Ημερολόγιο Συγγραφέα 3

Author: Νυχτερινή Πένα /

Ακόμα και σε αυτήν την ψηφιακή εποχή με έλκουν αφάνταστα τα σημειωματάρια. Χρησιμοποιώ πολλά, ένα για κάθε ιδέα που δουλεύω παράλληλα, είτε σε σχεδιασμό είτε σε εκτέλεση. Έχω φυσικά γεμίσει έναν τεράστιο αριθμό στα τόσα χρόνια που γράφω.
Σήμερα άνοιξα ένα καινούριο σημειωματάριο για να αρχίσω το σχεδιασμό ακόμα μίας ιστορίας. Το μήνυμα που με περίμενε στην πρώτη σελίδα ήταν: Enjoy every day, happy writing. Λες και ήταν ειδικά γραμμένο για εμένα!
Παρότι είμαι σίγουρος ότι ισχύει για όλους όσους γράφουν, επαγγελματικά ή μη, μια από τις πιο όμορφες στιγμές του γραψίματος είναι όταν ξεκινάς μια καινούρια ιστορία, διήγημα, νουβέλα ή μυθιστόρημα. Η αίσθηση των απείρων δυνατότητων που ανοίγονται μπροστά μου, η χαρά του ξεκινήματος κάτι νέου, είναι πολύτιμες και μοναδικές καταστάσεις. Αυτές μου θυμίζει και κάθε ξεκίνημα νέου σημειωματάριου.
Τίποτα άλλο δεν μπορεί να με συγκινήσει όπως το γράψιμο, καμία αίσθηση, δραστηριότητα ή κοινωνική συναναστροφή δεν συγκρίνεται με αυτό. 

Ιστολόγιο του μήνα – Επτά Χρόνια

Author: Νυχτερινή Πένα /

Το σημερινό ιστολόγιο του μήνα είναι επετειακό και αυτό γιατί πριν από επτά χρόνια ήταν που ξεκίνησα να κάνω αφιερώσεις σε ιστολόγια που θεωρώ άξια να προβληθούν. Επτά ολόκληρα χρόνια περάσανε και πολλά ιστολόγια ήρθαν να μας παρουσιάσουν το περιεχόμενό τους και την ψυχή των δημιουργών τους γιατί βέβαια το γράψιμο είναι κατάθεση ψυχής σε κάθε του μορφή. Είδαμε έναν αριθμό ιστολογίων, πάνω από ογδόντα (μιας και κάποια κέρδισαν και δεύτερη προβολή). Ας θυμηθούμε μερικά που ξεχώρισαν.
Το Πράσινο Πετράδι με τις καλογραμμένες ιστορίες. Συνεχίζει να μας δίνει εξαιρετικές συνέχειες, να μας κρατάει σε αγωνία και κάπου κάπου να μας κάνει και την έκπληξη με προσωπικά κείμενα με εξομολογήσεις από ψυχής, Τελευταία δεν γράφει τόσο πολύ αλλά ελπίζουμε να την δούμε να επιστρέφει πιο εντατικά στο γράψιμο των ιστοριών που λατρεύουμε εδώ: http://mprilla.wordpress.com/
Winter’s Night Dream, με τα δυνατά κείμενα της Τζίνι, συνεχίζει να μαγεύει όσους διαβάζουν το ιστολόγιο που παρότι χειμωνιάτικο είναι γεμάτο ζωή: http://ginny-winternightsdream.blogspot.gr/
Ο JK. Ο Σκρουτζάκος με έμβλημα το πιο γνωστό παπί στον κόσμο συνεχίζει να προσφέρει απλόχερα κέφι και γέλιο μα και ευκαιρίες για σκέψη αλλά και αισιοδοξία και δίνουμε ραντεβού: http://scroodgejkok.blogspot.com/
Η καλή μου φίλη Lady Nina και τα ημερολόγιά της. Συνεχίζει να γράφει κείμενα για όλα όσα την ενδιαφέρουν αν και αρκετά αραιά είναι η αλήθεια. Για μια επίσκεψη: http://ladyninasdiaries.wordpress.com/
Η Κοσμοσύρια με τους κόσμους φαντασίας και επιστημονικής φαντασίας. Συνεχίζει να ανεβάζει διηγήματα από τους κόσμους που δημιουργεί καλώντας μας σε μακρινά ταξίδια ξεκινώντας από εδώ: http://kosmosyria.blogspot.gr/
Ο Αλχημιστής με τις ιδέες και τις σκέψεις του, το εργαστήριό του μας περιμένει και ελπίζουμε να μην το αφήσει εδώ: http://alchemist32.blogspot.gr/
Ο Στρατής και τα ποιήματά που συνεχίζει ακάθεκτος να γράφει, θα τα βρείτε εδώ: http://stratisparelis.blogspot.gr/
Ο μάγος και τα ξόρκια του εδώ: http://nikitassoul.blogspot.gr
Για να γελάσετε με την επικαιρότητα, όλα όσα γύρω μας συμβαίνουν κάντε ένα κλικ εδώ: http://mitsobosatira.blogspot.com/
Τη γιαγιά Αντιγόνη με όλα όσα έχει να πει για το παρελθόν και το παρόν που μπορείτε να επισκεφθείτε εδώ: http://giagia-antigonh.blogspot.gr/
Η ενδελέχεια και μια ενδελεχής ενημέρωση για σχολικά θέματα εδώ: : http://liapapapetrou.blogspot.gr/ 
Έτσι συμπληρώθηκαν επτά χρόνια, συνεχίζουμε την περιπλάνηση στα ιστολόγια που αξίζουν να διαβαστούν και θα γνωρίσουμε και άλλα αξιόλογα παρακολουθώντας πάντα και αυτά που ήδη γνωρίσαμε.

Πρωτοχρονιά Με Τον Δολοφόνο

Author: Νυχτερινή Πένα /

Η εταιρία Λήλαντ και Ρόουλι ετοιμάζεται να δεχθεί τη συγχώνευση με μια πολύ μεγαλύτερη εταιρία. Οι μέτοχοί της βρίσκουν ταιριαστό να κάνουν την απαραίτητη συνεδρίαση και ψηφοφορία το τελευταίο βράδυ του χρόνου. Μόνο που μετά την ψήφιση της συγχώνευσης δέχονται ένα απειλητικό σημείωμα κάποιου αντίθετου με αυτήν που απειλεί να σκοτώσει όσους είναι απαραίτητο ώστε με την αλλαγή στην κατοχή των μετοχών το θέμα να τεθεί και πάλι σε ψηφοφορία. Τον αγνοούν ως τον πρώτο φόνο. Μετά έρχεται και δεύτερος. Ποιος είναι ο δολοφόνος; Και ποιο είναι το κίνητρό του; Θέλει να σταματήσει την συγχώνευση ή μήπως κάτι άλλο οπλίζει το χέρι του;
Μια ιστορία μυστηρίου που σε κρατάει σε αγωνία με την εξέλιξή της μέχρι το τέλος και την αποκάλυψη των γεγονότων. Συνίσταται στους λάτρεις των αστυνομικών και των μυστηρίων.

Επικίνδυνα Παιχνίδια Για Κορίτσια

Author: Νυχτερινή Πένα /

Όταν οι δεσποινίδες Μπάμπροκ εξαφανίζονται, τόσο η αστυνομία όσο και ιδιωτικά ξεκινά εντατικές έρευνες, Τι γίνανε; Πρόκειται για καπρίτσιο; Διαφωνία με τον πατέρα τους για το χαρτζιλίκι τους ή μήπως κάτι πιο σοβαρό; Συνδέεται με την εξαφάνισή τους η αυτοκτονία μιας καλής τους φίλης μόλις αρχίζει η έρευνα;
Μια ενδιαφέρουσα ιστορία με μια κατάληξη που εμάς δεν μας ξαφνιάζει σήμερα αλλά εκείνη την εποχή θα πρέπει να ήταν μια μεγάλη ανατροπή, δεν μπορώ να επεκταθώ για να μην χαλάσω το σασπένς. Είναι μια καλή ιστορία για τους λάτρεις των αστυνομικών.

Ματωμένα Δολάρια

Author: Νυχτερινή Πένα /

Η ντίβα της όπερας Όλγα Ντίνο ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Ιταλία με ένα πλοίο και με τον μέλλοντα σύζυγό της, μαζί της έχει ένα βαλιτσάκι με εκατό χιλιάδες δολάρια. Στην πανσιόν που μένει όλοι ξέρουν για το πολύτιμο βαλιτσάκι και έτσι όταν βρίσκεται με τρεις σφαίρες στο κεφάλι όλοι είναι ύποπτοι. Ποιος όμως είναι ο δολοφόνος; Και που πρόλαβε και έκρυψε το κίνητρο του φόνου;
Μια κλασσική αστυνομική ιστορία που κρατάει το ενδιαφέρον και έχει και τις ανατροπές της. Ό,τι πρέπει για ένα ευχάριστο απόγευμα ή για την παραλία (καλοκαίρι γαρ) μιας και είναι μικρή, μόλις ογδόντα σελίδες.

Το Κορίτσι Του Τρένου

Author: Νυχτερινή Πένα /

Μια γυναίκα, η Μέγκαν εξαφανίζεται, μια άλλη είναι η μόνη που έχει μια απόδειξη για το τι της συνέβη μόνο που δεν το θυμάται, έχει κενό μνήμης γιατί είναι αλκοολική και εκείνο το βράδυ ήταν τύφλα.
Ως εδώ καλά, θα μπορούσε να είναι ένα καλό αστυνομικό με σασπένς. Όμως η συγγραφέας δυστυχώς επιλέγει έναν άλλο δρόμο. Αφιερώνει πολλές σελίδες στην κατάσταση της Ρέητσελ και το κουράζει με την συναισθηματική και την όλη κατάστασή της. Αργεί πολύ να μπει στην υπόθεση. Και ακόμα όταν γίνεται αυτό πάλι έχουμε υπερβολικά πολλές περιγραφές εσωτερικής πάλης και καταπιεσμένων συναισθημάτων των χαρακτήρων ενώ σχεδόν ως το τέλος δεν υπάρχει κάποια αγωνία, μυστήριο για το τι έγινε ναι, αγωνία για την πρωταγωνίστρια όχι. Βρήκα κουραστικό και το ότι όλες οι σχέσεις είναι δυσλειτουργικές.
Τα κίνητρα ήταν επίσης αδύναμα, έχουν να κάνουν με σχέσεις απιστίες και τα συναφή. Προσωπικά δεν μου αρέσουν αλλά νομίζω δεν επαρκούσαν και για κάποιες πράξεις, επίσης δεν κάνει κανέναν από τους χαρακτήρες συμπαθή.
Γενικά οι λάτρεις των ψυχογραφημάτων θα περάσουν καλά αλλά οι αναγνώστες αστυνομικών ή ψυχολογικών θρίλερ θα το βρουν μέτριο.

Το ιστολόγιο του μήνα – Ιούνιος 2017

Author: Νυχτερινή Πένα /

 Σήμερα θα γνωρίσουμε ένα συνάδερφο συγγραφέα αλλά επαγγελματία. Και γιατί επαγγελματίας; Γιατί σε αντίθεση με εμένα ας πούμε που δεν έχω ακόμα καταφέρει να διαβώ το κατώφλι ενός εκδοτικού οίκου, έχει εκδώσει ήδη βιβλία με τις ποιητικές του συλλογές. Ο λόγος για τον Στρατή Παρέλη.
Το ιστολόγιό του είναι ένας ποταμός ποίησης απ’ όπου ορμητικοί ξεχύνονται οι στίχοι. Υπάρχουν ποιήματα πρακτικά αναρίθμητα για κάθε θέμα που θα μπορούσε να εμπνεύσει έναν ποιητή και δεν είναι καθόλου λίγα. Αντίθετα θα μπορούσε να πει κάποιος ότι τίποτα δεν είναι ανάξιο ή λίγο να του δώσει τροφή για σκέψη και έμπνευση.
Τον Στρατή και τα ποιήματά του θα τα βρείτε εδώ: http://stratisparelis.blogspot.gr/

7ος Ουρανός

Author: Νυχτερινή Πένα /

Ο γιος του κυβερνήτη της Καλιφόρνια έχει εξαφανιστεί και κανείς δεν γνωρίζει αν πρόκειται για απαγωγή, φόνο ή κάτι άλλο. Η υπαστυνόμος Λίνζι Μπόξερ αναλαμβάνει να βρει την άκρη όταν ένα ανώνυμο τηλεφώνημα τον αναφέρει να έχει επισκεφθεί μια νεαρή πόρνη την νύχτα που εξαφανίστηκε.
Αλλά αυτή δεν είναι η μόνη υπόθεση που την απασχολεί, στο Σαν Φραντζίσκο κυκλοφορεί ένα δίδυμο δολοφόνων που δένει τα θύματά του και μετά τα αφήνει να γίνουν παρανάλωμα του πυρός μέσα στα σπίτια τους αφήνοντας πίσω ένα βιβλίο με ένα ρητό στα λατινικά στην πρώτη σελίδα. Είναι σαδιστές και πολύ προσεκτικοί για να μην αφήσουν ίχνη. Υπάρχει λύση στις δύο υποθέσεις με τα ελάχιστα στοιχεία; Πως θα επηρεάσει η μία την άλλη;
Μια καλή αστυνομική ιστορία από τον Πάτερσον που κρατάει το ενδιαφέρον και ρέει γρήγορα. Ό,τι πρέπει για τους φίλους του είδους.

Στοίχημα Με Το Νόμο

Author: Νυχτερινή Πένα /

Μπορεί κάποιος να κλέψει 25000 δολάρια μπροστά σε τρεις ανθρώπους και να μην το αντιληφθεί κανένας; Και αν ναι, τι τα έκανε; Η αστυνομία προβληματίζεται, ο Ρότνει Άλκοτ ισχυρίζεται ότι είναι αθώος και όλοι αναρωτιούνται τι έγιναν τα χρήματα.
Από την πλευρά του ο Λέστερ Λέηθ έχει μια πολλή καλή ιδέα για το τι πραγματικά έχει γίνει, και μιας κι ποτέ δε λέει όχι σε ένα αστυνομικό μυστήριο αναλαμβάνει να βγάλει άκρη.
Μια ωραία αστυνομική ιστορία από τον Ερλ Στάνλεϋ Γκάρντνερ με ζωντανή την ατμόσφαιρα της προπολεμικής Αμερικής. Ρέει γρήγορα και το μικρό της μέγεθος την κάνει ιδανική για παρέα για κάποια αναμονή ή ένα μικρό ταξίδι.

Κυνηγός Σκιών

Author: Νυχτερινή Πένα /

Το βασίλειο της Βαλιόστρ διάγει μια ειρηνική περίοδο, είναι μια ανήσυχη ειρήνη ωστόσο. Πέρα από τα σύνορα στην ερημιά ο Ακατονόμαστος ένας μάγος με φοβερές δυνάμεις και εχθρός του βασιλείου αρχίζει να αφυπνίζεται. Στην πρωτεύουσα της Βαλιόστρ Αβέντουμ, ένας κλέφτης, ο Χάρολντ, αναλαμβάνει μια δουλειά που τον μπλέκει πολύ άσχημα. Τώρα είναι υποχρεωμένος να πάρει μέρος σε μια αποστολή που είναι η μόνη ελπίδα κατά του Ακατανόμαστου αλλά και εξαιρετικά επικίνδυνη. Και σαν να μην φτάνει αυτό φαίνεται να υπάρχει και τρίτη πλευρά στην ιστορία αποφασισμένη να φτάσει στην επίτευξη των στόχων της πρώτη χωρίς να νοιάζεται ποιους ή πόσους θα σκοτώσει στη διάβα της.
Πρώτη φορά διάβασα ένα βιβλίο φαντασίας από μη αγγλόφωνο συγγραφέα και ο Αλεξέι Πεχόφ με δικαίωσε. Η ιστορία κυλάει και δεν κουράζει, η γλώσσα μερικές φορές είναι κάπως αλλά ταιριάζει στον αφηγητή και πρωταγωνιστή που είναι κλέφτης. Έχει όλα τα καλούδια των βιβλίων φαντασίας, διάφορες φυλές, μαγικά αντικείμενα και όπλα. Λίγα πράγματα είναι περιττά και θα μπορούσαν να λείπουν όπως το όραμα του Χάρολντ για τη μάχη της ερημιάς του Χόργκαν (όχι ότι δεν ήταν ωραίο κομμάτι ή ότι δεν έδενε με το σύνολο αλλά δεν ήταν τόσο απαραίτητο όσο τα άλλα δύο που είχαν προηγηθεί).
Σε γενικές γραμμές ένα βιβλίο για να περάσουν ευχάριστα την ώρα τους οι φίλοι του είδους.