Πτήση 178 - 14

Author: Νυχτερινή Πένα /

Κεφάλαιο 13
18:01 – 18:30

Πάνω από την νότια Αγγλία
18:01
Ένα πνιχτός ήχος βγήκε από τα χείλη της Μέγκαν που έμοιαζε φριχτά με επιθανάτιο ρόγχο. Η Χάνα για μια στιγμή πάγωσε και μετά ρίχτηκε φρενιασμένα στην προσπάθεια να βρει τη σύριγγα στο χάος που είχε προκαλέσει στην αποσκευή τους η έκρηξη. Ο Λαέρτης έσκυψε πάνω από τη Μέγκαν, με το ένα χέρι έκλεισε τη μύτη της πριν φυσήξει αέρα στο στόμα της ενώ με το άλλο έκανε μαλάξεις στο στέρνο της προσπαθώντας να κρατήσει την καρδιά της στο ρυθμό της.
«Έλα κοπελιά,» ψιθύρισε ενώ σταματούσε το λεγόμενο φιλί της ζωής και πίεζε δυνατά το στέρνο της, «κρατήσου λίγο ακόμα, πάλεψες ως εδώ μην εγκαταλείπεις τώρα, είσαι μαχήτρια.»
Η Χάνα βρήκε τη σύριγγα και με γρήγορες κινήσεις γεννημένες από χρόνια εμπειρίας έκανε την ένεση ψηλά στο χέρι της αδερφής της. Πέρασε μισό λεπτό αγωνίας ως που η κοπέλα να ανασάνει και πάλι κανονικά ενώ ο σφυγμός της επέστρεφε στον κανονικό του ρυθμό.
Ο Λαέρτης βοήθησε την Χάνα να σηκώσει την Μέγκαν και να την καθίσει στη θέση της.
«Ευχαριστώ πολύ,» είπε η Χάνα, «χωρίς τη βοήθειά σας θα την είχα χάσει.»
«Ήξερες τι να κάνεις,» είπε με ένα χαμόγελο ο απόμαχος πια ναυτικός.
«Πολύ φοβάμαι ότι θα είχα πανικοβληθεί χωρίς εσάς,» είπε η Χάνα.
«Χαίρομαι αν βοήθησα,» είπε ο Λαέρτης.
Κοίταξε την καμπίνα του αεροπλάνου και τους επιβάτες που είχαν ησυχάσει, κάπου ανάμεσά τους βρισκόταν ένας τρομοκράτης και έπρεπε να τον βρει. Χαιρέτησε τη Χάνα και προχώρησε προς τα πίσω.

Λονδίνο
18:04
 «Ρόμπερτ,» είπε ο Άιαν, «αφήνεις τον Αλαμενί ελεύθερο, όχι κοντά στο αεροδρόμιο, πήγαινέ τον στο κέντρο. Μάικ, ρίξε μια ματιά στο ίδρυμα και θα συναντηθούμε στη διασταύρωση πριν από το κτίριο…»
Στάθηκε στον υπολογιστή στην οθόνη του οποίου ήταν ο χάρτης που είχαν χρησιμοποιήσει νωρίτερα για να προσδιορίσουν το χτύπημα.
«Εδώ,» έδειξε στο χάρτη, «μπορούμε να συνεχίσουμε απαρατήρητοι και να επιτεθούμε. Μάικ δεν θέλω να εμπλακείς στο ίδρυμα, απλά να κάνεις μια εκτίμηση πόσοι είναι εκεί μήπως έχουμε μια πιο καλή εικόνα πόσους θα αντιμετωπίσουμε. Είμαστε εξάλλου μόνο τέσσερις.»
«Πέντε,» είπε αμέσως η Αμέλια.
Ο Άιαν την κοίταξε για μια στιγμή σκεφτικός και εκείνη είπε:
«Έχω πάρει μέρος σε επιχειρήσεις της αστυνομίας και της αντιτρομοκρατικής όπου είχαμε ανταλλαγές πυρών.»
«Εντάξει, ξεκινάμε,» είπε ο Άιαν, «έχεις αλεξίσφαιρο γιλέκο;»

Πάνω από την νότια Αγγλία
18:07
Ο Πάτρικ κοίταξε τις ενδείξεις μπροστά του και μετά έξω καθώς είχε αρχίσει να νυχτώνει. Από τα 18000 πόδια είχαν πάρει την άδεια να κατέβουν στα 12000 και από εκεί είχαν πάρει την άδεια να κατέβουν στα 9000, μια κάθοδο που ακόμα δεν είχαν ολοκληρώσει καθώς πλησίαζαν τώρα τα 10000 πόδια. Χαμηλότερα επικρατούσαν δυνατοί άνεμοι που δυσκόλευαν την κατάσταση καθώς με τη μία μόνο μηχανή να δουλεύει το αεροπλάνο είχε από μόνο του την τάση να παρεκκλίνει της πορείας του. Οι δύο πιλότοι είχαν αφήσει τον αυτόματο να ελέγχει την κατάβαση αλλά ήταν σε επιφυλακή για να κάνουν διορθώσεις στην πορεία καθώς και για αναταράξεις που μπορούσαν να τον θέσουν εκτός λειτουργίας.
«Δέκα χιλιάδες πόδια,» είπε ο Μαρκ.
Ο Πάτρικ του έριξε μια λοξή ματιά, όπως πρόδιδε και η φωνή του είχε πιεστεί αρκετά με την κατάσταση.
«Λίγο ακόμα και τα καταφέραμε,» είπε ενθαρρυντικά ενώ πίεζε δύο φορές το ενδεικτικό σήμα για το πλήρωμα καμπίνας και μετά τους διακόπτες που άναβαν τα φώτα προσγείωσης.
«Speedbird 178
«Ακούμε πύργε.»
«Έχετε άδεια καθόδου στα 6000 πόδια.»
«Ελήφθη.»
Ο Πάτρικ ρύθμισε το δείκτη στον αυτόματο πιλότο και συνέχισαν την κάθοδο για το νέο υψόμετρο που τους είχαν ορίσει.
«Ταχύτητα;»
«270 κόμβοι.»
Οι κανονισμοί προέβλεπαν ότι κάτω από το υψόμετρο των δέκα χιλιάδων ποδών θα έπρεπε να έχουν ταχύτητα κάτω των 250 κόμβων αλλά εξαιτίας της κατάστασης τους επιτρεπόταν να διατηρήσουν ταχύτητα κατά την κρίση τους.
«Φρένα;»
«Ρυθμισμένα.»
«Αερόφρενα;»
«Ρυθμισμένα.»
«Εντάξει,» είπε ο Πάτρικ, «ας πάμε σπίτι.»

Ο Άλεξ ανησυχούσε για την κατάσταση και ταυτόχρονα έπλεε σε πελάγη ευτυχίας. Δεν ήταν τόσο οξύμωρο όσο από πρώτης απόψεως μπορεί να φαινόταν. Ανησυχούσε για την κατάσταση όπως όλοι μέσα στο αεροπλάνο μετά την καταστροφή της μηχανής αλλά ήταν πανευτυχής γιατί αυτή η τρομακτική εμπειρία ήταν απλά πολλή για να την αντέξει μόνη της η Σόφι που είχε καταφύγει στην αγκαλιά του και τώρα ένιωθε πολύ όμορφα με την κοπέλα να έχει το κεφάλι της στο στέρνο του και εκείνος το χέρι του γύρω από τους ώμους της.
Έχοντας έναν αδερφό που μπορούσε να απαριθμήσει τα χαρακτηριστικά του Boeing 777, σε όλες τις εκδόσεις, ακόμα και στον ύπνο του, είχε μάθει θέλοντας και μη κάποια πράγματα. Η γνώση αυτή τον καθησύχαζε και του επέτρεπε να είναι γενναίος για χάρη και της Σόφι, και η δική της στάση ήταν που τον έκανε ακόμα πιο ευτυχή.
«Θα πάω λίγο στο μπάνιο,» είπε εκείνη τη στιγμή η Σόφι. Τραβήχτηκε από την αγκαλιά του και σηκώθηκε.
«Θα σε συνοδέψω,» προθυμοποιήθηκε ο Άλεξ και ανταμοίφθηκε με ένα ζεστό χαμόγελο.

Ο Λαέρτης προχώρησε αργά προς τη θέση του κοιτώντας τους επιβάτες εξεταστικά. Δεν είχε εντοπίσει μέχρι τώρα κανέναν που να είχε παρακούσει την οδηγία και να είχε κρατήσει το κινητό του ανοιχτό. Μήπως δεν είχε σημασία τώρα πια να έχει το κινητό ή μήπως δεν είχε άλλη βόμβα και είχε απλά αποτύχει ο τρομοκράτης;
Προσπέρασε τη Λίντα χαϊδεύοντας το κεφάλι της και συνέχισε την έρευνά του.

Τον είχε παρατηρήσει από πριν, αυτός ο ηλικιωμένος άνδρας δεν κοιτούσε τυχαία τους επιβάτες. Κάτι έψαχνε και ήταν σίγουρος ό,τι ήξερε, ότι έψαχνε κάτι σχετικό με τη βόμβα. Εκείνον πιθανότατα. Δεν μπορούσε να συνεχίσει, θα φρόντιζε να τον εξουδετερώσει. Ένα γρήγορο χτύπημα και μετά η παράσταση ότι νοιαζόταν για το άπιστο γουρούνι.
Έβγαλε το κινητό από την τσέπη του και αφαίρεσε την μπαταρία από το πίσω μέρος. Κάτω από την μπαταρία ήταν ένα μεταλλικό κομμάτι μερικών εκατοστών. Το πήρε και το έκρυψε στην γροθιά του, ίσα που εξείχε από τα δάκτυλα αλλά ήταν εκπαιδευμένος να χτυπάει με μια τέτοια λεπίδα. Έλυσε τη ζώνη του και σηκώθηκε, ο άπιστος ήταν μόλις μια σειρά μακριά.

Ο Λαέρτης είδε τον άνδρα να σηκώνεται στην θέση του στην επόμενη σειρά. Δεν φαινόταν να έχει κινητό. Πλησίασε ενώ ο άλλος έβγαινε στο διάδρομο. Και τότε διέκρινε την λεπίδα.

Λονδίνο
18:18
Ο Ρόμπερτ άφησε τον Αλαμενί στο κέντρο και ο τρομοκράτης απομακρύνθηκε όσο πιο γρήγορα μπορούσε, λίγο πιο πίσω ακολουθούσε ο Μάικ προσέχοντας να μην τον αντιληφθεί. Δεν ήταν μακριά από το Ίδρυμα, τον είχαν αφήσει τόσο μακριά ώστε να μην υποψιασθεί ότι ήξεραν για αυτό. Ο Αλαμενί δεν έδειξε να υποψιάζεται τίποτα και πήγε κατευθείαν στο Ίδρυμα.
Ο Μάικ του άφησε ένα λεπτό να προπορευθεί και μπήκε μετά. Το κτίριο ήταν διώροφο βαμμένο λευκό και προσεγμένο. Έμοιαζε με χώρο φοιτητικής εστίας εντός κάποιου Ευρωπαϊκού πανεπιστημίου. Στο μεγάλο χολ της εισόδου υπήρχαν πίνακες με ρητά από το κοράνι και ένα παχύ κρεμ χαλί. Από κάπου δεξιά του ακούστηκε μια φωνή που έκανε κάποια διάλεξη μιλώντας ήσυχα και ήρεμα σε καλλιεργημένα Αγγλικά. Σε έναν πίνακα ανακοινώσεων προβαλλόταν η ομιλία του προέδρου του Ιδρύματος για την ουσία του Ισλάμ.
«Το Ισλάμ είναι μια θρησκεία όπως όλες οι άλλες, μια θρησκεία που θέλει να φέρει τον άνθρωπο στον παράδεισο του Θεού και επειδή είναι μια θρησκεία αληθινή είναι τέλεια, ολοκληρωμένη από κάθε άποψη, Αλλά ως τέτοια θέλει να φέρει τους πάντες στην ορθή πίστη, ακόμα και με τη βία αν χρειαστεί, μη σας φαίνεται παράξενο. Το κάνουν όλες οι θρησκείες, ακόμα και οι Χριστιανοί. Θυμηθείτε τις σταυροφορίες.»
Ο Μάικ έβλεπε τον ρήτορα, έναν ψηλό άνδρα, Άραβα αναμφισβήτητα, με περιποιημένο γενάκι. Στις πρώτες σειρές της αίθουσας κάθονταν οι καθηγητές που δίδασκαν εδώ. Ένας εύκολος τρόπος για να μην εμπλακούν στην υπόθεση της επίθεσης και να έχουν άλλοθι αν χρειαζόταν οπότε το Ίδρυμα θα έμενε μια ανέγγιχτη βάση και για επόμενες επιχειρήσεις.
Είχε δει όσα χρειαζόταν, κούνησε το κεφάλι του και έκανε να φύγει καθώς ο ομιλητής έλεγε για τις σταυροφορίες.
«Ο ευγενής ξένος προφανώς δεν συμφωνεί. Θέλετε να μας πείτε γιατί;»
Ο Μάικ κατάλαβε ότι ο ομιλητής αναφερόταν σε αυτόν και γύρισε και τον κοίταξε. Ήταν ο διευθυντής του Ιδρύματος και κεφαλή του κυκλώματος αν όχι επιχειρησιακός αρχηγός λόγω ηλικίας. Δεν έδειχνε να υποψιάζεται την ιδιότητά του και απλώς είχε προσέξει την αποδοκιμασία του. Αποφάσισε να απαντήσει.
«Οι Σταυροφορίες δεν είναι επιθετικός πόλεμος όπως πολλοί πιστεύουν. Ναι μεν οι Σταυροφόροι ήρθαν από τη δύση για να πολεμήσουν εναντίον του Ισλάμ αλλά το Ισλάμ ήταν που επιτέθηκε πρώτο στους Χριστιανούς απρόκλητα όταν οι Άραβες άφησαν πίσω τη γενέτειρά τους για να κατακτήσουν τον κόσμο στο όνομα του Αλλάχ. Απλά οι Χριστιανοί αντιστάθηκαν. Και φυσικά δε βρίσκω τέλεια μια θρησκεία που χύνει ποτάμια αίμα για να επικρατήσει σφαγιάζοντας αθώους ή θεωρεί ότι ο σύζυγος κάνει καλό στη σύζυγο χτυπώντας τη αλύπητα.»
Γύρισε και έφυγε ενώ μια νέα συζήτηση ξεκινούσε μέσα στην αίθουσα για την θέση που είχε εκφράσει και πολλοί προφανώς έβρισκαν σωστή. Απομακρύνθηκε από το Ίδρυμα ως το σημείο που είχε αφήσει το αυτοκίνητό του και ξεκίνησε να συναντήσει τους άλλους.

Κοντά στο Λονδίνο
18:25
«Ένδειξη προσδεθείτε.»
«Αναμμένη.»
«Φρένα;»
«Ρυθμισμένα.»
Οι δύο πιλότοι ετοιμάζονταν για την κάθοδο στο αεροδρόμιο του Χήθροου καθώς πλησίαζαν. Ο αέρας κουνούσε το αεροπλάνο και έκανε την προσέγγιση πιο δύσκολη από ότι θα ήταν ακόμα και αν δεν είχαν κανένα πρόβλημα. Και τώρα είχαν μεγάλο.
«ILS;» ρώτησε ο Μαρκ.
«Ρυθμισμένο,» απάντησε ο Πάτρικ.


Ο τρομοκράτης επιτέθηκε με ταχύτητα που του εξασφάλιζε την επιτυχία στον περιορισμένο χώρο του διαδρόμου στο αεροπλάνο αλλά ο Λαέρτης είχε δει τη λεπίδα και δεν ήταν αμάθητος από συμπλοκές. Σαν ναυτικός είχε δει παραπάνω από αρκετούς καυγάδες σε μπαρ και λιμάνια για να είναι σε θέση να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Ο δολοφόνος στόχευε σε ένα χτύπημα στο πλευρό ώστε να καταρρεύσει το θύμα του και μετά αυτός να σκύψει από πάνω του σαν ανήσυχος επιβάτης για να βοηθήσει να βεβαιωθεί για την κατάληξη. Αλλά το σχέδιό του δεν πέτυχε, ο Λαέρτης πρόλαβε να στραφεί στο πλάι και η λεπίδα καρφώθηκε στην πλάι της θέσης στην απέναντι πλευρά του διαδρόμου. Ο Λαέρτης τον χτύπησε με τη γροθιά του αλλά το χτύπημα πήγε χαμένο πάνω στο χέρι του αντιπάλου του που τραβιόταν πίσω εγκαταλείποντας την λεπίδα χωρίς να μπορεί να την απεγκλωβίσει. Επιτέθηκε στον Λαέρτη και τα χέρια του έκλεισαν σαν ατσαλένια μέγγενη γύρω από το λαιμό του παλαίμαχου ναυτικού. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου