Ημερολόγιο Συγγραφέα 5

Author: Νυχτερινή Πένα /

Πάει και ο Νοέμβριος, το NaNoWriMo τελείωσε αλλά όχι και το γράψιμο. Όπως το συζητάγαμε και με άλλα μέλη του Sff ( τι είναι το Sff είπαμε; καλά για όσους δεν θυμούνται θα το ξαναπούμε σύντομα ) συνεχίζουμε με τα έργα μας, με ίσως πιο χαλαρούς ρυθμούς αλλά πάντα συνεχίζουμε και εγώ έχω ένα τεράστιο όγκο έργων να γράψω. Αυτή τη στιγμή ο φάκελος με τα τρέχοντα έργα μου περιλαμβάνει ούτε λίγο ούτε πολύ δεκαπέντε έργα.
Ας αρχίσουμε από αυτά που είναι ήδη στο στάδιο του γραψίματος.
Πρώτος - πρώτος ο Θυρεός του Λέοντος που θα βρίσκεται αρκετό καιρό ακόμα σε αυτό το στάδιο αφού είναι ολόκληρο μυθιστόρημα. Έχω ξεπεράσει τις 370 σελίδες και τις 100.000 λέξεις αλλά έχουμε μέλλον ακόμα!
Πτήση 178, είναι το μυθιστόρημα δράσης που έχω αρχίσει από τον Αύγουστο και εξελίσσεται στην σημερινή εποχή, με μια τρομοκρατική επίθεση των ακραίων Ισλαμιστών τζιχαντιστών.
Χωρίς Μάρτυρες, το αστυνομικό που αρχικά τοποθετούσα στην Ελληνική ύπαιθρο αλλά τελικά το έφερα στην Αθήνα όπου η υπόθεση περιεπλάκη με υψηλά πρόσωπα και περισσότερες κρυφές πράξεις και κίνητρα.
Ανσίιν, οι περιπέτειες του Galaxy Class αστρόπλοιου Ανσίιν συνεχίζονται και μετά την πρώτη τους επαφή με τους αινιγματικούς Νούκινς έχουν να αντιμετωπίσουν την συνωμοσία της κυβέρνησης του Ογκάρα 5.
Αγιολόγιο, ένα δοκιμιακό έργο πάνω στο Ορθόδοξο Αγιολόγιο, πρόσφατα ολοκλήρωσα την έρευνα και τώρα το γράφω.
Το παρόν ιστολόγιο, αφού και αυτό χρειάζεται τα κείμενα και τη δουλειά του.
Αυτά είναι που ήδη γράφονται, ακολουθούν αυτά που είναι σχεδιασμένα και θα μπορούσα ανά πάσα στιγμή να αρχίσω αλλά πρέπει να περιμένουν ( πόσα να γράφω μαζί; ) μόλις μείνω με το Θυρεό θα αρχίσω κάποιο από αυτά.
Οι Σταυροφόροι ( προσωρινός φυσικά τίτλος ) που αφορά την εκστρατεία ενός Άγγλου άρχοντα στην Παλαιστίνη μαζί με τους άνδρες του και φίλους και εθελοντές για να βοηθήσει το βασιλιά της Ιερουσαλήμ εναντίον των Αράβων.
Η συνέχεια ( που ακόμα δεν έχει ούτε προσωρινό τίτλο ) αφορά το ταξίδι της επιστροφής των επιζώντων στην Αγγλία και τις περιπέτειές τους στη Λομβαρδία από μια φιλόδοξη αρχόντισσα που θέλει να πάρει στην κατοχή της ένα βιβλίο σχετικό με την επίκληση δαιμονικών δυνάμεων που εκείνοι βρήκαν στην Παλαιστίνη.
Η Επιχείρηση Υπεξαίρεση ( επίσης προσωρινός τίτλος ) που αφορά ένα ακόμα αστυνομικό το οποίο εξελίσσεται στην σημερινή Αθήνα και εκτός από συνέχεια της ιστορίας του Μιχάλη θα είναι και η απάντηση σε μερικά από τα προηγούμενα ερωτήματα.
Μια συλλογή από διάφορα κείμενα που έχω γράψει, παρουσιάσεις κάποιας ιδέας, κάποιο κείμενο πάνω σε κάποιο μικρό θέμα ή κείμενα που δεν αφορούν κάποια υπόθεση ιστορίας και δεν είναι για ανάρτηση.
Και ερχόμαστε στις ιδέες που θα είναι μελλοντικά σχεδιαγράμματα αλλά ακόμα δεν είναι παρά σκέψεις με κάποια σημεία πλοκής. Έχουμε λοιπόν:
Την Εισβολή 2 συνέχεια του ομώνυμου πρώτου έργου στο οποίο θα ολοκληρωθεί και η εν λόγω πλοκή.
Την συνέχεια στα Χρονικά της Εσπέρια ( ο τίτλος δεν έχει ακόμα αποφασισθεί ) που θα είναι μια ιστορία με Ιππότες, μάγους και πολλά τέρατα.
Τη συνέχεια των περιπετειών του Ανσίιν και την εμφάνιση ενδεχομένως των Μποργκ.
Την Κρύπτη του Ιησού, μια ιστορία αρχαίων μυστικών και αντικειμένων μεγάλης δύναμης όπως τα καρφιά που προσήλωσαν τον Θεάνθρωπο στο Σταυρό.
Και τέλος τη συνέχεια της Πτήσης μια ακόμα περιπέτεια της ίδιας ομάδας κατά των φανατικών του Ισλάμ ίσως.

Έχω πολλή δουλειά μπροστά μου και ως που να γράψω όλα αυτά θα σκεφθώ και θα εμπνευσθώ κι άλλα. Αλλά αυτό είναι από τα πράγματα που λατρεύω στο γράψιμο, πάντα υπάρχει κάτι να κάνεις, ένας νέος προορισμός να πας και το ταξίδι δεν τελειώνει ποτέ.

2 σχόλια:

flash είπε...

:) Καλημέρα πενούλα! Καλό Χειμώνα, η εποχή των ιστοριών και των αφηγήσεων... :)

Νυχτερινή Πένα είπε...

Εγώ αφηγούμαι όλον τον καιρό αλλά είναι αλήθεια πως τον χειμώνα τον προτιμώ.
Καλό χειμώνα και σε εσένα!

Δημοσίευση σχολίου