όπως υπολόγιζε νωρίτερα.

08:40
Ο Ρόμπερτ Ντρόουρι πήρε μια βαθιά ανάσα, είχαν καταφέρει να αντέξουν την επίθεση και να απωθήσουν πίσω στις γραμμές του τον αντίπαλο. Όσο περισσότερο κρατούσαν τόσο το καλύτερο. Έδιναν χρόνο στο λόχο C να εκτελέσει την αποστολή του.
Έριξε μια ματιά γύρω. Στην άμμο κείτονταν τα σώματα των νεκρών αλλά μόνο αυτών, οι τραυματίες είχαν μεταφερθεί στον πρόχειρο ιατρικό σταθμό που είχαν φτιάξει στην άκρη της ακτής. Στο πιο εσωτερικό σημείο είχαν τοποθετηθεί οι βαρύτερα τραυματισμένοι, και πιο έξω οι πιο ελαφρά, μερικοί είχαν τοποθετηθεί στα ριζά της απότομης πλαγιάς και τους είχαν καλύψει με ένα κομμάτι σκηνής για να τους προφυλάξουν από τον καιρό.
Ο Λίον Μοθ ήρθε κοντά του.
-Που μπορώ να βοηθήσω, ο λόχος μου εξοντώθηκε, απέμειναν οκτώ άνδρες όλοι κι όλοι.
-Ανέλαβε τον λόχο διοικήσεως, είπε ο αντισυνταγματάρχης. Ο Γκέλερ χτυπήθηκε. Πάρε και τους άνδρες σου μαζί.
Ο ταγματάρχης ένευσε και προχώρησε προς την θέση του λόχου διοικήσεως ακολουθούμενος από τους άνδρες του.

08:42
Ο Ρόμπερτ Μόντακιου ήταν ανάμεσα στους πρώτους καθώς οι επιδρομείς προχωρούσαν προς τη βάση. Ένας απόμακρος μεταλλικός ήχος τον προβλημάτισε. Σήκωσε το χέρι του σφιγμένο σε γροθιά και αμέσως όλοι οι πεζοναύτες σταμάτησαν. Αφουγκράστηκε. Για μια στιγμή δεν άκουγε τίποτα πέρα από τη βροχή που έπεφτε ασταμάτητα κροταλίζοντας πάνω σε φυλλώματα και δένδρα, και αναρωτήθηκε αν ήταν υπερβολικά προσεκτικός, μετά το ξανάκουσε και το αναγνώρισε. Βαρύ όχημα σε κίνηση, πιθανότατα τεθωρακισμένο.
Εντόπισε την πηγή του ήχου κάπου στα δεξιά του, προς την κατεύθυνση της ακτογραμμής. Κινήθηκε προς την κατεύθυνση εκείνη ενώ οι πεζοναύτες περίμεναν. Δεν ήταν μακριά και το βρήκε γρήγορα αυτό που έψαχνε. Ένας δρόμος, προχειροφτιαγμένος χωματόδρομος αλλά κατάλληλος για την κίνηση τεθωρακισμένων, ένωνε τη βάση με την περιοχή της ακτής στην οποία είχε γίνει η απόβαση. Πάνω σε αυτόν κινείτο μια μεγάλη φάλαγγα τεθωρακισμένων που πήγαινε να ενισχύσει τους Κορεάτες στην μάχη της ακτής.
Επέστρεψε γρήγορα κοντά στον Ντέρμπερτ.
-Ενημερώστε τον συνταγματάρχη ότι μια μεγάλη δύναμη πηγαίνει στην ακτή, να είναι έτοιμοι να την αντιμετωπίσουν. Εμείς πρέπει να βιαστούμε, πρέπει να είναι τελείως αφύλακτη η βάση.
Συνέχισαν γρήγορα μέσα στην πυκνή βλάστηση του νησιού.

Ουάσιγκτον DC
19:20
Ο επιθεωρητής Μαλόνι έχοντας ακούσει από τον Άνταμ για την ιδιότητα του Άιαν ως Βρετανού απεσταλμένου προσθέτοντας ότι θα μπορούσε να το επιβεβαιώσει από το Λευκό Οίκο, αποφάσισε να κάνει αυτό ακριβώς. Μετά από μια γρήγορη επικοινωνία με τα κεντρικά της αστυνομίας που με τη σειρά της επιβεβαίωσε από το Λευκό Οίκο την παρουσία του Βρετανού για ένα διπλωματικό θέμα στην πόλη, ο Μαλόνι ήξερε ότι του έλεγαν αλήθεια. Ύστερα επιβεβαίωσε και τα γεγονότα όπως τα είχε αφηγηθεί ο Άιαν. Οι υπόλοιποι παριστάμενοι επιβεβαίωσαν όσα έγιναν καθώς είχαν δει τον Ιάγο να επιτίθεται στον Άιαν και να πεθαίνει από το ίδιο του το όπλο. Έτσι άφησε τους δύο άνδρες να φύγουν.
Ο Άιαν ευχαρίστησε τον επιθεωρητή και ξεκίνησε και πάλι για το μετρό με τον Άνταμ που ρώτησε, όταν ήταν μακριά πλέον από τον αστυνομικό και τους μάρτυρες της μονομαχίας με τον Ιάγο:
-Γιατί ρώτησες τον δολοφόνο για φετφά; Πιστεύεις ότι έχουμε να κάνουμε και με μανιακούς του Ισλάμ; Ξέρω ότι ο πρόεδρος τους έχει δυσαρεστήσει με τις επιχειρήσεις εναντίον τους, αλλά μπορεί να έχουν ανάμειξη;
-Όχι, δεν το νομίζω, με την ομάδα μου όμως τους καταφέραμε ένα άσχημο χτύπημα πριν λίγο καιρό και ίσως να με έχουν επικηρύξει. Ίσως πάλι ο Ιάγος με θεώρησε μόνος του κίνδυνο και είπε να με εξουδετερώσει.
-Σε αυτήν την περίπτωση όμως, είπε ο Άνταμ, έχουμε ένα άλλο ερώτημα να απαντήσουμε. Αν δεν ήσουν εσύ ο στόχος του ποιος ήταν; Κάποιος που έχει σχέση με την υπόθεσή μας;
-Δυστυχώς δεν θα μάθουμε ποτέ, είπε ο Άιαν. Είχα σκοπό να τον αφοπλίσω και να τον ανακρίνουμε, ήταν ατυχία μας που σκοτώθηκε.

Γιούρι Ντο
08:55
Ο Ντρόουρι άκουσε τα νέα σκυθρωπός, ήδη όπως είχαν τα πράγματα οι Κορεάτες υπερτερούσαν σε αριθμό και σε δύναμη πυρός, παρότι τα τελευταία λεπτά με την άφιξη και των Βρετανών είχαν καταφέρει να τους προκαλέσουν αρκετή αιμορραγία, το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε ήταν να λάβουν και ενισχύσεις. Ωστόσο αυτό θα βοηθούσε την επιτυχία της αποστολής τους και αν τα πράγματα θα γίνονταν εδώ πιο δύσκολα σήμαινε ότι έπρεπε απλά να βρουν έναν τρόπο να τα καταφέρουν.
Μια σκέψη βέβαια ήταν να τα καταφέρουν σε μια τέτοια δυσχερή θέση. Αλλά έπρεπε να γίνει. Αναρωτήθηκε για μια στιγμή πως είχαν βρεθεί εδώ οι Κορεάτες και με τέτοιες δυνάμεις αλλά αυτό δεν ήταν του παρόντος. Ζήτησε από τους διοικητές των λόχων να του αναφέρουν την κατάσταση ενώ ο ίδιος προσπαθούσε να δει πως θα ήταν εφικτή μια αποτελεσματική γραμμή αμύνης απέναντι σε έναν πολλαπλάσιο εχθρό.

