Γ όπως Γράψιμο

Author: Νυχτερινή Πένα /

Η μεγαλύτερή μου απόλαυση είναι το γράψιμο. Για’ μένα δεν είναι απλά ένα χόμπι, είναι τρόπος ζωής. Τι σημαίνει αυτό; Μια σειρά από πράγματα. Όσο και να μου αρέσει η δουλειά μου και να δουλεύω πολλές ώρες αφήνω πάντα λίγο χρόνο να γράψω, έστω και λίγο. Όπως λέει και ο Οβίδιος ούτε μια μέρα χωρίς στίχο. Γραμμή στην περίπτωσή μου αλλά το καταλάβατε το νόημα.
Δεν ασχολούμαι με κοινωνικές υποχρεώσεις, κρατώ μόνο τις επαφές που είναι σημαντικές για μένα και τους ανθρώπους που αγαπώ, δεν σπαταλώ το χρόνο μου σε πάρτι ή εξόδους άνευ νοήματος.
Αξιοποιώ και αξιολογώ πολλές δραστηριότητες και εκφάνσεις της ζωής με συγγραφικό κριτήριο, με ενδιαφέρει αυτό το μέρος; Μπορεί αυτή η πληροφορία να μου φανεί χρήσιμη; Και αναλόγως πράττω, μπορεί να πάω σε μια εκδήλωση γιατί θα αποκομίσω κάτι χρήσιμο ή σε ένα ταξίδι γιατί θα δω κάτι που θα χρησιμοποιήσω σε ένα μυθιστόρημα.
Έτσι περιστρέφονται όλα γύρω από την συγγραφή και τη δημιουργία. Και δε νομίζω ότι βγήκα χαμένος, τίποτα δε συγκρίνεται με την αίσθηση αυτή της καινούριας αγεωγράφητης χώρας που είναι η νέα ιδέα που ξεκινάει η υλοποίηση της και με τίποτα δεν θα αλλάξω αυτή την απόλαυση. Ούτε την εξίσου μεγάλη ικανοποίηση να τη βλέπεις να παίρνει σάρκα και οστά λέξη με τη λέξη, σελίδα με σελίδα.

Υστερόγραφο, αναγνώστρια πρότεινε σε μέηλ μια άλλη επιλογή για το Γ σχετική με το σεξ ( εύκολο ποια λέξη είπε ) αλλά δεν συμφώνησα και όχι γιατί είμαι σεμνότυφος. Απλά δε θεωρώ σε καμία περίπτωση την ηδονή μιας σεξουαλικής πράξης ανώτερη από το γράψιμο. Και το άνοιγμα αυτό του ορίζοντα δεν έχει όμοιο του σε καμία ανθρώπινη επαφή.

2 σχόλια:

flash είπε...

Πολύ ωραία ανάρτηση πενούλη!
με τάραξε βέβαια το υγ γιατί μόνο εγώ σχολιάζω (εδώ) και ποιος ξέρει μερικοί τί θα σκεφτούνε :)
και όλα αυτά γιατί δεν ήθελες να γράψεις οτι η τρίτη σου απόλαυση είναι τα γλυκά :p χαχαχαχαχα ε δεν άντεξα, σε μαρτύρησα χαχαχα :)))
πάντως, για να λέμε και του στραβού το δίκιο πενούλη, άφησες να εννοηθεί οτι πρόκειται για την τρίτη τη τάξει απόλαυση, μετά τη Συγγραφή, που ανέφερες (στο Σ τί θα βάλεις; :p), και τα Bιβλία... είπες 'μετά τα βιβλία'.... ε μετά τα βιβλία, είναι τα γλυκά, πώς να γίνει;; :D

http://www.boro.gr/contentfiles/photos/ygeia/glika.jpg

σλουρπ μιαμ και Καλημέρες...

Καλές γιορτές να έχουμε ζεστές και γλυκές
με αγάπη και αγκαλιές! :)))

Νυχτερινή Πένα είπε...

Εδώ ναι αλλά παίρνω και στο μέηλ σχόλια ενίοτε και στα φόρα που είμαι μέλος.
Αστόχησες, τα γλυκά είναι πιο κάτω στη λίστα, και πολύ πιο κάτω στο αλφάβητο. Η επόμενη απόλαυση είναι κάτι άλλο, εν προκειμένω θα μπει στο Ζ με το όνομα που παλιότερα ήταν πιο γνωστό στην καθ' ημάς ανατολή.

Δημοσίευση σχολίου