Βιβλία Και Πάλι

Author: Νυχτερινή Πένα /


Απόψε καθώς ξεκινούσα να ανεβάσω το καινούριο βιβλίο που θα διατίθεται για ελεύθερο κατέβασμα, διαπίστωσα ότι είχα υποπέσει σε μια μεγάλη παράλειψη. Τον προηγούμενο μήνα όταν έβαλα τους τρεις πρώτους τίτλους ξέχασα να πω δυο λόγια για τον καθένα.
Τώρα λοιπόν, πριν από τον καινούριο τίτλο θα μιλήσουμε για τους τρεις που προηγήθηκαν.
Στην Άκρη Του Κόσμου. Ένα πλοίο χάνεται μαζί με το πλήρωμα και το φορτίο του στα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής. Η αποστολή που οργανώνεται για να βρει τι έγινε ξεκινάει αμέσως σχεδόν. Αλλά δεν έχουν όλοι τους ίδιους σκοπούς ή τα ίδια σχέδια.
Ταξιδιώτες Των Κόσμων. Στην προσπάθειά τους να νικήσουν έναν σατανικό μάγο μια ομάδα Ιπποτών μπλέκει σε μια θανάσιμη περιπέτεια. Δυο σύντροφοί τους εξηκοντίζονται σε έναν ξένο και εχθρικό κόσμο. Τώρα πρέπει να νικήσουν τον μάγο για να φέρουν πίσω τους δικούς τους, θα τα καταφέρουν; Θα καταφέρουν εκείνοι οι δυο να επιζήσουν στο νέο τους περιβάλλον ως που να γίνει αυτό;
Τα Χρονικά Της Εσπέρια Ι – Η Συνωμοσία Της Σκιάς. Το βασίλειο της Εσπέρια απειλείται από μια συνωμοσία που υφαίνεται από έναν προδότη αλλά και σκοτεινές δυνάμεις. Μπορεί να εμποδίσει κανείς την πτώση του βασιλείου ή όλα έχουν ήδη χαθεί;
Αυτά για τους τρεις τίτλους που μπήκαν τον προηγούμενο μήνα. Ας δούμε και το σημερινό.
Επικίνδυνο Ταξίδι. Την ώρα που η νεαρή Αγγέλα πλησιάζει στον τοκετό και διαπιστώνει ότι θα έχει επιπλοκές δυο φίλοι πετάνε με ένα μικρό αεροπλάνο ενώ έχει σταματήσει κάθε πτήση και είναι ξαφνικά η μόνη ελπίδα της για να φτάσει σε νοσοκομείο. Θα γίνει αυτό εγκαίρως όμως για να σωθεί η μητέρα και το παιδί που είναι καθ' οδόν;
Αυτές είναι με λίγα λόγια οι τέσσερις ιστορίες μας, καλή ανάγνωση και ραντεβού τον επόμενο μήνα με ακόμα έναν τίτλο.

Πυρετός

Author: Νυχτερινή Πένα /


Έτσι όπως είμαι καθηλωμένος στο κρεβάτι δεν μπορώ να κάνω και πολλά άλλα πράγματα από το να σκέφτομαι και όπως πάντα οι σκέψεις μου γυρίζουν σε' σενα.
Αχ να ήξερες πόσο μου λείπεις, το άγγιγμα των απαλών χεριών σου, το χέρι σου μέσα στο δικό μου. Πόσο θέλω να ακούσω τη γλυκιά σου φωνή, πόσο θέλω να σε ακούσω να γελάς, να μαντεύω στην αλλαγή της φωνής σου το χαμόγελο.
Δεν ξέρεις πόσο μου λείπουν όλα αυτά και πολλά ακόμα. Οι βόλτες μας, οι ήσυχες στιγμές αγκαλιασμένοι, το να μιλάμε για τόσα πολλά πράγματα. Να μιλάμε για βιβλία. Να σχεδιάζουμε τι θα διαβάσουμε.
Ο πυρετός ρημάζει το σώμα μου, τα αντιπυρετικά δυστυχώς δεν με πιάνουν και έτσι δεν λιγοστεύει. Με έχει στεγνώσει σαν να ήμουν κάτω από τον ήλιο στην έρημο. Οι σκέψεις αρχίζουν και αυτές να μπερδεύονται.
Είναι τόσα αυτά που μου λείπουν όταν είσαι μακριά. Αλλά αυτή τη στιγμή θα έδινα πολλά να ήσουν εδώ, να κρατάς το χέρι μου στα δικά σου. Το δροσερό σου άγγιγμα θα ήταν καλύτερο από κάθε φάρμακο. Αλλά δυστυχώς αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.
Αγγίζω τη μπουκλίτσα από τα μαλλιά σου, πάντα την έχω μαζί μου. Είναι σαν να σε έχω πάντα μαζί μου όπου και αν πηγαίνω. Θυμάμαι τη στιγμή που μου την έδωσες.... Οι σκέψεις μου μπερδεύονται. Ο πυρετός κατακτάει νέα ύψη.
Βυθίζομαι σε ένα πηκτό σκοτάδι, το λήθαργο του υψηλού πυρετού. Οι τελευταίες μου συνειδητές σκέψεις είναι για σενα. Ελπίζω ότι όταν θα συνέλθω, όποτε γίνει αυτό θα είσαι εδώ για μένα μικρή μου πριγκίπισσα.