08:59
Ο Μάικ Κάμπελ μπήκε στη γέφυρα του Σερένα. Ο πλοίαρχος ήταν μόνος του με έναν ακόμα άνδρα στο πηδάλιο, λίγοι είχαν απομείνει στο πλοίο μιας και ένα μεγάλο μέρος του πληρώματος ήταν στην απόβαση σαν πλήρωμα των αποβατικών. Ήταν σκυμμένος πάνω από την οθόνη του ραντάρ και μόλις άκουσε την πόρτα να ανοίγει ο Μόρτον στράφηκε.
-Πως είναι τα πράγματα; ρώτησε.
Στο κατάστρωμα τα δύο ελικόπτερα απογειώνονταν για να μεταφέρουν στο νησί και τις άλλες δύο διμοιρίες του λόχου C.
-Δύσκολα αλλά μπορούν ακόμα να τα καταφέρουν εκεί έξω.
-Με αυτούς εδώ τι θα κάνουμε; ρώτησε ο Μόρτον δείχνοντας με ένα νεύμα του κεφαλιού το ραντάρ. Πλησιάζουν.
-Γι’ αυτό ήρθα, είπε ο Μάικ, έχουμε ένα σχέδιο.
Κοίταξε το ρολόι του.
09:00

Επιχείρηση Επικίνδυνο Νησί 9

Author: Νυχτερινή Πένα /

Κεφάλαιο 5

Ουάσιγκτον DC
Πλατεία Φάραγκοτ
18:35
Ο Ιανός πλησίασε το θύμα του, δεν έδειχνε ότι βιαζόταν ή ότι ήθελε να προλάβει κάτι. Αφηνόταν να πηγαίνει με το πλήθος αλλά ελισσόταν επιδέξια για να πλησιάζει στο στόχο του, κάθε κίνηση τον έφερνε ανεπαίσθητα πιο κοντά. Ετοιμάστηκε για το χτύπημα, άλλαξε χέρι στο χαρτοφύλακα σαν να τον είχε κουράσει, ελευθερώνοντας το χέρι που είχε το θανάσιμο όπλο. Δυο τρία άτομα ακόμα και θα σφράγιζε το τέλος της.
Έσφιξε τη γροθιά του και η λάμα βγήκε με ένα ανεπαίσθητο κλικ. Ο Ιανός πέρασε ανάμεσα σε δύο κοπέλες που προχωρούσαν βιαστικά με φακέλους στα χέρια τους και συζητώντας για νόμους και σχέδια, δικηγόροι προφανώς που είχαν μόλις σχολάσει και έπαιρναν δουλειά σπίτι. Η Ντανίκα Μπρεν ήταν μπροστά του, ένας μικρός ελιγμός για να βρεθεί δίπλα της και όλα θα τελείωναν.
Ήταν σχεδόν στην είσοδο για το σταθμό, καλύτερα να το έδινε το χτύπημα εδώ. Έριξε μια ματιά γύρω για να βεβαιωθεί ότι κανείς δεν τους πρόσεχε. Το βλέμμα του σταμάτησε σε έναν άνδρα που κινείτο βιαστικά προς τον σταθμό. Δεν φορούσε στολή αλλά εκείνος ήξερε ποιος και τι ήταν. Ο Άιαν Γκόρντον, ένας επικίνδυνος άνθρωπος και ορκισμένος εχθρός. Έπρεπε να πεθάνει.
Κοίταξε για μια στιγμή την Ντανίκα Μπρεν. Θα ζούσε λίγες ώρες ακόμη ως που να σκοτώσει τον Άιαν Γκόρντον και να πάει να την βρει. Έκρυψε τη λεπίδα και άρχισε να μετακινείται προς το μέρος του Βρετανού. Δεν έκανε βιαστικές κινήσεις αλλά ελισσόταν ανάμεσα στο πλήθος, δεν ήθελε να τραβήξει την προσοχή των διερχομένων πάνω του ούτε να δημιουργήσεις κάποιο επεισόδιο που θα έκανε τον άνθρωπο της ΜΙ6 να τον προσέξει. Παρά την μεταμφίεση θα τον αναγνώριζε πιθανότατα. Έφτασε κοντά στον Βρετανό που συνοδευόταν από έναν άλλο άνδρα, τον είχε δει να στέκεται διακριτικά πιο πίσω από τον πρόεδρο πολλές φορές στην τηλεόραση. Ήταν κάποιος στενός συνεργάτης του. Θα προτιμούσε να μην χρειαστεί να τον σκοτώσει, θα περιέπλεκε τα πράγματα και θα έκανε την καταδίωξή του αρκετά σκληρή και αποφασιστική. Προς το παρόν δεν τον είχε εντοπίσει κανείς από τους δύο. Έσφιξε την γροθιά του και η λάμα αποκαλύφθηκε χωρίς κανέναν ήχο. Με ένα μοχθηρό χαμόγελο χτύπησε.

Γιούρι Ντο
08:09
Ο Λίον Μοθ συνεχάρη τους άνδρες του βλέποντας μια οβίδα όλμου να εκρήγνυται ακριβώς πάνω σε ένα πυροβόλο των Κορεατών, ένα Μ1992 των 130 χιλιοστών και να πυροδοτεί μια ακόμη έκρηξη από τα πυρομαχικά του όπλου.
Νερό είχε αρχίσει να μπαίνει στο αποβατικό τους και δεν θα αργούσε η ώρα που θα έπρεπε να το εγκαταλείψουν. Οι φλόγες είχαν σβήσει αλλά ένας λιπαρός καπνός σηκωνόταν σε πυκνή στήλη παρά τη βροχή. Για να έχει μια εικόνα της κατάστασης είχε ανέβει στη γέφυρα του αποβατικού. Οι άνδρες του δεν χρειάζονταν ορατότητα, χτυπούσαν με την βοήθεια των συντεταγμένων που έδιναν οι παρατηρητές έξω. Και έκαναν καλή δουλειά. Ως τώρα είχαν χτυπήσει μια ντουζίνα εχθρικά τεθωρακισμένα και είχαν σιγήσει όλα τα πυροβόλα του εχθρού, αυτό που είχαν μόλις καταστρέψει ήταν το τελευταίο.
-Άρπα τη Κορεάτικο καθίκι! άκουσε κάπου δίπλα του και στράφηκε να δει.
Στη γέφυρα του διπλανού αποβατικού γονατισμένος πίσω από το προστατευτικό παραπέτο ήταν ο ένας από τους τρεις άνδρες του πληρώματός του. Οι Βρετανοί δεν φορούσαν στολές, ούτε καν χωρίς διακριτικά όπως οι Αμερικανοί, αλλά πολιτικά ρούχα, ο άνδρας που έβλεπε ήταν ντυμένος με μπότες, παντελόνι και αντιανεμικό μπουφάν με κουκούλα, ένα ναυτικό ντύσιμο, και ήταν οπλισμένος με ένα τυφέκιο Μ16Α2 εφοδιασμένο με διόπτρα ελεύθερου σκοπευτή όπως είχαν και οι ελεύθεροι σκοπευτές της διμοιρίας αναγνωρίσεως του λόχου διοικήσεως που τώρα είχαν διασπαρεί στο χώρο αμύνης για να χτυπήσουν επίλεκτους στόχους στον εχθρό.
Οι άλλοι δύο του πληρώματος, τρεις χρειάζονταν σε κάθε αποβατικό, είχαν περάσει στο δικό του σκάφος για να βοηθήσουν το πλήρωμά του. Και οι τρεις είχαν τραυματιστεί και τώρα τους βοηθούσαν να περάσουν στο άλλο σκάφος. Ο Λίον σκέφθηκε ότι ήταν καιρός να κάνουν το ίδιο και οι δικοί του άνδρες. Ήδη είχαν μεταφερθεί στο διπλανό αποβατικό οι τραυματίες και οι επιζώντες της τρίτης διμοιρίας που τους βοηθούσαν.
Εκείνη τη στιγμή το τεθωρακισμένο που προσπαθούσε να σπάσει τις γραμμές των πεζοναυτών έβαλλε με το πυροβόλο του πυργίσκου του. Η βολή διαπέρασε το τοίχωμα του αποβατικού και εκράγηκε. Η έκρηξη χτύπησε τους άνδρες τις πρώτης διμοιρίας και έβαλε φωτιά στα πυρομαχικά τους προκαλώντας μια αλυσίδα από εκρήξεις που σάρωσε το αποβατικό γεμίζοντάς το με μια θάλασσα φωτιάς.

