Στις Θάλασσες Του Κόσμου 14

Author: Νυχτερινή Πένα /

Ο Μάικ κοντοστάθηκε μα κούνησε το κεφάλι του και έκανε να προχωρίσει αλλά ο Κόρθαξ συνέχισε.
-Είσαι δειλός! Πήγαινε να κρυφτείς στα φουστάνια της πρόστυχης μιγάδας σου.
Ο Μάικ απάντησε χωρίς να γυρίσει.
-Αν μονομαχήσουμε, θα σε σκοτώσω, είπε. Δεν θέλω να το κάνω αυτό. Δεν είμαι δολοφόνος.
Ο Κόρθαξ ξιφούλκησε και  όρμηξε μπροστά με μια άναρθρη κραυγή. Ήταν πολύ κοντά για να μπορέσει να αντιδράσει ο Μάικ. Η Αντέλα ούρλιαξε τρομαγμένη αλλά ο Αζίζ ήταν ο πιο γρήγορος από όλους. Εκτόξευσε με βία το γιαταγάνι του που βρήκε τον Κόρθαξ κατάστηθα και τον τίναξε πίσω. Σωριάστηκε ανάσκελα και έμεινε εκεί ακίνητος, νεκρός.

  

Επίλογος

Ο αέρας ανέμιζε τα ρούχα του Μάικ καθώς στεκόταν στο πηδάλιο του Ανίκητος. Τρία ολόκληρα χρόνια είχαν περάσει από την επιστροφή τους από την Τζαμάικα. Ήταν και πάλι σε πόλεμο με τη Γαλλία. Μερικές μέρες μετά την επιστροφή τους η υπογραφή της συνθήκης της Αμιένης είχε σημάνει την παύση των εχθροπραξιών. Ήταν ευκαιρία να ασχοληθούν με άλλα πράγματα.
Ο Τζέημς και η Μάργκαρετ παντρεύτηκαν λίγο καιρό μετά το γάμο του Τζώρτζ Κάμπελ με την Κάθρην που γρήγορα έμεινε έγκυος και γέννησε δίδυμα. Ο ίδιος παντρεύτηκε την Αντέλα και αποδείκτηκε μια άριστη επιλογή. Ο γλυκός χαρακτήρας που είχε δείξει ήταν ακόμα πιο γλυκός μέσα στο γάμο και η αγάπη της ήταν πραγματικά άδολη και αληθινή. Και τώρα ήταν ετοιμόγεννη και γι' αυτό βιαζόταν να επιστρέψει στην πατρίδα, ήθελε να είναι εκεί όταν θα ερχόταν στον κόσμο το παιδί τους. Προς το παρόν ήταν μαζί της η Σάρα που δούλευε σαν μαγείρισσα σε ένα κοντινό καπηλειό. Είχε παντρευτεί και εκείνη και είχε ήδη ένα κοριτσάκι ενώ ήταν έγκυος σε δεύτερο παιδί.
Ένα χρόνο μετά την συνθήκη της Αμιένης ο πόλεμος είχε ξεσπάσει εκ νέου και ο Τζέημς με το πλήρωμά του είχαν βρεθεί στο πέλαγος και πάλι πολεμώντας τους Γάλλους. Είχαν ταξιδέψει μέχρι και στην ακτή των πειρατών στην Αραβική χερσόνησο όπου ο Αζίζ είχε ξεκινήσει μια εκστρατεία κατά των επιδρομέων που λυμαίνονταν τα εμπορικά πλοία στην περιοχή. Ο Αζίζ βρισκόταν εκεί τώρα αλλά σύντομα θα επέστρεφε στην Αγγλία για διπλωματική αποστολή. Εκείνοι γύριζαν στην Αγγλία για να ξεκουραστούν μετά από μήνες στην θάλασσα και αφού οι Γάλλοι είχαν υποστεί την ήττα στην ναυμαχία του Τραφάλγκαρ.
Ένας νεαρός ανθυπασπιστής ανέβηκε στη γέφυρα. Ο Άλεξ ήταν ολόκληρος άνδρας πια και ένας πολλά υποσχόμενος αξιωματικός. Η σχέση του με τη Μέγκαν ήταν τόσο στέρεα σαν να ήταν ήδη παντρεμένοι αν και ακόμα δεν την είχαν κάνει επίσημη. Είχαν ζητήσει από τον Μάικ να τους παντρέψει και εκείνος είχε δεχθεί με χαρά.
Καθώς ο ήλιος ανέτειλε πάνω από τη γραμμή του ορίζοντα μια πρώτη ηλιακτίδα χάιδεψε το πρόσωπό του και εκείνος χαμογέλασε. Μια ακόμη μέρα ξημέρωνε, μια όμορφη μέρα μιας και θα έβλεπαν την πατρίδα και τα αγαπημένα τους πρόσωπα ξανά.

Τέλος

2 σχόλια:

flash είπε...

Ίσως είναι η αγαπημένη μου από τις περιπέτειες που έχεις γράψει.
Είναι εξαιρετικά καλογραμμένη και την συνιστώ ανεπιφύλακτα στον καθένα να την διαβάσει.
Θα τον ανταμείψει απόλυτα για τον χρόνο που θα διαθέσει με μια απολαυστική αναγνωστική εμπειρία, τη συντροφιά των ηρώων, τη 'συμμετοχή' στα δρώμενα με τη ζωντάνια της και την αμεσότητα!
Μάλιστα θυμάμαι πως κάποιες στιγμές ένιωθα σαν να διάβαα Ιούλιο Βερν, τόση ήταν η ομοιότητα της τρυφεράδας να σε παίρνει και να σε ταξιδεύει μαζί της η ιστορία...

Νυχτερινή Πένα είπε...

Είναι και εμένα από τα αγαπημένα μου έργα, χαίρομαι που σου αρέσει!

Δημοσίευση σχολίου