Κρίση Και Βιβλία

Author: Νυχτερινή Πένα /

   Πριν λίγο καιρό διάβασα ένα άρθρο που έλεγε ότι ένα από τα θύματα της σημερινής οικονομικής κρίσης είναι το βιβλίο, οι τιμές των βιβλίων τα έχουν κάνει δυσπρόσιτα για πολύ κόσμο. Αυτό είναι κακό για μια κοινωνία γιατί το διάβασμα είτε για γνώσεις είτε για διασκέδαση το είναι μέρος της μόρφωσης με την ευρύτερη έννοια και αυτήν την μόρφωση την στερείται πολύς κόσμος. Συνιστούσε λοιπόν στον κόσμο να κάνει χρήση από τη μια των δημοσίων δανειστικών βιβλιοθηκών και από την άλλη των site που έχουν ελεύθερα βιβλία για κατέβασμα.
   Ήθελα να προσθέσω τη δική μου φωνή σε εκείνη των συντακτών του άρθρου και να καλέσω όλους εσάς εκεί έξω όταν έχετε βιβλία που δε θέλετε να τα δίνετε σε δανειστικές βιβλιοθήκες ή σε άλλους που θέλουν να τα διαβάσουν. Εγώ το κάνω πάντα αυτό, τα βιβλία μου περνάνε από πολλά χέρια και σε κάποια μένουν κιόλας.
   Τέλος ανεβάζοντας όσα γράφω ελπίζω ότι βάζω και’ γω ένα πετραδάκι στο οικοδόμημα της πιο εύκολης πρόσβασης στα βιβλία.

4 σχόλια:

ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ είπε...

Έχω δώσει και σε δανειστική βιβλιοθήκη,μα προτιμώ να το κάνω με πιο προσωπικό τρόπο σε φίλους και γνωστούς.
Είναι μια καλή ευκαιρία,πολλές φορές, να έχεις μια ενδιαφέρουσα συζήτηση ή έστω μια ανταλλαγή απόψεων,για το διάβασμα γενικότερα..
Την καλησπέρα μας (μετά από πολύ καιρό) και τις ευχές μας για την νέα χρονιά, Νυχτερινή πένα!

Νυχτερινή Πένα είπε...

Καλώς τον Καπετάνιο, καιρό είχες να πιάσεις στο λιμάνι μου. Χαίρομαι που σε βλέπω, τους χαιρετισμούς μου στο άλλο μισό του μπλογκ και της ζωής σου και τα Χρόνια μου Πολλά και στους δυο σας.

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΔΙΝΩ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΙΣ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ
ΘΗΒΑ-ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ-ΓΛΥΦΑΔΑ.............

Νυχτερινή Πένα είπε...

Το βιβλίο που διαβάζεις τώρα να το κάψεις! Η συγγραφέας του δεν θέλει να δανείζεται!

Δημοσίευση σχολίου