Ουάσιγκτον
18:45
Το χέρι του ήταν στο μέσο της διαδρομής ως το πλευρό του αντιπάλου του όταν το βλέμμα του Άιαν Γκόρντον διασταυρώθηκε με το δικό του. Η αναγνώριση ήταν στιγμιαία και ο Βρετανός αντέδρασε με ταχύτητα αντάξια της εκπαίδευσής του στο Βασιλικό Σώμα Πεζοναυτών και τη SAS. Μπλόκαρε με το ένα χέρι του οπλισμένο του Ιάγου και με το άλλο του κατάφερε ένα χτύπημα στο πρόσωπο που έστειλε τα ψεύτικα γυαλιά μερικά μέτρα μακριά.
Ο Άνταμ Μπρόντι γύρισε ξαφνιασμένος ακούγοντας τις κραυγές του κόσμου που τραβιόταν από την σύγκρουση των δύο ανδρών. Για μια στιγμή σάστισε βλέποντας τον Άιαν να παλεύει με αυτόν που φαινόταν σαν ένας συνηθισμένος δημόσιος υπάλληλος μιας από τις αναρίθμητες ομοσπονδιακές υπηρεσίες που εδρεύουν στην πόλη, αλλά μετά εντόπισε τη φονική λεπίδα στο χέρι του Ιάγου και πλησίασε.
Ο Ιάγος έκανε μια παραπλανητική κίνηση σαν για να ξεφύγει και ο Άνταμ κινήθηκε προς την κατεύθυνση αυτή ο δολοφόνος όμως είχε στόχο το στομάχι του Βρετανού. Αλλά ο Άιαν δεν αιφνιδιάσθηκε και τραβώντας το όπλο του από τη θήκη στη ζώνη του χτύπησε με την κάνη τον δολοφόνο στο κεφάλι. Ο Ιάγος δέχθηκε το χτύπημα ψηλά στο μέτωπο μα δεν άφησε τον πόνο να καθυστερήσει τις αντιδράσεις του. Κύλισε στο έδαφος μακριά από τον Άιαν και με ένα τίναγμα σηκώθηκε όρθιος. Έριξε μια γρήγορη ματιά γύρω. Ήταν σε θέση να τα βγάλει πέρα σε μια μάχη σώμα με σώμα αλλά ήταν δολοφόνος δεν ήταν μαχητής και δεν θα μπορούσε να τα βγάλει πέρα για πολύ με τον Άιαν ειδικά αφού είχε και τη βοήθεια του άλλου. Έπρεπε να ξεφύγει.
Έφερε το ελεύθερο χέρι του στο άλλο και απελευθέρωσε τη λεπίδα. την τράβηξε και την κράτησε στο χέρι του. Ύστερα επιτέθηκε στον Άιαν με ορμή, είχε σκοπό να τον αναγκάσει να παραμερίσει για να μην βρεθεί καρφωμένος και να απομακρυνθεί εκείνος τρέχοντας. Κατάλαβε το λάθος του όταν ήταν πολύ αργά. Ο βετεράνος της SAS άρπαξε το χέρι του δολοφόνου από τον καρπό αλλά αντί να το παραμερίσει το έστριψε προς τα μέσα επιχειρώντας να τον κάνει να ρίξει τη φονική λεπίδα από τον πόνο. Ο Ιάγος με τη φόρα που είχε έπεσε πάνω στο ίδιο του το όπλο. Βόγκηξε νιώθοντας το αιχμηρό μέταλλο να βυθίζεται στην κοιλιά του.
Έπεσε στα γόνατα με κομμένη την ανάσα. Τα χέρια του έσφιγγαν το τραύμα αλλά ήταν μάταιο, το αίμα κυλούσε ελεύθερο σε άλικα ρυάκια έξω από το σώμα του και μαζί του και η ζωή του. Του απέμεναν δευτερόλεπτα ζωής. Ο Άιαν γονάτισε δίπλα του.
-Ποιος σε έβαλε; ρώτησε επιτακτικά για να διαπεράσει τη θολούρα ενός μυαλού που άφηνε αυτόν τον κόσμο. Οι Ισλαμιστές; Έχω φετφά στο κεφάλι μου;
Ο Ιάγος πήγε να πει κάτι αλλά δεν μπόρεσε. Αίμα ξεπήδησε από το στόμα του και σωριάστηκε νεκρός. Ο Άιαν σηκώθηκε βλοσυρός. Ο Άνταμ πλησίασε αλλά δεν πρόλαβε να ρωτήσει τίποτα καθώς κατέφτανε η αστυνομία. Πήγε να μιλήσει με τους αστυνομικούς μαζί με τον Βρετανό.

Επιχείρηση Επικίνδυνο Νησί 8

Author: Νυχτερινή Πένα /

18:27
Ο Μπρόντι πάρκαρε σε μια θέση παρκαρίσματος στην πλατεία Φάραγκοτ. Το αυτοκίνητο του Μπρόντι είχε διπλωματικές πινακίδες και μπορούσε να παρκάρει σχεδόν οπουδήποτε. Άφησαν το αυτοκίνητο και προχώρησαν προς το σταθμό του μετρό. Κινήθηκαν γρήγορα ανάμεσα στο πλήθος που προχωρούσε προς την καλοφωτισμένη είσοδο του σταθμού. Ο Άιαν έριξε μια ματιά στο ρολόι του. Αναρωτήθηκε τι έκαναν οι σύντροφοί του στην άλλη άκρη του κόσμου.
Επί του Σερένα
07:57
Ο Αλεξάντερ Μόρτον είχε φέρει το Σερένα έτσι ώστε η υπερκατασκευή να κόβει τον αέρα στο κατάστρωμα για να διευκολύνει την απογείωση των ελικοπτέρων. Στο κατάστρωμα είχαν μαζευτεί όλοι οι πεζοναύτες που βρίσκονταν στο πλοίο, Αμερικανοί και Βρετανοί.
Τώρα που είχαν απαλλαγεί από τα αεροπλάνα του εχθρού μπορούσαν να περάσουν στο επόμενο στάδιο της επιχείρησης. Ο λόχος C θα πήγαινε να καταστρέψει την βάση ενώ οι Βρετανοί θα πήγαιναν να βοηθήσουν στην μάχη που διεξαγόταν σκληρή στην ακτή.
Οι Αμερικανοί είχαν αρχίσει να επιβιβάζονται στα ελικόπτερα. Θα μεταφέρονταν ανά δύο διμοιρίες. Η πρώτη και η δεύτερη πρώτες για να αρχίσουν την επίθεση και να σταθεροποιήσουν ένα προγεφύρωμα. Θα ακολουθούσε η τρίτη και η διμοιρία των όπλων. Μαζί τους θα πήγαινε και ο Ρόμπερτ Μόντακιου σαν ειδικός στα εκρηκτικά για να βοηθήσει με την καταστροφή της βάσης.
-Λοιπόν, πάμε πρώτοι, καταλαμβάνουμε θέση και όταν έρθουν και οι υπόλοιποι κάνουμε ρήγμα, με την βοήθεια του κυρίου Μόντακιου από’ δω, τινάζουμε τους κιτρινιάρηδες στον αέρα και επιστρέφουμε γρήγορα να βοηθήσουμε στον απεγκλωβισμό των υπόλοιπων και να φύγουμε. Κατανοητό; είπε ο ταγματάρχης Ντέρμπερτ.
Ένα μαζικό μάλιστα ακούστηκε.
-Ωραία, είπε ο ταγματάρχης. Έχω παραγγείλει μπύρα στη Γιοκοχάμα, μην ζεσταθεί.
Γέλια υποδέχθηκαν τη δήλωση καθώς οι πεζοναύτες άρχισαν να επιβιβάζονται στα ελικόπτερα ενώ οι Βρετανοί συνάδερφοί τους άρχισαν να επιβιβάζονται στο αποβατικό για να τους πάει στην ακτή. Ο Ρόμπερτ Μόντακιου πλησίασε τον Μαξιμίλιαν.
-Να προσέχεις μικρέ, συνήθως όταν σε αφήνω από τα μάτια μου μπλέκεις.
-Είπε ο άνθρωπος που χρειάστηκε ολόκληρη επιχείρηση για να τον αποσπάσει από τα χέρια των Ταλιμπάν, τον πείραξε ο αδερφός του. Να προσέχεις και’ συ, μη χρειαστεί να έρθουμε να σε σώσουμε ε;
Ο Ρόμπερτ γέλασε και έδειξε την ακτή.
-Που σκοπεύεις να βγεις; ρώτησε.
-Στην άκρη εκεί, έδειξε ο αδερφός του την άκρη μικρού όρμου, είναι απόκρημνα αλλά θα σκαρφαλώσουμε, από την κορυφή του γκρεμού θα έχουμε πλεονεκτική θέση και καλό πεδίο βολής.
-Αρκεί να μην εγκλωβιστείτε εκεί.
-Θα βρούμε τρόπο να κατέβουμε κοντά στους γιάνκηδες.
-Ξεκινάμε! φώναξε ο Ντέρμπερτ.

08:02
Είχε ξημερώσει για τα καλά αλλά η μέρα δεν είχε φωτίσει και πολύ εξαιτίας του καιρού. Μπλεγμένοι στη σκληρή μάχη που έδιναν οι αντιμαχόμενοι σχεδόν δεν αντιλαμβάνονταν τη βροχή που έπεφτε πάνω τους. Ο Ρόμπερτ Ντρόουρι παρακολουθούσε τους άνδρες του να μάχονται. Παρέμενε κοντά στη διοίκηση του λόχου Α για να μπορεί να μεταβιβάζει γρήγορα εντολές.
Μπορούσε να δει στην άλλη άκρη της ακτής τους άνδρες του λόχου διοικήσεως που εκτελούσαν την διαταγή του για να κατασκευάσουν έναν πρόχειρο ιατρικό σταθμό, είχαν φτιάξει έναν τοίχο εκμεταλλευόμενοι μερικούς βράχους και συμπληρώνοντας τα κενά με μακρόστενα κομμάτια από κεβλάρ κατασκευασμένα για να αποτελούν πρόχειρα σημεία κάλυψης. Μια ομάδα γέμιζε μερικά σακιά με άμμο για να δημιουργήσει τους κλασσικούς γαιόσακους που οι στρατοί όλου του κόσμου χρησιμοποιούν για την κατασκευή σημείων κάλυψης. Με αυτούς θα ολοκλήρωναν την άμυνα του σταθμού. Είδε ότι είχαν καταφέρει να επιτελέσουν το έργο τους χωρίς απώλειες.
Ευτυχώς, σκέφθηκε, έχουμε χάσει αρκετούς άνδρες.
Εκείνη τη στιγμή ακριβώς μπροστά του με έναν βρυχηθμό της μηχανής του ένα τεθωρακισμένο Μ1992 προχώρησε μπροστά προς την άμμο με σκοπό να διασπάσει με φυσικό τρόπο την άμυνα των πεζοναυτών. Οι άνδρες με τον μεταλλικό όγκο να προχωράει κατά τα κεφάλια τους συνέχιζαν να βάλλουν ενώ η απόσταση μειωνόταν. Κι άλλα τεθωρακισμένα ακολουθούσαν.
-Κηθ! φώναξε στον Κάχηλ. Ενημερώστε όλα τα βαρέα όπλα, να χτυπήσουν τα τεθωρακισμένα άμεσα!
Κοίταξε και πάλι το προπορευόμενο Μ1992 που πλησίαζε.

Επιχείρηση Επικίνδυνο Νησί 7

Author: Νυχτερινή Πένα /

18:04
Ο Άιαν Γκόρντον ντυμένος πιο άνετα και λιγότερο επίσημα επέστρεψε μαζί με τον Άνταμ Μπρόντι στο Οβάλ Γραφείο. Βρήκε τον πρόεδρο και τον Μακ Λίοντ σκεφτικούς. Ένας τραπεζοκόμος είχε σερβίρει καφέ και οι δύο άνδρες είχαν πάρει από μια κούπα.
-Είχαμε νεότερα; ρώτησε ο Άιαν τον στρατηγό.
-Όχι, οι δικοί μας στο Λονδίνο δεν ξέρουν τίποτα και η περιοχή καλύπτεται από νεφώσεις που αποκλείουν κάθε δορυφορική παρατήρηση στην περιοχή. Έχει ξεσπάσει μια άγρια καταιγίδα εκεί πέρα.
-Ούτε το Πεντάγωνο έχει ακόμα ενημερωθεί για τίποτα, πως στα κομμάτια ξέρει η Κόνλιν; αναρωτήθηκε ο Μπλέηκ.
-Αν το Πεντάγωνο δεν ξέρει τίποτα και οι δικοί μας δεν ξέρουν τίποτα, είπε ο Άιαν, τότε πιθανότατα κανένας τρίτος δεν ξέρει τίποτα και μένει μόνο μια επιλογή. Πληροφορήθηκε τι συμβαίνει από κάποιον πάνω στο νησί, αυτό με την σειρά του σημαίνει ότι υπάρχει κάποια διαρροή.
Σιωπή διαδέχθηκε αυτή τη διαπίστωση και την έσπασε ο πρόεδρος.
-Τα άτομα που ξέρανε για την επιχείρηση αυτή είναι μετρημένα στα δάκτυλα, αν υπάρχει διαρροή είναι από το Πεντάγωνο. Άνταμ από εκεί θα ξεκινήσουμε.
-Ας δούμε λοιπόν τι γίνεται στο Πεντάγωνο, είπε ο Μπρόντι. Θα κάνω μερικά τηλεφωνήματα, πρόσθεσε και βγήκε.

Επί του Σερένα
07:36
Ο αέρας και η βροχή μαστίγωναν το κατάστρωμα του Σερένα αλλά οι δύο άνδρες που δούλευαν βιαστικά στη βάση της υπερκατασκευής δεν έδιναν μεγάλη σημασία στον καιρό παρότι κουνούσε αρκετά το πλοίο και το κατάστρωμα κάτω από τα πόδια τους. Ήταν και οι δύο ψηλοί και γεροδεμένοι, μυώδεις και εξαιρετικά χειροδύναμοι, αποτέλεσμα τόσο της εκπαίδευσης όσο και των συνθηκών στις οποίες είχαν βρεθεί. Και οι δύο με καστανά μαλλιά και καστανά μάτια έμοιαζαν με αδέρφια ακριβώς γιατί αυτό ήταν. Παρότι έμοιαζαν σαν δίδυμα δεν ήταν, είχαν ένα χρόνο διαφορά μεταξύ τους. Ο μόνος τρόπος να τους ξεχωρίσει κάποιος εξωτερικά ήταν ότι ο Μαξιμίλιαν Μόντακιου είχε πιο μακριά μαλλιά, ως το γιακά του χιτωνίου που φορούσε.
Ο Ρόμπερτ Μόντακιου, ήταν ο μεγαλύτερος από τους δύο. Είχε υπηρετήσει στο Βασιλικό Σώμα Πεζοναυτών για μια πενταετία και μετά είχε ζητήσει να μεταφερθεί στη SAS όπου για να γίνει κάποιος δεκτός έπρεπε να έχει τουλάχιστον αξιόλογη θητεία σε άλλη μονάδα του στρατού ή της αεροπορίας και να ζητήσει εθελοντικά να μεταβεί στο 22ο Σύνταγμα Ειδικής Αεροπορικής Υπηρεσίας όπως είναι η επίσημη ονομασία της μονάδας. Είχε μείνει στη SAS ακόμα μια πενταετία πριν περάσει στην ειδική υπηρεσία του Μακ Λίοντ και τυπικά αποστρατευθεί. Όπως είχε πει ο Άιαν Γκόρντον για την επιχείρηση αυτή είχαν ανακληθεί πίσω στην ενεργό υπηρεσία στους πεζοναύτες.
Ο Μαξιμίλιαν είχε ακολουθήσει την ίδια πορεία με τον αδερφό του με τη διαφορά ότι είχε μείνει τέσσερα χρόνια στους πεζοναύτες. Όταν ο Ρόμπερτ είχε ζητήσει να μεταβεί στη SAS, τον είχε ακολουθήσει. Διέφεραν στην εκπαίδευση, ο Ρόμπερτ ήταν ειδικευμένος στα όπλα και στις επικοινωνίες, ο Μαξιμίλιαν στα οχήματα και δευτερευόντως στις γλώσσες. Δεν ήταν ασυνήθιστο αυτό για τη SAS όπου η εκπαίδευση ήταν συνεχής και ειδικά για τους δυο τους που είχαν αποκτήσει δεξιότητες και στην νέα τους υπηρεσία.
Τώρα είχαν αναλάβει να χρησιμοποιήσουν τις τεχνολογικές τους γνώσεις για να αντιμετωπίσουν τα αεροπλάνα. Ανάμεσα στον εξοπλισμό που είχαν φέρει στο πλοίο για την αποστολή ήταν και τρία μικρά ντρον, τα μικρά αυτόματα αναγνωριστικά αεροσκάφη με τηλεχειριστήριο. Οι δυο πεζοναύτες τα είχαν έτοιμα τώρα και τα απογείωσαν από το κατάστρωμα του πλοίου. Με το μικρό τους μέγεθος και το χρώμα στο γκρίζο ενός συννεφιασμένου ουρανού ήταν αόρατα όπως κατευθύνονταν προς τα Βορειοκορεάτικα αεροσκάφη που ήταν ορατά τώρα και με γυμνό μάτι.

Ουάσιγκτον
18:09
Ο Πάτρικ Ντέρι, ήταν ένας ψηλός άνδρας με μαύρα κορακάτα μαλλιά και φαρδιές πλάτες πυγμάχου, κάτι που είχε υπάρξει κάποτε. Από τότε είχε κυλίσει πολύ νερό στο αυλάκι και τώρα ήταν ένας ευυπόληπτος πολιτικός παράγοντας, επικεφαλής του προσωπικού γραφείο της γερουσιαστή Κόνλιν. Σε αυτόν είχε τηλεφωνήσει η Ντανίκα Μπρεν στα πρόθυρα πανικού.
Τώρα με τη σειρά του έκανε ένα τηλεφώνημα. Μόλις κάποιος απάντησε στην κλήση του είπε:
-Έχουμε ένα θέμα, η Μπρεν, η μικρή μαθητευόμενη, είδε κάτι που δεν έπρεπε.
Άκουσε τι είπε ο συνομιλητής του από την άλλη άκρη της γραμμής και μετά είπε:
-Δεν το κατάλαβε και απευθύνθηκε σε’ μένα. Καλύτερα να βγει από τη μέση πιστεύω. Μπορεί να μιλήσει σε κανέναν άλλο και ήδη ο Μπρόντι κάνει ερωτήσεις.
Άκουσε πάλι και μετά έκλεισε το τηλέφωνο. Το έβαλε στην τσέπη του και προχώρησε προς το γραφείο της Κόνλιν στο Καπιτώλιο, θα εκπλησσόταν να μάθαινε ότι η Ντανίκα Μπρεν είχε προλάβει να δει τη νύχτα.

Επί του Σερένα
07:40
Τα τρία μικροσκοπικά, τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη πέταξαν γρήγορα προς το σχηματισμό των Βορειοκορεάτικων αεροπλάνων. Οι πιλότοι τους δεν τα αντιλήφθηκαν, ακόμα και αν τα ραντάρ τους τα εντόπισαν εκείνοι αγνόησαν την προειδοποίηση καθώς δεν υπήρχε οπτική επιβεβαίωση. Το πρώτο χτύπησε στο ρύγχος του προπορευόμενου αεροπλάνου προκαλώντας μια έκρηξη, το δεύτερο από τα μικροσκοπικά αεροσκάφη χτύπησε στο φτερό ενός μαχητικού όπου κρεμόταν ο ήδη οπλισμένος πύραυλος. Αυτή τη φορά η έκρηξη ήταν κατά πολύ σφοδρότερη καταστρέφοντας όχι μόνο αυτό το αεροπλάνο αλλά το διπλανό του. Το τρίτο από τα ντρον κατάφερε να περάσει μέσα από τα συντρίμμια και να χτυπήσει την καλύπτρα του πιλοτηρίου του επομένου αεροσκάφους. Ο πιλότος του αιφνιδιάστηκε και έχασε τον έλεγχο, κάνοντας έναν βιαστικό ελιγμό έφερε το αεροπλάνο του πολύ κοντά στο διπλανό και σε μια στιγμή ακόμα μεγαλύτερου πανικού τα δύο αεροπλάνα άγγιξαν το ένα το άλλο. Οι πιλότοι έχασαν τον έλεγχο και συγκρούστηκαν.
Τα φλεγόμενα συντρίμμια ήταν ήδη πολλά για τους πιλότους που είχαν δει τα μισά αεροπλάνα του σμήνους να καταστρέφονται. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν μια ρουκέτα από ένα τζιπ της μηχανοκίνητης διμοιρίας στην παραλία που ήταν οπλισμένο για αντιαεροπορική άμυνα. Ένα αεροσκάφος ανατινάχθηκε κάνοντας τα υπόλοιπα να σκορπίσουν για να γλιτώσουν.
Οι πιλότοι της Βόρειας Κορέας είχαν λίγες ώρες εν πτήσει λόγω των περιορισμένων καυσίμων που διέθετε η χώρα οπότε τους έλειπε η πείρα, κάτι που είχαν εκμεταλλευθεί οι δύο Βρετανοί. Τώρα τα τρία αεροσκάφη επέστρεφαν έχοντας ανασυνταχθεί σε επιθετικό σχηματισμό. Ο Ρόμπερτ χαμογέλασε στον Μαξιμίλιαν και στράφηκε σε ένα μακρόστενο κιβώτιο που ήταν επίσης στη βάση της υπερκατασκευής. Το άνοιξε αποκαλύπτοντας το ειδικό υλικό για την προστασία ευπαθών αντικειμένων και μέσα του έναν εκτοξευτή ρουκετών Stinger. Τον πήρε στον ώμο και σημάδευσε από το ειδικό σκόπευτρο. Ύστερα πάτησε τη σκανδάλη.
Το προπορευόμενο από τα αεροσκάφη απέφυγε το πλήγμα, το επόμενο δεν ήταν τόσο τυχερό. Όταν ο πρώτος πιλότος έφερε το αεροπλάνο του κάθετα αποφεύγοντας τη ρουκέτα εκείνη πέρασε κάτω από τα φτερά και την άτρακτο και αμέσως «κλείδωσε» στο επόμενο μαχητικό, εκείνο που ερχόταν πίσω και δεξιά. Ο δεύτερος πιλότος δεν ήταν τόσο γρήγορος όσο ο πρώτος και το αεροπλάνο του μεταμορφώθηκε σε μια πορτοκαλί πύρινη σφαίρα. Το δεύτερο μαχητικό εκράγηκε χτυπημένο από ρουκέτα του τζιπ και καταποντίστηκε στη μανιασμένη θάλασσα.
Ο Ρόμπερτ όπλισε τον εκτοξευτή και περίμενε. Πυροδότησε μόνο όταν το μαχητικό ήταν κοντά στο πλοίο και το πέτυχε διαλύοντας στα εξ ων συνετέθη δευτερόλεπτα πριν ο πιλότος του εκτοξεύσει έναν από τους δικούς του πυραύλους πάνω στο Σερένα σκορπώντας τον όλεθρο.
Οι δύο Βρετανοί δεν είχαν χρόνο για πανηγυρισμούς ούτε και για τη σκέψη πόσο κοντά είχαν φτάσει στο θάνατο. Στράφηκαν και έκαναν ένα νόημα προς τη γέφυρα. Περνούσαν στην επόμενη φάση.

Ουάσιγκτον
18:15
Ο Μπρόντι επέστρεψε στο Οβάλ Γραφείο και βρήκε τον πρόεδρο να συζητά με τον στρατηγό Μακ Λίοντ. Ο Άιαν Γκόρντον στεκόταν λίγο παράμερα με το βλέμμα έξω στην πρωτεύουσα της χώρας που υποδεχόταν τη νύχτα. Ο βοηθός του προέδρου κοντοστάθηκε περιμένοντας να του απευθύνει το λόγο. Ο Μπλέηκ δεν άργησε να το κάνει.
-Τι έμαθες Άνταμ;
-Από το Πεντάγωνο είναι απολύτως σίγουροι για το ποια άτομα έχουν γνώση των σχεδίων της επιχείρησης Επικίνδυνο Νησί.
-Τα οποία είναι;
-Οι τρεις αρχηγοί των επιτελείων που κατέστρωσαν το σχέδιο και οι αξιωματικοί που ανέλαβαν να το εκτελέσουν, οι παρόντες, εκτός από τον ταγματάρχη Γκόρντον βέβαια, και μια τεχνικός που πέρασε τα απαραίτητα για την παρουσίαση στην τελευταία συνεδρίαση.
Ο πρόεδρος άκουσε προσεκτικά.
-Είμαι σίγουρος ότι έλεγξες για πολιτικές διασυνδέσεις με την Κόνλιν, είπε.
-Καμία, ούτε οι ξένοι που θα ήταν απίθανο, ούτε οι Αμερικανοί. Ούτε καν με το κόμμα της. Δεν υπάρχει λόγος να υποψιαζόμαστε κάποια επαφή.
-Οι αρχηγοί των επιτελείων είναι υπεράνω υποψίας, συνόψισε ο Μακ Λίοντ, οι υπόλοιποι αξιωματικοί είναι πολύ μακριά τώρα και όχι σε θέση άμεσης επικοινωνίας με την Κόνλιν, θα έπρεπε να ίσως να εξετάσουμε αυτήν την τεχνικό. Υπηρετεί στο Πεντάγωνο;
-Εργάζεται στο Πεντάγωνο, είπε ο Μπρόντι, είναι πολιτικό προσωπικό. Το όνομά της είναι Νέλλυ Φόρτσερ, και μένει εδώ κοντά σχετικά.
-Εντάξει, Άνταμ, είπε ο πρόεδρος, ανέλαβε το με τη συνηθισμένη διακριτικότητα. Στο ενδιάμεσο θα ρωτήσω την εθνική ασφάλεια αν ξέρει κάτι σχετικά με την κυρία Φόρτσερ.
Ο Μακ Λίοντ ένευσε στον Άιαν Γκόρντον.
-Πήγαινε μαζί, ξέρω πως θες και’ συ να αναλάβεις δράση.
Ο Άιαν ακολούθησε τον Άνταμ έξω από το Οβάλ Γραφείο. Πήραν το δρόμο για την έξοδο της δυτικής πτέρυγας του Λευκού Οίκου. Ο Μπρόντι είχε σκοπό να σταματήσει στο γραφείο του που βρισκόταν λίγο πριν από αυτή.
-Έχεις όπλο; ρώτησε τον Άιαν.
-Στο αυτοκίνητο, απάντησε ο Βρετανός.
-Πολύ ωραία, θα το πάρεις πηγαίνοντας για το αυτοκίνητό μου. Θα πάμε με το δικό μου αν δεν έχεις αντίρρηση. Ξέρω και τους δρόμους καλύτερα.
Ο Άιαν δεν είχε κανέναν λόγο να φέρει αντίρρηση και έτσι σταμάτησαν για μια στιγμή για να πάρει το όπλο του από το αυτοκίνητό του, ένα πιστόλι Μπράουνινγκ, πριν μπουν στου Άνταμ και βγουν από τη δυτική πύλη στη λεωφόρο Πενσυλβάνια.
-Καλό όπλο, σχολίασε ο Μπρόντι ενώ περνούσαν την πύλη. Προτιμώ το Κολτ ωστόσο.
-Είναι αξιόπιστο, το χρησιμοποιεί και ο δικός μας στρατός. Έχεις υπηρετήσει;
-Ήμουν στους πεζοναύτες, είπε ο Μπρόντι, εκεί γνώρισα τον πρόεδρο. Ήταν αξιωματικός μου στην Καταιγίδα της Ερήμου.
-Δεν ήξερα ότι είχε υπηρετήσει, είπε ο Άιαν. Αν και θα έπρεπε να το φανταστώ ίσως, είναι εξοικειωμένος με τα θέματα του στρατού.
-Έχει υπηρετήσει και έχουμε έτσι έναν πρόεδρο τώρα που είναι φίλος των στρατιωτικών και του σώματος. Και ξέρει και πως είναι εκεί έξω γιατί έχει δει δράση.
-Χρήσιμο, ειδικά σε μια τέτοια εποχή που έχουν πολλαπλασιαστεί οι κίνδυνοι, τρομοκρατία, Ισλαμική απειλή.
Ο Μπρόντι ένευσε με το βλέμμα στο δρόμο.
-Έχει κίνηση, είπε, καλύτερα να αφήσουμε το αυτοκίνητο και να πάρουμε το μετρό. Πάμε στην πλατεία Φάραγκοτ.
Έστριψε στην 18η οδό και προχώρησε βόρεια.

Όποιος τον έβλεπε θα τον περνούσε για υπάλληλο κάποιας κρατικής υπηρεσίας στο τέλος της υπηρεσίας του. Μπλε σκούρο κουστούμι με λευκό πουκάμισο, γραβάτα του Χάρβαρντ, με γυαλιά με μεταλλικό σκελετό και γκριζαρισμένα μαλλιά ενώ κρατούσε έναν καλό ποιοτικό χαρτοφύλακα. Περπατούσε σχετικά αργά, σαν να τον βάραιναν πια τα χρόνια και να τον κούραζε η δουλειά που θα άφηνε σε λίγο πίσω του.
Ήταν όλα βιτρίνα, δεν ήταν ούτε καν σαράντα όχι πάνω από πενήντα όπως έδειχνε και τα μαλλιά του είχαν αποκτήσει αυτό το χρώμα μόλις λίγες ώρες πριν. Είχε ντυθεί καλά και είχε βγει. Τα γυαλιά ήταν απλό τζάμι αλλά είχε στα τόσα χρόνια δράσης του μάθει ότι αυτό δεν είχε σημασία, η ύπαρξη και μόνο του συγκεκριμένου αντικειμένου τραβούσε την προσοχή των περισσοτέρων ώστε να αγνοούν τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου.
Το όπλο του φόνου ήταν στο δεξί μανίκι του. Προσαρμοσμένη στον καρπό του μέσα στον ειδικό μηχανισμό της βρισκόταν μια μεταλλική λεπίδα είκοσι εκατοστών. Με ένα σφίξιμο της γροθιάς θα την έκανε να εμφανιστεί, θα χτυπούσε και μετά θα αποσυρόταν στη θήκη της και πάλι. Ένα γρήγορο χτύπημα και η ενοχλητική μάρτυς θα ήταν νεκρή. Θα σωριαζόταν μέσα στην πολυκοσμία, όλοι θα νόμιζαν ότι είχε λιποθυμήσει και ως που να ανακαλύψουν ότι ήταν νεκρή, εκείνος θα ήταν μακριά.
Τον έλεγαν Ιάγο, κανείς δεν ήξερε ποιο ήταν το πραγματικό του όνομα αλλά ήταν ύπουλος και δαιμόνιος σχεδιαστής παγίδων σαν τον ομώνυμο χαρακτήρα του Σαίξπηρ, γεγονός που του χάρισε ένα ταιριαστό επαγγελματικό όνομα. Είχε φέρει πολλές δύσκολες αποστολές δολοφονίας σε πέρας σε πολλά διαφορετικά μέρη του κόσμου και ήταν τόσο ακριβοθώρητος όσο υψηλές ήταν και οι αμοιβές του.
Τώρα είχε επικοινωνήσει μαζί του ένας από τους πιο καλούς του πελάτες, είχε σκοτώσει πάνω από μια φορά για λογαριασμό του, και του είχε ζητήσει να εξουδετερώσει την Ντανίκα Μπρεν. Του είχε δώσει περιγραφή αλλά και μια φωτογραφία για να την αναγνωρίσει. Του είχε πει και που να τη βρει. Τίποτα πιο εύκολο. Αυτό θα ήταν ένα επικερδές άνετο απόγευμα.
Διέκρινε την Ντανίκα να προχωρεί μέσα σε ένα αρκετά πυκνό πλήθος ανθρώπων προς την είσοδο που θα την οδηγούσε στον υπόγειο σταθμό του μετρό. Ήταν τόσο εύκολο. Σε λίγα λεπτά θα ήταν νεκρή.

Επιχείρηση Επικίνδυνο Νησί 6

Author: Νυχτερινή Πένα /

Κεφάλαιο 4

Γιούρι Ντο
07:17
Ο Ρόμπερτ Ντρόουρι έσκυψε το κεφάλι του καθώς περνούσε χαμηλά από πάνω μια οβίδα από ένα αυτοκινούμενο πυροβόλο Μ 1992 του Βορειοκορεάτικου στρατού για να σκάσει στην άμμο εκεί που έσβηναν τα κύματα τινάζοντας μια στήλη νερού. Οι δυτικές υπηρεσίες δεν είχαν συνήθως πολλά στοιχεία για το πως ή το πότε κατασκεύαζε όπλα ή οχήματα η Βόρεια Κορέα, η πιο κλειστή στους δυτικούς χώρα στον κόσμο. Έτσι χρησιμοποιούσαν σαν διακριτικά το γράμμα που διέκρινε τα δικά τους και τη χρονολογία που τα είχαν εντοπίσει στον στρατό της χώρας. Τα Μ 1992 ήταν βαρέα πυροβόλα των 130 χιλιοστών, αρκετά επικίνδυνα δηλαδή, και είχαν να αντιμετωπίσουν αρκετά από αυτά.
Γύρισε και κοίταξε κατά μήκος της ακτής. Οι ασυρματιστές που είχε στείλει ο Κάχηλ είχαν πάρει θέσεις και καταδείκνυαν στόχους. Στην πέρα άκρη μπορούσε να δει τον Γκέλερ και τους άνδρες του να φτιάχνουν έναν σχετικά προφυλαγμένο σταθμό πρώτων βοηθειών.
Ένας εκκωφαντικός κρότος πίσω του και ο ήχος μετάλλου που λυγίζει τον έκανε να στραφεί. Η μηχανοκίνητη διμοιρία και η διμοιρία αναγνώρισης είχαν βρει τρόπο να βγουν από το αποβατικό τους παρότι η σύγκρουση με το διπλανό τους είχε στραβώσει την πόρτα και δεν άνοιγε. Το ελαφρύ τεθωρακισμένο την είχε ρίξει με το βάρος του και είχε βγει στην άμμο βάλλοντας. Ακολούθησαν τα πέντε τζιπ με τα πολυβόλα. Τώρα θα ήταν πιο δυνατή η άμυνά τους.

07:19
Ο Λίον Μοθ ήξερε τώρα ποια ήταν η κατάσταση ακριβώς. Είχε απομείνει μόνο με κάτι περισσότερο από το ένα τρίτο των ανδρών του λόχου του. Η πρώτη διμοιρία και η δεύτερη είχαν ακόμα τα βαρέα όπλα τους και μπορούσαν να χτυπήσουν τον εχθρό, η τρίτη διμοιρία είχε μόνο τον ατομικό οπλισμό των ανδρών ενώ η τέταρτη είχε χάσει όλα τα όπλα της, είχαν απομείνει σε αυτή τη διμοιρία μόλις 17 άνδρες, ήταν εκείνη που βρισκόταν στο χώρο της εκρήξεως και είχε χτυπηθεί χειρότερα.
Με τη βοήθεια της βροχής είχαν σβήσει τις φωτιές και έπρεπε να δουν πως θα έβγαιναν από εδώ. Προχώρησε στο υπερυψωμένο πίσω μέρος του αποβατικού για να έχει μια καλύτερη εικόνα της καταστάσεως. Είδε το τεθωρακισμένο να ανοίγει με την βία το δρόμο και αποφάσισε τι θα έκαναν και εκείνοι.
Όπως τα δύο σκάφη είχαν κολλήσει δίπλα δίπλα θα περνούσαν από το ένα στο άλλο και από εκεί θα έβγαιναν στην άμμο. Κατέβηκε πάλι και άρχισε να δίνει εντολές για το τι και πως θα έκαναν.
-Πρώτη και δεύτερη διμοιρία ανοίγετε πυρ σύμφωνα με την κατάδειξη στόχων. Η τρίτη διμοιρία θα πάρετε θέση επάνω και θα περάσετε και δίπλα, θα καλύψετε τη μετακίνηση του λόχου. Η τέταρτη διμοιρία θα ξεκινήσει την μεταφορά των τραυματιών δίπλα. Πάμε!
Σχεδόν αμέσως δυο όλμοι έριξαν κατά των εχθρών ενώ η τρίτη διμοιρία έπαιρνε θέσεις.

