Επιχείρηση Επικίνδυνο Νησί 9

Author: Νυχτερινή Πένα /

Κεφάλαιο 5

Ουάσιγκτον DC
Πλατεία Φάραγκοτ
18:35
Ο Ιανός πλησίασε το θύμα του, δεν έδειχνε ότι βιαζόταν ή ότι ήθελε να προλάβει κάτι. Αφηνόταν να πηγαίνει με το πλήθος αλλά ελισσόταν επιδέξια για να πλησιάζει στο στόχο του, κάθε κίνηση τον έφερνε ανεπαίσθητα πιο κοντά. Ετοιμάστηκε για το χτύπημα, άλλαξε χέρι στο χαρτοφύλακα σαν να τον είχε κουράσει, ελευθερώνοντας το χέρι που είχε το θανάσιμο όπλο. Δυο τρία άτομα ακόμα και θα σφράγιζε το τέλος της.
Έσφιξε τη γροθιά του και η λάμα βγήκε με ένα ανεπαίσθητο κλικ. Ο Ιανός πέρασε ανάμεσα σε δύο κοπέλες που προχωρούσαν βιαστικά με φακέλους στα χέρια τους και συζητώντας για νόμους και σχέδια, δικηγόροι προφανώς που είχαν μόλις σχολάσει και έπαιρναν δουλειά σπίτι. Η Ντανίκα Μπρεν ήταν μπροστά του, ένας μικρός ελιγμός για να βρεθεί δίπλα της και όλα θα τελείωναν.
Ήταν σχεδόν στην είσοδο για το σταθμό, καλύτερα να το έδινε το χτύπημα εδώ. Έριξε μια ματιά γύρω για να βεβαιωθεί ότι κανείς δεν τους πρόσεχε. Το βλέμμα του σταμάτησε σε έναν άνδρα που κινείτο βιαστικά προς τον σταθμό. Δεν φορούσε στολή αλλά εκείνος ήξερε ποιος και τι ήταν. Ο Άιαν Γκόρντον, ένας επικίνδυνος άνθρωπος και ορκισμένος εχθρός. Έπρεπε να πεθάνει.
Κοίταξε για μια στιγμή την Ντανίκα Μπρεν. Θα ζούσε λίγες ώρες ακόμη ως που να σκοτώσει τον Άιαν Γκόρντον και να πάει να την βρει. Έκρυψε τη λεπίδα και άρχισε να μετακινείται προς το μέρος του Βρετανού. Δεν έκανε βιαστικές κινήσεις αλλά ελισσόταν ανάμεσα στο πλήθος, δεν ήθελε να τραβήξει την προσοχή των διερχομένων πάνω του ούτε να δημιουργήσεις κάποιο επεισόδιο που θα έκανε τον άνθρωπο της ΜΙ6 να τον προσέξει. Παρά την μεταμφίεση θα τον αναγνώριζε πιθανότατα. Έφτασε κοντά στον Βρετανό που συνοδευόταν από έναν άλλο άνδρα, τον είχε δει να στέκεται διακριτικά πιο πίσω από τον πρόεδρο πολλές φορές στην τηλεόραση. Ήταν κάποιος στενός συνεργάτης του. Θα προτιμούσε να μην χρειαστεί να τον σκοτώσει, θα περιέπλεκε τα πράγματα και θα έκανε την καταδίωξή του αρκετά σκληρή και αποφασιστική. Προς το παρόν δεν τον είχε εντοπίσει κανείς από τους δύο. Έσφιξε την γροθιά του και η λάμα αποκαλύφθηκε χωρίς κανέναν ήχο. Με ένα μοχθηρό χαμόγελο χτύπησε.

Γιούρι Ντο
08:09
Ο Λίον Μοθ συνεχάρη τους άνδρες του βλέποντας μια οβίδα όλμου να εκρήγνυται ακριβώς πάνω σε ένα πυροβόλο των Κορεατών, ένα Μ1992 των 130 χιλιοστών και να πυροδοτεί μια ακόμη έκρηξη από τα πυρομαχικά του όπλου.
Νερό είχε αρχίσει να μπαίνει στο αποβατικό τους και δεν θα αργούσε η ώρα που θα έπρεπε να το εγκαταλείψουν. Οι φλόγες είχαν σβήσει αλλά ένας λιπαρός καπνός σηκωνόταν σε πυκνή στήλη παρά τη βροχή. Για να έχει μια εικόνα της κατάστασης είχε ανέβει στη γέφυρα του αποβατικού. Οι άνδρες του δεν χρειάζονταν ορατότητα, χτυπούσαν με την βοήθεια των συντεταγμένων που έδιναν οι παρατηρητές έξω. Και έκαναν καλή δουλειά. Ως τώρα είχαν χτυπήσει μια ντουζίνα εχθρικά τεθωρακισμένα και είχαν σιγήσει όλα τα πυροβόλα του εχθρού, αυτό που είχαν μόλις καταστρέψει ήταν το τελευταίο.
-Άρπα τη Κορεάτικο καθίκι! άκουσε κάπου δίπλα του και στράφηκε να δει.
Στη γέφυρα του διπλανού αποβατικού γονατισμένος πίσω από το προστατευτικό παραπέτο ήταν ο ένας από τους τρεις άνδρες του πληρώματός του. Οι Βρετανοί δεν φορούσαν στολές, ούτε καν χωρίς διακριτικά όπως οι Αμερικανοί, αλλά πολιτικά ρούχα, ο άνδρας που έβλεπε ήταν ντυμένος με μπότες, παντελόνι και αντιανεμικό μπουφάν με κουκούλα, ένα ναυτικό ντύσιμο, και ήταν οπλισμένος με ένα τυφέκιο Μ16Α2 εφοδιασμένο με διόπτρα ελεύθερου σκοπευτή όπως είχαν και οι ελεύθεροι σκοπευτές της διμοιρίας αναγνωρίσεως του λόχου διοικήσεως που τώρα είχαν διασπαρεί στο χώρο αμύνης για να χτυπήσουν επίλεκτους στόχους στον εχθρό.
Οι άλλοι δύο του πληρώματος, τρεις χρειάζονταν σε κάθε αποβατικό, είχαν περάσει στο δικό του σκάφος για να βοηθήσουν το πλήρωμά του. Και οι τρεις είχαν τραυματιστεί και τώρα τους βοηθούσαν να περάσουν στο άλλο σκάφος. Ο Λίον σκέφθηκε ότι ήταν καιρός να κάνουν το ίδιο και οι δικοί του άνδρες. Ήδη είχαν μεταφερθεί στο διπλανό αποβατικό οι τραυματίες και οι επιζώντες της τρίτης διμοιρίας που τους βοηθούσαν.
Εκείνη τη στιγμή το τεθωρακισμένο που προσπαθούσε να σπάσει τις γραμμές των πεζοναυτών έβαλλε με το πυροβόλο του πυργίσκου του. Η βολή διαπέρασε το τοίχωμα του αποβατικού και εκράγηκε. Η έκρηξη χτύπησε τους άνδρες τις πρώτης διμοιρίας και έβαλε φωτιά στα πυρομαχικά τους προκαλώντας μια αλυσίδα από εκρήξεις που σάρωσε το αποβατικό γεμίζοντάς το με μια θάλασσα φωτιάς.

Ουάσιγκτον
18:45
Το χέρι του ήταν στο μέσο της διαδρομής ως το πλευρό του αντιπάλου του όταν το βλέμμα του Άιαν Γκόρντον διασταυρώθηκε με το δικό του. Η αναγνώριση ήταν στιγμιαία και ο Βρετανός αντέδρασε με ταχύτητα αντάξια της εκπαίδευσής του στο Βασιλικό Σώμα Πεζοναυτών και τη SAS. Μπλόκαρε με το ένα χέρι του οπλισμένο του Ιάγου και με το άλλο του κατάφερε ένα χτύπημα στο πρόσωπο που έστειλε τα ψεύτικα γυαλιά μερικά μέτρα μακριά.
Ο Άνταμ Μπρόντι γύρισε ξαφνιασμένος ακούγοντας τις κραυγές του κόσμου που τραβιόταν από την σύγκρουση των δύο ανδρών. Για μια στιγμή σάστισε βλέποντας τον Άιαν να παλεύει με αυτόν που φαινόταν σαν ένας συνηθισμένος δημόσιος υπάλληλος μιας από τις αναρίθμητες ομοσπονδιακές υπηρεσίες που εδρεύουν στην πόλη, αλλά μετά εντόπισε τη φονική λεπίδα στο χέρι του Ιάγου και πλησίασε.
Ο Ιάγος έκανε μια παραπλανητική κίνηση σαν για να ξεφύγει και ο Άνταμ κινήθηκε προς την κατεύθυνση αυτή ο δολοφόνος όμως είχε στόχο το στομάχι του Βρετανού. Αλλά ο Άιαν δεν αιφνιδιάσθηκε και τραβώντας το όπλο του από τη θήκη στη ζώνη του χτύπησε με την κάνη τον δολοφόνο στο κεφάλι. Ο Ιάγος δέχθηκε το χτύπημα ψηλά στο μέτωπο μα δεν άφησε τον πόνο να καθυστερήσει τις αντιδράσεις του. Κύλισε στο έδαφος μακριά από τον Άιαν και με ένα τίναγμα σηκώθηκε όρθιος. Έριξε μια γρήγορη ματιά γύρω. Ήταν σε θέση να τα βγάλει πέρα σε μια μάχη σώμα με σώμα αλλά ήταν δολοφόνος δεν ήταν μαχητής και δεν θα μπορούσε να τα βγάλει πέρα για πολύ με τον Άιαν ειδικά αφού είχε και τη βοήθεια του άλλου. Έπρεπε να ξεφύγει.
Έφερε το ελεύθερο χέρι του στο άλλο και απελευθέρωσε τη λεπίδα. την τράβηξε και την κράτησε στο χέρι του. Ύστερα επιτέθηκε στον Άιαν με ορμή, είχε σκοπό να τον αναγκάσει να παραμερίσει για να μην βρεθεί καρφωμένος και να απομακρυνθεί εκείνος τρέχοντας. Κατάλαβε το λάθος του όταν ήταν πολύ αργά. Ο βετεράνος της SAS άρπαξε το χέρι του δολοφόνου από τον καρπό αλλά αντί να το παραμερίσει το έστριψε προς τα μέσα επιχειρώντας να τον κάνει να ρίξει τη φονική λεπίδα από τον πόνο. Ο Ιάγος με τη φόρα που είχε έπεσε πάνω στο ίδιο του το όπλο. Βόγκηξε νιώθοντας το αιχμηρό μέταλλο να βυθίζεται στην κοιλιά του.
Έπεσε στα γόνατα με κομμένη την ανάσα. Τα χέρια του έσφιγγαν το τραύμα αλλά ήταν μάταιο, το αίμα κυλούσε ελεύθερο σε άλικα ρυάκια έξω από το σώμα του και μαζί του και η ζωή του. Του απέμεναν δευτερόλεπτα ζωής. Ο Άιαν γονάτισε δίπλα του.
-Ποιος σε έβαλε; ρώτησε επιτακτικά για να διαπεράσει τη θολούρα ενός μυαλού που άφηνε αυτόν τον κόσμο. Οι Ισλαμιστές; Έχω φετφά στο κεφάλι μου;
Ο Ιάγος πήγε να πει κάτι αλλά δεν μπόρεσε. Αίμα ξεπήδησε από το στόμα του και σωριάστηκε νεκρός. Ο Άιαν σηκώθηκε βλοσυρός. Ο Άνταμ πλησίασε αλλά δεν πρόλαβε να ρωτήσει τίποτα καθώς κατέφτανε η αστυνομία. Πήγε να μιλήσει με τους αστυνομικούς μαζί με τον Βρετανό.

Επιχείρηση Επικίνδυνο Νησί 8

Author: Νυχτερινή Πένα /

18:27
Ο Μπρόντι πάρκαρε σε μια θέση παρκαρίσματος στην πλατεία Φάραγκοτ. Το αυτοκίνητο του Μπρόντι είχε διπλωματικές πινακίδες και μπορούσε να παρκάρει σχεδόν οπουδήποτε. Άφησαν το αυτοκίνητο και προχώρησαν προς το σταθμό του μετρό. Κινήθηκαν γρήγορα ανάμεσα στο πλήθος που προχωρούσε προς την καλοφωτισμένη είσοδο του σταθμού. Ο Άιαν έριξε μια ματιά στο ρολόι του. Αναρωτήθηκε τι έκαναν οι σύντροφοί του στην άλλη άκρη του κόσμου.
Επί του Σερένα
07:57
Ο Αλεξάντερ Μόρτον είχε φέρει το Σερένα έτσι ώστε η υπερκατασκευή να κόβει τον αέρα στο κατάστρωμα για να διευκολύνει την απογείωση των ελικοπτέρων. Στο κατάστρωμα είχαν μαζευτεί όλοι οι πεζοναύτες που βρίσκονταν στο πλοίο, Αμερικανοί και Βρετανοί.
Τώρα που είχαν απαλλαγεί από τα αεροπλάνα του εχθρού μπορούσαν να περάσουν στο επόμενο στάδιο της επιχείρησης. Ο λόχος C θα πήγαινε να καταστρέψει την βάση ενώ οι Βρετανοί θα πήγαιναν να βοηθήσουν στην μάχη που διεξαγόταν σκληρή στην ακτή.
Οι Αμερικανοί είχαν αρχίσει να επιβιβάζονται στα ελικόπτερα. Θα μεταφέρονταν ανά δύο διμοιρίες. Η πρώτη και η δεύτερη πρώτες για να αρχίσουν την επίθεση και να σταθεροποιήσουν ένα προγεφύρωμα. Θα ακολουθούσε η τρίτη και η διμοιρία των όπλων. Μαζί τους θα πήγαινε και ο Ρόμπερτ Μόντακιου σαν ειδικός στα εκρηκτικά για να βοηθήσει με την καταστροφή της βάσης.
-Λοιπόν, πάμε πρώτοι, καταλαμβάνουμε θέση και όταν έρθουν και οι υπόλοιποι κάνουμε ρήγμα, με την βοήθεια του κυρίου Μόντακιου από’ δω, τινάζουμε τους κιτρινιάρηδες στον αέρα και επιστρέφουμε γρήγορα να βοηθήσουμε στον απεγκλωβισμό των υπόλοιπων και να φύγουμε. Κατανοητό; είπε ο ταγματάρχης Ντέρμπερτ.
Ένα μαζικό μάλιστα ακούστηκε.
-Ωραία, είπε ο ταγματάρχης. Έχω παραγγείλει μπύρα στη Γιοκοχάμα, μην ζεσταθεί.
Γέλια υποδέχθηκαν τη δήλωση καθώς οι πεζοναύτες άρχισαν να επιβιβάζονται στα ελικόπτερα ενώ οι Βρετανοί συνάδερφοί τους άρχισαν να επιβιβάζονται στο αποβατικό για να τους πάει στην ακτή. Ο Ρόμπερτ Μόντακιου πλησίασε τον Μαξιμίλιαν.
-Να προσέχεις μικρέ, συνήθως όταν σε αφήνω από τα μάτια μου μπλέκεις.
-Είπε ο άνθρωπος που χρειάστηκε ολόκληρη επιχείρηση για να τον αποσπάσει από τα χέρια των Ταλιμπάν, τον πείραξε ο αδερφός του. Να προσέχεις και’ συ, μη χρειαστεί να έρθουμε να σε σώσουμε ε;
Ο Ρόμπερτ γέλασε και έδειξε την ακτή.
-Που σκοπεύεις να βγεις; ρώτησε.
-Στην άκρη εκεί, έδειξε ο αδερφός του την άκρη μικρού όρμου, είναι απόκρημνα αλλά θα σκαρφαλώσουμε, από την κορυφή του γκρεμού θα έχουμε πλεονεκτική θέση και καλό πεδίο βολής.
-Αρκεί να μην εγκλωβιστείτε εκεί.
-Θα βρούμε τρόπο να κατέβουμε κοντά στους γιάνκηδες.
-Ξεκινάμε! φώναξε ο Ντέρμπερτ.

08:02
Είχε ξημερώσει για τα καλά αλλά η μέρα δεν είχε φωτίσει και πολύ εξαιτίας του καιρού. Μπλεγμένοι στη σκληρή μάχη που έδιναν οι αντιμαχόμενοι σχεδόν δεν αντιλαμβάνονταν τη βροχή που έπεφτε πάνω τους. Ο Ρόμπερτ Ντρόουρι παρακολουθούσε τους άνδρες του να μάχονται. Παρέμενε κοντά στη διοίκηση του λόχου Α για να μπορεί να μεταβιβάζει γρήγορα εντολές.
Μπορούσε να δει στην άλλη άκρη της ακτής τους άνδρες του λόχου διοικήσεως που εκτελούσαν την διαταγή του για να κατασκευάσουν έναν πρόχειρο ιατρικό σταθμό, είχαν φτιάξει έναν τοίχο εκμεταλλευόμενοι μερικούς βράχους και συμπληρώνοντας τα κενά με μακρόστενα κομμάτια από κεβλάρ κατασκευασμένα για να αποτελούν πρόχειρα σημεία κάλυψης. Μια ομάδα γέμιζε μερικά σακιά με άμμο για να δημιουργήσει τους κλασσικούς γαιόσακους που οι στρατοί όλου του κόσμου χρησιμοποιούν για την κατασκευή σημείων κάλυψης. Με αυτούς θα ολοκλήρωναν την άμυνα του σταθμού. Είδε ότι είχαν καταφέρει να επιτελέσουν το έργο τους χωρίς απώλειες.
Ευτυχώς, σκέφθηκε, έχουμε χάσει αρκετούς άνδρες.
Εκείνη τη στιγμή ακριβώς μπροστά του με έναν βρυχηθμό της μηχανής του ένα τεθωρακισμένο Μ1992 προχώρησε μπροστά προς την άμμο με σκοπό να διασπάσει με φυσικό τρόπο την άμυνα των πεζοναυτών. Οι άνδρες με τον μεταλλικό όγκο να προχωράει κατά τα κεφάλια τους συνέχιζαν να βάλλουν ενώ η απόσταση μειωνόταν. Κι άλλα τεθωρακισμένα ακολουθούσαν.
-Κηθ! φώναξε στον Κάχηλ. Ενημερώστε όλα τα βαρέα όπλα, να χτυπήσουν τα τεθωρακισμένα άμεσα!
Κοίταξε και πάλι το προπορευόμενο Μ1992 που πλησίαζε.

Επιχείρηση Επικίνδυνο Νησί 7

Author: Νυχτερινή Πένα /

18:04
Ο Άιαν Γκόρντον ντυμένος πιο άνετα και λιγότερο επίσημα επέστρεψε μαζί με τον Άνταμ Μπρόντι στο Οβάλ Γραφείο. Βρήκε τον πρόεδρο και τον Μακ Λίοντ σκεφτικούς. Ένας τραπεζοκόμος είχε σερβίρει καφέ και οι δύο άνδρες είχαν πάρει από μια κούπα.
-Είχαμε νεότερα; ρώτησε ο Άιαν τον στρατηγό.
-Όχι, οι δικοί μας στο Λονδίνο δεν ξέρουν τίποτα και η περιοχή καλύπτεται από νεφώσεις που αποκλείουν κάθε δορυφορική παρατήρηση στην περιοχή. Έχει ξεσπάσει μια άγρια καταιγίδα εκεί πέρα.
-Ούτε το Πεντάγωνο έχει ακόμα ενημερωθεί για τίποτα, πως στα κομμάτια ξέρει η Κόνλιν; αναρωτήθηκε ο Μπλέηκ.
-Αν το Πεντάγωνο δεν ξέρει τίποτα και οι δικοί μας δεν ξέρουν τίποτα, είπε ο Άιαν, τότε πιθανότατα κανένας τρίτος δεν ξέρει τίποτα και μένει μόνο μια επιλογή. Πληροφορήθηκε τι συμβαίνει από κάποιον πάνω στο νησί, αυτό με την σειρά του σημαίνει ότι υπάρχει κάποια διαρροή.
Σιωπή διαδέχθηκε αυτή τη διαπίστωση και την έσπασε ο πρόεδρος.
-Τα άτομα που ξέρανε για την επιχείρηση αυτή είναι μετρημένα στα δάκτυλα, αν υπάρχει διαρροή είναι από το Πεντάγωνο. Άνταμ από εκεί θα ξεκινήσουμε.
-Ας δούμε λοιπόν τι γίνεται στο Πεντάγωνο, είπε ο Μπρόντι. Θα κάνω μερικά τηλεφωνήματα, πρόσθεσε και βγήκε.

Επί του Σερένα
07:36
Ο αέρας και η βροχή μαστίγωναν το κατάστρωμα του Σερένα αλλά οι δύο άνδρες που δούλευαν βιαστικά στη βάση της υπερκατασκευής δεν έδιναν μεγάλη σημασία στον καιρό παρότι κουνούσε αρκετά το πλοίο και το κατάστρωμα κάτω από τα πόδια τους. Ήταν και οι δύο ψηλοί και γεροδεμένοι, μυώδεις και εξαιρετικά χειροδύναμοι, αποτέλεσμα τόσο της εκπαίδευσης όσο και των συνθηκών στις οποίες είχαν βρεθεί. Και οι δύο με καστανά μαλλιά και καστανά μάτια έμοιαζαν με αδέρφια ακριβώς γιατί αυτό ήταν. Παρότι έμοιαζαν σαν δίδυμα δεν ήταν, είχαν ένα χρόνο διαφορά μεταξύ τους. Ο μόνος τρόπος να τους ξεχωρίσει κάποιος εξωτερικά ήταν ότι ο Μαξιμίλιαν Μόντακιου είχε πιο μακριά μαλλιά, ως το γιακά του χιτωνίου που φορούσε.
Ο Ρόμπερτ Μόντακιου, ήταν ο μεγαλύτερος από τους δύο. Είχε υπηρετήσει στο Βασιλικό Σώμα Πεζοναυτών για μια πενταετία και μετά είχε ζητήσει να μεταφερθεί στη SAS όπου για να γίνει κάποιος δεκτός έπρεπε να έχει τουλάχιστον αξιόλογη θητεία σε άλλη μονάδα του στρατού ή της αεροπορίας και να ζητήσει εθελοντικά να μεταβεί στο 22ο Σύνταγμα Ειδικής Αεροπορικής Υπηρεσίας όπως είναι η επίσημη ονομασία της μονάδας. Είχε μείνει στη SAS ακόμα μια πενταετία πριν περάσει στην ειδική υπηρεσία του Μακ Λίοντ και τυπικά αποστρατευθεί. Όπως είχε πει ο Άιαν Γκόρντον για την επιχείρηση αυτή είχαν ανακληθεί πίσω στην ενεργό υπηρεσία στους πεζοναύτες.
Ο Μαξιμίλιαν είχε ακολουθήσει την ίδια πορεία με τον αδερφό του με τη διαφορά ότι είχε μείνει τέσσερα χρόνια στους πεζοναύτες. Όταν ο Ρόμπερτ είχε ζητήσει να μεταβεί στη SAS, τον είχε ακολουθήσει. Διέφεραν στην εκπαίδευση, ο Ρόμπερτ ήταν ειδικευμένος στα όπλα και στις επικοινωνίες, ο Μαξιμίλιαν στα οχήματα και δευτερευόντως στις γλώσσες. Δεν ήταν ασυνήθιστο αυτό για τη SAS όπου η εκπαίδευση ήταν συνεχής και ειδικά για τους δυο τους που είχαν αποκτήσει δεξιότητες και στην νέα τους υπηρεσία.
Τώρα είχαν αναλάβει να χρησιμοποιήσουν τις τεχνολογικές τους γνώσεις για να αντιμετωπίσουν τα αεροπλάνα. Ανάμεσα στον εξοπλισμό που είχαν φέρει στο πλοίο για την αποστολή ήταν και τρία μικρά ντρον, τα μικρά αυτόματα αναγνωριστικά αεροσκάφη με τηλεχειριστήριο. Οι δυο πεζοναύτες τα είχαν έτοιμα τώρα και τα απογείωσαν από το κατάστρωμα του πλοίου. Με το μικρό τους μέγεθος και το χρώμα στο γκρίζο ενός συννεφιασμένου ουρανού ήταν αόρατα όπως κατευθύνονταν προς τα Βορειοκορεάτικα αεροσκάφη που ήταν ορατά τώρα και με γυμνό μάτι.

Ουάσιγκτον
18:09
Ο Πάτρικ Ντέρι, ήταν ένας ψηλός άνδρας με μαύρα κορακάτα μαλλιά και φαρδιές πλάτες πυγμάχου, κάτι που είχε υπάρξει κάποτε. Από τότε είχε κυλίσει πολύ νερό στο αυλάκι και τώρα ήταν ένας ευυπόληπτος πολιτικός παράγοντας, επικεφαλής του προσωπικού γραφείο της γερουσιαστή Κόνλιν. Σε αυτόν είχε τηλεφωνήσει η Ντανίκα Μπρεν στα πρόθυρα πανικού.
Τώρα με τη σειρά του έκανε ένα τηλεφώνημα. Μόλις κάποιος απάντησε στην κλήση του είπε:
-Έχουμε ένα θέμα, η Μπρεν, η μικρή μαθητευόμενη, είδε κάτι που δεν έπρεπε.
Άκουσε τι είπε ο συνομιλητής του από την άλλη άκρη της γραμμής και μετά είπε:
-Δεν το κατάλαβε και απευθύνθηκε σε’ μένα. Καλύτερα να βγει από τη μέση πιστεύω. Μπορεί να μιλήσει σε κανέναν άλλο και ήδη ο Μπρόντι κάνει ερωτήσεις.
Άκουσε πάλι και μετά έκλεισε το τηλέφωνο. Το έβαλε στην τσέπη του και προχώρησε προς το γραφείο της Κόνλιν στο Καπιτώλιο, θα εκπλησσόταν να μάθαινε ότι η Ντανίκα Μπρεν είχε προλάβει να δει τη νύχτα.

Επί του Σερένα
07:40
Τα τρία μικροσκοπικά, τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη πέταξαν γρήγορα προς το σχηματισμό των Βορειοκορεάτικων αεροπλάνων. Οι πιλότοι τους δεν τα αντιλήφθηκαν, ακόμα και αν τα ραντάρ τους τα εντόπισαν εκείνοι αγνόησαν την προειδοποίηση καθώς δεν υπήρχε οπτική επιβεβαίωση. Το πρώτο χτύπησε στο ρύγχος του προπορευόμενου αεροπλάνου προκαλώντας μια έκρηξη, το δεύτερο από τα μικροσκοπικά αεροσκάφη χτύπησε στο φτερό ενός μαχητικού όπου κρεμόταν ο ήδη οπλισμένος πύραυλος. Αυτή τη φορά η έκρηξη ήταν κατά πολύ σφοδρότερη καταστρέφοντας όχι μόνο αυτό το αεροπλάνο αλλά το διπλανό του. Το τρίτο από τα ντρον κατάφερε να περάσει μέσα από τα συντρίμμια και να χτυπήσει την καλύπτρα του πιλοτηρίου του επομένου αεροσκάφους. Ο πιλότος του αιφνιδιάστηκε και έχασε τον έλεγχο, κάνοντας έναν βιαστικό ελιγμό έφερε το αεροπλάνο του πολύ κοντά στο διπλανό και σε μια στιγμή ακόμα μεγαλύτερου πανικού τα δύο αεροπλάνα άγγιξαν το ένα το άλλο. Οι πιλότοι έχασαν τον έλεγχο και συγκρούστηκαν.
Τα φλεγόμενα συντρίμμια ήταν ήδη πολλά για τους πιλότους που είχαν δει τα μισά αεροπλάνα του σμήνους να καταστρέφονται. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν μια ρουκέτα από ένα τζιπ της μηχανοκίνητης διμοιρίας στην παραλία που ήταν οπλισμένο για αντιαεροπορική άμυνα. Ένα αεροσκάφος ανατινάχθηκε κάνοντας τα υπόλοιπα να σκορπίσουν για να γλιτώσουν.
Οι πιλότοι της Βόρειας Κορέας είχαν λίγες ώρες εν πτήσει λόγω των περιορισμένων καυσίμων που διέθετε η χώρα οπότε τους έλειπε η πείρα, κάτι που είχαν εκμεταλλευθεί οι δύο Βρετανοί. Τώρα τα τρία αεροσκάφη επέστρεφαν έχοντας ανασυνταχθεί σε επιθετικό σχηματισμό. Ο Ρόμπερτ χαμογέλασε στον Μαξιμίλιαν και στράφηκε σε ένα μακρόστενο κιβώτιο που ήταν επίσης στη βάση της υπερκατασκευής. Το άνοιξε αποκαλύπτοντας το ειδικό υλικό για την προστασία ευπαθών αντικειμένων και μέσα του έναν εκτοξευτή ρουκετών Stinger. Τον πήρε στον ώμο και σημάδευσε από το ειδικό σκόπευτρο. Ύστερα πάτησε τη σκανδάλη.
Το προπορευόμενο από τα αεροσκάφη απέφυγε το πλήγμα, το επόμενο δεν ήταν τόσο τυχερό. Όταν ο πρώτος πιλότος έφερε το αεροπλάνο του κάθετα αποφεύγοντας τη ρουκέτα εκείνη πέρασε κάτω από τα φτερά και την άτρακτο και αμέσως «κλείδωσε» στο επόμενο μαχητικό, εκείνο που ερχόταν πίσω και δεξιά. Ο δεύτερος πιλότος δεν ήταν τόσο γρήγορος όσο ο πρώτος και το αεροπλάνο του μεταμορφώθηκε σε μια πορτοκαλί πύρινη σφαίρα. Το δεύτερο μαχητικό εκράγηκε χτυπημένο από ρουκέτα του τζιπ και καταποντίστηκε στη μανιασμένη θάλασσα.
Ο Ρόμπερτ όπλισε τον εκτοξευτή και περίμενε. Πυροδότησε μόνο όταν το μαχητικό ήταν κοντά στο πλοίο και το πέτυχε διαλύοντας στα εξ ων συνετέθη δευτερόλεπτα πριν ο πιλότος του εκτοξεύσει έναν από τους δικούς του πυραύλους πάνω στο Σερένα σκορπώντας τον όλεθρο.
Οι δύο Βρετανοί δεν είχαν χρόνο για πανηγυρισμούς ούτε και για τη σκέψη πόσο κοντά είχαν φτάσει στο θάνατο. Στράφηκαν και έκαναν ένα νόημα προς τη γέφυρα. Περνούσαν στην επόμενη φάση.

Ουάσιγκτον
18:15
Ο Μπρόντι επέστρεψε στο Οβάλ Γραφείο και βρήκε τον πρόεδρο να συζητά με τον στρατηγό Μακ Λίοντ. Ο Άιαν Γκόρντον στεκόταν λίγο παράμερα με το βλέμμα έξω στην πρωτεύουσα της χώρας που υποδεχόταν τη νύχτα. Ο βοηθός του προέδρου κοντοστάθηκε περιμένοντας να του απευθύνει το λόγο. Ο Μπλέηκ δεν άργησε να το κάνει.
-Τι έμαθες Άνταμ;
-Από το Πεντάγωνο είναι απολύτως σίγουροι για το ποια άτομα έχουν γνώση των σχεδίων της επιχείρησης Επικίνδυνο Νησί.
-Τα οποία είναι;
-Οι τρεις αρχηγοί των επιτελείων που κατέστρωσαν το σχέδιο και οι αξιωματικοί που ανέλαβαν να το εκτελέσουν, οι παρόντες, εκτός από τον ταγματάρχη Γκόρντον βέβαια, και μια τεχνικός που πέρασε τα απαραίτητα για την παρουσίαση στην τελευταία συνεδρίαση.
Ο πρόεδρος άκουσε προσεκτικά.
-Είμαι σίγουρος ότι έλεγξες για πολιτικές διασυνδέσεις με την Κόνλιν, είπε.
-Καμία, ούτε οι ξένοι που θα ήταν απίθανο, ούτε οι Αμερικανοί. Ούτε καν με το κόμμα της. Δεν υπάρχει λόγος να υποψιαζόμαστε κάποια επαφή.
-Οι αρχηγοί των επιτελείων είναι υπεράνω υποψίας, συνόψισε ο Μακ Λίοντ, οι υπόλοιποι αξιωματικοί είναι πολύ μακριά τώρα και όχι σε θέση άμεσης επικοινωνίας με την Κόνλιν, θα έπρεπε να ίσως να εξετάσουμε αυτήν την τεχνικό. Υπηρετεί στο Πεντάγωνο;
-Εργάζεται στο Πεντάγωνο, είπε ο Μπρόντι, είναι πολιτικό προσωπικό. Το όνομά της είναι Νέλλυ Φόρτσερ, και μένει εδώ κοντά σχετικά.
-Εντάξει, Άνταμ, είπε ο πρόεδρος, ανέλαβε το με τη συνηθισμένη διακριτικότητα. Στο ενδιάμεσο θα ρωτήσω την εθνική ασφάλεια αν ξέρει κάτι σχετικά με την κυρία Φόρτσερ.
Ο Μακ Λίοντ ένευσε στον Άιαν Γκόρντον.
-Πήγαινε μαζί, ξέρω πως θες και’ συ να αναλάβεις δράση.
Ο Άιαν ακολούθησε τον Άνταμ έξω από το Οβάλ Γραφείο. Πήραν το δρόμο για την έξοδο της δυτικής πτέρυγας του Λευκού Οίκου. Ο Μπρόντι είχε σκοπό να σταματήσει στο γραφείο του που βρισκόταν λίγο πριν από αυτή.
-Έχεις όπλο; ρώτησε τον Άιαν.
-Στο αυτοκίνητο, απάντησε ο Βρετανός.
-Πολύ ωραία, θα το πάρεις πηγαίνοντας για το αυτοκίνητό μου. Θα πάμε με το δικό μου αν δεν έχεις αντίρρηση. Ξέρω και τους δρόμους καλύτερα.
Ο Άιαν δεν είχε κανέναν λόγο να φέρει αντίρρηση και έτσι σταμάτησαν για μια στιγμή για να πάρει το όπλο του από το αυτοκίνητό του, ένα πιστόλι Μπράουνινγκ, πριν μπουν στου Άνταμ και βγουν από τη δυτική πύλη στη λεωφόρο Πενσυλβάνια.
-Καλό όπλο, σχολίασε ο Μπρόντι ενώ περνούσαν την πύλη. Προτιμώ το Κολτ ωστόσο.
-Είναι αξιόπιστο, το χρησιμοποιεί και ο δικός μας στρατός. Έχεις υπηρετήσει;
-Ήμουν στους πεζοναύτες, είπε ο Μπρόντι, εκεί γνώρισα τον πρόεδρο. Ήταν αξιωματικός μου στην Καταιγίδα της Ερήμου.
-Δεν ήξερα ότι είχε υπηρετήσει, είπε ο Άιαν. Αν και θα έπρεπε να το φανταστώ ίσως, είναι εξοικειωμένος με τα θέματα του στρατού.
-Έχει υπηρετήσει και έχουμε έτσι έναν πρόεδρο τώρα που είναι φίλος των στρατιωτικών και του σώματος. Και ξέρει και πως είναι εκεί έξω γιατί έχει δει δράση.
-Χρήσιμο, ειδικά σε μια τέτοια εποχή που έχουν πολλαπλασιαστεί οι κίνδυνοι, τρομοκρατία, Ισλαμική απειλή.
Ο Μπρόντι ένευσε με το βλέμμα στο δρόμο.
-Έχει κίνηση, είπε, καλύτερα να αφήσουμε το αυτοκίνητο και να πάρουμε το μετρό. Πάμε στην πλατεία Φάραγκοτ.
Έστριψε στην 18η οδό και προχώρησε βόρεια.

Όποιος τον έβλεπε θα τον περνούσε για υπάλληλο κάποιας κρατικής υπηρεσίας στο τέλος της υπηρεσίας του. Μπλε σκούρο κουστούμι με λευκό πουκάμισο, γραβάτα του Χάρβαρντ, με γυαλιά με μεταλλικό σκελετό και γκριζαρισμένα μαλλιά ενώ κρατούσε έναν καλό ποιοτικό χαρτοφύλακα. Περπατούσε σχετικά αργά, σαν να τον βάραιναν πια τα χρόνια και να τον κούραζε η δουλειά που θα άφηνε σε λίγο πίσω του.
Ήταν όλα βιτρίνα, δεν ήταν ούτε καν σαράντα όχι πάνω από πενήντα όπως έδειχνε και τα μαλλιά του είχαν αποκτήσει αυτό το χρώμα μόλις λίγες ώρες πριν. Είχε ντυθεί καλά και είχε βγει. Τα γυαλιά ήταν απλό τζάμι αλλά είχε στα τόσα χρόνια δράσης του μάθει ότι αυτό δεν είχε σημασία, η ύπαρξη και μόνο του συγκεκριμένου αντικειμένου τραβούσε την προσοχή των περισσοτέρων ώστε να αγνοούν τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου.
Το όπλο του φόνου ήταν στο δεξί μανίκι του. Προσαρμοσμένη στον καρπό του μέσα στον ειδικό μηχανισμό της βρισκόταν μια μεταλλική λεπίδα είκοσι εκατοστών. Με ένα σφίξιμο της γροθιάς θα την έκανε να εμφανιστεί, θα χτυπούσε και μετά θα αποσυρόταν στη θήκη της και πάλι. Ένα γρήγορο χτύπημα και η ενοχλητική μάρτυς θα ήταν νεκρή. Θα σωριαζόταν μέσα στην πολυκοσμία, όλοι θα νόμιζαν ότι είχε λιποθυμήσει και ως που να ανακαλύψουν ότι ήταν νεκρή, εκείνος θα ήταν μακριά.
Τον έλεγαν Ιάγο, κανείς δεν ήξερε ποιο ήταν το πραγματικό του όνομα αλλά ήταν ύπουλος και δαιμόνιος σχεδιαστής παγίδων σαν τον ομώνυμο χαρακτήρα του Σαίξπηρ, γεγονός που του χάρισε ένα ταιριαστό επαγγελματικό όνομα. Είχε φέρει πολλές δύσκολες αποστολές δολοφονίας σε πέρας σε πολλά διαφορετικά μέρη του κόσμου και ήταν τόσο ακριβοθώρητος όσο υψηλές ήταν και οι αμοιβές του.
Τώρα είχε επικοινωνήσει μαζί του ένας από τους πιο καλούς του πελάτες, είχε σκοτώσει πάνω από μια φορά για λογαριασμό του, και του είχε ζητήσει να εξουδετερώσει την Ντανίκα Μπρεν. Του είχε δώσει περιγραφή αλλά και μια φωτογραφία για να την αναγνωρίσει. Του είχε πει και που να τη βρει. Τίποτα πιο εύκολο. Αυτό θα ήταν ένα επικερδές άνετο απόγευμα.
Διέκρινε την Ντανίκα να προχωρεί μέσα σε ένα αρκετά πυκνό πλήθος ανθρώπων προς την είσοδο που θα την οδηγούσε στον υπόγειο σταθμό του μετρό. Ήταν τόσο εύκολο. Σε λίγα λεπτά θα ήταν νεκρή.

Επιχείρηση Επικίνδυνο Νησί 6

Author: Νυχτερινή Πένα /

Κεφάλαιο 4

Γιούρι Ντο
07:17
Ο Ρόμπερτ Ντρόουρι έσκυψε το κεφάλι του καθώς περνούσε χαμηλά από πάνω μια οβίδα από ένα αυτοκινούμενο πυροβόλο Μ 1992 του Βορειοκορεάτικου στρατού για να σκάσει στην άμμο εκεί που έσβηναν τα κύματα τινάζοντας μια στήλη νερού. Οι δυτικές υπηρεσίες δεν είχαν συνήθως πολλά στοιχεία για το πως ή το πότε κατασκεύαζε όπλα ή οχήματα η Βόρεια Κορέα, η πιο κλειστή στους δυτικούς χώρα στον κόσμο. Έτσι χρησιμοποιούσαν σαν διακριτικά το γράμμα που διέκρινε τα δικά τους και τη χρονολογία που τα είχαν εντοπίσει στον στρατό της χώρας. Τα Μ 1992 ήταν βαρέα πυροβόλα των 130 χιλιοστών, αρκετά επικίνδυνα δηλαδή, και είχαν να αντιμετωπίσουν αρκετά από αυτά.
Γύρισε και κοίταξε κατά μήκος της ακτής. Οι ασυρματιστές που είχε στείλει ο Κάχηλ είχαν πάρει θέσεις και καταδείκνυαν στόχους. Στην πέρα άκρη μπορούσε να δει τον Γκέλερ και τους άνδρες του να φτιάχνουν έναν σχετικά προφυλαγμένο σταθμό πρώτων βοηθειών.
Ένας εκκωφαντικός κρότος πίσω του και ο ήχος μετάλλου που λυγίζει τον έκανε να στραφεί. Η μηχανοκίνητη διμοιρία και η διμοιρία αναγνώρισης είχαν βρει τρόπο να βγουν από το αποβατικό τους παρότι η σύγκρουση με το διπλανό τους είχε στραβώσει την πόρτα και δεν άνοιγε. Το ελαφρύ τεθωρακισμένο την είχε ρίξει με το βάρος του και είχε βγει στην άμμο βάλλοντας. Ακολούθησαν τα πέντε τζιπ με τα πολυβόλα. Τώρα θα ήταν πιο δυνατή η άμυνά τους.

07:19
Ο Λίον Μοθ ήξερε τώρα ποια ήταν η κατάσταση ακριβώς. Είχε απομείνει μόνο με κάτι περισσότερο από το ένα τρίτο των ανδρών του λόχου του. Η πρώτη διμοιρία και η δεύτερη είχαν ακόμα τα βαρέα όπλα τους και μπορούσαν να χτυπήσουν τον εχθρό, η τρίτη διμοιρία είχε μόνο τον ατομικό οπλισμό των ανδρών ενώ η τέταρτη είχε χάσει όλα τα όπλα της, είχαν απομείνει σε αυτή τη διμοιρία μόλις 17 άνδρες, ήταν εκείνη που βρισκόταν στο χώρο της εκρήξεως και είχε χτυπηθεί χειρότερα.
Με τη βοήθεια της βροχής είχαν σβήσει τις φωτιές και έπρεπε να δουν πως θα έβγαιναν από εδώ. Προχώρησε στο υπερυψωμένο πίσω μέρος του αποβατικού για να έχει μια καλύτερη εικόνα της καταστάσεως. Είδε το τεθωρακισμένο να ανοίγει με την βία το δρόμο και αποφάσισε τι θα έκαναν και εκείνοι.
Όπως τα δύο σκάφη είχαν κολλήσει δίπλα δίπλα θα περνούσαν από το ένα στο άλλο και από εκεί θα έβγαιναν στην άμμο. Κατέβηκε πάλι και άρχισε να δίνει εντολές για το τι και πως θα έκαναν.
-Πρώτη και δεύτερη διμοιρία ανοίγετε πυρ σύμφωνα με την κατάδειξη στόχων. Η τρίτη διμοιρία θα πάρετε θέση επάνω και θα περάσετε και δίπλα, θα καλύψετε τη μετακίνηση του λόχου. Η τέταρτη διμοιρία θα ξεκινήσει την μεταφορά των τραυματιών δίπλα. Πάμε!
Σχεδόν αμέσως δυο όλμοι έριξαν κατά των εχθρών ενώ η τρίτη διμοιρία έπαιρνε θέσεις.

07:21
Ο Μάικ στράφηκε στην κοπέλα και το βλέμμα του σταμάτησε στην οθόνη μπροστά της. Έδειχνε μια ομάδα από πράσινες κουκίδες που πλησίαζαν. Πήγε πιο κοντά.
-Αεροπλάνα, είπε η κοπέλα, επτά ή οκτώ, δεν ξέρω ακόμα. Πετούν πολύ κοντά και ίσως δεν έχουμε σήμα από όλα.
Ο Μάικ ένευσε και είπε στην ενδοσυνεννόηση:
-Έχουμε εισερχόμενα αεροσκάφη, ετοιμάστε τους την υποδοχή που λέγαμε.
Στράφηκε στον άνδρα στο κέντρο επικοινωνιών.
-Ειδοποίησε τον συνταγματάρχη Ντρόουρι ότι θα έχουμε σύντομα παρέα.
-Και από θάλασσα, είπε η κοπέλα.
Ο Μάικ έστρεψε το βλέμμα του στην οθόνη που του έδειχνε.
-Επτά πλοία επιφανείας, είπε η κοπέλα, και ίσως ένα υποβρύχιο. Είχα ένα ίχνος για μια στιγμή αλλά με τόσα πλοία δεν μπορώ να είμαι σίγουρη.
-Κάτω από τέσσερις σαρώσεις του ραντάρ; ρώτησε ο Μάικ και η κοπέλα ένευσε καταφατικά.
-Υποβρύχιο είναι, είπε ο Μάικ. Ανέβασε περισκόπιο για επτά δευτερόλεπτα και το κατέβασε, είναι ο μέγιστος χρόνος που μπορείς να έχεις το περισκόπιο πάνω για να μείνεις ανεντόπιστος. Άρα επτά πλοία και ένα υποβρύχιο. Σε πόση ώρα;
-Δύο με δυόμιση ώρες με την ταχύτητα που έχουν τώρα.
-Πρέπει να φύγουμε! είπε ο Σκίλετ. Λυπάμαι για αυτούς εκεί έξω αλλά αν δεν φύγουμε θα αιχμαλωτιστούμε και εμείς, δεν θα τους κάνουμε κανένα καλό!
Ο Μάικ Κάμπελ δεν του έδωσε σημασία.
-Γιουμίκο, είπε στην κοπέλα, έχε την προσοχή σου σε αυτά τα πλοία. Ανάφερέ μου οποιαδήποτε αλλαγή.
Η πόρτα του στρατηγείου άνοιξε και μπήκε ο ταγματάρχης Ντέρμπερτ, ο διοικητής του λόχου C του τάγματος.
-Ήρθε η ώρα; Έμαθα ότι εκεί έξω τα βρήκαν μπαστούνια.
-Ναι, είπε ο Μάικ, πιστεύω ό,τι πρέπει να ξεκινήσετε. Με όλους αυτούς εκεί έξω δεν θα πρέπει να έχουν μείνει πολλοί να φρουρούν την βάση. Και ίσως τους αναγκάσετε να τραβήξουν από εδώ άνδρες.
Ο Σκίλετ επενέβη και είπε:
-Ως ανώτερος αξιωματικός παρών διατάζω την εγκατάλειψη της αποστολής. Δεν θα κερδίσουμε τίποτα αυξάνοντας τις απώλειες.
Ο Ντέρμπερτ κούνησε το κεφάλι του.
-Εκεί έξω είναι φίλοι που είναι σαν οικογένεια για’ μένα. Δεν θα τους αφήσω στη μοίρα τους. Βασίζονται σε’ μένα και θα κάνω ό,τι μπορώ για εκείνους. Πλωτάρχα είστε μαζί μου;
Ο Μάικ χαμογέλασε.
-Θα ξεκινήσετε μόλις τακτοποιήσουμε τα αεροπλάνα. Οι πεζοναύτες μας θα βγουν στην ακτή να βοηθήσουν τους δικούς σας.
-Είναι 24 μόνο, είπε ο Σκίλετ, δεν μπορώ να φανταστώ τι θα κάνουν. Ο εχθρός υπερτερεί κατά πολύ.
-Ο Ναπολέων είπε κάποτε ότι μπορείς να κάνεις πολλά με δέκα χιλιάδες άνδρες σαν αυτούς, είπε ο Μάικ, και με 24 μπορείς επίσης. Αρκεί να πετύχει ο αιφνιδιασμός.
-Είναι εδώ, είπε η Γιουμίκο με το βλέμμα της στην οθόνη.

Ουάσιγκτον
18:00
Η Ντανίκα Μπρεν δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που διάβαζε. Ήταν ένα μέηλ μια διεύθυνση ίντερνετ που δεν αναγνώριζε και έγραφε:
«Απόβαση Γιούρι Ντο ξεκίνησε, συντριπτικές απώλειες επιτιθέμενων. Όλα πάνε κατά το σχέδιο. Δεν θα επιζήσει κανείς, τυχόν αιχμάλωτοι θα εκτελεστούν επί τόπου.»
Τι ήταν αυτό; Τι διάβαζε; Απόβαση, απώλειες… Η γερουσιαστής ενημερωνόταν για κάποια πολεμική σύρραξη; Που; Και μεταξύ ποιων και γιατί; Που ήταν μπλεγμένη;
Έκλεισε το μέηλ και σηκώθηκε. Έπρεπε να το πει κάπου, Κάποιον να ειδοποιήσει. Αλλά ποιον; Έκλεισε τον υπολογιστή και βγήκε από το γραφείο. Προσπέρασε την άδεια αίθουσα που ήταν και το δικό της γραφείο και μετά προχώρησε προς τον ανελκυστήρα. Μήπως έπρεπε να το ξεχάσει; Η γερουσιαστής ήταν σε επιτροπή για το στρατό, μπορεί να ήταν κάτι σχετικό αυτό.
Αλλά πάλι ο τρόπος που ήταν γραμμένο το μήνυμα φαινόταν ότι είχε σκοπό να κρατήσει τον αποστολέα του μυστικό ενώ φαινόταν ότι η Κόνλιν περίμενε αυτήν την ενημέρωση και ήξερα για τι μιλούσε. Έπρεπε να το πει. Αν μάθαινε η Κόνλιν τι είχε κάνει θα την απέλυε επί τόπου. Αλλά δεν μπορούσε να μην πει τίποτα. Ίσως ήταν κάτι σημαντικό ίσως έπρεπε να το μάθει η Κόνλιν στη γερουσία.
Σε ποιον έπρεπε να μιλήσει;
Αυτό δεν ήταν δύσκολο να το αποφασίσει. Έβγαλε από την τσάντα της το κινητό της και σχημάτισε έναν αριθμό. Με το πρώτο χτύπημα της απάντησαν.
-Ναι… Πάτρικ; Η Ντανίκα είμαι. Πρέπει να σου πω κάτι.

Επιχείρηση Επικίνδυνο Νησί 5

Author: Νυχτερινή Πένα /

Ουάσιγκτον
17:30
-Πώς να βοηθήσετε ταγματάρχα; ρώτησε με ενδιαφέρον ο Μπλέηκ.
Ο Άιαν Γκόρντον έριξε μια πλάγια ματιά στον Μακ Λίοντ. Ο στρατηγός ένευσε καταφατικά.
-Κύριε πρόεδρε όπως θα ξέρετε ίσως μιας και έχετε ξανασυναντηθεί, ο  στρατηγός διοικεί μια ειδική αντιτρομοκρατική υπηρεσία της ΜΙ6. Μια από τις ομάδες αυτής της υπηρεσίας είναι και η δική μου. Είμαστε σε αυτήν την ομάδα τέσσερις άνδρες. Αυτή τη στιγμή οι άλλοι τρεις βρίσκονται στο Σερένα.
-Αν μη τι άλλο αυτό σας εμπλέκει προσωπικά, είπε με θαυμασμό ο πρόεδρος.
-Πραγματικά, είναι σαν οικογένεια για μένα, είπε ο Άιαν.
-Γιατί βρίσκονται στην επιχείρηση και εσύ όχι;
-Αυτή η επιχείρηση δεν είναι της αντιτρομοκρατικής, αλλά οι σύντροφοί μου χρειάζονται σε κάποιες παραμέτρους αυτής. Για την αποστολή αυτή έχουν ανακληθεί στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων. Αν λοιπόν υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να τους βοηθήσω θα το κάνω.
Ο πρόεδρος έμεινε σκεφτικός για λίγο. Μετά στράφηκε στον Μπρόντι.
-Άνταμ, να ετοιμαστούν δύο ξενώνες, καλύτερα να μην έχουμε πολλές μετακινήσεις αν δεν χρειάζονται. Και σίγουρα ο ταγματάρχης Γκόρντον θα θέλει να αλλάξει σε κάτι πιο βολικό. Μετά μίλησε με το Πεντάγωνο. Ο τύπος τι ξέρει;
-Προς το παρόν δεν έχει διαρρεύσει τίποτα, απάντησε ο Μπρόντι, φαίνεται ότι και η Κόνλιν θέλει να μείνει το θέμα κεκλεισμένων των θυρών.
-Να και ένα καλό νέο.
Ο πρόεδρος στράφηκε στον Άλιστερ Μακ Λίοντ.
-Στρατηγέ υπάρχει περίπτωση να ξέρουν κάτι οι δικοί σας; Όχι για τα δικά μας εδώ αλλά για την κατάσταση στο Γιούρι Ντο.
-Δεν βλάπτει να κάνω μερικές ερωτήσεις.
-Έχουμε το ασφαλέστερο κέντρο επικοινωνιών εδώ, θα μπορείτε να μιλήσετε με ασφάλεια.

17:37
Η Ντανίκα Μπρεν κοίταξε το πρόσωπό της στον καθρέφτη. Της ανταπέδωσαν το βλέμμα δύο ζεστά μαύρα μάτια σε ένα φρέσκο νεανικό πρόσωπο κάτω από έναν χείμαρρο μαύρων μαλλιών στο χρώμα της κόκα κόλα. Έκανε μια γκριμάτσα στο είδωλό της και γύρισε να βγει από τον προθάλαμο στις γυναικείες τουαλέτες των γραφείων της γερουσιαστή Κόνλιν. Ήταν η ώρα που σχολούσαν και ετοιμαζόταν να φύγει. Ήδη στο φουαγιέ άκουγε το βόμβο δεκάδων συζητήσεων καθώς οι υπάλληλοι έφευγαν.
Βγήκε από τις τουαλέτες και προχώρησε προς το γραφείο της. Δεν έβλεπε την ώρα να πάει σπίτι να πετάξει τις γόβες και το ταγιέρ και να φορέσει ένα άνετο τζιν. Ο ενδυματολογικός κώδικας του γραφείου ήταν αυστηρά επίσημος και την κούραζε αυτό, ειδικά σε περιόδους έντασης και πολλών υποχρεώσεων.
Όπως πολλοί νέοι που ενδιαφέρονται να σταδιοδρομήσουν στην πολιτική, η Ντανίκα είχε ξεκινήσει δουλεύοντας στο πολιτικό γραφείο της γερουσιαστή ελπίζοντας σε ευκαιρίες να ανέλθει σε κάποια σημαντική θέση στην πολιτική σκηνή της Ουάσιγκτον. Στο γραφείο της Κόνλιν είχε προσληφθεί σαν απλή βοηθός αλλά ήξερε ότι η γερουσιαστής την είχε προσέξει.
Πήγε στο γραφείο, ήταν ένας μικρός χώρος κλειστός από τρεις μεριές από διαχωριστικά από ξύλο και πεπιεσμένο χαρτί, όμοιο με άλλα δέκα στην αίθουσα. Το διατηρούσε όμως καθαρό και προσεγμένο, όλα τα απαραίτητα τακτοποιημένα πάνω στο γραφείο και τα δύο μικρά συρτάρια, και ο κάδος των απορριμμάτων αδειασμένος.
Πήρε το σακάκι της από τη ράχη της καρέκλας της και το φόρεσε. Ήταν έτοιμη να φύγει. Κρέμασε την τσάντα της στον ώμο και προχώρησε προς τη σκάλα. Κοντοστάθηκε στο διάδρομο. Στο γραφείο της γερουσιαστή υπήρχε ένα κάπως απόκοσμο γαλαζωπό φως. Πιθανότατα είχε ξεχάσει τον υπολογιστή της ανοιχτό. Παρότι δεν ήταν πολύ μεγαλύτερη από σαράντα πέντε ετών η γερουσιαστής δεν τα πήγαινε και πολύ καλά με τους υπολογιστές.
Αναστέναξε και άλλαξε κατεύθυνση, ξεκίνησε για το γραφείο της να τον κλείσει. Η γραμματέας της γερουσιαστή είχε φύγει και είχε σβήσει το φως στον προθάλαμο του γραφείου έτσι είχε γίνει πιο εμφανής η λάμψη της οθόνης άσχετα αν εκείνη δεν την πρόσεξε. Μπήκε στο γραφείο της γερουσιαστή. Όλα ήταν τακτοποιημένα και το παράθυρο κλειστό, προφανώς δεν είχε σκοπό να επιστρέψει μετά τη σύσκεψη της επιτροπής στη γερουσία. Πήγε στο μεγάλο έπιπλο από μαόνι και δεν αντιστάθηκε στον πειρασμό να καθίσει στην μεγάλη δερμάτινη πολυθρόνα.
Η γερουσιαστής είχε θέσει σαν προστασία οθόνης μια εναλλαγή φωτογραφιών με σημαντικά πρόσωπα, με τους πρώην προέδρους Μπους και Ομπάμα, με τον νυν πρόεδρο, με τον πρόεδρο της Βουλής Στέφαν Χολκ. Κίνησε το πληκτρολόγιο και εμφανίστηκε η επιφάνεια εργασίας σε βαθύ μπλε φόντο και το έμβλημα της γερουσίας.
Πίεσε το alt και το F4 και μετά επέλεξε τον τερματισμό για να κλείσει τον υπολογιστή αλλά ένα μήνυμα εμφανίστηκε στην οθόνη: Το πρόγραμμα εμποδίζει τον τερματισμό. Ανακάλεσε την διαδικασία και έψαξε να δει τι ήταν που εμπόδιζε το κλείσιμο. Δεν άργησε να το βρει, η γερουσιαστής είχε αφήσει ανοιχτό το outlook. Προφανώς το είχε ρυθμίσει έτσι ώστε αν δεν το είχε κλείσει να μην κλείνει ο υπολογιστής για να μην χάσει από απροσεξία κάποιο σημαντικό μέηλ ή έγγραφο. Μεγιστοποίησε από την μπάρα εργαλείων το παράθυρο του προγράμματος και αυτό άνοιξε παρουσιάζοντας το πιο πρόσφατο μέηλ. Το διάβασε με την ανησυχία να φουντώνει μέσα της καθώς διάβαζε τις λίγες γραμμές.

Επιχείρηση Επικίνδυνο Νησί 4

Author: Νυχτερινή Πένα /

Κεφάλαιο 3

Νησί Γιούρι Ντο
06:33
Ο αντισυνταγματάρχης Ρόμπερτ Ντρόουρι ήταν ένας βετεράνος στρατιώτης. Είχε υπηρετήσει στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, δύο θητείες στο πρώτο, τρεις στο δεύτερο, και σε όλο αυτό το διάστημα είχε διαφύγει από πολλές δύσκολες καταστάσεις. Είχε βρεθεί να υστερεί σε δύναμη πυρός και στρυμωγμένος σε μέρη από τα οποία ήταν δύσκολο να απεγκλωβιστεί σώζοντας τους άνδρες του αλλά καμία από αυτές δεν συγκρινόταν με αυτό που είχε να αντιμετωπίσει τώρα.
Αντίθετα με το τι πίστευε ο πλοίαρχος Μόρτον, είχε επιβιβαστεί στο αποβατικό που θα μετέφερε το λόχο Α. Είχε αλλάξει αποβατικό γιατί αυτό θα ήταν το πρώτο που θα έφτανε στην ακτή και του προσέφερε και το επιπλέον πλεονέκτημα να έχει στη διάθεσή του και τη διμοιρία διοικήσεως.
Τώρα στεκόταν στο άνοιγμα του αποβατικού και εκτιμούσε την κατάσταση. Είχε ξεπεράσει τον αιφνιδιασμό του να βρει τους Βορειοκορεάτες εδώ και έτοιμους για μάχη και μελετούσε το πώς μπορούσε να αντιδράσει. Οι πεζοναύτες του λόχου Α είχαν καταφέρει να φτάσουν τη φυσική βαθμίδα και να καλυφθούν, ανταπέδιδαν τα πυρά. Επιτέλους μπορούσε να δει και μερικούς από αντιπάλους να πέφτουν. Ωστόσο στην άμμο μπροστά του ήταν ήδη πεσμένα περισσότερα σώματα από όσα θα ήθελε να πέσουν σε όλη την επιχείρηση.
Ο λόχος Β αποβιβάστηκε και οι άνδρες του έτρεξαν για την βαθμίδα. Με τις σφαίρες να περνάνε συρίζοντας σαν εξαγριωμένα έντομα και τις βολές από όλμους και πυροβόλα να σηκώνουνε πίδακες άμμου, οι πεζοναύτες κατάφεραν να πάρουν τις θέσεις τους όχι χωρίς απώλειες. Πολλοί είχαν πέσει νεκροί και μπορούσε να διακρίνει τους πεσμένους τραυματίες που χρειάζονταν βοήθεια. Με όλη την παραλία να είναι πεδίο μάχης αναζήτησε ένα σημείο που θα μπορούσε να στηθεί ένας πρόχειρος ιατρικός σταθμός. Κανείς δεν είχε φανταστεί ότι ο εχθρός θα ήταν εδώ και θα τους περίμενε και ότι θα ήταν τόσο ισχυρός ώστε να έχουν τόσες απώλειες από την αρχή.
Εντόπισε το κατάλληλο σημείο. Στην ανατολική πλευρά της παραλίας η πλαγιά που υψωνόταν κλείνοντας τον μικρό όρμο είχε ένα φυσικό βαθούλωμα που θα ήταν σχετικά προφυλαγμένο από τα εχθρικά πυρά και είχε βάθος ώστε να μπορούν να καλυφθούν μερικοί τραυματίες και το ιατρικό προσωπικό μέχρι να μπορούν να εκκενώσουν πίσω στο πλοίο τους βαρύτερα τραυματισμένους.
Στράφηκε στον αξιωματικό που βρισκόταν δίπλα του.
-Γιουτζήν, θέλω να φτιαχτεί εκεί απέναντι ένας ιατρικός σταθμός. Άμεση προτεραιότητα. Πάρε όσους άνδρες χρειάζεσαι. Οι υπόλοιποι θα έρθουν μαζί μου.
Ο ταγματάρχης Γιουτζήν Γκέλερ, διοικητής του λόχου διοικήσεως, ένευσε και αμέσως άρχισε να φωνάζει διαταγές που πνίγηκαν όμως μέσα στην φοβερή έκρηξη που συντάραξε το τρίτο αποβατικό καθώς έφτανε στην ακτή και το έσπρωχνε πάνω στο διπλανό του.

06:38
Ο στρατηγός Κιμ Ιλ Σουν ήταν ένας από τους πιο ικανούς στρατηγούς που διέθετε ο στρατός της Βορείου Κορέας. Σε μια χώρα και ένα καθεστώς που η λέξη αξιοκρατία αποτελούσε άγνωστη έννοια, ο Σουν είχε τη θέση του με την αξία του και όχι χάρη σε προσωπική εύνοια. Διοικούσε το 55η μηχανοκίνητο σύνταγμα εδώ και μια πενταετία και αυτή ήταν η πρώτη φορά που το οδηγούσε στη μάχη.
Δεν ήταν θιασώτης του καθεστώτος και είχε έναν πολύ καλό λόγο για αυτό. Ήταν μιας ηλικίας που του επέτρεπε να θυμάται τα χρόνια μετά τον πόλεμο της Κορέας. Είχε ακολουθήσει καριέρα στρατιωτικού με την ελπίδα να κάνει καλό στη χώρα του. Ήξερε πολύ καλά πως μια νέα πολεμική περιπέτεια δεν θα ωφελούσε την πατρίδα του, θα εξαθλίωνε ακόμα περισσότερο το λαό του και θα δυσκόλευε την ήδη δυσχερή του προσπάθεια για επιβίωση. Αυτό βέβαια ήταν άλλο και άλλο να δέχεται η πατρίδα του επίθεση. Σε αυτήν την περίπτωση θα οδηγούσε τους άνδρες του να κάνουν το καθήκον τους.
Όταν τρεις εβδομάδες νωρίτερα είχε μεταφερθεί ολόκληρο το σύνταγμα στο νησί αντί της συνηθισμένης του φρουράς είχε μεγάλες αμφιβολίες για την σκοπιμότητα της κίνησης ακόμα και μια ώρα νωρίτερα αμφέβαλλε αν τίποτα από όσα έλεγε ο Γιανγκ Χο ήταν αλήθεια.
Ο στρατάρχης Γιανγκ Χο ήταν διοικητής της άρτι οργανωθείσας στρατιωτικής διοικήσεως του Γιούρι Ντο. Η διοίκηση αυτή περιλάμβανε το 55ο σύνταγμα, το πρώτο του τάγμα είχε μεταφερθεί κανονικά – ακόμα και με επισημότητα θα μπορούσε να πει κανείς – και τα υπόλοιπα με άκρα μυστικότητα σε βαθμό που έμαθαν που πήγαιναν αφού είχαν αποπλεύσει, την 55η μοίρα αντιαεροπορικού πυροβολικού που ήταν και η μόνη κανονικά που έπρεπε να βρίσκεται στο νησί, την όγδοη μοίρα του ναυτικού και ένα σμήνος αεροπλάνων. Ήταν ένας αυλοκόλακας, άνθρωπος του καθεστώτος και κινούσε πολλά νήματα. Ο Σουν αναρωτιόταν πόσα ήξερε που δεν έλεγε και τι ακριβώς συνέβαινε. Ποιος ήθελε να ξεκινήσει πόλεμο;
Αλλά οι σκέψεις μπορούσαν να περιμένουν. Προείχε η εξουδετέρωση των εισβολέων. Το 55ο σύνταγμα απαρτιζόταν από τρία μηχανοκίνητα τάγματα πεζικού, μια πυροβολικού, την 5η, και τον 55ο λόχο αντιαρματιστών πέρα από τις μονάδες υποστήριξης, υγειονομικού, μηχανικού και διαβιβάσεων. Είχε φέρει εδώ μαζί του το πρώτο και το δεύτερο τάγμα, το πυροβολικό και τους αντιαρματιστές καθώς και μια δύναμη από όσους άνδρες από τις μονάδες υποστηρίξεως ήταν απαραίτητοι. Συνολικά διέθετε 1400 περίπου άνδρες. Είχε αφήσει στη βάση το τρίτο τάγμα για φρουρά και τις μονάδες υποστήριξης όπως και την 55η αντιαεροπορική.
Κοίταξε το πεδίο μάχης, δεν χρειαζόταν να ανησυχεί όπως φαινόταν, είχαν αιφνιδιάσει τον εχθρό και σε λίγο θα τον είχαν παγιδευμένο επίσης. Η όγδοη μοίρα έπλεε ολοταχώς για το νησί, επτά περιπολικά και ένα υποβρύχιο, ενώ θα έφταναν και τα αεροπλάνα. Αν και ο καιρός ήταν εμπόδιο και οι δυνάμεις αυτές θα είχαν προβλήματα, ήταν σίγουρος ότι θα νικούσαν.
Στεκόταν σε ένα σημείο όχι μακριά από την παραλία που διεξαγόταν η μάχη λίγο πίσω από τις γραμμές του πρώτου τάγματος. Μπορούσε να δει τους αντιπάλους να κινούνται. Στράφηκε προς τον υπασπιστή του και είπε:
-Στείλε μήνυμα στο στρατάρχη Χο, η κατάσταση υπό έλεγχο. Αναμένεται νίκη.
Ήξερε ότι δεν ήταν σοφό να κρίνει την μάχη πριν τελειώσει αλλά είχαν το πλεονέκτημα και δεν φαινόταν ότι ο εχθρός μπορούσε να κάνει κάτι για να αλλάξει την κατάσταση.

Ουάσιγκτον
17:15
Ο πρόεδρος Μπλέηκ καθόταν στη θέση του στο Οβάλ Γραφείο που είχε αρχίσει να βυθίζεται στο σκοτάδι όπως σουρούπωνε στην πρωτεύουσα της χώρας λίγο πρώιμα καθώς τη σκέπαζαν μολυβένια σύννεφα καταιγίδας. Δεν το πρόσεχε καθώς η σκέψη του ήταν μακριά. Όχι μόνο στους χίλιους άνδρες που είχαν αναλάβει την δύσκολη αυτή αποστολή αλλά και στην όλη κατάσταση που διαμορφωνόταν.
Δεν τον ένοιαζε η πολιτική του καριέρα, από το ξεκίνημά της είχε σαν αρχή να κάνει το σωστό. Το είχε αποδείξει έμπρακτα και γι’ αυτό είχε εκλεγεί με τόσο μεγάλο ποσοστό. Τον απασχολούσε η εξέλιξη της κατάστασης, όσο αναγκαίο και να ήταν να καταστραφεί η βάση, ένα νέο μέτωπο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας ήταν το τελευταίο που χρειάζονταν. Δεν μπορούσε να δει και κάποιον άλλον τρόπο που θα μπορούσαν να το είχαν κάνει. Και δεν μπορούσε να επιτρέψει να μείνουν αδρανείς.
Ένα χτύπημα στην πόρτα διέκοψε τις σκέψεις του.
-Περάστε.
Ο Άνταμ Μπρόντι μπήκε στο γραφείο και κοντοστάθηκε στο ημίφως.
-Άναψε ένα φως Άνταμ, είπε ο Μπλέηκ και ο βοηθός έσπευσε να το κάνει πιέζοντας το διακόπτη ενός φωτιστικού εδάφους. Στο απαλό φως του ο πρόεδρος μπορούσε να δει την ανησυχία στο πρόσωπο του βοηθού του.
-Είχαμε νέα;
-Μάλιστα, είπε ο Μπρόντι με ένα ύφος που έκανε ξεκάθαρο ότι δεν θα ήταν από τα νέα ήθελε να ακούσει κανείς.
Αλλά πριν τα ανακοινώσει είχε να πει ακόμα κάτι:
-Ήρθε ο στρατηγός Μακ Λίοντ, έχει μαζί του ακόμα έναν αξιωματικό. Και οι δυο με πολιτικά.
-Φέρε τους μέσα, είπε ο Μπλέηκ, ας ακούσουν και εκείνοι τα νέα.
Ο Μπρόντι ένευσε και βγήκε. Δεν πέρασε ούτε ένα λεπτό επιστρέφοντας με τους δύο Βρετανούς στο κατόπι του. Ο πρόεδρος ήξερε τον στρατηγό και κοίταξε παρατηρητικά το συνοδό του. Ήταν ένας ψηλός και μυώδης άνδρας, στο σοβαρό του πρόσωπο δέσποζαν ένα ζευγάρι καστανά μάτια στο χρώμα περίπου που είχαν και τα μαλλιά του. Το φανελένιο κουστούμι που φορούσε δεν έκρυβε την μυώδη κατασκευή του και το απαραγνώριστο στρατιωτικό του παράστημα. Πρέπει να ήταν και αυτός όπως ο στρατηγός πρώην μέλος των ενόπλων δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο Μακ Λίοντ δεν τον άφησε με την απορία.
-Κύριε πρόεδρε να σας συστήσω τον ταγματάρχη Άιαν Γκόρντον της ΜΙ6, είναι υφιστάμενός μου στην μονάδα μου.
Ο Βρετανός αντάλλαξε χειραψία με τον Μπλέηκ.
-Τιμή μου κύριε πρόεδρε, είπε.
Ο Μπλέηκ τους προέτρεψε να καθίσουν και ο Μπρόντι έκανε το ίδιο ενώ έδινε την εντολή να τους φέρουν ζεστό καφέ. Οι δύο Βρετανοί είχαν καθίσει απέναντι από τον Μπλέηκ ενώ ο Μπρόντι κάπως στο πλάι.
-Λοιπόν Άνταμ; Ποια είναι τα νέα; ρώτησε ο πρόεδρος.
-Η γερουσιαστής Κόνλιν έκανε την κίνησή της, είπε ο Μπρόντι, έθεσε θέμα μομφής για ανικανότητα σε βαθμό προδοσίας που στοίχισε ήδη τη ζωή πάνω από πεντακοσίων πεζοναυτών.
-Πως ξέρει για όλα αυτά; Έχουμε κάποιο στοιχείο;
-Όχι κανένα ακόμα.
-Ο αριθμός που είπε είναι μεγάλος, παρατήρησε ο Μακ Λίοντ, πάνω από τους μισούς άνδρες του τάγματος. Η επιχείρηση μόλις άρχισε αν έχουν τόσες απώλειες είναι άσχημα τα πράγματα. Αλλά πως το ξέρει; Έχουν επικοινωνία με το Πεντάγωνο;
-Δεν νομίζω, είπε ο πρόεδρος και στράφηκε στον Μπρόντι, Άνταμ μάθε τι ξέρει το Πεντάγωνο.
Ο Άιαν Γκόρντον πήρε το λόγο.
-Μπορώ να βοηθήσω στην έρευνα.

Γιούρι Ντο
06: 52
Το αποβατικό που είχε δεχθεί το πλήγμα ήταν αυτό που μετέφερε τον λόχο των όπλων. Καθώς από καθαρή τύχη των αντιπάλων η βολή τους πέτυχε τα πυρομαχικά ενός όλμου των 81 χιλιοστών η έκρηξη που ακολούθησε ήταν μεγάλη και θανατηφόρα. Για αρκετά λεπτά οι άνδρες που επέζησαν προσπαθούσαν να σβήσουν τις φωτιές και να μεταφέρουν εκείνους που είχαν επιζήσει τραυματισμένοι σε ένα πιο ασφαλές σημείο.
Η έκρηξη είχε βγάλει το αποβατικό από την πορεία του και είχε χτυπήσει στο διπλανό αλλά ευτυχώς είχε γίνει κοντά στην ακτή και με τη φόρα που είχαν φτάσανε και τα δύο στην άμμο.
Διοικητής του λόχου των όπλων ήταν ο ταγματάρχης Λίον Μοθ, ένας ψηλός και μεγαλόσωμος άνδρας. Αφού επίδεσε πρόχειρα το χέρι του κοντά στον ώμο που τον πήρε ξυστά ένα κομμάτι μέταλλο εκτοξευμένο από την έκρηξη, ανέλαβε να βάλει σε τάξη τους άνδρες του και να δει ποια ήταν η κατάσταση του λόχου του. Διέταξε τους επικεφαλής των διμοιριών να του δώσουν αναφορά για την κατάστασή τους.

06:55
Ο Ρόμπερτ Ντρόουρι κοίταξε για μια στιγμή τον ταγματάρχη Γκέλερ που έτρεχε στην άμμο με τους άνδρες που είχε πάρει μαζί του για να εκτελέσει την εντολή του και μετά στράφηκε στους υπόλοιπους που ήταν μαζί του.
-Θα καλύψουμε την αμυντική περίμετρο της παραλίας σε εκείνο το σημείο που είναι οι δύο μεγάλοι λευκοί βράχοι. Έτοιμοι; Πάμε!
Βγήκαν από το αποβατικό τρέχοντας. Προς ανακούφιση του Ντρόουρι δεν τράβηξαν πάνω τους πολλά πυρά, προφανώς οι αντίπαλοι νόμιζαν ότι είχαν βγει όλοι από το αποβατικό και δεν είχαν εκεί την προσοχή τους. Πήραν τη θέση τους και άρχισαν να βάλλουν και αυτοί κατά των Βορειοκορεατών. Με ανακούφιση είδαν την άφιξή τους οι διοικητές των δύο λόχων. Μπορούσαν να συμπτύξουν λίγο τους άνδρες τους δυναμώνοντας τις γραμμές τους.
Ο Ρόμπερτ πήγε κοντά στον ταγματάρχη Κάχηλ, το διοικητή του λόχου Α.
-Κηθ, πόσους άνδρες έχεις από τη διμοιρία όπλων σου;
-Καμιά τριανταριά, απάντησε ο Κηθ Κάχηλ.
-Στείλε μερικούς παρατηρητές βολής να καλύψουν όλη την παραλία για να καταδεικνύουν στόχους.
Ο Κάχηλ ένευσε και τραβήχτηκε λίγο πίσω για να δώσει διαταγές. Μια βροντή, εκκωφαντικά δυνατή ώστε να ακουστεί πάνω από τον ορυμαγδό της μάχης, έσεισε τον ουρανό και μια καταρρακτώδης βροχή άρχισε να πέφτει.

06:58
-Είναι αυτοκτονία, καλύτερα να φύγουμε! Δεν θα τους προσφέρουμε τίποτα με το να παραμείνουμε. Ας σώσουμε αυτούς που ακόμα μπορούμε! είπε με έμφαση ο συνταγματάρχης Σκίλετ, ήταν ένας αδύνατος, χλωμός άνδρας με μαύρα μαλλιά. Γίνεται σφαγή εκεί έξω!
Στο μικρό στρατηγείο πάνω στο Σερένα βρίσκονταν τώρα μόνο ο πλωτάρχης Μάικ Κάμπελ και ο Βρετανός με την στολή των πεζοναυτών πέρα από τους τεχνικούς. Ο Μάικ απάντησε στον Αμερικανό:
-Κανόνας υπ’ αριθμόν ένα, δεν αφήνουμε κανέναν πίσω!
Ο Βρετανός με τη στολή των πεζοναυτών χαμογέλασε. Παρότι ο Μάικ αναφερόταν στους κανόνες του αρχηγού τους, του Άιαν Γκόρντον, ήταν δόγμα και των πεζοναυτών. Ο πλωτάρχης στράφηκε στον πεζοναύτη.
-Μαξιμίλιαν, φέρε εδώ τον ταγματάρχη Ντέρμπερτ και τον αδερφό σου.
-Έγινε, είπε ο πεζοναύτης και βγήκε.
Η κοπέλα από τους τεχνικούς παρατηρούσε την οθόνη μπροστά της με μεγάλη προσοχή, φάνηκε να βρίσκει αυτό που θέλει και στράφηκε προς τον Μάικ. Τα ντελικάτα ασιατικά της χαρακτηριστικά έδειχναν ανησυχία.
-Έχουμε πρόβλημα, είπε.