Αγρυπνία

Author: Νυχτερινή Πένα /


Χθες το βράδυ το ξενύχτισα. Όπως ξέρουν όλοι όσοι με διαβάζουν αυτό από μόνο του δεν είναι και τόσο σπάνιο, πολλές φορές η νύχτα προχωράει και' γω αφοσιωμένος στο γράψιμο δεν το αντιλαμβάνομαι. Αλλά χθες δεν το ξενύχτισα γράφοντας, ναι αυτό είναι εξαιρετικά σπάνιο. Χθες άργησα να κοιμηθώ γιατί είχα πάει σε μια αγρυπνία.
Οι εξοικειωμένοι με τα λειτουργικά έθιμα της εκκλησίας θα κατάλαβαν ήδη για τι μιλάω, για τους υπόλοιπους να εξηγήσω ότι μια αγρυπνία είναι μια περίσταση κατά την οποία σε νυχτερινές ώρες γίνονται διαδοχικά όλες οι κύριες ακολουθίες μιας μέρας, εσπερινός, όρθρος και θεία λειτουργία. Αν η αγρυπνία διαρκεί ως το πρωί λέγεται ολονυκτία.
Είναι μια μοναδική εμπειρία, μέσα στο σκοτάδι που το διακόπτουν μόνο οι μικρές φλόγες από τα κεράκια μπορείς να ξεχάσεις τον υλικό κόσμο και να αφήσεις την ψυχή σου να μεταβεί σε μια άλλη πνευματική διάσταση. Να προσεγγίσει εν σιγεί το θείο, να προσευχηθεί, να ευχαριστήσει αλλά και να δεηθεί για όλα όσα αποτελούν το σταυρό που σηκώνει, για κάθε φορτίο, μικρό ή μεγαλύτερο, ελαφρύ ή βαρύ.
Το έκανα και' γω χθες. Εναπέθεσα στη φροντίδα του Υψίστου τα όσα με βαραίνουν, τα όσα κουβαλώ, τις ανησυχίες μου και την έννοια για τα πρόσωπα που αγαπώ. Και είμαι σίγουρος ότι θα με ακούσει.

Το Ιστολόγιο του μήνα - Ιανουάριος 2012

Author: Νυχτερινή Πένα /


Αυτή η ενότητα έκλεισε αισίως δεκαοκτώ μήνες και σε αυτό το διάστημα παρουσίασε δεκαεπτά ιστολόγια ( μιας και μία φορά είχαμε ανασκόπηση των ιστολογίων που είχαν ήδη παρουσιαστεί ). Όλα τα ιστολόγια που έχουν παρουσιαστεί ως τώρα επιλέχθηκαν για τα κείμενά τους, λογοτεχνικά ή προσωπικά.
Το σημερινό όμως διαφέρει, δεν είναι ένα ιστολόγιο με κείμενα αλλά με άρθρα, άρθρα μάλιστα ενός συγκεκριμένου είδους. Ας το πάρουμε από την αρχή, το όνομά του είναι konsoulito και προέρχεται από το όνομα του δημιουργού του. Περιλαμβάνει πολλά άρθρα για τεχνολογικά θέματα που αφορούν υπολογιστές, από θέματα λογισμικού ως μικρά κόλπα με το πληκτρολόγιο.
Δεν χρειάζεται για να είσαι ειδικός για να σου φανεί χρήσιμο, αρκεί να ασχολείσαι με υπολογιστή ακόμα και αν είναι μόνο για να γράφεις, όπως εγω, και θα βρεις πράγματα που σου είναι χρήσιμα. Για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε περί τίνος πρόκειται δεν έχετε παρά να το επισκεφθείτε στο: http://konsoulito.gr/