Dragolance

Author: Νυχτερινή Πένα /

Μετά από παράκληση μιας φίλης μετά το κομμάτι για το Στη Δίνη του Πολέμου, είπα να μιλήσω λίγο για τον κόσμο του Κριν και την σειρά Dragolance. Ο κόσμος του Κριν βρίσκεται σε ειρήνη τα τελευταία τριακόσια περίπου χρόνια, τα έθνη των ανθρώπων, των ξωτικών και των νάνων καταφέρνουν να συμβιώνουν αν και μερικές φορές είναι στα όρια της ανοχής μεταξύ τους.
Οι θεοί έχουν χαθεί από τον Κριν μετά τον κατακλυσμό τρεις αιώνες νωρίτερα και μόνο τσαρλατάνοι κληρικοί βρίσκονται να πρεσβεύουν ψευτοθεούς. Μια ομάδα φίλων που είχε πέντε χρόνια πριν σκορπιστεί για να αναζητήσει την αλήθεια για το θέμα ξαναβρίσκεται. Αποτελείται από τους:
Τάνις Μισοξωτικό, έναν πολεμιστή με μικτή καταγωγή ανθρώπου και ξωτικού, μια καταγωγή που τον κάνει να νιώθει απόκληρος και από τους δυο λαούς. Ο διχασμός του αυτός αντιπροσωπεύεται και από τις γυναίκες που αγαπά την πολεμίστρια Κιτιάρα και την ξωτική πριγκίπισσα Λοράνα. Είναι ο άτυπος αρχηγός της ομάδας.
Στερμ Μπράιτμπλεηντ, ένας Ιππότης της Σολάμνια, ένα κάποτε τιμημένο σώμα αλλά τώρα όχι από τους περισσότερους που το θεωρούν υπεύθυνο για τον κατακλυσμό. Είναι αφοσιωμένος στις αρχές της ιπποσύνης και τον κώδικα συμπεριφοράς της, το Εγκόλπιο.
Κάραμον Μαζέρ, ένας μεγαλόσωμος πολεμιστής με τεράστια δύναμη και αγαθή καρδιά. Πρώτη του μέριμνα είναι ο αδερφός του και αν είναι καλά.
Ραίστλιν Μαζέρ, δίδυμος αδερφός του Κάραμον, ένας νεαρός μάγος με αρκετή δύναμη, ωστόσο η δοκιμασία στον Πύργο της Υψηλής Μαγείας ( η εισδοχή στους κόλπους των μάγων ) του κληρονόμησε μια φοβερή κληρονομιά και κατάρα.
Φλιντ Φάιρφορτζ, ένας νάνος των λόφων, εξαιρετικός μεταλλουργός και πολεμιστής, μια πατρική φιγούρα για την υπόλοιπη ομάδα.
Τάσελχοφ Μπέηρφουτ, κέντερ, ( μια φυλή που οι δημιουργοί του Κριν δημιούργησαν, αφόρητα περίεργα, ψηλά σαν τους νάνους περίπου αλλά λεπτοκαμωμένα, ευφυή και ευκίνητα, είναι η φυλή μπελάς του Κριν ) άφοβος όπως όλοι του λαού του και παράτολμος και αυτό φυσικά επιφέρει μπελάδες.
Ξανασυναντιόνται αλλά πριν καλά καλά προλάβουν να μιλήσουν για το παρελθόν, βρίσκονται υπό καταδίωξη μαζί με τους νομάδες Ρίβεργουιντ και Γκόλντμουν που φέρουν ένα ραβδί με ιαματικές δυνάμεις, την πρώτη ένδειξη ίσως της επιστροφής των θεών από μια φυλή όντων που κανείς δεν είχε δει ως τότε ποτέ στον Κριν.
Κανείς δεν περίμενε ότι θα έσωζαν τον κόσμο, πόσο δε οι ίδιοι!
Ο πόλεμος της λόγχης περιγράφεται σε δύο τριλογίες, Dragοlance Chronicles και The Lost Chronicles.  Η πιο καλή σειρά ανάγνωσης είναι ανάμεικτη ώστε να έχει την ιστορική σειρά. Δράκοι στο Φθινοπωρινό Δειλινό ( είναι το πρώτο όπως και να έχει ), Δράκοι στα Βασίλεια των Νάνων ( αρχίζει από εκεί που τελειώνει το πρώτο ), Δράκοι στη Χειμωνιάτικη Νύχτα, Δράκοι Ενός Μεγαλοπρεπούς Ουρανού ( αυτά τα δύο βιβλία αλληλοσυμπληρώνονται κατά πολύ ) Δράκοι στην Ανοιξιάτικη Αυγή και Δράκοι του Μάγου της Κλεψύδρας.
Είναι από τις πιο ωραίες σειρές φαντασίας για’ μενα και ελπίζω να την απολαύσετε και’ σεις. Μετά τον πόλεμο της λόγχης ακολουθούν και άλλες σειρές αλλά γι’ αυτές θα μιλήσουμε μια άλλη φορά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου