Επιχείρηση Επικίνδυνο Νησί 8

Author: Νυχτερινή Πένα /

18:27
Ο Μπρόντι πάρκαρε σε μια θέση παρκαρίσματος στην πλατεία Φάραγκοτ. Το αυτοκίνητο του Μπρόντι είχε διπλωματικές πινακίδες και μπορούσε να παρκάρει σχεδόν οπουδήποτε. Άφησαν το αυτοκίνητο και προχώρησαν προς το σταθμό του μετρό. Κινήθηκαν γρήγορα ανάμεσα στο πλήθος που προχωρούσε προς την καλοφωτισμένη είσοδο του σταθμού. Ο Άιαν έριξε μια ματιά στο ρολόι του. Αναρωτήθηκε τι έκαναν οι σύντροφοί του στην άλλη άκρη του κόσμου.




Επί του Σερένα
07:57
Ο Αλεξάντερ Μόρτον είχε φέρει το Σερένα έτσι ώστε η υπερκατασκευή να κόβει τον αέρα στο κατάστρωμα για να διευκολύνει την απογείωση των ελικοπτέρων. Στο κατάστρωμα είχαν μαζευτεί όλοι οι πεζοναύτες που βρίσκονταν στο πλοίο, Αμερικανοί και Βρετανοί.
Τώρα που είχαν απαλλαγεί από τα αεροπλάνα του εχθρού μπορούσαν να περάσουν στο επόμενο στάδιο της επιχείρησης. Ο λόχος C θα πήγαινε να καταστρέψει την βάση ενώ οι Βρετανοί θα πήγαιναν να βοηθήσουν στην μάχη που διεξαγόταν σκληρή στην ακτή.
Οι Αμερικανοί είχαν αρχίσει να επιβιβάζονται στα ελικόπτερα. Θα μεταφέρονταν ανά δύο διμοιρίες. Η πρώτη και η δεύτερη πρώτες για να αρχίσουν την επίθεση και να σταθεροποιήσουν ένα προγεφύρωμα. Θα ακολουθούσε η τρίτη και η διμοιρία των όπλων. Μαζί τους θα πήγαινε και ο Ρόμπερτ Μόντακιου σαν ειδικός στα εκρηκτικά για να βοηθήσει με την καταστροφή της βάσης.
-Λοιπόν, πάμε πρώτοι, καταλαμβάνουμε θέση και όταν έρθουν και οι υπόλοιποι κάνουμε ρήγμα, με την βοήθεια του κυρίου Μόντακιου από’ δω, τινάζουμε τους κιτρινιάρηδες στον αέρα και επιστρέφουμε γρήγορα να βοηθήσουμε στον απεγκλωβισμό των υπόλοιπων και να φύγουμε. Κατανοητό; είπε ο ταγματάρχης Ντέρμπερτ.
Ένα μαζικό μάλιστα ακούστηκε.
-Ωραία, είπε ο ταγματάρχης. Έχω παραγγείλει μπύρα στη Γιοκοχάμα, μην ζεσταθεί.
Γέλια υποδέχθηκαν τη δήλωση καθώς οι πεζοναύτες άρχισαν να επιβιβάζονται στα ελικόπτερα ενώ οι Βρετανοί συνάδερφοί τους άρχισαν να επιβιβάζονται στο αποβατικό για να τους πάει στην ακτή. Ο Ρόμπερτ Μόντακιου πλησίασε τον Μαξιμίλιαν.
-Να προσέχεις μικρέ, συνήθως όταν σε αφήνω από τα μάτια μου μπλέκεις.
-Είπε ο άνθρωπος που χρειάστηκε ολόκληρη επιχείρηση για να τον αποσπάσει από τα χέρια των Ταλιμπάν, τον πείραξε ο αδερφός του. Να προσέχεις και’ συ, μη χρειαστεί να έρθουμε να σε σώσουμε ε;
Ο Ρόμπερτ γέλασε και έδειξε την ακτή.
-Που σκοπεύεις να βγεις; ρώτησε.
-Στην άκρη εκεί, έδειξε ο αδερφός του την άκρη μικρού όρμου, είναι απόκρημνα αλλά θα σκαρφαλώσουμε, από την κορυφή του γκρεμού θα έχουμε πλεονεκτική θέση και καλό πεδίο βολής.
-Αρκεί να μην εγκλωβιστείτε εκεί.
-Θα βρούμε τρόπο να κατέβουμε κοντά στους γιάνκηδες.
-Ξεκινάμε! φώναξε ο Ντέρμπερτ.

08:02
Είχε ξημερώσει για τα καλά αλλά η μέρα δεν είχε φωτίσει και πολύ εξαιτίας του καιρού. Μπλεγμένοι στη σκληρή μάχη που έδιναν οι αντιμαχόμενοι σχεδόν δεν αντιλαμβάνονταν τη βροχή που έπεφτε πάνω τους. Ο Ρόμπερτ Ντρόουρι παρακολουθούσε τους άνδρες του να μάχονται. Παρέμενε κοντά στη διοίκηση του λόχου Α για να μπορεί να μεταβιβάζει γρήγορα εντολές.
Μπορούσε να δει στην άλλη άκρη της ακτής τους άνδρες του λόχου διοικήσεως που εκτελούσαν την διαταγή του για να κατασκευάσουν έναν πρόχειρο ιατρικό σταθμό, είχαν φτιάξει έναν τοίχο εκμεταλλευόμενοι μερικούς βράχους και συμπληρώνοντας τα κενά με μακρόστενα κομμάτια από κεβλάρ κατασκευασμένα για να αποτελούν πρόχειρα σημεία κάλυψης. Μια ομάδα γέμιζε μερικά σακιά με άμμο για να δημιουργήσει τους κλασσικούς γαιόσακους που οι στρατοί όλου του κόσμου χρησιμοποιούν για την κατασκευή σημείων κάλυψης. Με αυτούς θα ολοκλήρωναν την άμυνα του σταθμού. Είδε ότι είχαν καταφέρει να επιτελέσουν το έργο τους χωρίς απώλειες.
Ευτυχώς, σκέφθηκε, έχουμε χάσει αρκετούς άνδρες.
Εκείνη τη στιγμή ακριβώς μπροστά του με έναν βρυχηθμό της μηχανής του ένα τεθωρακισμένο Μ1992 προχώρησε μπροστά προς την άμμο με σκοπό να διασπάσει με φυσικό τρόπο την άμυνα των πεζοναυτών. Οι άνδρες με τον μεταλλικό όγκο να προχωράει κατά τα κεφάλια τους συνέχιζαν να βάλλουν ενώ η απόσταση μειωνόταν. Κι άλλα τεθωρακισμένα ακολουθούσαν.
-Κηθ! φώναξε στον Κάχηλ. Ενημερώστε όλα τα βαρέα όπλα, να χτυπήσουν τα τεθωρακισμένα άμεσα!
Κοίταξε και πάλι το προπορευόμενο Μ1992 που πλησίαζε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου