Sff το καταφύγιο των Συγγραφέων

Author: Νυχτερινή Πένα /

Σε προηγούμενες αναρτήσεις έχοντας αναφέρει το sff είχα υποσχεθεί να μιλήσω και εκτενέστερα για’ αυτό. Ήρθε η ώρα να κρατήσω αυτήν την υπόσχεση.

Το sff λοιπόν είναι ένα φόρουμ αλλά διαφέρει από τα συνηθισμένα φόρουμ που κυκλοφορούν εκεί έξω και αυτό όχι μόνο γιατί είναι αφιερωμένο στο φανταστικό (φαντασία, επιστημονική φαντασία και τρόμο) αλλά γιατί πέρα από μια μεγάλη θεματολογία πάνω σε βιβλία και σε ταινίες αυτών των ειδών προσφέρει βήμα σε συγγραφείς που γράφουν αυτά τα είδη.

Στο πρώτο από τα υποφόρουμ δίνεται ακριβώς η δυνατότητα σε συγγραφείς να συζητήσουν για θέματα συγγραφής, προβληματισμούς, θέματα που τους απασχολούν στην συγγραφική τους τέχνη ή τη δημιουργία ενός συγκεκριμένου έργου. Ακόμα μπορούν να ανεβάσουν δείγματα της δουλειάς τους και να πάρουν μέρος σε συγγραφικά παιχνίδια και διαγωνισμούς.

Υπάρχουν ακόμα συζητήσεις για τις εκδόσεις και τους εκδοτικούς οίκους, πρακτικές συμβουλές για αυτούς που θέλουν να δοκιμάσουν ένα έργο για έκδοση ή αυτούς που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο χώρο.

Υπάρχουν επίσης εκπαιδευτικά θέματα πάνω στη συγγραφή, σημεία που πρέπει κάποιος να προσέξει, στην πλοκή στους χαρακτήρες, σε θέματα και μοτίβα, σε εκφράσεις και κλισέ. Υπάρχουν συγγραφικές ασκήσεις για όποιον θέλει να ακονίσει την πένα του και να βελτιώσει το όποιο σημείο θεωρεί ότι υστερεί στην τέχνη του.

Τέλος έχει κλειστά υποφόρουμ για το νανο, την ετήσια προσπάθεια συγγραφής 50000 λέξεων σε ένα μήνα και το οποίο δεν είναι ορατό στους υπόλοιπους πράγμα που να εξυπηρετεί κάποιον που δε θέλει κάποιο κείμενό του να είναι άμεσα προσιτό στο ίντερνετ. Αντίστοιχο υπάρχει και για την καλοκαιρινή εκδήλωση και το κλίμα είναι φοβερό σε αμφότερες.

Όσοι γράφουν γνωρίζουν πόσο ξεκουράζει, βοηθάει και εμψυχώνει το να υπάρχει κάποιος να μιλήσουν για τα συγγραφικές τους ανησυχίες και αναζητήσεις και για τις ιδέες που έχουν ή τα επόμενα συγγραφικά τους σχέδια. Ειδικά αν, όπως ο γράφων, δεν έχουν στο άμεσο περιβάλλον τους κάποιον που επίσης ασχολείται με το γράψιμο, είναι διπλά πολύτιμο το να μπορεί να βρει μια παρέα από ομοϊδεάτες.

Για περισσότερα ελάτε να το επισκεφθείτε μόνοι σας εδώ: http://community.sff.gr/ και αν είστε συγγραφείς που δε γράφετε κανένα από τα τρία είδη πάλι μπορείτε να ωφεληθείτε από το sff και τα όσα μπορείτε να μάθετε εκεί. Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι. 

2 σχόλια:

Giannis Pit. είπε...

Ω φίλε μου, αυτό το βρίσκω εξαιρετικά χρήσιμο. Κράτησα το σύνδεσμο και τρέχω να του ρίξω μια ματιά. Κάθε τέτοιος χώρος έχει τη δική του σημασία και χρησιμότητα.
Στέλνω την καλησπέρα μου πολυγραφότατε.

Νυχτερινή Πένα είπε...

Με το καλό να μας έρθεις! Αν εγώ είμαι πολυγραφότατος εσύ είσαι πολυτεχνότατος! Καλό απόγευμα.

Δημοσίευση σχολίου