Επιχείρηση Επικίνδυνο Νησί 17 - Φινάλε

Author: Νυχτερινή Πένα /

Ουάσιγκτον
21:37
Το τηλέφωνο πάνω στο γραφείο χτύπησε και ο Μπλέηκ το σήκωσε. Άκουσε λίγο και μετά μίλησε και άκουσε τι του είπαν ενώ ο στρατηγός Μακ Λίοντ το παρακολουθούσε περιμένοντας να μάθει τα νέα που είχαν οι Αμερικανοί αν και ήταν σίγουρος ότι δεν είχαν κάνει λάθος οι δικοί του στην παρατήρηση της περιοχής του Γιούρι Ντο. Ο πρόεδρος το έκλεισε και στράφηκε στον Βρετανό:
-Οι αναλυτές μας συμφωνούν, η βάση καταστράφηκε.
-Πολύ ωραία, ποια είναι η επόμενή μας κίνηση;
-Η επόμενη κίνηση είναι να μεταφέρουμε την μάχη στο έδαφος του εχθρού και δεν εννοώ την Βόρεια Κορέα, ελπίζω μάλιστα ότι οι δικοί μας θα φύγουν το συντομότερο από εκεί πέρα, αλλά τον εγχώριο εχθρό. Θα πάω στο Κογκρέσο, ενδιαφέρεσαι να δεις το Καπιτώλιο από μέσα; Μπορείς να παρακολουθήσεις και τη συνεδρίαση της επιτροπής αν θες.
-Φυσικά, είπε ο στρατηγός.

Γιούρι Ντο
11:10
Οι Βρετανοί είχαν περάσει στο αποβατικό. Ήδη το ένα που δε θα χρησιμοποιείτο είχε αποπλεύσει για να ανελκυσθεί στο Σερένα. Οι υπόλοιποι είχαν επιβιβαστεί στο τελευταίο αποβατικό και έθεταν σε λειτουργία τις μηχανές ενώ οι Αμερικανοί οπισθοχωρούσαν σε αυτό.
Τώρα η γραμμή αμύνης είχε μικρύνει και συνέχιζε να μικραίνει καθώς ομάδα με ομάδα η κάθε διμοιρία αποσυρόταν από τη μάχη και επιβιβαζόταν στο αποβατικό. Ο Ντρόουρι βρισκόταν ανάμεσα στους άνδρες που κάλυπταν την απαγκίστρωση. Έριξε μια ματιά στην θάλασσα που είχε ακόμα περισσότερο φουρτουνιάσει αλλά παρέμενε ανακουφιστικά άδεια από άλλα πλοία εκτός του Σερένα απ’ όπου μπορούσε να δει το ελικόπτερο να φεύγει για να φέρει πίσω τους υπόλοιπους πεζοναύτες του λόχου C.

Ουάσιγκτον DC
Λευκός Οίκος
21:44
Ο Άνταμ Μπρόντι και ο Άιαν μπήκαν στο Οβάλ Γραφείο και βρήκαν τους ανωτέρους τους έτοιμους να φύγουν για το Καπιτώλιο. Ο πρόεδρος ζήτησε να μάθει τι είχαν ανακαλύψει και ο Άνταμ του έδωσε μια πλήρη αναφορά. Ο Μπλέηκ τον άκουσε προσεκτικά και μετά είπε:
-Κύριοι, εγώ και η χώρα μου σας είμαστε υπόχρεοι που διαλευκάνατε την υπόθεση αυτή. Τώρα μπορείτε να καθίσετε και να απολαύσετε το θέαμα, από εδώ και πέρα θα το αναλάβω εγώ το θέμα. Θα πάω στο Καπιτώλιο, είστε ευπρόσδεκτοι να έρθετε μαζί μου.

Γιούρι Ντο
11:21
Στην ακτή είχαν μείνει μια χούφτα πεζοναύτες του λόχου Β και οι Βρετανοί. Μάχονταν με τους Κορεάτες που είχαν μανιάσει βλέποντας το θήραμά τους να ξεφεύγει μέσα από τα χέρια τους. Από το αποβατικό έβαλαν ήδη οι άνδρες του Β λόχου που είχαν επιβιβαστεί.
-Είμαστε έτοιμοι να αποπλεύσουμε! φώναξε ο Μoθ.
-Τον άκουσες, έκανε ο Ντρόουρι στον Μόντακιου.
-Καπνογόνα, διέταξε ο Βρετανός και αμέσως οι άνδρες του έριξαν χειροβομβίδες καπνού που έκαναν τους Βορειοκορεάτες να βρεθούν μέσα σε ένα πυκνό μαύρο σύννεφο και να τους χάσουν από τα μάτια τους. Φοβούμενοι μην αλληλοσκοτωθούν έπαυσαν πυρ ενώ οι πεζοναύτες σταματούσαν για να επιβιβαστούν στο αποβατικό. Μια αφύσικη σιγή, που διέκοπτε μόνο ο ήχος της βροχής, απλώθηκε πάνω από την αιματοβαμμένη ακτή.
Η μεγάλη πόρτα άρχισε να ανεβαίνει ενώ το αποβατικό απομακρυνόταν από τα ρηχά. Ως που να διαλυθεί ο καπνός το αποβατικό ήταν μακριά για να του ρίξουν. Η μάχη του Γιούρι Ντο είχε τελειώσει.

