Θέλω Τη Γνώμη Σας

Author: Νυχτερινή Πένα /

Πριν από έναν χρόνο περίπου είχα ζητήσει την γνώμη σας για να επιλέξω μια από τις ιδέες που είχα σχεδιάσει για μια νουβέλα. Ο χρόνος έκανε τον κύκλο και έρχομαι και πάλι να ζητήσω τη γνώμη σας πάνω στις ιδέες που δουλεύω για ένα μυθιστόρημα. Αυτή τη φορά δεν θα ταξιδέψουμε στα είδη, οι ιδέες είναι σε ένα παρόμοιο ιστορικό πλαίσιο που κάνει την επιλογή πιο δύσκολη!
1. Φόνος Στο Ιερό Παλάτιο
Κωνσταντινούπολη 983 μετά Χριστόν, ο στρατηγός Θεοφύλακτος Βοτανειάτης έρχεται σε μερικές ώρες αντιμέτωπος με δύο φόνους, ο πρώτος ένας πλούσιος τραπεζίτης, ο δεύτερος ένας αξιωματικός του σώματος των Ακριτών, των συνοριακών φυλάκων της αυτοκρατορίας που μόλις έφτασε στην πόλη. Καμία σχέση δεν φαίνεται να υπάρχει ανάμεσα στα δύο φονικά αλλά καθώς ο αριθμός των πτωμάτων αυξάνεται ο Βοτανειάτης αρχίζει να υποψιάζεται κάτι περισσότερο από απλούς φόνους.
Ο νεαρός αυτοκράτορας Βασίλειος ο Β’ ο Μακεδών, (μετέπειτα γνωστός ως Βουλγαροκτόνος) έχει μόλις αναλάβει την εξουσία χωρίς κηδαιμόνα και σκοπεύει να αναδιαρθρώσει την δομή του κράτους. Υπάρχουν όμως αυτοί που η νέα κατάσταση δεν τους ευνοεί και εκείνοι που έχασαν την εξουσία. Η ζωή του νεαρού αυτοκράτορα κρέμεται από μια κλωστή και η μόνη του ελπίδα ίσως βρίσκεται με τον Βοτανειάτη και την πιστή φρουρά των Βαράγγων.

2. Στην Υπηρεσία Της Αυτοκρατορίας
1048 μετά Χριστόν, μετά από μια πρώτη νίκη εναντίων των Βυζαντινών οι Τούρκοι εισβάλλουν για πρώτη φορά στο έδαφος της αυτοκρατορίας. Ο διοικητής της επαρχίας της Αρμενίας Κατακαλών Κεκαυμένος έχοντας συγκεντρώσει μόνο μισούς από τους άνδρες του εχθρού ζητεί ενισχύσεις.
Ο Ρωμανός Αργυρός είναι ο αξιωματικός στον οποίο ανατίθεται η αποστολή της ενίσχυσης αλλά αυτό δεν είναι το μόνο του πρόβλημα, πρέπει να κρατήσεις στη συμμαχία τον ηγεμόνα της Ιβηρίας Λιπαρίτη και να εξασφαλίσει τις απειλούμενες επαρχίες. Και σαν όλα αυτά, γυναίκα του τοπικού γαιοκτήμονα και διοικητή Ανθέ του αγαπημένη Μαρία.

3. Οι Τελευταίες Μέρες Της Πόλης
6 Απριλίου 1453, ο Μωάμεθ αρχίζει την πολιορκία της Κωνσταντινουπόλεως και η τελευταία μάχη του Μεσαιωνικού Ελληνισμού ξεκινά. Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, ο τελευταίος Αυτοκράτορας συγκεντρώνει όσους μαχητές μπορεί για να υπερασπιστεί την πόλη.
Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται ο νεαρός Νικόλαος Σκορδομύτης και ο φίλος του Θεόδωρος Σκούταρης, ο ξένος μισθοφόρος Άλαν Ροός και ο μοναχός της Αθωνικής πολιτείας αδερφός Μιχαήλ. Έξω από τα τείχη τους περιμένει ένας αμείλικτος εχθρός, μέσα από αυτά ανταγωνισμοί, μικροπρέπειες, αλλά και αυτοθυσία και αγάπη. 

Λοιπόν; Ποιο από τα τρία να διαλέξω;

8 σχόλια:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Αργησα αλλα ηρθα να διαβασω τις αξιολογες ανατησεις σου.Εγω θα διαλεγα το 3.Οι Τελευταίες Μέρες Της Πόλης
Να εισαι καλα και καλη εβδομαδα να εχουμε απο αυριο.

Ανώνυμος είπε...

Εμένα μου έκανε πιο πολύ κλικ το 3. Οι Τελευταίες Μέρες Της Πόλης μάλιστα φαντάστηκα στα γρήγορα, μία αρκετά εντυπωσιακή σκηνή στο μυαλό μου, όπου οι στρατιώτες βρίσκονται πίσω από την κεντρική πύλη της πόλης. Κρατάνε σφικτά στα χέρια τους τις ασπίδες και τα ξίφη τους, άλλοι ανυπόμονοι και άλλοι φοβισμένοι, περιμένοντας υπομονετικά την κατάλληλη στιγμή για να επιτεθούν στον εχθρό...

Όποιο και αν επιλέξεις, σου εύχομαι καλές εμπνεύσεις.

Dreamer

Giannis Pit. είπε...

Φόνος στο Ιερό Παλάτιο:
Αυτή είναι η δική μου πρόταση αγαπητέ φίλε.
Με συνεπήρε η ίντριγκα και το μυστήριο που τυλίγεις το πρώτο σου σενάριο εκεί. Το παρασκήνιο, οι συγκρούσεις.
Πιστεύω θα το αναπτύξεις με εξαιρετικό τρόπο.

Πάντως έχω να πω το εξής: Ότι και να επιλέξεις απαιτεί μεγάλη ιστορική γνώση και πιστεύω την έχεις. Το πρώτο σου δίνει να κάνεις ένα υπέροχο ιστορικό μυθιστόρημα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και τα άλλα υστερούν.
Την καλησπέρα μου.

Μαρία Έλενα είπε...

Φόνος στο Ιερό Παλάτιο μου άρεσε.
Φιλάκια ...

Νυχτερινή Πένα είπε...

Κεφάτε φίλε μου σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Οι πιο πολλές γνώμες ήταν για την Άλωση οπότε αυτό θα γράψω.

Νυχτερινή Πένα είπε...

Dreamer, έχω και εγώ μια τέτοια εικόνα στο μυαλό μου και φαίνεται ότι θα υλοποιηθεί!

Νυχτερινή Πένα είπε...

Φίλε μου Γιάννη, ο Φόνος στο Ιερό Παλάτιο τερμάτισε σαν δεύτερη επιλογή και μαζί με μια άλλη σκέψη που έκανε μια φίλη με κεντρίζει να συνεχίσω με μια τριλογία ιστορικών μυθιστορημάτων. Θα σας λέω τα νέα μου όσο θα προχωρώ.

Νυχτερινή Πένα είπε...

Μαρία Έλενα ευχαριστώ για την γνώμη σου, όπως έγαψα και στο Γιάννη, αυτό θα γίνει μάλλον το πρώτο μιας τριλογίας.

Δημοσίευση σχολίου