Sff, το καταφύγιο των Συγγραφέων

Author: Νυχτερινή Πένα /

Σε προηγούμενες αναρτήσεις έχοντας αναφέρει το sff είχα υποσχεθεί να μιλήσω και εκτενέστερα για’ αυτό. Ήρθε η ώρα να κρατήσω αυτήν την υπόσχεση.
Το sff λοιπόν είναι ένα φόρουμ αλλά διαφέρει από τα συνηθισμένα φόρουμ που κυκλοφορούν εκεί έξω και αυτό όχι μόνο γιατί είναι αφιερωμένο στο φανταστικό και την επιστημονική φαντασία αλλά γιατί πέρα από μια μεγάλη θεματολογία πάνω σε βιβλία και σε ταινίες αυτών των ειδών ( φαντασίας και επιστημονικής φαντασίας, και του τρόμου επίσης ) προσφέρει βήμα σε συγγραφείς που γράφουν αυτά τα είδη.
Στο πρώτο από τα υποφόρουμ δίνεται ακριβώς η δυνατότητα σε συγγραφείς να συζητήσουν για θέματα συγγραφής, προβληματισμούς, θέματα που τους απασχολούν στην συγγραφική τους τέχνη ή τη δημιουργία ενός συγκεκριμένου έργου. Ακόμα μπορούν να ανεβάσουν δείγματα της δουλειάς τους και να πάρουν μέρος σε συγγραφικά παιχνίδια και διαγωνισμούς.
Όσοι γράφουν γνωρίζουν πόσο ξεκουράζει, βοηθάει και εμψυχώνει το να υπάρχει κάποιος να μιλήσουν για τα συγγραφικές τους ανησυχίες και αναζητήσεις και για τις ιδέες που έχουν ή τα επόμενα συγγραφικά τους σχέδια. Ειδικά αν, όπως ο γράφων, δεν έχουν στο άμεσο περιβάλλον τους κάποιον που επίσης ασχολείται με το γράψιμο, είναι διπλά πολύτιμο το να μπορεί να βρει μια παρέα από ομοϊδεάτες.

Για περισσότερα ελάτε να το επισκεφθείτε μόνοι σας εδώ: http://community.sff.gr/ και αν είστε συγγραφείς που δε γράφετε κανένα από τα τρία είδη πάλι μπορείτε να ωφεληθείτε από το sff και τα όσα μπορείτε να μάθετε εκεί. Είστε και πάλι ευπρόσδεκτοι.

2 σχόλια:

MADnJIM είπε...

Μία μόνο λεπτομέρεια, υπάρχουν οι τρεις κατηγορίες "Φαντασίας", " Επιστημονικής Φαντασίας", και "Τρόμου", αλλά το sff (sci fi fantasy δηλαδή) πολύ σοφά έβαλε και μια τέταρτη κατηγορία "Διάφορες" όπου μπορεί να ανεβάσει κάποιος μια ιστορία του που δεν ανήκει στα άλλα τρία είδη. Άρα ότι είδος κι αν γράφει κάποιος το sff μπορεί να τον φιλοξενήσει, και αντίστοιχα ότι είδος κι αν προτιμάει κάποιος να διαβάσει θα το βρει.:)

Νυχτερινή Πένα είπε...

Σωστή η συμπληρωματική παρατήρηση!
Την καλημέρα μου.

Δημοσίευση σχολίου