Χωρίς Μάρτυρες 4

Author: Νυχτερινή Πένα /

Οι δυο καμαριέρες περίμεναν τον επιθεωρητή καθισμένη η κάθε μία στο κρεβάτι της. Το δικό τους δωμάτιο ήταν λίγο πιο μεγάλο από αυτό της μαγείρισσας μιας και ήταν δύο αλλά και πάλι ήταν λιτό. Εκτός από τα δύο κρεβάτια υπήρχαν ντουλάπες και κομοδίνα, τα δεύτερα ανάμεσα στα κρεβάτια τους. Ο Ραξής κοίταξε τις δύο καμαριέρες, η Ειρήνη Δάμη και η Αγνή Λιάρα κάθονταν αντικριστά, ήρεμες φαινομενικά τουλάχιστον αν και η Ειρήνη Δάμη ήταν χλομή, πιο άσπρη και από τα σκεπάσματα του κρεβατιού της. Αναμενόμενο αν σκεφτόταν κανείς ότι είχε ανακαλύψει πρώτη έναν νεκρό.
Ήταν ωστόσο όμορφη κοπέλα παρατήρησε ο επιθεωρητής. Τα μακριά μαύρα μαλλιά της έπεφταν σπαστά ως τους ώμους, πλαισιώνοντας ένα γλυκό πρόσωπο, με αρμονικά χαρακτηριστικά και γλυκά μαύρα μάτια. Σχετικά ψηλή για γυναίκα και γεροδεμένη σίγουρα θα τραβούσε τα βλέμματα αν και όχι τόσο όσο η συνάδερφό της. Η Αγνή είχε τονισμένα ζυγωματικά που έκαναν τα μάτια της να δείχνουν πιο έντονα, σαρκώδη χείλη και δέρμα στο χρώμα της σοκολάτας, ένα πρόσωπο που απέπνεε ερωτισμό. Το σώμα της ήταν καλλίγραμμο και φρόντιζε να το τονίζει με τα ρούχα που φορούσε.
Ο Ραξής στάθηκε κοντά στην πόρτα με τον Μιχάλη δίπλα του. Οι δύο κοπέλες τους κοίταξαν αλλά περίμεναν από τον επιθεωρητή να μιλήσει.
-Πες μου τι έγινε, απευθύνθηκε στην Ειρήνη Δάμη.
-Ο κύριος καθηγητής μου είχε πει να τον ξυπνήσω στις τρεις το πρωί. Έτσι έβαλα ξυπνητήρι και σηκώθηκα στις τρεις παρά για να πάω να το κάνω. Μου ξάφνιασε όταν ανέβηκα και χτυπώντας δεν πήρα απάντηση γιατί συνήθως παρότι με έβαζε να έχω το νου μου για την αφύπνιση ποτέ δεν είχε χρειαστεί να τον ξυπνήσω, πάντα είχε σηκωθεί.
-Οπότε άνοιξες την πόρτα, είπε ο Ραξής.
-Στην αρχή δεν είδα κάτι ασυνήθιστο αλλά καθώς μπήκα παρατήρησα ότι ήταν ακόμα στο κρεβάτι και ήταν ακίνητος, μίλησα αλλά δεν αντέδρασε καθόλου. Τότε πήγα κοντά και πήρα το θάρρος να τον σκουντήσω, ήταν τόσο παγωμένος, δεν θα την ξεχάσω αυτήν την αίσθηση ποτέ.
-Ζητήσατε τότε βοήθεια;
-Άρχισα να ουρλιάζω, είπε η Ειρήνη. Μετά ήρθαν και η Αγνή με τη Δήμητρα που μόλις κατάλαβαν τι γίνεται πήγαν να ξυπνήσουν και τους υπόλοιπους για να ανακαλύψουν τα χειρότερα και την εξαφάνιση του Κυριάκου.
-Αυτός είναι ο σοφέρ;
-Ναι, ο Κυριάκος Βολίδης, είπε η Ειρήνη.
-Μάλιστα. Κάτι άλλο;
Η Ειρήνη φάνηκε να το σκέφτεται αλλά τελικά κούνησε το κεφάλι της.
-Όχι κύριε επιθεωρητά, δεν θυμάμαι κάτι άλλο. Αλλά φοβήθηκα πολύ.
-Τι καθήκοντα είχες στο σπίτι;
-Το υπόλοιπο νοικοκυριό πέρα από την κουζίνα, είναι δουλειά μου μαζί με την Αγνή.
Ο Ραξής κούνησε το κεφάλι. Στράφηκε στην Αγνή. Εκείνη συμφώνησε με ένα νεύμα.
-Εσύ τι ξέρεις; Άκουσες κάτι τη νύχτα;
-Εγώ ξύπνησα με τις κραυγές της Ειρήνης και έτρεξα επάνω όπως ήμουν με το νυχτικό. Την βρήκα να κλαίει πάνω από το σώμα του καθηγητή και έτρεξα να φωνάξω την κυρία. Υπέθεσα ότι αφού δεν ήταν με τον καθηγητή θα ήταν με την κόρη της. Έτρεξα εκεί και βρήκα τη Λυδία νεκρή. Τότε ούρλιαξα και’ γω. Μετά σας καλέσαμε. Ποιος θα’ κανε κάτι τόσο φρικαλέο; Τόσο τρομακτικό;
Ο Ραξής έμεινε για λίγο σκεπτικός.
-Ποιος διαπίστωσε ότι η Αφροδίτη Κομνηνού ήταν νεκρή σε άλλο δωμάτιο;
-Η Δήμητρα, ανέβηκε και εκείνη και πήγε στο άλλο δωμάτιο να ξυπνήσει τον κύριο Αγγέλου για να του πει για τη Λυδία αλλά βρήκε… βρήκε…
-Εντάξει, είπε ο Ραξής. Σου έρχεται κάτι άλλο στο μυαλό που ίσως θα μπορούσε να μας βοηθήσει;
-Λυπάμαι, όχι.
-Καλά, είπε ο Ραξής, ελάτε λίγο μαζί μου να μου δείξετε τους χώρους του σπιτιού.
Ο επιθεωρητής και οι δυο κοπέλες βγήκαν αφήνοντας τον Μιχάλη μόνο στο δωμάτιο. Εκείνος έσπευσε να εκτελέσει την εντολή του Ραξή. Άνοιξε την ντουλάπα της Ειρήνης και την ερεύνησε γρήγορα, ρούχα τακτικά σε κρεμάστρες και κάτω στην βάση της ντουλάπας δυο ζευγάρια παπούτσια και λίγα άλλα πράγματα, μια τσάντα, μερικά βιβλία. Στο κομοδίνο της βρήκε εσώρουχα και μερικά προσωπικά αντικείμενα αλλά τίποτα που να τραβάει την προσοχή ή να μπορεί να χαρακτηρισθεί ύποπτο.
Συνέχισε με την πλευρά της Αγνής Λιάρα. Η ντουλάπα της περιείχε ρούχα επίσης σε κρεμάστρες αλλά πολύ περισσότερα ενώ διέθετε και περισσότερες τσάντες όπως και μια συλλογή γόβες. Είχε ακόμα μερικά ρούχα διπλωμένα σε στοίβα, ο Μιχάλης δεν τα ξεδίπλωσε για να μην φανεί ότι τα είχε πειράξει αλλά του έδιναν μια περίεργη αίσθηση διαφορετικού. Έκλεισε την ντουλάπα και πέρασε στην έρευνα του κομοδίνου. Δε βρήκε τίποτα περίεργο εξαιρώντας τα εσώρουχα που ο ίδιος θα τα θεωρούσε υπερβολικά τολμηρά.
