The Dark Door Opens

Author: Νυχτερινή Πένα /

Στη συνέχεια του Eclipse Of The Kai, ο Μοναχικός Λύκος πρέπει να φτάσει στο βασιλιά και να τον ενημερώσει για το χαμό όλων των υπολοίπων πολεμιστών. το ταξίδι ως την πρωτεύουσα Χόλμγκαρντ δεν είναι μια εύκολη υπόθεση όμως. Ανάμεσα στον νεαρό πολεμιστή και τον προορισμό του βρίσκονται πολλά εμπόδια, φυσικά και μη και μαζί τους ολόκληρος ο στρατός των Αρχόντων του Σκότους που έχει εισβάλει στη χώρα, θα τα καταφέρει να υπερπηδήσει όλα τα εμπόδια;
Μια περιπέτεια φαντασίας με ζωντανές περιγραφές και μια ενδιαφέρουσα κοσμοπλασία. Για τους φίλους του φάντασι και τους λάτρεις των βιβλιοπαιχνιδιών.

Eclipse Of The Kai

Author: Νυχτερινή Πένα /

Για αιώνες το μόνο που εμποδίζει τους Άρχοντες του Σκότους να κατακτήσουν την Μάγκναμουντ είναι το βασίλειο της Σάμμερλαντ και οι αφιερωμένοι στο θεό Κάι πολεμιστές. Όταν ο μάγος Βόνοταρ προδίδει την Σάμερλαντ με αντάλλαγμα τη σκοτεινή δύναμη των Αρχόντων του Σκότους μια ξαφνική επίθεση καταλήγει στην σφαγή των πολεμιστών, μόνο ένας νεαρός δόκιμος επιζεί, ο Μοναχικός Λύκος, και στα χέρια του βρίσκεται το μέλλον της πατρίδας του καθώς ορκίζεται εκδίκηση για το χαμό των συντρόφων του.
Μια κλασσική περιπέτεια φαντασίας που κυλάει γρήγορα και ευχάριστα, με όλα τα καλά του είδους, μάγους, ξόρκια, μάχες και υπερφυσικές δυνάμεις. Προτείνεται ανεπιφύλακτα ειδικά στους λάτρεις της σειράς των ομώνυμων βιβλιοπαιχνιδιών. 

Επιχείρηση Επικίνδυνο Νησί 17 - Φινάλε

Author: Νυχτερινή Πένα /

Ουάσιγκτον
21:37
Το τηλέφωνο πάνω στο γραφείο χτύπησε και ο Μπλέηκ το σήκωσε. Άκουσε λίγο και μετά μίλησε και άκουσε τι του είπαν ενώ ο στρατηγός Μακ Λίοντ το παρακολουθούσε περιμένοντας να μάθει τα νέα που είχαν οι Αμερικανοί αν και ήταν σίγουρος ότι δεν είχαν κάνει λάθος οι δικοί του στην παρατήρηση της περιοχής του Γιούρι Ντο. Ο πρόεδρος το έκλεισε και στράφηκε στον Βρετανό:
-Οι αναλυτές μας συμφωνούν, η βάση καταστράφηκε.
-Πολύ ωραία, ποια είναι η επόμενή μας κίνηση;
-Η επόμενη κίνηση είναι να μεταφέρουμε την μάχη στο έδαφος του εχθρού και δεν εννοώ την Βόρεια Κορέα, ελπίζω μάλιστα ότι οι δικοί μας θα φύγουν το συντομότερο από εκεί πέρα, αλλά τον εγχώριο εχθρό. Θα πάω στο Κογκρέσο, ενδιαφέρεσαι να δεις το Καπιτώλιο από μέσα; Μπορείς να παρακολουθήσεις και τη συνεδρίαση της επιτροπής αν θες.
-Φυσικά, είπε ο στρατηγός.

Γιούρι Ντο
11:10
Οι Βρετανοί είχαν περάσει στο αποβατικό. Ήδη το ένα που δε θα χρησιμοποιείτο είχε αποπλεύσει για να ανελκυσθεί στο Σερένα. Οι υπόλοιποι είχαν επιβιβαστεί στο τελευταίο αποβατικό και έθεταν σε λειτουργία τις μηχανές ενώ οι Αμερικανοί οπισθοχωρούσαν σε αυτό.
Τώρα η γραμμή αμύνης είχε μικρύνει και συνέχιζε να μικραίνει καθώς ομάδα με ομάδα η κάθε διμοιρία αποσυρόταν από τη μάχη και επιβιβαζόταν στο αποβατικό. Ο Ντρόουρι βρισκόταν ανάμεσα στους άνδρες που κάλυπταν την απαγκίστρωση. Έριξε μια ματιά στην θάλασσα που είχε ακόμα περισσότερο φουρτουνιάσει αλλά παρέμενε ανακουφιστικά άδεια από άλλα πλοία εκτός του Σερένα απ’ όπου μπορούσε να δει το ελικόπτερο να φεύγει για να φέρει πίσω τους υπόλοιπους πεζοναύτες του λόχου C.

Ουάσιγκτον DC
Λευκός Οίκος
21:44
Ο Άνταμ Μπρόντι και ο Άιαν μπήκαν στο Οβάλ Γραφείο και βρήκαν τους ανωτέρους τους έτοιμους να φύγουν για το Καπιτώλιο. Ο πρόεδρος ζήτησε να μάθει τι είχαν ανακαλύψει και ο Άνταμ του έδωσε μια πλήρη αναφορά. Ο Μπλέηκ τον άκουσε προσεκτικά και μετά είπε:
-Κύριοι, εγώ και η χώρα μου σας είμαστε υπόχρεοι που διαλευκάνατε την υπόθεση αυτή. Τώρα μπορείτε να καθίσετε και να απολαύσετε το θέαμα, από εδώ και πέρα θα το αναλάβω εγώ το θέμα. Θα πάω στο Καπιτώλιο, είστε ευπρόσδεκτοι να έρθετε μαζί μου.

Γιούρι Ντο
11:21
Στην ακτή είχαν μείνει μια χούφτα πεζοναύτες του λόχου Β και οι Βρετανοί. Μάχονταν με τους Κορεάτες που είχαν μανιάσει βλέποντας το θήραμά τους να ξεφεύγει μέσα από τα χέρια τους. Από το αποβατικό έβαλαν ήδη οι άνδρες του Β λόχου που είχαν επιβιβαστεί.
-Είμαστε έτοιμοι να αποπλεύσουμε! φώναξε ο Μoθ.
-Τον άκουσες, έκανε ο Ντρόουρι στον Μόντακιου.
-Καπνογόνα, διέταξε ο Βρετανός και αμέσως οι άνδρες του έριξαν χειροβομβίδες καπνού που έκαναν τους Βορειοκορεάτες να βρεθούν μέσα σε ένα πυκνό μαύρο σύννεφο και να τους χάσουν από τα μάτια τους. Φοβούμενοι μην αλληλοσκοτωθούν έπαυσαν πυρ ενώ οι πεζοναύτες σταματούσαν για να επιβιβαστούν στο αποβατικό. Μια αφύσικη σιγή, που διέκοπτε μόνο ο ήχος της βροχής, απλώθηκε πάνω από την αιματοβαμμένη ακτή.
Η μεγάλη πόρτα άρχισε να ανεβαίνει ενώ το αποβατικό απομακρυνόταν από τα ρηχά. Ως που να διαλυθεί ο καπνός το αποβατικό ήταν μακριά για να του ρίξουν. Η μάχη του Γιούρι Ντο είχε τελειώσει.

11:25
-Ετοιμαστείτε να δεχτείτε το αποβατικό, είπε ο πλοίαρχος Μόρτον κατεβάζοντας τα κιάλια από τα μάτια του.
Ο Μάικ Κάμπελ κοίταξε το ραντάρ.
-Ακόμα καμία επαφή. Φαίνεται ότι είχαν εμπιστοσύνη στην μοίρα που στείλανε και ανακάλεσαν στα λιμάνια τα υπόλοιπα πλοία.
-Τώρα και να ξεκινήσουν δε θα μας προλάβουν, είπε ο πλοίαρχος. Μόλις ανεβάσουμε το αποβατικό φύγαμε νότια με μέγιστη ταχύτητα. Το ελικόπτερο θα μας προλάβει άνετα και εν πλω.
-Με την ταχύτητα που πιάνει αυτό το πλοίο θα είμαστε έξω από τα χωρικά τους ύδατα σε 22 με 23 λεπτά, είπε ο Μάικ. Πάω να ενημερώσω το Λονδίνο για την εξέλιξη και να κλείσω το στρατηγείο μας.
-Πλωτάρχα, είπε ο Μόρτον. Τυχεροί οι τύποι στην αντικατασκοπεία που σε έχουν.
-Ευχαριστώ σερ, είπε ο Μάικ και βγήκε.11:32
Από τη βάση δεν είχε απομείνει παρά ένας κρατήρας, γεμάτος ερείπια που κάπνιζαν, και πτώματα. Ο στρατηγός Κιμ Ιλ Σουν τα κοίταξε με σφιγμένα χείλη. Τόσες ζωές, τόσοι νέοι άνδρες είχαν πάει χαμένοι. Εντόπισε τον Χο και προχώρησε προς το μέρος του.
-Συλλάβετέ τον! φώναξε ο Χο βλέποντάς τον.
-Άκυρο! ανακάλεσε την εντολή ο Σουν και με τη σειρά του διέταξε: Συλλάβετε τον στρατάρχη Χο!
Οι στρατιώτες σάστισαν και κοιτάζονταν μεταξύ τους προσπαθώντας να καταλάβουν τι συμβαίνει και τι θα έπρεπε να κάνουν. Τελικά ένας λοχίας πήρε την πρωτοβουλία και πήγε στον Χο. Πήρε το πιστόλι από τη θήκη στο πλευρό του και διέταξε δύο άνδρες να τον κρατήσουν.
-Στρατάρχη Γιανγκ Χο συλλαμβάνεσαι με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας και συνεργασίας με εχθρούς της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, είπε ο Σουν. Πάρτε τον.

11:37
Το κρυφό στρατηγείο της μικρής εκστρατευτικής δύναμης στο Γιούρι Ντο ήταν έρημο εκτός από τον Μάικ Κάμπελ. Εκείνος είχε ενημερώσει το Λονδίνο με κωδικοποιημένο μήνυμα για το αποτέλεσμα της επιχείρησης και μετά είχε κλείσει όλον τον εξοπλισμό. Τώρα μετά από μια τελευταία ματιά έσβησε το φως και βγήκε.
Πήρε το δρόμο για τη γέφυρα. Ήδη έπλεαν νότια και με κάθε λεπτό που περνούσε γινόταν πιο σίγουρο ότι θα διέφευγαν. Όταν θα γινόταν αυτό θα μπορούσε να ξεκουραστεί. Αναρωτήθηκε τι έκανε το μόνο μέλος της ομάδας που δεν ήταν στο πλοίο, ο Άιαν, στην Ουάσιγκτον.
                                                 
Ουάσιγκτον DC
Καπιτώλιο
22:15
-Κυρίες και κύριοι, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Άλαν Μπλέηκ.
Ο Μπλέηκ μπήκε στην αίθουσα που συνεδρίαζε η επιτροπή, ενώ όλοι σηκώνονταν βιαστικά όρθιοι, και κατευθύνθηκε προς το βήμα. Στάθηκε εκεί και κοίταξε τα μέλη της επιτροπής, το κοινό στο οποίο βρίσκονταν πολλοί βουλευτές και γερουσιαστές αλλά και δημοσιογράφοι όπως και μερικοί θεατές, ανάμεσα στους οποίους ο στρατηγός Μακ Λίοντ με τον Άιαν και τον Άνταμ.
-Είναι ασυνήθιστο να μετέχει ο πρόεδρος αυτοπροσώπως σε επιτροπές και να παίρνει το λόγο αν δεν έχει κληθεί να καταθέσει, είπε ο Μπλέηκ, αλλά σήμερα είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση. Σήμερα τέθηκε στο πλαίσιο μιας συζήτησης για τις αμυντικές μας δαπάνες το θέμα της ικανότητάς μου σαν ανώτερος διοικητής των ενόπλων μας δυνάμεων και εν γένει σαν πρόεδρος.
Απόλυτη σιωπή είχε πέσει στην αίθουσα, όλοι κρέμονταν από τα χείλη του Μπλέηκ.
-Πριν αναφερθώ σε αυτήν όμως θέλω να δηλώσω ότι δεν ήμουν ποτέ πιο περήφανος για τους άνδρες και τις γυναίκες που υπηρετούν στις ένοπλές μας δυνάμεις εδώ και στο εξωτερικό, από όσο είμαι απόψε. Απόψε ένα τάγμα πεζοναυτών μας στο Αφγανιστάν δέχθηκε μια ύπουλη επίθεση από πολύ ανώτερες σε αριθμό δυνάμεις Ισλαμιστών με βαρέα όπλα. Κράτησαν τη θέση τους, έφεραν την αποστολή τους γενναία εις πέρας και μας έκαναν περήφανους παρά τις απώλειες που υπέστησαν. Τους συγχαίρω για την ανδρεία τους και την καρτερικότητα τους και διαβεβαιώ τις οικογένειες των πεσόντων ότι απόψε όλοι προσευχόμαστε για εκείνους. Μακάρι ο Κύριος να απαλύνει τον πόνο τους. Τους βεβαιώνω ότι θα υπάρξουν συντάξεις και υποστήριξη για τις οικογένειες που το χρειάζονται και θα είμαστε δίπλα τους.
Τα φλας είχαν πάρει φωτιά καθώς οι φωτογράφοι αποθανάτιζαν τον πρόεδρο στις δηλώσεις αυτές ενώ όλοι περίμεναν να μάθουν τι άλλο είχε να πει. Αν ήταν να πει μόνο όσα είχε ήδη πει θα το είχε κάνει με διάγγελμα, υπήρχαν κι άλλα σίγουρα.
-Αυτοί οι γενναίοι πεζοναύτες έπεσαν στη γραμμή του καθήκοντος. Κάποιοι θα έπεφταν κατά την επιχείρηση αυτή, είναι η αναπόφευκτη πραγματικότητα του πολέμου, όμως έπεσαν τόσοι πολλοί εξαιτίας μιας προδοσίας.
Η σιωπή έσπασε από τους ψιθύρους που διέτρεξαν το ακροατήριο καθώς όλοι είχαν ξαφνιαστεί με αυτήν την ανακοίνωση.
-Μια προδοσία που εξυφάνθηκε και οργανώθηκε μέσα στο γραφείο της γερουσιαστή Κόνλιν.
Η Κόνλιν χλόμιασε και έκανε να σηκωθεί ενώ οι γύρω της την κοιτούσαν σαν τους είχε ανακοινωθεί ότι πάσχει από κάποια επικίνδυνη και άκρως μεταδοτική ασθένεια.
-Αλλά μια προδοσία που η ίδια δε γνώριζε και δεν είχε να ωφεληθεί τίποτα. Μια συνωμοσία που είχε σκοπό να φέρει στο Λευκό Οίκο τον Στέφεν Χολκ.
Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων τινάχθηκε όρθιος και φώναξε κατακόκκινος από οργή:
-Πως τολμάς; Ακόμα και αν είσαι ο πρόεδρος δεν έχεις το δικαίωμα…
-Αρκετά με την παράσταση, είπε ο Τζέρεμι Θορπ πλησιάζοντας.
Ο ομοσπονδιακός αστυνόμος χαιρέτησε τον πρόεδρο και είπε:
-Συγνώμη για την παρέμβαση κύριε πρόεδρε. Έχουμε μάρτυρες που στηρίζουν την κατηγορία. Στέφεν Χολκ συλλαμβάνεσαι επί εσχάτη προδοσία, έχεις το δικαίωμα να παραμείνεις σιωπηλός, ό,τι πεις μπορεί και θα χρησιμοποιηθεί εναντίον σου στη δίκη. Έχεις το δικαίωμα να καλέσεις δικηγόρο, αν δεν μπορείς να πληρώσεις έναν η πολιτεία θα σου διορίσει έναν.
-Ρουά ματ, είπε ο Άλισταιρ Μακ Λίοντ στο αυτί του Άιαν που χαμογέλασε.
Επίλογος

Ουάσιγκτον DC
Λευκός Οίκος
Ο πρόεδρος ήταν καθισμένος στο γραφείο του στο Οβάλ Γραφείο και έγραφε ένα επίσημο έγγραφο. Το πρωινό φως παιχνίδιζε πάνω στο γραφείο και το έγγραφο. Ο Μπλέηκ χαμογέλασε, η μέρα ήταν όμορφη, είχε βγει θριαμβευτής και πιο δυνατός από τη δοκιμασία και το κοινό έδειχνε να τον εκτιμά ακόμα περισσότερο.
Τις σκέψεις του διέκοψε ένα χτύπημα στην πόρτα.
-Εμπρός, είπε.
Η πόρτα άνοιξε και μπήκε ο Άνταμ Μπρόντι συνοδευόμενος από τον Άιαν Γκόρντον και τον στρατηγό Μακ Λίοντ.
-Καλημέρα κύριοι, είπε ο πρόεδρος. Έτοιμοι να φύγετε να υποθέσω.
Το προηγούμενο βράδυ επιστρέφοντας από το Καπιτώλιο ο πρόεδρος είχε καλέσει τους τρεις άνδρες να δειπνήσουν μαζί του και είχε περάσει αρκετά η ώρα όταν είχαν αποσυρθεί.
-Μάλιστα κύριε πρόεδρε, είπε ο στρατηγός.
-Τελείωσε η επιχείρηση; ρώτησε ο Άιαν.
-Άνταμ;
-Το Σερένα βγήκε από τα χωρικά ύδατα της Βόρειας Κορέας και οι πεζοναύτες έφυγαν με ελικόπτερα. Ήδη ταξιδεύουν για εδώ. Οι πεσόντες θα ταφούν με όλες τις τιμές και θα παρασημοφορηθούν πολλοί από τους διακριθέντες στη μάχη. Μια μάχη που πλήρωσαν με πολύ αίμα, 457 νεκροί, 114 τραυματίες για τους πεζοναύτες και δύο πιλότοι. Επισήμως είναι απώλειες από επιχείρηση στο Αφγανιστάν. Φαίνεται πως και οι Κορεάτες θα το καλύψουν.
-Τι νέα έχουμε από εκεί; ρώτησε ο πρόεδρος.
-Ανακοινώθηκε μια καταστροφική έκρηξη από ατύχημα στη βάση του Γιούρι Ντο και η παραπομπή σε δίκη του στρατάρχη Χο για αμέλεια σε βαθμό προδοσίας.
-Προδοσία διέπραξε αλλά άλλης μορφής, σχολίασε ο Μπλέηκ. Θα είναι μια σύντομη διαδικασία και θα πάρει το δρόμο για το απόσπασμα φαντάζομαι. Οι δικοί μας ομολόγησαν εδώ;
-Ναι, τα πάντα.
-Άρα η υπόθεση έκλεισε. Κύριοι, δεν μπορώ να σας ανταμείψω μιας και είστε πολίτες άλλης χώρας αλλά να ξέρετε ότι έχετε ένα φίλο εδώ. Παρακαλώ να μεταβιβάσετε τις ευχαριστίες μου και στον πρωθυπουργό σας. Αλήθεια ποιες ήταν οι δικές σας απώλειες;
-Τρία μέλη του πληρώματος του Σερένα που τραυματίστηκαν στην απόβαση υπέκυψαν στα τραύματά τους. Δεν είχαμε άλλους νεκρούς αν και είχαμε αρκετούς τραυματίες, είπε ο Άιαν.
Ο πρόεδρος σηκώθηκε όρθιος και αντάλλαξε χειραψία με τους Βρετανούς.
-Ο Άνταμ θα σας συνοδέψει στο αεροδρόμιο. Άνταμ να περάσουν χωρίς διατυπώσεις.
-Ευχαριστούμε κύριε πρόεδρε, είπε ο Μακ Λίοντ.
Βγήκαν από το γραφείο και ο Μπλέηκ έμεινε να σκέφτεται. Αυτή η υπόθεση είχε τελειώσει αλλά κάτι του έλεγε ότι θα ξαναδιασταυρώνονταν οι δρόμοι τους με τους γενναίους αυτούς άνδρες. Χαμογέλασε και επέστρεψε στην εργασία του.


Τέλος

Ο Δικηγόρος Με Τη Λίνκολν

Author: Νυχτερινή Πένα /

Ο Μάικ Χόλερ είναι ένας δικηγόρος που αναλαμβάνει μικροϋποθέσεις και χρησιμοποιεί σαν γραφείο το πίσω κάθισμα της Λίνκολν του. Όταν αναλαμβάνει την υπεράσπιση του πλέι μπόι Λούις Ρουλιέ πιστεύει ότι έχει πιάσει την καλή. Η δολοφονία του ερευνητή του όμως θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου.
Ο Μάικλ Κόνελλυ αφήνει για λίγο τον πιο γνωστό του ήρωα, τον Ιερώνυμο Μπος και μας ταξιδεύει στο δικαστικό σύστημα αυτή τη φορά. Το αστυνομικό μυστήριο παραμένει ωστόσο και έχουμε δυνατές ανατροπές με αποτέλεσμα μια καλή περιπέτεια που οι φαν του συγγραφέα πρέπει να διαβάσουν.

Επιχείρηση Επικίνδυνο Νησί 16

Author: Νυχτερινή Πένα /

Κεφάλαιο 8

Ουάσιγκτον DC
21:01
-Τι εννοείς; ρώτησε ο Άνταμ τον Πάτρικ Ντέρι.
-Ο Βάρανς έφερε τα στοιχεία και της έδωσε την άποψη ότι η επιχείρηση θα αποτύχει. Σήμερα η Κόνλιν έλαβε ένα μέηλ που την ενημέρωνε ότι η επιχείρηση απέτυχε και ξεκίνησε την πρόταση μομφής κατά του προέδρου. Δεν ξέρει ότι εμείς δώσαμε τα στοιχεία στους Κορεάτες. Νομίζει ότι η επιχείρηση είναι κακοσχεδιασμένη όντως.
Ο Άιαν τον σήκωσε όρθιο.
-Τι στοιχεία δώσατε στους Κορεάτες;
-Όσα είχαμε, προφανώς όχι τα πλήρη, όταν είδε ο Βάρανς τα σχέδια δεν ήταν ολοκληρωμένα. Μπορούσαμε όμως να ξέρουμε ότι θα αποβιβάζονταν στο συγκεκριμένο σημείο και ποιες δυνάμεις θα έπαιρναν μέρος. Αυτό αρκούσε για να τους περιμένουν με ανώτερες δυνάμεις και να είμαστε βέβαιοι για την καταστροφή η οποία αναφέρθηκε και στην Κόνλιν ως βέβαιη.
-Ας ελπίσουμε ότι αυτά που δεν ξέρουν οι Κορεάτες θα τους στοιχίσουν, είπε ο Άιαν και έδειξε την ακόμα αναίσθητη Ντανίκα. Η κοπέλα πως εμπλέκεται;
-Διάβασε το μέηλ και άρχισε τις ερωτήσεις. Έστειλα τον Ιάγο να την σκοτώσει αλλά σκοτώθηκε πριν εκτελέσει την αποστολή του.
-Όσο για αυτό το ξέρω, είπε σαρκαστικά ο Άιαν, το φρόντισα.
Ο Ντέρι τον κοίταξε και έδειξε για πρώτη φορά τρομοκρατημένος.
-Τι έγινε αφού δεν τη σκότωσε ο Ιάγος;
-Μου ξανατηλεφώνησε και την έπεισα να έρθει εδώ με σκοπό να την βγάλω από τη μέση αλλά προλάβατε να ανακατευθείτε εσείς.
-Αν δεν είναι η Κόνλιν ποιος είναι πίσω από όλο αυτό; Για ποιον δουλεύεις; ρώτησε ο Άνταμ. Ποιος έχει τόσα χρήματα ώστε να προσλάβει τον Ιάγο; Και ακόμα περισσότερο, ποια ήταν η αποστολή του Ιάγου; Δεν τον είχατε βέβαια εδώ απλά μήπως τον χρησιμοποιούσατε.
-Είχε αποστολή αλλά ως που να έρθει η ώρα για αυτήν μπορούσε να αναλάβει μια εύκολη δουλειά.
-Εύκολη αλλά δεν υπολόγισες το φίλο μου από’ δω, είπε ο Άνταμ. Ποια ήταν η αποστολή του λοιπόν;
-Μόλις θα κηρυσσόταν έκπτωτος ο πρόεδρος θα δολοφονούσε τον αντιπρόεδρο!

Γιούρι Ντο
10:36
-Επιβεβαιώθηκε από το λόχο C, είπε ένας ασυρματιστής. Ο στόχος καταστράφηκε. Επιστρέφουν και ζητάνε οδηγίες, αν χρειαζόμαστε ενισχύσεις.
-Όχι, είπε ο Ντρόουρι. Να επιστρέψουν στο πλοίο.
Ενώ ο ασυρματιστής μεταβίβαζε την απάντηση ο αντισυνταγματάρχης φώναξε τον Κάχηλ, τον Μoθ και τον Μόντακιου.
-Η βάση καταστράφηκε, ξεκινάμε την απαγκίστρωση. Λίον, είπε στον Mοθ, πρώτα μεταφέρετε τους τραυματίες στο αποβατικό, μετά συμπτύσσεις τους άνδρες σου και τους άνδρες του διοικήσεως.
-Έγινε, είπε ο Μoθ και έφυγε αμέσως να εκτελέσει τις εντολές.
-Κηθ, ο λόχος σου θα μας καλύψει και θα μπουν τελευταίοι στο αποβατικό.
-Εντάξει, είπε ο Κάχηλ και έφυγε να ενημερώσει τους υφισταμένους του.
Ο Ντρόουι στράφηκε στον Μόντακιου.
-Θα αποχωρήσετε με το δικό μας ή θα έρθει το άλλο;
-Χωράμε σε ένα όλοι δυστυχώς, θα καλύψουμε και εμείς την απαγκίστρωση. Θα πω στους δικούς μας να κατέβουν.
Τράβηξε από την εξάρτυσή του μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης. Την απασφάλισε και την έριξε στη θάλασσα. Προφανώς ήταν προσυνεννοημένο σύνθημα γιατί πριν περάσει ένα λεπτό κατέβηκε ο πρώτος από τους Βρετανούς από πάνω.

10:40
Ο στρατηγός Κιμ Ιλ Σουν κοίταζε το πεδίο της μάχης. Παρά το μειονέκτημα τους οι αντίπαλοι είχαν προβάλει μια ισχυρή αντίσταση και είχαν καταφέρει να ανατρέψουν την κατάσταση υπέρ τους. Τώρα με την διαταγή να επιστρέψουν δυνάμεις στη βάση που δεχόταν επίθεση θα μειωνόταν και άλλο η υπεροχή που είχαν σε αριθμό τουλάχιστον άρα θα εξανεμιζόταν κάθε πιθανότητα νίκης.
Δεν μπορούσε να παρακούσει τον Χο ειδικά αφού ακόμα και αν τους κρατούσε όλους εδώ πάλι δεν θα μπορούσε να εγγυηθεί την νίκη τους. Φοβόταν και για την βάση εξάλλου. Είχε ακούσει την έκρηξη και δεν είχε καμία αμφιβολία από πού είχε ακουστεί.
Έδωσε το σύνθημα επιστροφής του τρίτου τάγματος στη βάση.

Ουάσιγκτον DC
21:12
-Είστε έξυπνα αγόρια να το βρείτε μόνοι σας, χλεύασε ο Ντέρι. Μπορείτε να με παραδώσετε στην αστυνομία ή το FBI αν θέλετε. Δεν έχω να πω άλλο τίποτα.
Ο Άιαν και ο Άνταμ κοιτάχτηκαν, για ποιο λόγο είχε ξαναβρεί τη σιγουριά του ο προδότης; Ο Βρετανός σήκωσε το όπλο του με σκοπό να εκφοβίσει ξανά τον Ντέρι αλλά ο Άνταμ τον σταμάτησε. Ο βοηθός του προέδρου κοίταζε έξω από το παράθυρο του γραφείο που είχε θέα προς το Καπιτώλιο αλλά φαινόταν να μην το βλέπει, ήταν βυθισμένος σε σκέψεις. Ύστερα χαμογέλασε και το βλέμμα του έγινε και πάλι εστιασμένο.
-Θα ρίχνατε τον πρόεδρο και θα σκοτώνατε τον αντιπρόεδρο, είπε.
-Τρομοκρατικό χτύπημα; ρώτησε ο Άιαν.
-Όχι φίλε μου, είπε ο Άνταμ, δεν ξέρεις τις συνταγματικές μας διατάξεις. Αν ο πρόεδρος κηρυχθεί έκπτωτος της θέσης του και ο αντιπρόεδρος δεν μπορεί να αναλάβει τα καθήκοντά του, τότε αναλαμβάνει ο πρόεδρος της βουλής. Αυτό είναι έτσι; Και δε σε νοιάζει να πας φυλακή γιατί δεν έχουμε αποδείξεις και μόλις ο Χολκ γίνει πρόεδρος θα σου απονείμει χάρη.
-Ακριβώς, είπε ο Ντέρι, και τότε φυλάξου, είναι κακό να σε ξέρουν για τσιράκι του προηγουμένου και ατιμασμένου προέδρου.
-Μόνο που δεν υπολόγισες δύο πράγματα, είπε ο Άιαν ενώ του περνούσε ένα ζευγάρι χειροπέδες, ότι σε προλάβαμε πριν εξαφανίσεις την μάρτυρα και ότι οι άνδρες που στείλαμε στο νησί είναι πραγματικά άνδρες και όχι θρασύδειλα σκουλήκια και θα φέρουν εις πέρας την αποστολή τους.

Γιούρι Ντο
10:44
Οι Βρετανοί είχαν κατέβει σχεδόν όλοι και είχαν πάρει θέση στην περίμετρο της αμυντικής τους γραμμής για να καλύψουν την αποχώρηση από την αιματοβαμμένη ακτή. Είχαν ήδη αρχίσει την μεταφορά των τραυματιών που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν μόνοι τους και έπρεπε να τους σηκώσουν ενώ ακολουθούσαν και εκείνοι που είχαν τραυματισθεί πιο ελαφρά και μπορούσαν να περπατήσουν. Στο αποβατικό τοποθετούνταν στο πιο εσωτερικό τμήμα για την περίπτωση που θα δινόταν μάχη εκ του σύνεγγυς κατά την αποχώρηση, να είναι πιο προφυλαγμένοι και να έχουν χώρο πιο έξω εκείνοι που θα μάχονταν.

Ουάσιγκτον
Λευκός Οίκος
21:17
Το κινητό του Μακ Λίοντ δονήθηκε και ο στρατηγός το έβγαλε από την τσέπη του και διάβασε το μήνυμα που του είχε μόλις σταλεί. Χαμογέλασε και έριξε το κινητό του πίσω στην τσέπη ενώ στρεφόταν προς τον πρόεδρο που ήταν καθισμένος τώρα στο γραφείο του.
-Τι έλεγε το μήνυμα; ρώτησε ο Μπλέηκ.
-Η βάση καταστράφηκε, απάντησε ο Βρετανός με ένα χαμόγελο.
-Είναι σίγουρο;
-Είναι, παρότι υπάρχει συννεφιά ακόμα καταγράφηκε μια κατακόρυφη αύξηση θερμότητας και εικόνα στο φασματόμετρο έγινε λευκή. Σίγουρα έκρηξη με μεγάλη έκλυση θερμότητας, τόση θερμότητα που μόνο οι πύραυλοι θα μπορούσαν να δώσουν και αν εξερράγη έστω και ένας πύραυλος τότε η βάση είναι παρελθόν.
-Αυτά είναι πολύ καλά νέα, είπε ο πρόεδρος.
Σήκωσε το τηλέφωνο στο γραφείο του και έδωσε μερικές εντολές γρήγορα.
-Να δούμε τι μπορούν να μάθουν και οι δικοί μας, είπε μόλις το έκλεισε.

21:21
Ένας ένστολος αστυνομικός και ένας ομοσπονδιακός, ένας US Marshal όπως είναι γνωστοί, κατέφτασαν στο γραφείο της Κόνλιν. Ο Άνταμ έδωσε εντολές στον ομοσπονδιακό αφού του έδειξε την ταυτότητά του και του εξήγησε ότι είναι προσωπικός βοηθός του προέδρου. Του έδωσε ένα χαρτί με τη διεύθυνση του Βάρανς και μετά είπε:
-Ποιο είναι το όνομά σου;
-Τζέρεμι Θορπ, κύριε.
-Εντάξει Τζέρεμι, από αυτή τη στιγμή και μέχρι νεωτέρας, παίρνεις οδηγίες μόνο από τον πρόεδρο ή εμένα. Στην διεύθυνση που σου έχω γράψει θα βρεις έναν συνταγματάρχη δεμένο σαν σαλάμι, όπως και ο άνδρας αυτός, είναι κατηγορούμενος για προδοσία, θα τον φέρετε εδώ χωρίς να του επιτραπεί καμία επικοινωνία. Η κοπέλα είναι μάρτυρας της υπόθεσης. Αποστολή σας είναι η προστασία της κοπέλας και η φύλαξη των δύο κρατουμένων. Έγινα αντιληπτός;
-Μάλιστα, είπε ο ομοσπονδιακός.
-Πηγαίνετε να φέρετε τον Βάρανς για αρχή, είπε ο Άνταμ. Περιμένουμε εδώ.

Γιούρι Ντο
10:54
Η μάχη συνεχιζόταν αλλά ο Μoθ είχε αναφέρει την ολοκλήρωση της μετακίνησης των τραυματισμένων ενώ την ίδια στιγμή ο Μόντακιου είχε δείξει το ελικόπτερο που επέστρεφε με τους μισούς από τους πεζοναύτες που είχαν επιτεθεί στην βάση.
Τα τζιπ τους όπως και το τεθωρακισμένο τους είχαν καταστραφεί στην μάχη, το τελευταίο μόλις λίγα λεπτά πριν. Η έλλειψή τους θα βοηθούσε να χωράνε πέραν κάθε αμφιβολίας στο αποβατικό αλλά σήμαινε και την απώλεια μερικών καλών ανδρών. Οι τρεις άνδρες που επάνδρωναν το τεθωρακισμένο είχαν καταφέρει να το εγκαταλείψουν κάτι που δεν είχαν κατορθώσει εκείνοι από τα τζιπ. Τώρα οι τρεις άνδρες από το τεθωρακισμένο έπαιρναν μέρος στην μάχη με τα ατομικά τους όπλα και βοηθώντας στη μεταφορά των τραυματιών που μπορούσαν να περπατήσουν αλλά χρειάζονταν κάποια υποστήριξη.

10:56
Ο στρατηγός Κιμ Ιλ Σουν κοιτούσε το πεδίο της μάχης. Δεν του είχε διαφύγει η μετακίνησή των τραυματιών, κάτι που του είχε προκαλέσει σεβασμό για τον αντίπαλο διοικητή που μεριμνούσε για τους τραυματίες αλλά και τα σώματα των πεσόντων, και είχε καταλάβει το νόημά της. Οι αντίπαλοί τους ετοιμάζονταν να φύγουν, αν η βάση είχε καταστραφεί όπως ήταν το πιθανότερο, τότε είχαν εκτελέσει την αποστολή τους. Η βάση θα πρέπει να ήταν ο στόχος. Ο ίδιος είχε αποτύχεις ολοκληρωτικά, δεν είχε καταφέρει να απωθήσει την αιφνιδιαστική αποβατική τους ενέργεια ούτε να προστατέψει την βάση.
Κούνησε το κεφάλι του. Αν από την αρχή ήξερε τι είχαν σκοπό να κάνουν θα είχαν καταστρώσει αλλιώς τα σχέδιά τους. Τώρα αντιμετωπίζοντάς τους εδώ και διασπώντας τις δυνάμεις τους τους είχαν σχεδόν διευκολύνει. Σταμάτησε ξαφνικά σαν μαρμαρωμένος. Και αν όντως το είχαν κάνει αυτό;
Ο ίδιος δεν είχε ερωτηθεί, ούτε και κανένας άλλος, για την άμυνα του νησιού. Μήπως ο Χο που είχε την διοίκηση και την ευθύνη της άμυνας και ο οποίος είχε παρατάξει τις δυνάμεις τους στην παραλία ήξερε πιο πολλά από όσα είχε αφήσει να εννοηθούν; Μήπως είχε φροντίσει να τους στείλει εδώ με τίμημα πολλές απώλειες ακόμα και όλων αν χρειαζόταν αρκεί να πετύχαιναν.
Μήπως ο Χο παρά το τι έλεγε και το τι, φαινομενικά, τουλάχιστον, έκανε, ήταν προδότης; Ένα πληρωμένο όργανο των ιμπεριαλιστών; Γιατί πως θα εξηγείτο ότι είχαν προσαρμόσει τα σχέδιά τους αυτόματα αν δεν ξέρανε ότι ο Χο θα άφηνε τη βάση σχεδόν τελείως αφύλακτη. Όσο το σκεφτόταν τόσο σιγουρευόταν ότι είχε δίκιο. Τι έπρεπε να κάνει τώρα;
Τελικά πήρε την απόφασή του.

11:00
-Τραυματίες όλοι στο αποβατικό, είπε ο Μoθ, μεταφέραμε και τα σώματα των νεκρών. Εφόδια και όπλα που δεν χρησιμοποιούνται μεταφέρθηκαν επίσης.
-Πολύ ωραία, είπε ο Ντρόουρι που παρακολουθούσε την μάχη η οποία δεν είχε χάσει καθόλου από τη σφοδρότητά της παρά τις ώρες που είχαν περάσει. Ξεκινάμε την απαγκίστρωση όπως είπαμε.
-Εντάξει μάγκες! φώναξε ο Μoθ. Καιρός να πάμε σπίτι, αρκετά μας φιλοξένησαν οι κοντοπίθαροι!

11:03
Ο Κιμ Ιλ Σουν κάλεσε τον αρχηγό του επιτελείου του κοντά του, τον ταξίαρχο Σανγκ Χάι, και του εξήγησε γρήγορα την κατάσταση που αντιμετώπιζαν και τις υποψίες του.
-Τι θα κάνουμε στρατηγέ; ρώτησε ο ταξίαρχος.
-Θα επιστρέψω στην βάση και θα συλλάβω τον Χο, εσύ συνέχισε την επίθεση εδώ. Αν μπορέσουμε να πιάσουμε αιχμαλώτους θα μάθουμε σίγουρα το ρόλο του στρατάρχη στην υπόθεση.
-Μάλιστα στρατηγέ, να προσέχετε. Αν ο Χο είναι προδότης, το να τον αποκαλύψετε θα είναι επικίνδυνο. Ειδικά σαν ανώτερου.
-Θα προσέχω, αλλά έχω και εμπιστοσύνη στους άνδρες μας.
Ο Χάι επέστρεψε κοντά στους υπόλοιπους αξιωματικούς του επιτελείου και άρχισε να μιλάει γρήγορα δίνοντας εντολές ενώ ο Σουν προχώρησε προς το τζιπ του που τον περίμενε έτοιμο.

Επιχείρηση Επικίνδυνο Νησί 15

Author: Νυχτερινή Πένα /

10:14
Η καταστροφή των Κορεάτικων πλοίων έγινε αιτία πανηγυρισμών στις γραμμές των πεζοναυτών. Αντίθετα στις γραμμές των αντιπάλων τους έφερε μια παγωμάρα καταρρακώνοντας το ηθικό. Ήλπιζαν σε βοήθεια, με τα πυρά των πλοίων θα κατάφερναν να εξολοθρεύσουν τους αντιπάλους τους κάτι που δεν είχαν καταφέρει να πετύχουν παρά τις ενισχύσεις από τη βάση.
Ο Ντρόουρι ανάσανε ανακουφισμένος. Αν τα κατάφερναν και οι υπόλοιποι να καταστρέψουν τη βάση ήταν η κατάλληλη ώρα να φύγουν από αυτό το καταραμένο νησί.

10:16
Η πόρτα του ειδικού θαλάμου άνοιξε και οι δυο δύτες βγήκαν ακολουθούμενοι από τον Μάικ Κάμπελ. Η Γιουμίκο περίμενε ανήσυχη. Μόλις τον είδε έπεσε στην αγκαλιά του και τον φίλησε. Ο Μάικ την έσφιξε πάνω του και το φιλί έγινε πιο παθιασμένο.
-Φοβήθηκα για’ σενα, είπε η κοπέλα.
-Είμαι εντάξει, ποια είναι η κατάστασή μας;
-Ο πλοίαρχος έδωσε τη διαταγή μόλις. Ακούστηκαν πυροβολισμοί αλλά δεν πρέπει να υπήρξε σοβαρή αντίσταση. Αιφνιδιάστηκαν από την καταστροφή των πλοίων τους.
-Ωραία, είπε ο Μάικ ενώ προχωρούσαν στο διάδρομο για να πάνε στο μυστικό αρχηγείο τους. Στην ακτή τι γίνεται;

Ουάσιγκτον DC
20:48
Η Ντανίκα μπήκε στο γραφείο της γερουσιαστή Κόνλιν. Είχε ξαναπάρει τον Πάτρικ που είχε φανεί να ξαφνιάζεται που την άκουγε αλλά μετά από ένα μικρό δισταγμό της είχε πει να ξανάρθει στο γραφείο και θα της εξηγούσε τι συνέβαινε. Εκείνη παρότι δεν της είχε ξανατηλεφωνήσει όπως είχε πει αλλά τον είχε πάρει εκείνη είχε ακούσει την συμβουλή του. Δεν είχε και εναλλακτικές, σκέφθηκε.
Το γραφείο ήταν άδειο, όπως είχε κάνει και εκείνη όλοι είχαν σχολάσει και είχαν φύγει. Μόνο στο γραφείο του Πάτρικ υπήρχε φως και προχώρησε προς αυτό. Βρήκε τον Πάτρικ να καπνίζει βηματίζοντας νευρικά μέσα στο γραφείο και κοιτώντας το ρολόι του. Στάθηκε στην πόρτα.
-Πάτρικ; είπε διστακτικά, τι συμβαίνει;
Ο Πάτρικ γύρισε και την αντίκρισε. Το πρόσωπό του χαλάρωσε και φάνηκε ανακουφισμένος που την έβλεπε.
-Ντανίκα, είπε, έλα μέσα.
Η Ντανίκα μπήκε στο γραφείο και κάθισε σε μια πολυθρόνα που της υπέδειξε ο Πάτρικ.
-Θα πιείς κάτι; ρώτησε. Ουίσκι, βερμούτ;
Η Ντανίκα ένιωσε να χαλαρώνει, φοβόταν ότι είχε κάνει κάτι που θα την έφερνε σε άσχημη θέση. Η υποδοχή του Πάτρικ έδειχνε πως όλα ήταν εντάξει και δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα, ή κάποιο πρόβλημα που δεν λυνόταν τέλος πάντων. Προφανώς ήταν κάτι που ο προσωπάρχης της Κόνλιν είχε αντιμετωπίσει ξανά.
«Λογικό, ανόητη, μάλωσε τον εαυτό της, η Κόνλιν μετέχει τόσα χρόνια σε επιτροπές της γερουσίας, θα έχει δει πόσες φορές απόρρητο υλικό ή θα έχει πληροφορίες γι’ αυτού του είδους τις επιχειρήσεις.»
-Ουίσκι, είπε.
Ο Πάτρικ της έφερε ένα κρυστάλλινο ποτήρι γεμάτο με το κεχριμπαρένιο υγρό, η Ντανίκα το πήρε και ήπιε. Ο Πάτρικ έπινε και αυτός και την κοίταζε σαν να περίμενε κάτι.
-Τι έγινε Πάτρικ, τι ήταν αυτό το μέηλ; Ελπίζω να μην έκανα καμία γκάφα, είπε.
-Όχι, μην ανησυχείς, τίποτα που δε διορθώνεται.
-Ευτυχώς.
Ανοιγόκλεισε τα μάτια της. Της φαινόταν πως κάτι είχε αλλάξει, σαν να έβλεπε θολά, σαν κάτι να είχε μπει στο μάτι της ή μήπως είχαν χαμηλώσει τα φώτα;
-Δεν καλά… είμαι νομίζω… είπε μπερδεύοντας τα λόγια της σαν μεθυσμένη.
Το ποτήρι έπεσε στο χαλί με έναν πνιχτό ήχο. Η Ντανίκα ένιωσε να χαλαρώνει. Τα δάκτυλα ήταν σαν να ήταν φτιαγμένα από νερό, δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τίποτα, δεν μπορούσε καν να τα κινήσει.
Ο Πάτρικ πλησίασε.
-Αλκοόλ και φάρμακα, πολύ κακός συνδυασμός,
Έσκυψε και πήρε την τσάντα της, έριξε μέσα ένα κουτί. Ύστερα έβγαλε από μια τσέπη μια σύριγγα σαν στυλό, παρόμοια με εκείνη που χρησιμοποιούν οι διαβητικοί για τις ενέσεις ινσουλίνης, και ετοιμάστηκε να της κάνει μια ένεση ψηλά στο μπράτσο.

Γιούρι Ντο
10:20
Οι Βρετανοί είχαν βρει έναν πιο γρήγορο τρόπο για να κατέβουν το ύψωμα όταν θα χρειαζόταν. Είχαν ανακαλύψει μια φυσική ρωγμή κατά μήκος του που κατέβαινε ως την ακτή κάτω και είχε το πλεονέκτημα να μην είναι ορατή στους αντιπάλους τους γιατί την κάλυπταν τα φυτά που φύτρωναν στην πλαγιά. Ο Μαξιμίλιαν Μόντακιου έριξε ένα σκοινί μέσα στη φυσική αυτή φυσούνα και μετά κύλισε κάτω. Δεν ήταν ακίνδυνη κάθοδος. Τα κλαδιά τους κρατούσαν κρυμμένους από τα μάτια του εχθρού αλλά δεν ήταν τόσο πυκνά για να σταματήσουν κάποια αδέσποτη σφαίρα.
Έφτασε ωστόσο χωρίς πρόβλημα κάτω και κινήθηκε προς το μέρος του Ντρόουρι. Πίσω του κατέβηκε ο Σκίλετ. Από την ώρα που είχε βρεθεί στο νησί ο συνταγματάρχης είχε πολεμήσει με θάρρος παρότι είχε την άποψη πως έπρεπε να είχαν εγκαταλείψει την επιχείρηση.

10:21
Ο στρατάρχης Γιανγκ Χο δεν πίστευε στα μάτια του. Η βάση καταστρεφόταν, οι Αμερικανοί είχαν φτάσει ως εδώ παρότι στην ακτή τους είχαν καθηλώσει και γινόταν σκληρή μάχη. Είχε αποτύχει σε αυτό που ήταν η αποστολή του.
Όταν τρεις μήνες πριν ένας στρατιωτικός ακόλουθος της πρεσβείας της Βόρειας Κορέας στην Κούβα τον είχε ενημερώσει για μια ενδεχόμενη Αμερικάνικη κίνηση κατά της βάσης στο Γιούρι Ντο δεν είχε αμέσως δώσει σημασία μέχρι που είχε και από μια άλλη πηγή την ίδια πληροφόρηση. Τότε φρόντισε για την άμεση εξουδετέρωση του ακόλουθου και ενημέρωσε τον Κιμ Γιονγκ Αν για το είχε ανακαλύψει «με την επαγρύπνησή του για την πατρίδα.» Ο δικτάτορας του είχε παράσχει απόλυτη ελευθερία κινήσεων για να συντρίψει τον εχθρό και να προσφέρει στο καθεστώς τη νίκη που τόσο χρειαζόταν. Έτσι εκείνος είχε φροντίσει να πολλαπλασιάσει τις δυνάμεις στο νησί, αφού ήξερε με τι δυνάμεις θα γινόταν η επίθεση αν και όχι τα σχέδια αυτής, και να έχει στόλο και αεροπλάνα στη διάθεσή του για να πετύχει το σκοπό του. Κανένας άλλος δεν ήξερε τίποτα και όλοι εκτελούσαν διαταγές.
Διαπίστωνε τώρα το τραγικό του λάθος, αν είχε συζητήσει με τον στρατηγό Σουν την κατάσταση ίσως εκείνος είχε προτείνει ένα άλλο σχέδιο μάχης. Αλλά είχε θελήσει να κρατήσει για εκείνον μόνο τις απολαβές της νίκης. Τώρα θα έκανε το μόνο που μπορούσε.
Έδωσε διαταγή να ανακαλέσουν τις δυνάμεις από την ακτή και να εγκαταλείψουν τη βάση. Τώρα έπρεπε να βρει και έναν αποδιοπομπαίο τράγο.

10:25
Ο Μάικ Κάμπελ μπήκε στη γέφυρα, ο Αλεξάντερ Μόρτον κοιτούσε την ακτή με τα κιάλια. Δεν τα πήρε από τα μάτια του αλλά ρώτησε:
-Ποια είναι η κατάσταση;
-Τραυματίστηκε ο Τέναντ αλλά το πλοίο είναι και πάλι στα χέρια μας.
-Ωραία.
-Πως τα πάνε στην ακτή;
-Οι δικοί μας έχουν συμπτυχθεί αλλά από ό,τι μπορώ από εδώ να καταλάβω τα καταφέρνουν.

Ουάσιγκτον DC
20:56
-Στη θέση σου δεν θα το έκανα αυτό.
Ο Πάτρικ Ντέρι κοκάλωσε ακριβώς στη στάση που βρισκόταν με τη βελόνα της ένεσης ήδη στο χέρι της Ντανίκα Μπρεν. Τράβηξε το χέρι του μαζί με τη θανατηφόρα σύριγγα από το χέρι της κοπέλας, λίγο αίμα έντονα κόκκινο έτρεξε στο γυμνό της δέρμα, και στράφηκε αργά να δει ποιος τον είχε διακόψει. Ο Άιαν και ο Άνταμ στέκονταν στην πόρτα του γραφείου. Για μια στιγμή αναρωτήθηκε πως είχαν βρεθεί εδώ αλλά μετά αποφάσισε ότι αυτό δεν ήταν του παρόντος. Είτε είχαν αναγκάσει τον φύλακα να τους αφήσει στην είσοδο ή τον είχαν βγάλει εκτός μάχης. Τώρα έπρεπε αυτός να τους εξουδετερώσει.
-Ποιοι είστε; ρώτησε για να κερδίσει χρόνο και να αποφασίσει την κίνησή του.
Ο Άνταμ έκανε τις συστάσεις λέγοντας για τον Άιαν ότι ήταν απεσταλμένος της Βρετανικής κυβέρνησης όπως ήταν ο ίδιος του προέδρου και ο Ντέρι είπε:
-Η Ντανίκα δουλεύει εδώ, είναι διαβητική και μόλις κατέρρευσε. Πρέπει να της κάνω αυτήν την ένεση.
Ενώ μιλούσε εκτιμούσε τις δυνατότητές τους, έκρινε ότι οι δύο άνδρες ήταν χαλαροί και με μια αιφνιδιαστική επίθεση θα μπορούσε να τους καταφέρει, εξάλλου δεν ήταν παρά πολιτικοί υπάλληλοι.
-Αν αυτή είναι ένεση για διαβητικούς εγώ είμαι ο πάπας, είπε ο Άιαν.
Ο Πάτρικ τον κοίταξε για μια στιγμή και μετά πέρασε στην επίθεση. Πέταξε την σύριγγα στον Άνταμ και όρμησε στον Άιαν εμφανίζοντας στο χέρι του, ως δια μαγείας, ένα στιλέτο. Η επίθεση ήταν αιφνιδιαστική και κατάφερε να φτάσει κοντά στον Βρετανό χωρίς εκείνος να αντιδράσει.
-Ο πατέρας μου πολέμησε με τον IRA, καταραμένε Εγγλέζε, είπε ενώ στόχευε το λαιμό του Άιαν.
Εκείνος μπλόκαρε το οπλισμένο χέρι του αντιπάλου του με το ένα δικό του ενώ με το άλλο έσπρωξε τον αντίπαλο βάζοντας βιαστικά το ένα του πόδι ανάμεσα στου Ντέρι. Τον έριξε με την πλάτη στο δάπεδο και πάτησε στο στέρνο. Τότε μόνο τράβηξε το πιστόλι του και τον σημάδεψε.
-Δεν σου έμαθε να φοβάσαι τη SAS; του είπε τραχιά.
Ο Άνταμ πήγε κοντά στην Ντανίκα και την έψαξε για σφυγμό.
-Είναι ναρκωμένη αλλά ο σφυγμός της είναι σταθερός. Εν τω μεταξύ ας δούμε τι θα μας πει ο κύριος από’ δω.
-Τον οποίο θα μπορούσα να εκτελέσω επιτόπου, είπε ο Άιαν, τον βρήκαμε να ετοιμάζεται να κάνει μια ένεση στην κοπέλα αυτή και μου επιτέθηκε με σκοπό να με σκοτώσει. Θα συμφωνήσεις ότι είναι αρκετά στοιχεία εναντίον του ακόμα και χωρίς την ένεση.
Ο Άνταμ μπήκε αμέσως στο νόημα. Συγκρατώντας ένα χαμόγελο κοίταξε το σημείο όπου η σύριγγα είχε συντριβεί στον τοίχο αφού εκείνος είχε σκύψει για να την αποφύγει.
-Από τη σύριγγα δεν θα μπορέσουμε να βγάλουμε πια τίποτα αλλά η επίθεση εναντίον σου είναι ξεκάθαρη.
-Για εθνικιστικούς μάλλον λόγους, είπε ο Άιαν, αφού έκανε αναφορά στο ότι είμαι Άγγλος.
-Μόλις συνέλθει και η κοπέλα θα ξέρουμε σίγουρα. Μετά τον πας στον Πότομακ και τον τακτοποιείς δεν φαντάζομαι να θες να τον πας στον Τάμεση.
-Όχι μου κάνει και ο Πότομακ, είπε ο Άιαν, σιγά μην τον πάω και ταξίδι τον προδότη.
-Ποιοι είσαστε; ρώτησε ο Πάτρικ. Τι αρρωστημένο παιχνίδι είναι αυτό.
-Αρρωστημένο; είπε ο Άιαν. Νομίζεις ότι ένας προδότης δικαιούται κάτι καλύτερο;
-Δεν… ξεκίνησε ο Πάτρικ αλλά ο Άιαν δεν τον άφησε να συνεχίσει:
-Ξέρουμε το ρόλο σου, ξέρουμε τι έκανες με τις πληροφορίες του Βάρανς. Μίλα λοιπόν, πες μας και τα υπόλοιπα.
-Είμαι προσωπικός βοηθός και προσωπάρχης μιας γερουσιαστή στης οποίας τα γραφεία βρίσκεστε. Δεν μπορείτε… έκανε μια τελευταία απόπειρα να ξεφύγει ο Πάτρικ αλλά ο Άνταμ τον έκοψε εκνευρισμένος:
-Άκου καθίκι. Έχω το ελεύθερο κάθε μέσου για να τελειώσει αυτή η δουλειά και η εξουσιοδότηση αυτή έρχεται από την ανώτερη αρχή. Οπότε μίλα αλλιώς το πρωί θα είσαι στον πάτο του Πότομακ.
-Είχα από παλιότερα γνωριμίες με το στρατάρχη Για Χο. Όταν ο Βάρανς έφερε στην Κόνλιν αυτές τις πληροφορίες εγώ τις προώθησα στον Χο και φρόντισα η επικοινωνία μας να γίνεται μέσω του δικού της μέηλ και υπολογιστή. Ο Χο θα εξουδετέρωνε την απειλή και θα του έδινε πολιτική ισχύ, εγώ θα έβγαζα πολλά λεφτά εδώ από το αφεντικό μου μιας και η αποτυχία θα έριχνε τον πρόεδρο.
-Μάλιστα. Η Κόνλιν πως πείστηκε να το κάνει αυτό; Μια προδοσία;
-Η Κόνλιν δεν ξέρει για την προδοσία.

Γιούρι Ντο
10:31
Μια μαλακή δόνηση άρχισε να ταράζει τη γη κάτω από τα πόδια τους ενώ ο απόηχος μιας μακρινής έκρηξης έφτασε στα αυτιά τους. Δεν χρειαζόταν μεγάλη φαντασία για να καταλάβουν τι είχε γίνει.
-Πρέπει να καταστράφηκε η βάση, είπε ο Ρόμπερτ Ντρόουρι και στράφηκε σε έναν ασυρματιστή. Επικοινώνησε με τον λόχο C να μας επιβεβαιώσουν την καταστροφή του στόχου.
-Δεν χρειάζεται, είπε ο Μόντακιου και έδειξε το Σερένα από όπου είχε απογειωθεί το ελικόπτερο προφανώς πηγαίνοντας να πάρει τους επιτιθέμενους στην βάση και να τους φέρει πίσω στο πλοίο.
-Ετοιμαστείτε για απαγκίστρωση! διέταξε ο αντισυνταγματάρχης.