Πνευματικά δικαιώματα

Author: Νυχτερινή Πένα /


Από μιας απόψεως μπορώ να πω ότι είμαι πλέον ένας συγγραφέας μιας και εισέπραξα τα πρώτα χρήματα για τη συγγραφή από τα χρήματα του πρώτου μου βιβλίου που κυκλοφόρησε στις 12 Μαΐου. Φυσικά πάντα με θεωρούσα μια χαρά συγγραφέα, δεν το έκανα ποτέ για τα χρήματα.
Δεν είναι πολλά χρήματα, κάθε άλλο. Είναι όμως μια δικαίωση όταν έχεις ένα βιβλίο δημοσιευμένο να πάρεις τα δικαιώματα. Γι’ αυτό και είμαι χαρούμενος, και νιώθω περήφανος που ήρθε αυτή η μέρα. Η μέρα που πήρα τα πρώτα μου συγγραφικά δικαιώματα.
Δεν πρόκειται να επαναπαυθώ στις δάφνες μου, γράφω φυσικά συνέχεια και ευελπιστώ ότι σύντομα θα έχουμε ίσως και μια νέα έκδοση.

Ιστολόγιο του μήνα – Ιούνιος 2020

Author: Νυχτερινή Πένα /


Τα γαλλικά δε μου αρέσουν, τη βρίσκω κακόηχη, δε μου αρέσει ο ήχος της. Για το λόγο αυτό το σημερινό ιστολόγιο θα είχε περάσει χωρίς να το προσέξω αν μετά από τα γαλλικά δεν ακολουθούσε μια αγγλική λέξη που πάντα με έλκει, reading. Για να είμαι ειλικρινής η λέξη διάβασμα με έλκει σε όποια γλώσσα και αν είναι, οπότε είπα να ρίξω μια ματιά και σε αυτό το ιστολόγιο.
Ανακάλυψα ότι ο τίτλος είναι κυριολεκτικός και ασχολείται με το διάβασμα. Υπάρχουν παρουσιάσεις για πολλά βιβλία που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα προτιμήσεων καθώς και μια λέσχη ανάγνωσης οπότε είναι ένα ιστολόγιο που οι βιβλιοφάγοι δεν πρέπει να παραβλέψουν, το βρίσκετε εδώ: https://passepartoutreading.gr/

Η Σκιά Του Σκότους

Author: Νυχτερινή Πένα /


Η Έμα Σίνγκλετον είναι μια συνηθισμένη έφηβη που ζει με την μητέρα της σε μια Αγγλική κωμόπολη. Συνηθισμένη ως που αρχίζει να βλέπει εφιάλτες με μάχες ανάμεσα σε ανθρώπινους πολεμιστές και φρικτά τέρατα. Όταν οι εφιάλτες της αποκτούν σάρκα και οστά θα βρεθεί στο επίκεντρο της πάλης του Καλού με το Κακό που ο δαίμονας Ζορκαάν και ο Τελευταίος Άρχοντας Της Χαμένης Πόλης έφεραν σε αυτόν τον κόσμο από τον κόσμο της Έρεμορ στον οποίο ανήκουν.
Μια ακόμα περιπέτεια έτοιμη για διάβασμα, θα τη βρείτε κάτω δεξιά στην ενότητα Βιβλία. Είναι μια περιπέτεια στον κόσμο της Έρεμορ και στο δικό μας και η οποία προηγείται του πρόσφατα εκδομένου πρώτου βιβλίου. Καλή ανάγνωση.

Οι Ιππότες Του Όρκου, Τα Χρονικά Της Έρεμορ Βιβλίο Πρώτο

Author: Νυχτερινή Πένα /


Στον κόσμο της Έρεμορ η μάχη μεταξύ καλού και κακού δεν είναι απλά θέμα συνειδήσεων, είναι ένας πραγματικός πόλεμος μεταξύ των ελευθέρων λαών και των δυνάμεων του Σκότους. Στην Αραγκόν, ο νεαρός Γουίλλιαμ του Νέρακ έρχεται στο κάστρο των Αετών, την έδρα της Ιπποσύνης για να γίνει δόκιμος Ιππότης. Από την πρώτη στιγμή θα βρεθεί στο επίκεντρο αυτού του πολέμου, θα αποκτήσει καλούς και πιστούς φίλους, θα πολεμήσει και θα αγαπήσει. Θα αντιμετωπίσει τις δυνάμεις του εχθρού αλλά θα πληρώσει το τίμημα γι' αυτό;
Το πρώτο βιβλίο των Χρονικών της Έρεμορ και πρώτο μου βιβλίο που εκδίδεται ηλεκτρονικά στην  πλατφόρμα smashwords. Καθώς είναι δικό μου βιβλίο δεν θα ήταν σωστό να το κρίνω εγώ οπότε θα αφήσω να μιλήσει για εμένα μια αναγνώστρια που έγραψε:
Ένα δυνατό φάντασι με κλιμακούμενη ένταση, δράση, αγωνία κ μερικές καλές μάχες στο τέλος. Η κοσμοπλασία είναι πλούσια και στιβαρή. Αν κι ο κόσμος είναι ψευδομεσαιωνικός, υπάρχουν ενδιαφέροντες λεπτομέρειες που το κάνουν να ξεχωρίζει, πχ. είναι απολύτως φυσιολογικό να γίνονται δόκιμοι ιππότες και οι γυναίκες. Στα αρνητικά : οι πρώτες σελίδες δίνουν τη ψευδή εικόνα πως πρόκειται για young adult. Δεν είναι. Είναι πιο σκοτεινό κ ενήλικο. Επίσης, υπάρχουν κάποια τυπογραφικά και σε κάποια σημεία δε γίνεται σεβαστή η αρχή show don't tell. Όχι σε σημείο που να μειώνει την απόλαυση, αλλά αρκετά ώστε να αφαιρέσω ένα αστέρι. Συμπέρασμα: περιμένω με ανυπομονησία τον δεύτερο τόμο.
Διεύθυνση για το βιβλίο: https://www.smashwords.com/books/view/1021794
Και το εξώφυλλο: