Επιχείρηση Επικίνδυνο Νησί 5

Author: Νυχτερινή Πένα /

Ουάσιγκτον
17:30
-Πώς να βοηθήσετε ταγματάρχα; ρώτησε με ενδιαφέρον ο Μπλέηκ.
Ο Άιαν Γκόρντον έριξε μια πλάγια ματιά στον Μακ Λίοντ. Ο στρατηγός ένευσε καταφατικά.
-Κύριε πρόεδρε όπως θα ξέρετε ίσως μιας και έχετε ξανασυναντηθεί, ο  στρατηγός διοικεί μια ειδική αντιτρομοκρατική υπηρεσία της ΜΙ6. Μια από τις ομάδες αυτής της υπηρεσίας είναι και η δική μου. Είμαστε σε αυτήν την ομάδα τέσσερις άνδρες. Αυτή τη στιγμή οι άλλοι τρεις βρίσκονται στο Σερένα.
-Αν μη τι άλλο αυτό σας εμπλέκει προσωπικά, είπε με θαυμασμό ο πρόεδρος.
-Πραγματικά, είναι σαν οικογένεια για μένα, είπε ο Άιαν.
-Γιατί βρίσκονται στην επιχείρηση και εσύ όχι;
-Αυτή η επιχείρηση δεν είναι της αντιτρομοκρατικής, αλλά οι σύντροφοί μου χρειάζονται σε κάποιες παραμέτρους αυτής. Για την αποστολή αυτή έχουν ανακληθεί στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων. Αν λοιπόν υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να τους βοηθήσω θα το κάνω.
Ο πρόεδρος έμεινε σκεφτικός για λίγο. Μετά στράφηκε στον Μπρόντι.
-Άνταμ, να ετοιμαστούν δύο ξενώνες, καλύτερα να μην έχουμε πολλές μετακινήσεις αν δεν χρειάζονται. Και σίγουρα ο ταγματάρχης Γκόρντον θα θέλει να αλλάξει σε κάτι πιο βολικό. Μετά μίλησε με το Πεντάγωνο. Ο τύπος τι ξέρει;
-Προς το παρόν δεν έχει διαρρεύσει τίποτα, απάντησε ο Μπρόντι, φαίνεται ότι και η Κόνλιν θέλει να μείνει το θέμα κεκλεισμένων των θυρών.
-Να και ένα καλό νέο.
Ο πρόεδρος στράφηκε στον Άλιστερ Μακ Λίοντ.
-Στρατηγέ υπάρχει περίπτωση να ξέρουν κάτι οι δικοί σας; Όχι για τα δικά μας εδώ αλλά για την κατάσταση στο Γιούρι Ντο.
-Δεν βλάπτει να κάνω μερικές ερωτήσεις.
-Έχουμε το ασφαλέστερο κέντρο επικοινωνιών εδώ, θα μπορείτε να μιλήσετε με ασφάλεια.

17:37
Η Ντανίκα Μπρεν κοίταξε το πρόσωπό της στον καθρέφτη. Της ανταπέδωσαν το βλέμμα δύο ζεστά μαύρα μάτια σε ένα φρέσκο νεανικό πρόσωπο κάτω από έναν χείμαρρο μαύρων μαλλιών στο χρώμα της κόκα κόλα. Έκανε μια γκριμάτσα στο είδωλό της και γύρισε να βγει από τον προθάλαμο στις γυναικείες τουαλέτες των γραφείων της γερουσιαστή Κόνλιν. Ήταν η ώρα που σχολούσαν και ετοιμαζόταν να φύγει. Ήδη στο φουαγιέ άκουγε το βόμβο δεκάδων συζητήσεων καθώς οι υπάλληλοι έφευγαν.
Βγήκε από τις τουαλέτες και προχώρησε προς το γραφείο της. Δεν έβλεπε την ώρα να πάει σπίτι να πετάξει τις γόβες και το ταγιέρ και να φορέσει ένα άνετο τζιν. Ο ενδυματολογικός κώδικας του γραφείου ήταν αυστηρά επίσημος και την κούραζε αυτό, ειδικά σε περιόδους έντασης και πολλών υποχρεώσεων.
Όπως πολλοί νέοι που ενδιαφέρονται να σταδιοδρομήσουν στην πολιτική, η Ντανίκα είχε ξεκινήσει δουλεύοντας στο πολιτικό γραφείο της γερουσιαστή ελπίζοντας σε ευκαιρίες να ανέλθει σε κάποια σημαντική θέση στην πολιτική σκηνή της Ουάσιγκτον. Στο γραφείο της Κόνλιν είχε προσληφθεί σαν απλή βοηθός αλλά ήξερε ότι η γερουσιαστής την είχε προσέξει.
Πήγε στο γραφείο, ήταν ένας μικρός χώρος κλειστός από τρεις μεριές από διαχωριστικά από ξύλο και πεπιεσμένο χαρτί, όμοιο με άλλα δέκα στην αίθουσα. Το διατηρούσε όμως καθαρό και προσεγμένο, όλα τα απαραίτητα τακτοποιημένα πάνω στο γραφείο και τα δύο μικρά συρτάρια, και ο κάδος των απορριμμάτων αδειασμένος.
Πήρε το σακάκι της από τη ράχη της καρέκλας της και το φόρεσε. Ήταν έτοιμη να φύγει. Κρέμασε την τσάντα της στον ώμο και προχώρησε προς τη σκάλα. Κοντοστάθηκε στο διάδρομο. Στο γραφείο της γερουσιαστή υπήρχε ένα κάπως απόκοσμο γαλαζωπό φως. Πιθανότατα είχε ξεχάσει τον υπολογιστή της ανοιχτό. Παρότι δεν ήταν πολύ μεγαλύτερη από σαράντα πέντε ετών η γερουσιαστής δεν τα πήγαινε και πολύ καλά με τους υπολογιστές.
Αναστέναξε και άλλαξε κατεύθυνση, ξεκίνησε για το γραφείο της να τον κλείσει. Η γραμματέας της γερουσιαστή είχε φύγει και είχε σβήσει το φως στον προθάλαμο του γραφείου έτσι είχε γίνει πιο εμφανής η λάμψη της οθόνης άσχετα αν εκείνη δεν την πρόσεξε. Μπήκε στο γραφείο της γερουσιαστή. Όλα ήταν τακτοποιημένα και το παράθυρο κλειστό, προφανώς δεν είχε σκοπό να επιστρέψει μετά τη σύσκεψη της επιτροπής στη γερουσία. Πήγε στο μεγάλο έπιπλο από μαόνι και δεν αντιστάθηκε στον πειρασμό να καθίσει στην μεγάλη δερμάτινη πολυθρόνα.
Η γερουσιαστής είχε θέσει σαν προστασία οθόνης μια εναλλαγή φωτογραφιών με σημαντικά πρόσωπα, με τους πρώην προέδρους Μπους και Ομπάμα, με τον νυν πρόεδρο, με τον πρόεδρο της Βουλής Στέφαν Χολκ. Κίνησε το πληκτρολόγιο και εμφανίστηκε η επιφάνεια εργασίας σε βαθύ μπλε φόντο και το έμβλημα της γερουσίας.
Πίεσε το alt και το F4 και μετά επέλεξε τον τερματισμό για να κλείσει τον υπολογιστή αλλά ένα μήνυμα εμφανίστηκε στην οθόνη: Το πρόγραμμα εμποδίζει τον τερματισμό. Ανακάλεσε την διαδικασία και έψαξε να δει τι ήταν που εμπόδιζε το κλείσιμο. Δεν άργησε να το βρει, η γερουσιαστής είχε αφήσει ανοιχτό το outlook. Προφανώς το είχε ρυθμίσει έτσι ώστε αν δεν το είχε κλείσει να μην κλείνει ο υπολογιστής για να μην χάσει από απροσεξία κάποιο σημαντικό μέηλ ή έγγραφο. Μεγιστοποίησε από την μπάρα εργαλείων το παράθυρο του προγράμματος και αυτό άνοιξε παρουσιάζοντας το πιο πρόσφατο μέηλ. Το διάβασε με την ανησυχία να φουντώνει μέσα της καθώς διάβαζε τις λίγες γραμμές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου