Η Εισβολή 9

Author: Νυχτερινή Πένα /


9.

Ο Τζόναθαν μετά το γεύμα πήγε να δει την Κάρι που ήταν ακόμα στην τάξη της, εκεί είχαν φάει οι μικροί μαθητές μαζί με τη δασκάλα τους, και έπαιζε με τους συμμαθητές της. Αφού έμεινε με την εγγονή του λίγο έκανε ένα γύρο στο κολλέγιο να δει πως ήταν τα πράγματα.
Οι άνθρωποι που είχαν καταφύγει εδώ ήταν ήσυχοι, πολλοί κοιμούνταν αποκαμωμένοι από τα όσα είχαν ως τώρα περάσει και άλλοι συνομιλούσαν με τους γύρω τους προσπαθώντας να μαντέψουν τι θα τους έφερνε το μέλλον.
Πήγαινε προς το γραφείο του όταν τον πλησίασε ο ένας Τεξανός σερίφης. Ο Τζόναθαν μάντεψε το λόγο που τον είχε κάνει να αφήσει το πόστο του.
-Έφτασαν κι άλλοι άμαχοι;
-Ναι, είπε ο Τεξανός με ένα χαμόγελο, αλλά είναι μαζί τους και μερικοί πολύ σκληροτράχηλοι άνδρες των ειδικών δυνάμεων που ήδη πολέμησαν σήμερα.
-Καλά νέα, είπε ο Τζόναθαν, πάμε να τους μιλήσω.
Ακολούθησε το σερίφη στην πύλη όπου ο άλλος σερίφης μιλούσε με τον Σάντερς. Ο Τζόναθαν πλησίασε και συστήθηκε. Ο Σάντερς συστήθηκε και έκανε το ίδιο και για τον Μπρούστερ.
-Ο σερίφης μου είπε ότι πολεμήσατε, είπε ο Τζόναθαν.
-Κάμποσο, είπε ο Σάντερς. Φέρναμε τους αμάχους εδώ για να βρουν καταφύγιο και να ριχθούμε στη μάχη. Κάναμε επαφή και με δυνάμεις της 101 που έρχονταν προς τα εδώ και στείλαμε αγγελιοφόρο σε δυνάμεις που εντοπίσαμε από αέρος.
-Θα μπορούσατε να κάνετε το σχολείο βάση σας, είπε ο Τζόναθαν, προστατεύοντας έτσι και τους αμάχους.
Ο Μπρούστερ έριξε μια ματιά γύρο.
-Δεν είναι και άσχημο, είπε.
-Και μπορούμε να το υπερασπίσουμε, όχι από μέσα αλλά απ’ έξω, με θέσεις μάχης στους γύρω δρόμους, είπε ο Σάντερς.
Ο Τζόναθαν χαμογέλασε. Οι δυο διοικητές είχαν αποδεκτεί την πρότασή του και είχαν ξεκινήσει να συζητούν το πως θα την έθεταν σε εφαρμογή.
-Θα δούμε τι δυνάμεις έχουμε στη διάθεσή μας, είπε ο Μπρούστερ, και να δημιουργήσουμε μια οχυρή θέση. Μετά αναλαμβάνουμε και επιθετικές κινήσεις κατά του εχθρού.
Ενώ οι δυο αξιωματικοί έκαναν τα σχέδιά τους οι άμαχοι έμπαιναν μέσα ανακουφισμένοι που είχαν επιτέλους βρει ένα καταφύγιο και δεν θα περιπλανούνταν στους δρόμους. Ο κύριος Πέητον τους καθοδήγησε στις αίθουσες για να εγκατασταθούν όπως είχαν κάνει και οι υπόλοιποι άμαχοι.
Σε μια άδεια αίθουσα ο γιατρός και η νοσοκόμα με τη βοήθεια της Νάταλι εγκατέστησαν ένα μικρό ιατρείο. Με τα φάρμακα που είχαν φέρει από το νοσοκομείο είχαν αρκετά υλικά για πρώτες βοήθειες και κάποιες μικρές επεμβάσεις. Με μερικά στρώματα γυμναστικής είχαν εξοπλίσει το ιατρείο τους με κρεβάτια.
Ο γιατρός είχε τώρα ασχοληθεί πιο επισταμένα με τον τραυματία αξιωματικό. Θα χρειαζόταν σίγουρα χειρουργικές επεμβάσεις για να γίνει καλά και όσο πιο άμεσα γινόταν αλλά είχε προς το παρόν σταθεροποιηθεί η κατάστασή του και δεν κινδύνευε να πεθάνει από στιγμή σε στιγμή.
Αμέσως απέκτησαν και δεύτερο ασθενή, η Τζάνις είχε αρχίσει να νιώθει τους πόνους της γέννας, ο γιατρός ήταν σίγουρος πως θα μπορούσε να την ξεγεννήσει παρότι όχι η ειδικότητά του και εκτιμούσε ότι η ώρα του τοκετού θα ερχόταν κάποια στιγμή μέσα στο επόμενο δωδεκάωρο, τη νύχτα κατά πάσα πιθανότητα.
Έτσι η Τζάνις ξάπλωσε σε ένα κρεβάτι με την Άλις και τη Χόουπ να της κάνουν παρέα αν και η δεύτερη είχε δηλώσει ότι ήθελε να πάρει μέρος στην άμυνα του κολλεγίου.

Οι Βρετανοί πεζοναύτες και οι Αμερικανοί ομόλογοί τους προχωρούσαν στο δρόμο με τα όπλα έτοιμα για κάθε ενδεχόμενο αν και είχαν αρκετή ώρα να δουν εχθρό. Ο Γούλλιαμ προχωρούσε ως συνήθως από τους πρώτους. Η Ντέηνα είχε ανακτήσει τη μηχανή της αλλά την κυλούσε στο δρόμο και δεν είχε ανέβει θέλοντας να κάνει οικονομία στη βενζίνη μιας και δεν ήξερε πότε θα είχε την ευκαιρία να ξαναγεμίσει το τεπόζιτό της.
Ο Βρετανός έτριψε το πλάι του κεφαλιού του με το χέρι του.
-Αυτό το πράγμα έπαψε να με πονάει σαν τραύμα και μου φέρνει πονοκέφαλο, είπε.
-Ποιο πράγμα; ρώτησε η Ντέηνα.
-Είχα μια παραλίγο θανάσιμη συνάντηση με τον εχθρό, είπε ο άνθρωπος της ΜΙ6 και εξήγησε τι είχε συμβεί νωρίτερα.

Ο Σάντερς δεν έμεινε άπραγος. Αφού όρκισε επίσημα τον Τζόναθαν επικεφαλής της μικρής κοινότητας των αμάχων, που είχαν πλέον φτάσει να αριθμούν 409 άτομα, και εφόσον είχαν καταφτάσει όχι μόνο οι άνδρες του υπολοχαγού Μπράιαντ αλλά και οι υπόλοιποι με τους οποίους είχαν κάνει επαφή, συγκάλεσε ένα πολεμικό συμβούλιο των διοικητών.
Διαπίστωσε πως είχε στη διάθεσή του τον πρώτο λόχο του πρώτου τάγματος του 327 συντάγματος, χωρίς απώλειες, και τον δεύτερο ο οποίος είχε ωστόσο χάσει το ένα τέταρτο της δύναμής του, ένα τεθωρακισμένο της πρώτης ίλης του 32 συντάγματος τεθωρακισμένων με δυο άνδρες από το πλήρωμά του, εξήντα άνδρες από διάφορες μονάδες της 426 ταξιαρχίας υποστήριξης που μετά τη διάλυση των μονάδων τους είχαν περιμαζευτεί από τον Μπράιαντ. Με τους άνδρες του πρώτου λόχου είχαν συνταχθεί και δυνάμεις του πυροβλικού που ανήκαν στο δεύτερο τάγμα του 320 συντάγματος, οι ίδιοι που είχε δει από αέρος ο Κρις και είχε συναντήσει η Νάντια με το συνεργείο της. Οι μισοί από αυτούς ήταν παρατηρητές βολής, οι υπόλοιποι χειρίζονταν δυο πυροβόλα.
