Πως έρχεται μια Ιδέα;

Author: Νυχτερινή Πένα /


Είναι μια ερώτηση που μου την έχουν κάνει πολλές φορές, πρακτικά αναρίθμητες. Σχεδόν όλοι όσοι ξέρουν ότι γράφω σε κάποια στιγμή έχουν κάνει την ερώτηση αυτή. Συνήθως απαντώ ότι τα πάντα μπορούν να μου δώσουν μια ιδέα και από όλα μπορώ να εμπνευστώ κάτι, και είναι αλήθεια. Μου έχουν δώσει ιδέες τα πιο απίθανα πράγματα και τα πιο απίθανα μέρη.
Ωστόσο ένα πρωινό κάνοντας τον πρωινό μου περίπατο (κατά τις έξι το πρωί που ακόμα έχει κάπως δροσιά και ησυχία) σκέφθηκα το θέμα και είπα να δώσω μια πιο λεπτομερή εξήγηση. Θα το κάνω μάλιστα με μια ιδέα που είχα εκείνο το πρωί.
Περπατώντας ακούω μουσική, ακούγοντας ένα κομμάτι σκέφθηκα σε τι θα μπορούσε να συνοδεύει και το μυαλό μου πήγε στην απόφαση ενός στρατοδικείου. Η επόμενη σκέψη ήταν ποιος δικάζεται και για ποιο λόγο; Στην αρχή σκέφθηκα ένας στρατιώτης για μια πράξη του στη μάχη. Μετά όμως σκέφθηκα λίγο πιο περίπλοκα. Ένας αξιωματικός για μια απόφαση. Τι είδους απόφαση; Να επιστρέψει για κάποιους άνδρες του που έχουν μείνει πίσω σε εχθρικό έδαφος διακινδυνεύοντας την μυστικότητα της αποστολής και διπλωματικό επεισόδιο. Και έτοιμη η ιδέα, για το πώς αναπτύσσεται μετά και σχεδιάζεται θα τα πούμε μια άλλη φορά

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου