Ταξιδιωτικές Εντυπώσεις – Ιωάννινα

Author: Νυχτερινή Πένα /

   Δεν είμαι άνθρωπος που ταξιδεύει πολύ, μόνο για διακοπές ή αν υπάρχουν κάποιες υποχρεώσεις αλλά τους τελευταίους μήνες βρέθηκα μερικές φορές στα Ιωάννινα και σκέφθηκα να σας μιλήσω λίγο γι’ αυτά.
   Η πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού και της Ηπείρου γενικά είναι μια μεγάλη πόλη με όλα όσα έχει μια μεγάλη πόλη, από επώνυμα μαγαζιά μέχρι στέκια και τις απαραίτητες υπηρεσίες. Έχει καταπληκτικά εστιατόρια και καφεζαχαροπλαστεία. Έχω δοκιμάσει πολλά, σχεδόν όλα του κέντρου, και έχουν καταπληκτικά γλυκά.
   Επίσης έχουν πολλά και καλά ξενοδοχεία, αυτό που έμεινα εγώ, το Γαλαξίας είναι καλό, καθαρό και περιποιημένο με άψογη εξυπηρέτηση.
   Καθώς είχα εγκατασταθεί στο κέντρο το έμαθα αρκετά καλά. Πέρα από τον κεντρικό δρόμο, τη λεωφόρο Δωδώνης και μετά Αβέρωφ, οι γύρω δρόμοι είναι ήσυχοι και προσφέρονται για περίπατο. Τους περπάτησα αρκετά αυτούς τους δρόμους και επισκέφθηκα όμορφα πάρκα που έχει κοντά, ειδικά ένα μεγάλο πίσω ακριβώς από την έδρα της ογδόης μεραρχίας που είναι ήσυχο και προσφέρεται ειδικά στις ζεστές μέρες για περίπατο μιας και είναι σκιερό.
   Πέρασα πολύ ωραία όλες τις φορές και ανυπομονώ να πάω ξανά και σας συστήνω να επισκεφθείτε την πόλη αν σας φέρει ο δρόμος. Είναι μια ωραία νύμφη δίπλα στην λίμνη!

4 σχόλια:

Estella είπε...

Ωραίο το review φίλτατε. Το κρατάμε στα υπόψη... :D

ΕΥΗ είπε...

Όταν περπατάς στα πλακόστρωτα σοκάκια της πόλης είναι σαν να μεταφέρεσαι σε μια άλλη εποχή,γενικά είναι μια πόλη που ¨ζει¨με τους φοιτητές και τον τουρισμό.Την επόμενη φορά που θα μας επισκεφτείς μπες μέσα στο κάστρο (θα μου μείνει αξέχαστο)και πάρε το καραβάκι από το μώλο και πήγαινε στο νησάκι ..

Νυχτερινή Πένα είπε...

Estella μου να το έχεις υπόψην και αν σου βγει να πας. Είναι ωραία!

Νυχτερινή Πένα είπε...

Εύη στο νησί δεν αξιώθηκα να πάω, από το κάστρο έχω πάρει μια γεύση. Οι προτάσεις σου λαμβάνονται υπόψιν για την επόμενη επίσκεψη, σε κανά μήνα πρώτα ο Θεός.

Δημοσίευση σχολίου