Επέστρεψε στην προηγούμενη θέση του και περίμενε τον Ραξή με τις κοπέλες. Δεν άργησαν να γυρίσουν. Ο Ραξής στάθηκε στην πόρτα ενώ οι δυο κοπέλες μπήκαν στο δωμάτιο. Ο επιθεωρητής έριξε μια πλάγια ματιά στο Μιχάλη που κούνησε αρνητικά το κεφάλι.
-Σας ευχαριστώ για τη βοήθειά σας σας υπόσχομαι να πιάσουμε το δράστη, είπε στις δύο κοπέλες ο Ραξής και έγνευσε στον Μιχάλη να τον ακολουθήσει αλλά πριν προλάβουν να φύγουν η Ειρήνη είπε:
-Κύριε επιθεωρητά, υποθέτω ότι πρέπει να φύγουμε από το σπίτι σωστά; Αφού είναι τόπος εγκλήματος εννοώ.
-Πράγματι, είπε ο Ραξής, θα πρέπει να μείνετε αλλού. Πριν φύγετε όμως να αφήσετε στον αστυνόμο έξω τα στοιχεία της νέας σας διεύθυνσης που θα μπορούμε να σας βρούμε.
-Αυτό είναι το πρόβλημά μου, είπε η Ειρήνη. Δεν έχω να πάω κάπου αλλού, ως που να φύγω πάλι πίσω για την επαρχία μπορώ να μείνω εδώ;
Ο Ραξής το σκέφθηκε και μετά έδωσε τη συγκατάθεσή του. Η κοπέλα τον ευχαρίστησε. Η Αγνή είχε αρχίσει ήδη να μαζεύει τα πράγματά της.
-Είναι λες σοφό να μείνει εδώ; ρώτησε ο Μιχάλης καθώς έβγαιναν στο μεγάλο χολ.
-Δεν μπορεί να βλάψει την έρευνα, είπε ο Ραξής, δεν ξέρει τίποτα καθώς φαίνεται και δεν έχει λόγο να ανακατευθεί. Εξ’ άλλου η σήμανση ολοκλήρωσε την έρευνά της, είναι τι θα μάθουμε εμείς από’ δω και πέρα από το σπίτι και τα υπάρχοντα σε αυτό.
-Από πού ξεκινάμε;
-Από το να μου πεις αν βρήκες τίποτα ενδιαφέρον στο δωμάτιο των δυο γυναικών.
-Τίποτα, η Αγνή έχει μια άποψη για τα ρούχα που δεν μου αρέσει αλλά πέραν αυτού τίποτα, είπε ο Μιχάλης.
-Εντάξει, πάμε να δούμε και το τελευταίο δωμάτιο που θέλουμε να δούμε εδώ κάτω.
Πέρασαν και πάλι στο μικρό χολ του χώρου του προσωπικού και από’ κει στο δωμάτιο του σοφέρ. Η έρευνα στο δωμάτιο δεν ήταν δύσκολη. Είχε και αυτό λιτή επίπλωση με ένα κρεβάτι, κομοδίνο και μια ντουλάπα. Τα δύο τελευταία ήταν άδεια. Φεύγοντας ο Κυριάκος είχε πάρει όλα του τα υπάρχοντα.
-Σίγουρα λοιπόν έφυγε οικειοθελώς, είπε ο Μιχάλης, σε κάνει τώρα να πιστεύεις ότι το έκανε αυτός;
-Όχι απαραίτητα, είναι ωστόσο μπλεγμένος σίγουρα σε κάτι για να έφυγε έτσι.
Βγήκαν στο μεγάλο χολ και ο Ραξής έβγαλε από την τσέπη του το κινητό του. Κάλεσε έναν αριθμό και μόλις του απάντησαν από την άλλη άκρη της γραμμής είπε:
-Να εκδοθεί σήμα για τον Κυριάκο Βολίδη. Καταζητείται ως πιθανώς αναμεμιγμένος στο φόνο του Πέτρου Κομνηνού.
Έκλεισε το κινητό και στράφηκε στο Μιχάλη.
-Έλα να ρίξουμε μια ματιά στο υπόλοιπο σπίτι. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου