Το Βλέμμα

Author: Νυχτερινή Πένα /

Ήταν κοντά ώρα ενάτη για τους Εβραίους που μετρούσαν τις μέρες σε δωδεκάωρα από έξι το πρωί σε έξι το απόγευμα και από’ κει στο πρωί πάλι. Σκοτάδι είχε απλωθεί σε όλη την γη από την έκτη ώρα και η ίδια η γη σειόταν σαν να ετοιμαζόταν να διαρραγεί σε σημείο που μακριά στην Αθήνα ο αρεοπαγίτης Διονύσιος, ο μετέπειτα άγιος, αναφωνούσε « ή Θεός πάσχει ή το παν απώλετο ».
Στην κορυφή του Γολγοθά ο Ιησούς βρίσκεται καρφωμένος στο σταυρό. Η θεία φύση χαίρεται για τη σωτηρία των ανθρώπων αλλά και συμπάσχει με την ανθρώπινη που υποφέρει τον πόνο όχι μόνο από τα καρφιά αλλά και όσα είχαν προηγηθεί, χτυπήματα, μαστίγωμα με το τρομερό φραγγέλιο, το ακάνθινο στεφάνι και τους εμπαιγμούς στο πραιτώριο.
Ακόμα και αυτήν την ώρα του πόνου ο θυσιαζόμενος Θεάνθρωπος δεν βλέπει γύρω του παρά μίσος και εχθρικά πρόσωπα, οι αρχιερείς και οι Φαρισαίοι ακόμα και τώρα τον χλευάζουν, έχουν έρθει να χαρούν το θρίαμβό τους και δεν χάνουν ευκαιρία να τον μυκτηρίσουν. Ο όχλος που άγεται και φέρεται, αυτός που φώναζε το ωσαννά, λίγες ώρες πριν κραύγασε το άρον, άρον σταύρωσον αυτόν και τώρα επίσης χλευάζει μαζί με αυτούς που τον καθοδήγησαν στο ανοσιούργημα.
Δίπλα του, ένας από κάθε πλευρά δυο ακόμα σταυροί, με δυο καταδικασμένους για εγκλήματα. Και εδώ; Παρά τον πόνο και τον επικείμενο θάνατο, και εδώ το μίσος. « Αν είσαι υιός του Θεού κατέβα από το σταυρό και σώσε και μας ».
Μίσος παντού κάτω από τον ανταριασμένο ουρανό και πιο πέρα η Παναγία μητέρα του θρηνεί το μαρτύριο που οι αγνώμονες Ιουδαίοι επέβαλλαν στο μονογενή της. Που να κοιτάξει ο σταυρωμένος Ιησούς;
Και όμως εκεί μέσα στο σκοτάδι υπάρχει ένα βλέμμα που κοιτάζει τον Κύριο με προσμονή και ελπίδα, ένα βλέμμα που ακόμα και στην ώρα του πάθους βλέπει σε εκείνον τον Σωτήρα. Είναι ο εκ δεξιών του ληστής. Και δεν λέει πολλά, δεν χρειάζονται. Αρκεί το «μνήσθητί μου Κύριε ». Πάνω στην μαυρίλα του Γολγοθά πόση γλυκύτητα έφερε το βλέμμα ενός ληστή.

Στην Δίνη του Πολέμου ( Brothers In Arms )

Author: Νυχτερινή Πένα /

Η συνέχεια του προηγούμενου βιβλίου με το οποίο ολοκληρώνονται τα Χρονικά του Ρέστλιν, διαβάζεται και χωρίς να έχεις διαβάσει το πρώτο παρότι ξεκινάει ακριβώς από το σημείο που τελειώνει εκείνο. Ο Ρέστλιν είναι πλέον ένας μάγος των κόκκινων χιτώνων και ξεκινάει τη νέα του ζωή ενώ αναζητεί εργασία σαν μάγος πολέμου.

Ένα καλό φαντασίας, στο κλασσικό στυλ των φαντασίας με μάγους και πολεμιστές που θα κρατήσει πολύ καλή παρέα στους φίλους του είδους και είναι και το εισαγωγικό επεισόδιο των ιστοριών του Κριν και του πολέμου της Δρακολόγχης.

Στο Αμόνι της Μαγείας ( Soulforge )

Author: Νυχτερινή Πένα /

Η αρχή της ιστορίας των ηρώων της λόγχης και ειδικά του Ρέστλιν Μαζέρ, από την παιδική του ηλικία στην εφηβεία και την ενηλικίωση και η μύηση στην μαγεία και η επικίνδυνη δοκιμασία στον πύργο της Υψηλής Μαγείας όπου γίνεται επίσημα μάγος. Το βιβλίο δεν είναι το πρώτο της σειράς αν και προηγείται από πλευράς ιστορίας, γράφηκε μετά από τις τριλογίες του πολέμου της λόγχης και της δοκιμασίας των διδύμων πράγμα που επιτρέπει να κάνει μερικές νύξεις για τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν.
Επειδή καλύπτει ωστόσο μια μεγάλη διάρκεια σε χρόνια πάσχει λίγο από πλευράς συνοχής κάτι που μπορεί να απογοητεύσει κάποιους αναγνώστες αλλά για εκείνους που ήδη έχουν περιπλανηθεί στον Κριν και έχουν διαβάσει άλλες περιπέτειες είναι ένα διαμάντι μιας και αποκαλύπτει πως ξεκίνησαν όλα και γεγονότα των οποίων τις συνέπειες βλέπουμε στα άλλα βιβλία.
Συνιστάται για τους φίλους του φανταστικού αλλά κυρίως για όσους έχουν διαβάσει την ιστορία του πολέμου της λόγχης.