-Ο πρώτος λόχος θα καλύψει το κολλέγιο από τα νότια καταλαμβάνοντας τα δυο αυτά τετράγωνα, είπε δείχνοντας σε έναν χάρτη που είχε φέρει μαζί του ο διοικητής του δεύτερου λόχου. Τα πυροβόλα θα τοποθετηθούν εδώ και εδώ, έξω από αυτη τη βίλα και στη διασταύρωση για να έχουν πεδίο βολής ανεμπόδιστο από ψηλά κτίρια. Οι παρατηρητές σε βάθος δύο τετραγώνων.
Οι δυο διοικητές εγνευσαν σοβαρά. Ο Σάντερς συνέχισε.
-Ο δεύτερος λόχος αναλαμβάνει την κάλυψη από ανατολικά. Το τεθωρακισμένο είναι η ενίσχυσή σας για μεγαλύτερη δύναμη πυρός. Θα πάρει θέση εδώ. Θα κλείσουμε το δρόμο εδώ και εδώ, αφήνουμε μια έξοδο για τα δικά μας οχήματα. Εδώ θα τοποθετήσουμε ένα πολυβόλο και εδώ τα τζιπ. Τις οχυρώσεις τις αναλαμβάνει η ομάδα της ταξιαρχίας υποστήριξης.
Ο Σάντερς σταμάτησε για μια στιγμή και μετά στράφηκε στον Μπράιαντ.
-Θέλω μια ομάδα ελεύθερων σκοπευτών στην στέγη, διάλεξε τους καλύτερους από τους δικούς σου. Το κτίριο είναι το ψηλότερο σε μια ακτίνα μερικών τετραγώνων θα έχουν πολύ καλό πεδίο βολής και άμεση αντίληψη της κατάστασης. Οι υπόλοιποι καλύπτετε την βόρεια και τη δυτική πλευρά. Οι άνδρες των SEALS θα είναι μαζί σας.
Ο Σάντερς στράφηκε στον Μπρούστερ.
-Καμιά πρόταση;
-Ξέρουμε που βρίσκεται ένα ελικόπτερο, ας μην το αφήσουμε να πάει χαμένο. Μπορούν να πάνε ο Άλεξ με τον Κρις να το φέρουν.
-Καλή σκέψη.
Ο λοχίας Στιλ μπήκε εκείνη τη στιγμή στην αίθουσα που είχε ο Σάντερς εγκαταστήσει το μικρό στρατηγείο του.
-Κύριε υπολοχαγέ, ξεκίνησε αλλά σταμάτησε βλέποντας τους αξιωματικούς που είχαν συγκεντρωθεί.
Στάθηκε σε στάση προσοχής.
-Δεν ήθελα να διακόψω, είπε.
-Φέρνεις νέα Στιλ; ρώτησε ο Μπράιαντ.
-Μάλιστα, δεν φαντάζεστε ποιος έρχεται. Ο λοχαγός μας με τους υπόλοιπους δικούς μας, μόλις φτάσανε.
-Πήγαινε φέρε τον εδώ.

Αμερικανοί και Βρετανοί εκπλάγηκαν βρίσκοντας γραμμή αμύνης πριν φτάσουν στο κολλέγιο κάτι που ήταν καινούριο για την Ντέηνα επίσης. Το γεγονός ότι ανήκαν στο λόχο του Άλαν έκανε τα πράγματα εύκολα και σε λίγα λεπτά περνούσαν την πίσω πόρτα του κολλεγίου που τώρα ήταν ανοιχτή μιας και μπαινόβγαιναν στρατιώτες συνέχεια. Ο Άλαν και ο Τζώρτζ άφησαν τους άνδρες τους να ξεκουραστούν και εκείνοι πήγαν να δουν τον διοικητή της μικρής αυτής δύναμης.
-Έχουμε και τηλεοπτική κάλυψη, σχολίασε ο Άλαν βλέποντας το βαν του τηλεοπτικού συνεργειου παρακαρισμένο σε μια άκρη και το συνεργείο υπό την επιτήρηση δυο ανδρών.
-Λες να γίνεις και διάσημος; τον πείραξε ο Τζώρτζ.
-Εγώ πάντως ελπίζω να έχουν παυσίπονα εδώ πέρα, είπε ο Γουίλλιαμ. Έχω τέτοιο πονοκέφαλο που θολώνει την όρασή μου από το αριστερό μάτι.
Ο Στιλ γύρισε και τους πήρε να τους συνοδεύσει στο διοικητήριο όπου ο Τζώρτζ βρήκε με έκπληξη τους συναδέρφους του που έψαχνε. Ο Άλαν έδωσε αναφορά για τα όσα είχαν περάσει ως που να φτάσουν ως εδώ και ο Σάντερς είπε:
-Μάλιστα, μάλλον είμαστε μόνοι μας. Άλαν θα αναλάβεις με τους άνδρες σου την αποστολή που ήδη ανέθεσα στον Μπράιαντ, τώρα είστε και πιο πολλοί. Να μπορούσαμε να ενημερώσουμε και τον Άιρονσαϊντ.
-Έχουμε ασύρματο, είπε ο Άλαν, εκεί που ακούσαμε και το μήνυμα των δικών μου.
-Και οι παρατηρητές του πυροβολικού έχουν αλλά μπορούμε να επικοινωνήσουμε μόνο σε μικρές αποστάσεις, φαίνεται ότι οι αντίπαλοί μας μπλοκάρουν τις επικοινωνίες.
-Δορυφορικα δοκιμάσατε; ρώτησε ο Γουίλλιαμ.
-Δεν έχουμε τα μέσα, είπε ο Σάντερς.
-Έξω είδα ένα βαν τηλεοπτικού συνεργείου, μπορώ να το κάνω με τον εξοπλισμό τους ειδικά αν έχω τη βοήθεια ενός τεχνικού για τις συχνότητες.
Ο Σάντερς κοίταξε τον Βρετανό.
-Δεν είσαι πεζοναύτης έτσι;
-Όχι, ανήκω στην ΜΙ6.
-Υπάρχουν δύο διαβιβαστές ανάμεσα στους άνδρες της 426, είπε ο Μπράιαντ, θα τους πω να βάλουν ένα χεράκι, θα σε βοηθήσουν και οι τεχνικοί του συνεργείου.
-Θα κάνουμε πιο γρήγορα έτσι, είπε ο Βρετανός, δώστε μου δυο λεπτά να βρώ ένα παυσίπονο και μετά θα στρωθούμε στη δουλειά.
-Στιλ οδήγησε τον.... ο Σάντερς δίστασε.
-Γουίλλιαμ Γκρέηστοούκ. Για τυπικούς λόγους έχω το βαθμό του πλωτάρχη.
-Οδήγησε τον πλωτάρχη στο ιατρείο.
-Μάλιστα σερ.

2 σχόλια:

flash είπε...

την περίμενα πώς και τί αυτή τη συνέχεια
και Mα τον Τουτάτη! άξιζε τον κόπο!!! :D
το κατευχαριστήθηκα πενούλα!!
πάω βέβαια και στη συνέχεια... :)

Νυχτερινή Πένα είπε...

Πήγαινε στη συνέχεια, σε περιμένουν εκπλήξεις!

Δημοσίευση σχολίου