11:25
-Ετοιμαστείτε να δεχτείτε το αποβατικό, είπε ο πλοίαρχος Μόρτον κατεβάζοντας τα κιάλια από τα μάτια του.
Ο Μάικ Κάμπελ κοίταξε το ραντάρ.
-Ακόμα καμία επαφή. Φαίνεται ότι είχαν εμπιστοσύνη στην μοίρα που στείλανε και ανακάλεσαν στα λιμάνια τα υπόλοιπα πλοία.
-Τώρα και να ξεκινήσουν δε θα μας προλάβουν, είπε ο πλοίαρχος. Μόλις ανεβάσουμε το αποβατικό φύγαμε νότια με μέγιστη ταχύτητα. Το ελικόπτερο θα μας προλάβει άνετα και εν πλω.
-Με την ταχύτητα που πιάνει αυτό το πλοίο θα είμαστε έξω από τα χωρικά τους ύδατα σε 22 με 23 λεπτά, είπε ο Μάικ. Πάω να ενημερώσω το Λονδίνο για την εξέλιξη και να κλείσω το στρατηγείο μας.
-Πλωτάρχα, είπε ο Μόρτον. Τυχεροί οι τύποι στην αντικατασκοπεία που σε έχουν.
-Ευχαριστώ σερ, είπε ο Μάικ και βγήκε.



11:32
Από τη βάση δεν είχε απομείνει παρά ένας κρατήρας, γεμάτος ερείπια που κάπνιζαν, και πτώματα. Ο στρατηγός Κιμ Ιλ Σουν τα κοίταξε με σφιγμένα χείλη. Τόσες ζωές, τόσοι νέοι άνδρες είχαν πάει χαμένοι. Εντόπισε τον Χο και προχώρησε προς το μέρος του.
-Συλλάβετέ τον! φώναξε ο Χο βλέποντάς τον.
-Άκυρο! ανακάλεσε την εντολή ο Σουν και με τη σειρά του διέταξε: Συλλάβετε τον στρατάρχη Χο!
Οι στρατιώτες σάστισαν και κοιτάζονταν μεταξύ τους προσπαθώντας να καταλάβουν τι συμβαίνει και τι θα έπρεπε να κάνουν. Τελικά ένας λοχίας πήρε την πρωτοβουλία και πήγε στον Χο. Πήρε το πιστόλι από τη θήκη στο πλευρό του και διέταξε δύο άνδρες να τον κρατήσουν.
-Στρατάρχη Γιανγκ Χο συλλαμβάνεσαι με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας και συνεργασίας με εχθρούς της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, είπε ο Σουν. Πάρτε τον.

11:37
Το κρυφό στρατηγείο της μικρής εκστρατευτικής δύναμης στο Γιούρι Ντο ήταν έρημο εκτός από τον Μάικ Κάμπελ. Εκείνος είχε ενημερώσει το Λονδίνο με κωδικοποιημένο μήνυμα για το αποτέλεσμα της επιχείρησης και μετά είχε κλείσει όλον τον εξοπλισμό. Τώρα μετά από μια τελευταία ματιά έσβησε το φως και βγήκε.
Πήρε το δρόμο για τη γέφυρα. Ήδη έπλεαν νότια και με κάθε λεπτό που περνούσε γινόταν πιο σίγουρο ότι θα διέφευγαν. Όταν θα γινόταν αυτό θα μπορούσε να ξεκουραστεί. Αναρωτήθηκε τι έκανε το μόνο μέλος της ομάδας που δεν ήταν στο πλοίο, ο Άιαν, στην Ουάσιγκτον.
                                                 
Ουάσιγκτον DC
Καπιτώλιο
22:15
-Κυρίες και κύριοι, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Άλαν Μπλέηκ.
Ο Μπλέηκ μπήκε στην αίθουσα που συνεδρίαζε η επιτροπή, ενώ όλοι σηκώνονταν βιαστικά όρθιοι, και κατευθύνθηκε προς το βήμα. Στάθηκε εκεί και κοίταξε τα μέλη της επιτροπής, το κοινό στο οποίο βρίσκονταν πολλοί βουλευτές και γερουσιαστές αλλά και δημοσιογράφοι όπως και μερικοί θεατές, ανάμεσα στους οποίους ο στρατηγός Μακ Λίοντ με τον Άιαν και τον Άνταμ.
-Είναι ασυνήθιστο να μετέχει ο πρόεδρος αυτοπροσώπως σε επιτροπές και να παίρνει το λόγο αν δεν έχει κληθεί να καταθέσει, είπε ο Μπλέηκ, αλλά σήμερα είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση. Σήμερα τέθηκε στο πλαίσιο μιας συζήτησης για τις αμυντικές μας δαπάνες το θέμα της ικανότητάς μου σαν ανώτερος διοικητής των ενόπλων μας δυνάμεων και εν γένει σαν πρόεδρος.
Απόλυτη σιωπή είχε πέσει στην αίθουσα, όλοι κρέμονταν από τα χείλη του Μπλέηκ.
-Πριν αναφερθώ σε αυτήν όμως θέλω να δηλώσω ότι δεν ήμουν ποτέ πιο περήφανος για τους άνδρες και τις γυναίκες που υπηρετούν στις ένοπλές μας δυνάμεις εδώ και στο εξωτερικό, από όσο είμαι απόψε. Απόψε ένα τάγμα πεζοναυτών μας στο Αφγανιστάν δέχθηκε μια ύπουλη επίθεση από πολύ ανώτερες σε αριθμό δυνάμεις Ισλαμιστών με βαρέα όπλα. Κράτησαν τη θέση τους, έφεραν την αποστολή τους γενναία εις πέρας και μας έκαναν περήφανους παρά τις απώλειες που υπέστησαν. Τους συγχαίρω για την ανδρεία τους και την καρτερικότητα τους και διαβεβαιώ τις οικογένειες των πεσόντων ότι απόψε όλοι προσευχόμαστε για εκείνους. Μακάρι ο Κύριος να απαλύνει τον πόνο τους. Τους βεβαιώνω ότι θα υπάρξουν συντάξεις και υποστήριξη για τις οικογένειες που το χρειάζονται και θα είμαστε δίπλα τους.
Τα φλας είχαν πάρει φωτιά καθώς οι φωτογράφοι αποθανάτιζαν τον πρόεδρο στις δηλώσεις αυτές ενώ όλοι περίμεναν να μάθουν τι άλλο είχε να πει. Αν ήταν να πει μόνο όσα είχε ήδη πει θα το είχε κάνει με διάγγελμα, υπήρχαν κι άλλα σίγουρα.
-Αυτοί οι γενναίοι πεζοναύτες έπεσαν στη γραμμή του καθήκοντος. Κάποιοι θα έπεφταν κατά την επιχείρηση αυτή, είναι η αναπόφευκτη πραγματικότητα του πολέμου, όμως έπεσαν τόσοι πολλοί εξαιτίας μιας προδοσίας.
Η σιωπή έσπασε από τους ψιθύρους που διέτρεξαν το ακροατήριο καθώς όλοι είχαν ξαφνιαστεί με αυτήν την ανακοίνωση.
-Μια προδοσία που εξυφάνθηκε και οργανώθηκε μέσα στο γραφείο της γερουσιαστή Κόνλιν.
Η Κόνλιν χλόμιασε και έκανε να σηκωθεί ενώ οι γύρω της την κοιτούσαν σαν τους είχε ανακοινωθεί ότι πάσχει από κάποια επικίνδυνη και άκρως μεταδοτική ασθένεια.
-Αλλά μια προδοσία που η ίδια δε γνώριζε και δεν είχε να ωφεληθεί τίποτα. Μια συνωμοσία που είχε σκοπό να φέρει στο Λευκό Οίκο τον Στέφεν Χολκ.
Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων τινάχθηκε όρθιος και φώναξε κατακόκκινος από οργή:
-Πως τολμάς; Ακόμα και αν είσαι ο πρόεδρος δεν έχεις το δικαίωμα…
-Αρκετά με την παράσταση, είπε ο Τζέρεμι Θορπ πλησιάζοντας.
Ο ομοσπονδιακός αστυνόμος χαιρέτησε τον πρόεδρο και είπε:
-Συγνώμη για την παρέμβαση κύριε πρόεδρε. Έχουμε μάρτυρες που στηρίζουν την κατηγορία. Στέφεν Χολκ συλλαμβάνεσαι επί εσχάτη προδοσία, έχεις το δικαίωμα να παραμείνεις σιωπηλός, ό,τι πεις μπορεί και θα χρησιμοποιηθεί εναντίον σου στη δίκη. Έχεις το δικαίωμα να καλέσεις δικηγόρο, αν δεν μπορείς να πληρώσεις έναν η πολιτεία θα σου διορίσει έναν.
-Ρουά ματ, είπε ο Άλισταιρ Μακ Λίοντ στο αυτί του Άιαν που χαμογέλασε.
Επίλογος

Ουάσιγκτον DC
Λευκός Οίκος
Ο πρόεδρος ήταν καθισμένος στο γραφείο του στο Οβάλ Γραφείο και έγραφε ένα επίσημο έγγραφο. Το πρωινό φως παιχνίδιζε πάνω στο γραφείο και το έγγραφο. Ο Μπλέηκ χαμογέλασε, η μέρα ήταν όμορφη, είχε βγει θριαμβευτής και πιο δυνατός από τη δοκιμασία και το κοινό έδειχνε να τον εκτιμά ακόμα περισσότερο.
Τις σκέψεις του διέκοψε ένα χτύπημα στην πόρτα.
-Εμπρός, είπε.
Η πόρτα άνοιξε και μπήκε ο Άνταμ Μπρόντι συνοδευόμενος από τον Άιαν Γκόρντον και τον στρατηγό Μακ Λίοντ.
-Καλημέρα κύριοι, είπε ο πρόεδρος. Έτοιμοι να φύγετε να υποθέσω.
Το προηγούμενο βράδυ επιστρέφοντας από το Καπιτώλιο ο πρόεδρος είχε καλέσει τους τρεις άνδρες να δειπνήσουν μαζί του και είχε περάσει αρκετά η ώρα όταν είχαν αποσυρθεί.
-Μάλιστα κύριε πρόεδρε, είπε ο στρατηγός.
-Τελείωσε η επιχείρηση; ρώτησε ο Άιαν.
-Άνταμ;
-Το Σερένα βγήκε από τα χωρικά ύδατα της Βόρειας Κορέας και οι πεζοναύτες έφυγαν με ελικόπτερα. Ήδη ταξιδεύουν για εδώ. Οι πεσόντες θα ταφούν με όλες τις τιμές και θα παρασημοφορηθούν πολλοί από τους διακριθέντες στη μάχη. Μια μάχη που πλήρωσαν με πολύ αίμα, 457 νεκροί, 114 τραυματίες για τους πεζοναύτες και δύο πιλότοι. Επισήμως είναι απώλειες από επιχείρηση στο Αφγανιστάν. Φαίνεται πως και οι Κορεάτες θα το καλύψουν.
-Τι νέα έχουμε από εκεί; ρώτησε ο πρόεδρος.
-Ανακοινώθηκε μια καταστροφική έκρηξη από ατύχημα στη βάση του Γιούρι Ντο και η παραπομπή σε δίκη του στρατάρχη Χο για αμέλεια σε βαθμό προδοσίας.
-Προδοσία διέπραξε αλλά άλλης μορφής, σχολίασε ο Μπλέηκ. Θα είναι μια σύντομη διαδικασία και θα πάρει το δρόμο για το απόσπασμα φαντάζομαι. Οι δικοί μας ομολόγησαν εδώ;
-Ναι, τα πάντα.
-Άρα η υπόθεση έκλεισε. Κύριοι, δεν μπορώ να σας ανταμείψω μιας και είστε πολίτες άλλης χώρας αλλά να ξέρετε ότι έχετε ένα φίλο εδώ. Παρακαλώ να μεταβιβάσετε τις ευχαριστίες μου και στον πρωθυπουργό σας. Αλήθεια ποιες ήταν οι δικές σας απώλειες;
-Τρία μέλη του πληρώματος του Σερένα που τραυματίστηκαν στην απόβαση υπέκυψαν στα τραύματά τους. Δεν είχαμε άλλους νεκρούς αν και είχαμε αρκετούς τραυματίες, είπε ο Άιαν.
Ο πρόεδρος σηκώθηκε όρθιος και αντάλλαξε χειραψία με τους Βρετανούς.
-Ο Άνταμ θα σας συνοδέψει στο αεροδρόμιο. Άνταμ να περάσουν χωρίς διατυπώσεις.
-Ευχαριστούμε κύριε πρόεδρε, είπε ο Μακ Λίοντ.
Βγήκαν από το γραφείο και ο Μπλέηκ έμεινε να σκέφτεται. Αυτή η υπόθεση είχε τελειώσει αλλά κάτι του έλεγε ότι θα ξαναδιασταυρώνονταν οι δρόμοι τους με τους γενναίους αυτούς άνδρες. Χαμογέλασε και επέστρεψε στην εργασία του.


Τέλος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου