Δεκαπενθήμερο

Author: Νυχτερινή Πένα /

Οι πρώτες δεκαπέντε μέρες του χρόνου περάσανε κιόλας, το ένα εικοστό τέταρτό του, λίγο οι γιορτές λίγο η επιστροφή στην καθημερινή νορμάλ ζωή του καθενός δεν άφησαν να συνειδητοποιήσει κανείς πόσο γρήγορα πέρασαν. Αλλά μήπως συνέχεια δεν συμβαίνει αυτό; Δεν περνάει ο καιρός και λέμε μα πότε πέρασαν οι μέρες;

Ας μην το κάνουμε πια! Με την αρχή του νέου έτους ας υποσχεθούμε ο καθένας στον εαυτό του να αξιοποιούμε το χρόνο μας στο έπακρο, να μην τον αφήνουμε να χάνεται μάταια αλλά να τον αξιοποιούμε σε όσα μας θέλγουν και σε όλα όσα δεν προλαβαίνουμε γιατί δεν είχαμε χρόνο.

4 σχόλια:

Giannis Pit. είπε...

Πολύ σωστή η παρατήρησή σου φίλε μου. Ο Άνθρωπος έχει, προ πολλού, πάψει να δίνει στη στιγμή, το νόημα που της αξίζει. Καταπονημένοι από όσα περνάνε απο πάνω μας στην κυριολεξία χάνουμε το μικρό και μαζί με αυτό το μεγάλο.
Καλό βράδυ να έχεις.

Νυχτερινή Πένα είπε...

Γι' αυτό πρέπει να προσπαθούμε να κρατάμε τις στιγμές που έχουν σημασία και να αξιοποιούμε το χρόνο μας με αυτά που σημαίνουν κάτι.
Καλό βράδυ και σε' σενα Γιάννη.

elanor είπε...

Και γω πρέπει πιο καλά να αξιοποιώ το χρόνο μου.
Κάπως το λέει και ο Ελύτης στη Μαρία Νεφέλη, ''υψωσε τη στιγμη ανθρωπε..'' κάτι τέτοιο δεν το θυμάμαι καλά, πρέπει να ξέρεις και πως να ομορφαίνεις τις στιγμές να μην περνάνε έτσι άχαρες. Καλή δημιουργική χρονιά!

Νυχτερινή Πένα είπε...

Ευχαριστώ elanor elf!
Eπίσης καλή και δημιουργική χρονιά.

Δημοσίευση σχολίου