Ο Αλχημιστής – Τα Μυστικά Του Αθάνατου Νίκολας Φλαμέλ

Author: Νυχτερινή Πένα /

Ο νεαρός Τζος Νιούμαν δουλεύει κατά τη διάρκεια των διακοπών του στο βιβλιοπωλείο του Νικ Φλέμινγκ και όλα πάνε καλά ως τη στιγμή που ανακαλύπτει ότι δεν λέγεται Φλέμινγκ αλλά Φλαμέλ και είναι κοντά επτά αιώνων! Μια περιπέτεια με μάγους, υπερφυσικές δυνάμεις και αρχαίες θεότητες αρχίζει.

Είναι ένα βιβλίο με γρήγορη ροή που κρατάει το ενδιαφέρον αβίαστα. Πιστό στο είδος του αξιοποιεί αρχαίους μύθους από όλο τον κόσμο και παραδόσεις δημιουργώντας μια ενδιαφέρουσα ιστορία. Στα συν η καλή χρήση των ιστορικών πληροφοριών για τα υπαρκτά πρόσωπα ( ο Τζων Ντι χρεωνόταν από τους συγχρόνους του ακόμα και την καταιγίδα που κατέστρεψε την Αήττητη Αρμάδα ) αλλά και των μύθων. Στα μείον μερικές από τις ερμηνείες του, αλλά αυτό είναι μείον μόνο για τους πολύ διαβασμένους.

4 σχόλια:

flash είπε...

ένα βιβλιοπωλείο -παλιό όπως το φαντάζομαι και αυτό, να κρύβει ένα σωρό θησαυρούς και μυστήρια- και ένας 'βιβλιοπώλης' -φαντάζομαι θα είναι κάτι σαν... φύλακας;;; πάντως, επτακοσίως ετών! σκηνικό και ήρωας δεν θα μπορούσαν να είναι ιδανικότερα! το Θέλω Τώρα! :D

Νυχτερινή Πένα είπε...

Είναι ένα καλό μυθιστόρημα και νομίζω θα σου άρεσε.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΟ αλλα όχι σαν τον Harry Potter

Νυχτερινή Πένα είπε...

Είναι τελείως διαφορετικά, μόνο κοινό η μαγεία.

Δημοσίευση σχολίου