07:21
Ο Μάικ στράφηκε στην κοπέλα και το βλέμμα του σταμάτησε στην οθόνη μπροστά της. Έδειχνε μια ομάδα από πράσινες κουκίδες που πλησίαζαν. Πήγε πιο κοντά.
-Αεροπλάνα, είπε η κοπέλα, επτά ή οκτώ, δεν ξέρω ακόμα. Πετούν πολύ κοντά και ίσως δεν έχουμε σήμα από όλα.
Ο Μάικ ένευσε και είπε στην ενδοσυνεννόηση:
-Έχουμε εισερχόμενα αεροσκάφη, ετοιμάστε τους την υποδοχή που λέγαμε.
Στράφηκε στον άνδρα στο κέντρο επικοινωνιών.
-Ειδοποίησε τον συνταγματάρχη Ντρόουρι ότι θα έχουμε σύντομα παρέα.
-Και από θάλασσα, είπε η κοπέλα.
Ο Μάικ έστρεψε το βλέμμα του στην οθόνη που του έδειχνε.
-Επτά πλοία επιφανείας, είπε η κοπέλα, και ίσως ένα υποβρύχιο. Είχα ένα ίχνος για μια στιγμή αλλά με τόσα πλοία δεν μπορώ να είμαι σίγουρη.
-Κάτω από τέσσερις σαρώσεις του ραντάρ; ρώτησε ο Μάικ και η κοπέλα ένευσε καταφατικά.
-Υποβρύχιο είναι, είπε ο Μάικ. Ανέβασε περισκόπιο για επτά δευτερόλεπτα και το κατέβασε, είναι ο μέγιστος χρόνος που μπορείς να έχεις το περισκόπιο πάνω για να μείνεις ανεντόπιστος. Άρα επτά πλοία και ένα υποβρύχιο. Σε πόση ώρα;
-Δύο με δυόμιση ώρες με την ταχύτητα που έχουν τώρα.
-Πρέπει να φύγουμε! είπε ο Σκίλετ. Λυπάμαι για αυτούς εκεί έξω αλλά αν δεν φύγουμε θα αιχμαλωτιστούμε και εμείς, δεν θα τους κάνουμε κανένα καλό!
Ο Μάικ Κάμπελ δεν του έδωσε σημασία.
-Γιουμίκο, είπε στην κοπέλα, έχε την προσοχή σου σε αυτά τα πλοία. Ανάφερέ μου οποιαδήποτε αλλαγή.
Η πόρτα του στρατηγείου άνοιξε και μπήκε ο ταγματάρχης Ντέρμπερτ, ο διοικητής του λόχου C του τάγματος.
-Ήρθε η ώρα; Έμαθα ότι εκεί έξω τα βρήκαν μπαστούνια.
-Ναι, είπε ο Μάικ, πιστεύω ό,τι πρέπει να ξεκινήσετε. Με όλους αυτούς εκεί έξω δεν θα πρέπει να έχουν μείνει πολλοί να φρουρούν την βάση. Και ίσως τους αναγκάσετε να τραβήξουν από εδώ άνδρες.
Ο Σκίλετ επενέβη και είπε:
-Ως ανώτερος αξιωματικός παρών διατάζω την εγκατάλειψη της αποστολής. Δεν θα κερδίσουμε τίποτα αυξάνοντας τις απώλειες.
Ο Ντέρμπερτ κούνησε το κεφάλι του.
-Εκεί έξω είναι φίλοι που είναι σαν οικογένεια για’ μένα. Δεν θα τους αφήσω στη μοίρα τους. Βασίζονται σε’ μένα και θα κάνω ό,τι μπορώ για εκείνους. Πλωτάρχα είστε μαζί μου;
Ο Μάικ χαμογέλασε.
-Θα ξεκινήσετε μόλις τακτοποιήσουμε τα αεροπλάνα. Οι πεζοναύτες μας θα βγουν στην ακτή να βοηθήσουν τους δικούς σας.
-Είναι 24 μόνο, είπε ο Σκίλετ, δεν μπορώ να φανταστώ τι θα κάνουν. Ο εχθρός υπερτερεί κατά πολύ.
-Ο Ναπολέων είπε κάποτε ότι μπορείς να κάνεις πολλά με δέκα χιλιάδες άνδρες σαν αυτούς, είπε ο Μάικ, και με 24 μπορείς επίσης. Αρκεί να πετύχει ο αιφνιδιασμός.
-Είναι εδώ, είπε η Γιουμίκο με το βλέμμα της στην οθόνη.

Ουάσιγκτον
18:00
Η Ντανίκα Μπρεν δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που διάβαζε. Ήταν ένα μέηλ μια διεύθυνση ίντερνετ που δεν αναγνώριζε και έγραφε:
«Απόβαση Γιούρι Ντο ξεκίνησε, συντριπτικές απώλειες επιτιθέμενων. Όλα πάνε κατά το σχέδιο. Δεν θα επιζήσει κανείς, τυχόν αιχμάλωτοι θα εκτελεστούν επί τόπου.»
Τι ήταν αυτό; Τι διάβαζε; Απόβαση, απώλειες… Η γερουσιαστής ενημερωνόταν για κάποια πολεμική σύρραξη; Που; Και μεταξύ ποιων και γιατί; Που ήταν μπλεγμένη;
Έκλεισε το μέηλ και σηκώθηκε. Έπρεπε να το πει κάπου, Κάποιον να ειδοποιήσει. Αλλά ποιον; Έκλεισε τον υπολογιστή και βγήκε από το γραφείο. Προσπέρασε την άδεια αίθουσα που ήταν και το δικό της γραφείο και μετά προχώρησε προς τον ανελκυστήρα. Μήπως έπρεπε να το ξεχάσει; Η γερουσιαστής ήταν σε επιτροπή για το στρατό, μπορεί να ήταν κάτι σχετικό αυτό.
Αλλά πάλι ο τρόπος που ήταν γραμμένο το μήνυμα φαινόταν ότι είχε σκοπό να κρατήσει τον αποστολέα του μυστικό ενώ φαινόταν ότι η Κόνλιν περίμενε αυτήν την ενημέρωση και ήξερα για τι μιλούσε. Έπρεπε να το πει. Αν μάθαινε η Κόνλιν τι είχε κάνει θα την απέλυε επί τόπου. Αλλά δεν μπορούσε να μην πει τίποτα. Ίσως ήταν κάτι σημαντικό ίσως έπρεπε να το μάθει η Κόνλιν στη γερουσία.
Σε ποιον έπρεπε να μιλήσει;
Αυτό δεν ήταν δύσκολο να το αποφασίσει. Έβγαλε από την τσάντα της το κινητό της και σχημάτισε έναν αριθμό. Με το πρώτο χτύπημα της απάντησαν.
-Ναι… Πάτρικ; Η Ντανίκα είμαι. Πρέπει να σου πω κάτι.