Πρωτοχρονιά Με Τον Δολοφόνο

Author: Νυχτερινή Πένα /

Η εταιρία Λήλαντ και Ρόουλι ετοιμάζεται να δεχθεί τη συγχώνευση με μια πολύ μεγαλύτερη εταιρία. Οι μέτοχοί της βρίσκουν ταιριαστό να κάνουν την απαραίτητη συνεδρίαση και ψηφοφορία το τελευταίο βράδυ του χρόνου. Μόνο που μετά την ψήφιση της συγχώνευσης δέχονται ένα απειλητικό σημείωμα κάποιου αντίθετου με αυτήν που απειλεί να σκοτώσει όσους είναι απαραίτητο ώστε με την αλλαγή στην κατοχή των μετοχών το θέμα να τεθεί και πάλι σε ψηφοφορία. Τον αγνοούν ως τον πρώτο φόνο. Μετά έρχεται και δεύτερος. Ποιος είναι ο δολοφόνος; Και ποιο είναι το κίνητρό του; Θέλει να σταματήσει την συγχώνευση ή μήπως κάτι άλλο οπλίζει το χέρι του;
Μια ιστορία μυστηρίου που σε κρατάει σε αγωνία με την εξέλιξή της μέχρι το τέλος και την αποκάλυψη των γεγονότων. Συνίσταται στους λάτρεις των αστυνομικών και των μυστηρίων.

Επικίνδυνα Παιχνίδια Για Κορίτσια

Author: Νυχτερινή Πένα /

Όταν οι δεσποινίδες Μπάμπροκ εξαφανίζονται, τόσο η αστυνομία όσο και ιδιωτικά ξεκινά εντατικές έρευνες, Τι γίνανε; Πρόκειται για καπρίτσιο; Διαφωνία με τον πατέρα τους για το χαρτζιλίκι τους ή μήπως κάτι πιο σοβαρό; Συνδέεται με την εξαφάνισή τους η αυτοκτονία μιας καλής τους φίλης μόλις αρχίζει η έρευνα;
Μια ενδιαφέρουσα ιστορία με μια κατάληξη που εμάς δεν μας ξαφνιάζει σήμερα αλλά εκείνη την εποχή θα πρέπει να ήταν μια μεγάλη ανατροπή, δεν μπορώ να επεκταθώ για να μην χαλάσω το σασπένς. Είναι μια καλή ιστορία για τους λάτρεις των αστυνομικών.

Ματωμένα Δολάρια

Author: Νυχτερινή Πένα /

Η ντίβα της όπερας Όλγα Ντίνο ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Ιταλία με ένα πλοίο και με τον μέλλοντα σύζυγό της, μαζί της έχει ένα βαλιτσάκι με εκατό χιλιάδες δολάρια. Στην πανσιόν που μένει όλοι ξέρουν για το πολύτιμο βαλιτσάκι και έτσι όταν βρίσκεται με τρεις σφαίρες στο κεφάλι όλοι είναι ύποπτοι. Ποιος όμως είναι ο δολοφόνος; Και που πρόλαβε και έκρυψε το κίνητρο του φόνου;
Μια κλασσική αστυνομική ιστορία που κρατάει το ενδιαφέρον και έχει και τις ανατροπές της. Ό,τι πρέπει για ένα ευχάριστο απόγευμα ή για την παραλία (καλοκαίρι γαρ) μιας και είναι μικρή, μόλις ογδόντα σελίδες.

Το Κορίτσι Του Τρένου

Author: Νυχτερινή Πένα /

Μια γυναίκα, η Μέγκαν εξαφανίζεται, μια άλλη είναι η μόνη που έχει μια απόδειξη για το τι της συνέβη μόνο που δεν το θυμάται, έχει κενό μνήμης γιατί είναι αλκοολική και εκείνο το βράδυ ήταν τύφλα.
Ως εδώ καλά, θα μπορούσε να είναι ένα καλό αστυνομικό με σασπένς. Όμως η συγγραφέας δυστυχώς επιλέγει έναν άλλο δρόμο. Αφιερώνει πολλές σελίδες στην κατάσταση της Ρέητσελ και το κουράζει με την συναισθηματική και την όλη κατάστασή της. Αργεί πολύ να μπει στην υπόθεση. Και ακόμα όταν γίνεται αυτό πάλι έχουμε υπερβολικά πολλές περιγραφές εσωτερικής πάλης και καταπιεσμένων συναισθημάτων των χαρακτήρων ενώ σχεδόν ως το τέλος δεν υπάρχει κάποια αγωνία, μυστήριο για το τι έγινε ναι, αγωνία για την πρωταγωνίστρια όχι. Βρήκα κουραστικό και το ότι όλες οι σχέσεις είναι δυσλειτουργικές.
Τα κίνητρα ήταν επίσης αδύναμα, έχουν να κάνουν με σχέσεις απιστίες και τα συναφή. Προσωπικά δεν μου αρέσουν αλλά νομίζω δεν επαρκούσαν και για κάποιες πράξεις, επίσης δεν κάνει κανέναν από τους χαρακτήρες συμπαθή.
Γενικά οι λάτρεις των ψυχογραφημάτων θα περάσουν καλά αλλά οι αναγνώστες αστυνομικών ή ψυχολογικών θρίλερ θα το βρουν μέτριο.

Το ιστολόγιο του μήνα – Ιούνιος 2017

Author: Νυχτερινή Πένα /

 Σήμερα θα γνωρίσουμε ένα συνάδερφο συγγραφέα αλλά επαγγελματία. Και γιατί επαγγελματίας; Γιατί σε αντίθεση με εμένα ας πούμε που δεν έχω ακόμα καταφέρει να διαβώ το κατώφλι ενός εκδοτικού οίκου, έχει εκδώσει ήδη βιβλία με τις ποιητικές του συλλογές. Ο λόγος για τον Στρατή Παρέλη.
Το ιστολόγιό του είναι ένας ποταμός ποίησης απ’ όπου ορμητικοί ξεχύνονται οι στίχοι. Υπάρχουν ποιήματα πρακτικά αναρίθμητα για κάθε θέμα που θα μπορούσε να εμπνεύσει έναν ποιητή και δεν είναι καθόλου λίγα. Αντίθετα θα μπορούσε να πει κάποιος ότι τίποτα δεν είναι ανάξιο ή λίγο να του δώσει τροφή για σκέψη και έμπνευση.
Τον Στρατή και τα ποιήματά του θα τα βρείτε εδώ: http://stratisparelis.blogspot.gr/

7ος Ουρανός

Author: Νυχτερινή Πένα /

Ο γιος του κυβερνήτη της Καλιφόρνια έχει εξαφανιστεί και κανείς δεν γνωρίζει αν πρόκειται για απαγωγή, φόνο ή κάτι άλλο. Η υπαστυνόμος Λίνζι Μπόξερ αναλαμβάνει να βρει την άκρη όταν ένα ανώνυμο τηλεφώνημα τον αναφέρει να έχει επισκεφθεί μια νεαρή πόρνη την νύχτα που εξαφανίστηκε.
Αλλά αυτή δεν είναι η μόνη υπόθεση που την απασχολεί, στο Σαν Φραντζίσκο κυκλοφορεί ένα δίδυμο δολοφόνων που δένει τα θύματά του και μετά τα αφήνει να γίνουν παρανάλωμα του πυρός μέσα στα σπίτια τους αφήνοντας πίσω ένα βιβλίο με ένα ρητό στα λατινικά στην πρώτη σελίδα. Είναι σαδιστές και πολύ προσεκτικοί για να μην αφήσουν ίχνη. Υπάρχει λύση στις δύο υποθέσεις με τα ελάχιστα στοιχεία; Πως θα επηρεάσει η μία την άλλη;
Μια καλή αστυνομική ιστορία από τον Πάτερσον που κρατάει το ενδιαφέρον και ρέει γρήγορα. Ό,τι πρέπει για τους φίλους του είδους.

Στοίχημα Με Το Νόμο

Author: Νυχτερινή Πένα /

Μπορεί κάποιος να κλέψει 25000 δολάρια μπροστά σε τρεις ανθρώπους και να μην το αντιληφθεί κανένας; Και αν ναι, τι τα έκανε; Η αστυνομία προβληματίζεται, ο Ρότνει Άλκοτ ισχυρίζεται ότι είναι αθώος και όλοι αναρωτιούνται τι έγιναν τα χρήματα.
Από την πλευρά του ο Λέστερ Λέηθ έχει μια πολλή καλή ιδέα για το τι πραγματικά έχει γίνει, και μιας κι ποτέ δε λέει όχι σε ένα αστυνομικό μυστήριο αναλαμβάνει να βγάλει άκρη.
Μια ωραία αστυνομική ιστορία από τον Ερλ Στάνλεϋ Γκάρντνερ με ζωντανή την ατμόσφαιρα της προπολεμικής Αμερικής. Ρέει γρήγορα και το μικρό της μέγεθος την κάνει ιδανική για παρέα για κάποια αναμονή ή ένα μικρό ταξίδι.

Κυνηγός Σκιών

Author: Νυχτερινή Πένα /

Το βασίλειο της Βαλιόστρ διάγει μια ειρηνική περίοδο, είναι μια ανήσυχη ειρήνη ωστόσο. Πέρα από τα σύνορα στην ερημιά ο Ακατονόμαστος ένας μάγος με φοβερές δυνάμεις και εχθρός του βασιλείου αρχίζει να αφυπνίζεται. Στην πρωτεύουσα της Βαλιόστρ Αβέντουμ, ένας κλέφτης, ο Χάρολντ, αναλαμβάνει μια δουλειά που τον μπλέκει πολύ άσχημα. Τώρα είναι υποχρεωμένος να πάρει μέρος σε μια αποστολή που είναι η μόνη ελπίδα κατά του Ακατανόμαστου αλλά και εξαιρετικά επικίνδυνη. Και σαν να μην φτάνει αυτό φαίνεται να υπάρχει και τρίτη πλευρά στην ιστορία αποφασισμένη να φτάσει στην επίτευξη των στόχων της πρώτη χωρίς να νοιάζεται ποιους ή πόσους θα σκοτώσει στη διάβα της.
Πρώτη φορά διάβασα ένα βιβλίο φαντασίας από μη αγγλόφωνο συγγραφέα και ο Αλεξέι Πεχόφ με δικαίωσε. Η ιστορία κυλάει και δεν κουράζει, η γλώσσα μερικές φορές είναι κάπως αλλά ταιριάζει στον αφηγητή και πρωταγωνιστή που είναι κλέφτης. Έχει όλα τα καλούδια των βιβλίων φαντασίας, διάφορες φυλές, μαγικά αντικείμενα και όπλα. Λίγα πράγματα είναι περιττά και θα μπορούσαν να λείπουν όπως το όραμα του Χάρολντ για τη μάχη της ερημιάς του Χόργκαν (όχι ότι δεν ήταν ωραίο κομμάτι ή ότι δεν έδενε με το σύνολο αλλά δεν ήταν τόσο απαραίτητο όσο τα άλλα δύο που είχαν προηγηθεί).
Σε γενικές γραμμές ένα βιβλίο για να περάσουν ευχάριστα την ώρα τους οι φίλοι του είδους.

Ιστολόγιο του μήνα – Μάιος 2017

Author: Νυχτερινή Πένα /

Οι περισσότεροι συγγραφείς, για να μην πω σχεδόν όλοι, κατασκευάζουν έναν κόσμο μέσα στον οποίο δημιουργούν τις ιστορίες τους. Λίγοι θα φτιάξουν και έναν δεύτερο, ο υποφαινόμενος είναι ένα παράδειγμα που μετά την Έρεμορ υλοποίησε και την Εσπέρια όταν εμπνεύστηκε μια ιστορία που δεν ταίριαζε στην Έρεμορ. Ωστόσο ανακάλυψα και έναν συνάδερφο στην τέχνη που προχώρησε στο επόμενο βήμα δημιουργώντας πολλά παράλληλα σύμπαντα στα οποία εξελλίσονται οι ιστορίες του. Και βρήκε ένα όνομα για το πλέγμα αυτό των παράλληλων κόσμων. Καλώς ήρθατε στην Κοσμοσύρια.
Ας αρχίσουμε από το όνομα. Όπως λέει και ο ίδιος στο εναρκτήριό του κομμάτι στο ιστολόγιο η ονομασία για το πολυσύμπαν αλλά και το ιστολόγιο προήλθε από την συρραφή των λέξεων κόσμος, σειρά και ροή. Στην Κοσμοσύρια λοιπόν θα βρείτε πολλές ιστορίες επιστημονικής φαντασίας, άλλες ουτοπικές. άλλες δυστοπικές, κάποιες με μια δόση ρομαντισμού.
Από τότε που άρχισε το ιστολόγιό του πριν από έξι χρόνια έχει κάνει πολύ δρόμο, όχι μόνο έχει γράψει και δημοσιεύσει πολλές ιστορίες αλλά έχει εκδώσει και δύο βιβλία, του εύχομαι πολλά περισσότερα.
Αν θέλετε να ταξιδέψετε σε κόσμους μακρινούς ορίστε η διεύθυνση για να ξεκινήσετε: http://kosmosyria.blogspot.gr/

Εάλω Η Πόλις

Author: Νυχτερινή Πένα /

Ήταν ένα πρωί σκοτεινιασμένο όχι μόνο από τα σύννεφα που κάλυπταν τον ουρανό αλλά και από τον καπνό που σηκωνόταν από τόσες εστίες φωτιάς. Φωτιές στο στρατόπεδο των πολιορκητών, φωτιές που είχαν βάλει τα φλεγόμενα βλήματά τους στα τείχη και την πόλη. Η πόλη των πόλεων, η άλλοτε Βασιλεύουσα, ζούσε τις τελευταίες της στιγμές. Οι υπερασπιστές της πολεμούσαν με γενναιότητα τα στίφη των, φανατισμένων από τους αρχηγούς τους και μεθυσμένους από το χασίς, Τούρκων. Αλλά ο αγώνας είναι άνισος κάθε ένας υπερασπιστής της πόλης – της τόσο σημαντικής ώστε να μη χρειάζεται το όνομα αλλά να είναι μόνο η Πόλις – που χάνεται δεν έχει αντικαταστάτη, κάθε Τούρκος που πέφτει αντικαθίσταται από ολόκληρη ομάδα.
Ανάμεσα στους μαχητές των τειχών στην πύλη του Αγίου Ρωμανού βρίσκεται και ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος ο ΙΑ’ Παλαιολόγος, ο τελευταίος αυτοκράτορας της υπερχιλιόχρονης αυτοκρατορίας. Δεν ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους στρατιώτες, πολεμάει όπως εκείνοι στην πρώτη γραμμή, ματώνει όπως εκείνοι. Το μόνο που δείχνει ποιος είναι, είναι τα υποδήματά του με τον δικέφαλο αετό. Πολεμάει με τη ρομφαία γυμνή για την πόλη την οποία αρνήθηκε να παραδώσει, αυτή που είναι το σπίτι του τα τελευταία χρόνια, αυτή για της οποία την ύστατη δοξασμένη στιγμή θα πεθάνει.
Οι Τούρκοι μπαίνουν στην πόλη, προδοσία ή αμέλεια των εξαντλημένων από τη συνεχή εντατική προσπάθεια μαχητών λίγη σημασία έχει, δεν είναι μόνο η Κερκόπορτα, έχουν ανέβει και από αλλού στο τείχος. Οι μαχητές δεν παραδίδονται, πέφτουν μαχόμενοι στην ανέλπιδα μάχη τους εναντίον του αλλόθρησκου και βάρβαρου εχθρού που θα μεταβάλλει την πόλη σε σκιά του άλλοτε ένδοξου εαυτού της. Η θρηνητική κραυγή που θα αντηχεί στους αιώνες ακούγεται:
Εάλω η Πόλις!
Έπεσε η πόλη, ο εχθρός είναι μέσα! Φτάνει και στον αυτοκράτορα που βλέπει να τον ζώνουν οι εχθροί ενώ οι δικοί του άνθρωποι όλο και λιγοστεύουν. Και εκείνος όπως ο Λεωνίδας στις Θερμοπύλες και τόσοι άλλοι στην διάβα της ιστορίας έρχεται να προσθέσει μια τελευταία φράση που θα μείνει αθάνατη:
Δεν υπάρχει κανένας Χριστιανός να μου πάρει το κεφάλι;
Θα πέσει μαχόμενος, κανείς δε θα μάθει ποτέ το πώς ακριβώς. Γύρω του θα πέσουν οι τελευταίοι υπερασπιστές, κάποιοι θα τον καλύψουν με το σώμα τους και θα το προστατέψουν από τη λαίλαπα της μάχης ώστε να βρεθεί απείραχτο. Ο Μωάμεθ θα διατάξει να το θάψουν με τιμή και από εκείνη τη στιγμή ο αυτοκράτορας περνάει από την ιστορία στο θρύλο. Περιμένει την ώρα που θα τον καλέσει πάλι ο άγγελος να ανοίξει την χρυσή πύλη και να ελευθερώσει την Πόλη, την πόλη του.