Writing Update – Νοέμβριος 2015

Author: Νυχτερινή Πένα /

Η φίλη με τις Ιστορίες Συγγραφική Τρέλας (λινκ δεξιά στα ιστολόγιά μου) είχε την άποψη ότι NoWriMo αν και σίγουρα ένας τρόπος να ωθηθεί κάποιος να γράψει είναι αρκετά δύσκολο. Έτσι αντιπρότεινε την ιδέα μιας μηνιαίας ενημέρωσης, ενός update, σαν μια αντίστοιχη ενθάρρυνση – ώθηση. Εγώ που είμαι πάντα υπέρ κάθε τέτοιας σκέψης την υιοθέτησα και έτσι σας παρουσιάζω την δική μου ενημέρωση.
Αυτόν τον μήνα, λόγω και του NoWriMo, έκανα θραύση. Έγραψα σχεδόν 40000 λέξεις, 39598 για την ακρίβεια, ολοκληρώνοντας ταυτόχρονα και το Θυρεό Του Λέοντος, 178698 λέξεις ή 619 σελίδες.
Το Δεκέμβριο; Λέω να σχεδιάσω μια νουβέλα και να γράψω ένα ή δύο διηγήματα. Τα λέμε σε ένα μήνα πάλι με τα επιτεύγματά μας.

Ιστολόγιο του μήνα – Νοέμβριος 2015

Author: Νυχτερινή Πένα /

Το αποψινό μας ιστολόγιο είναι ένα ολοκαίνουριο, τόσο καινούριο που τον προηγούμενο μήνα δεν είχε προλάβει να βάλει υποψηφιότητα για ανάρτηση γιατί ακόμα δεν υπήρχε όταν την έκανα. Είναι μόλις 27 ημερών. Αλλά όσο καινούριο είναι το ιστολόγιο τόσο παλιά είναι η γνωριμία μου με τη δημιουργό του.
Την ξέρω πολλά χρόνια και τη γνώρισα ακριβώς γιατί είναι συνάδερφός και γράφει από τα νιάτα της, σχεδόν από την ίδια ηλικία με εμένα. Γράφει πολύ καλά, πολύ καλύτερα και από πολλές επαγγελματίες του καθ’ ημάς εκδοτικού κόσμου. Έχοντας διαβάσει πολλά από εκείνη – έχοντας και συνεργαστεί μάλιστα μαζί της – δεν περίμενα τίποτα λιγότερο από εκείνη και στο νέο της ξεκίνημα όπου άρχισε ήδη μια νέα ιστορία με δυνατό ξεκίνημα, μια ιστορία που έχει να κάνει με μια από τις μεγάλες της αγάπες, τους υπερήρωες όπως οι X-Men.
Για μια επίσκεψη λοιπόν στο ιστολόγιό της δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο: http://marvelousfictions.blogspot.gr/

Ημερολόγιο Συγγραφέα 4

Author: Νυχτερινή Πένα /

Είμαι λογιστής κατ’ επάγγελμα. Η δουλειά μου έχει να κάνει με αριθμούς και δεδομένα, τελευταίως με φόρους και οικονομική δυσπραγία. Πειράζει που έξω από αυτή δεν θέλω να συζητώ για αυτά τα – πολλές φορές αδιέξοδα – θέματα; Πειράζει που προτιμώ να μιλώ για άλλα θέματα στον ελεύθερο χρόνο μου; Που προτιμώ να ταξιδεύω σε ιστορίες και κόσμους.
Ε λοιπόν πειράζει! Όχι για εμένα αλλά για πολύ κόσμο που θεωρεί ότι η ενασχόληση με οτιδήποτε μη πρακτικό, καθημερινό ή κερδοφόρο είναι χάσιμο χρόνου και σε καθιστά στην καλύτερη των περιπτώσεων άνθρωπο απροσάρμοστο στη σύγχρονη κοινωνία. Αλλά εμένα μου αρκεί το πρακτικό μου οκτάωρο που χρειάζεται η δουλειά. Τον υπόλοιπο χρόνο μου τον θέλω πιο ποιοτικό και ποιητικό.
Προτιμώ  να ταξιδεύω σε άλλους κόσμους, σε κόσμους που φαντάστηκαν άλλοι συγγραφείς ή σε κόσμους που εγώ δημιουργώ. Να μιλώ για ήρωες και τις ιστορίες τους αντί να μαυρίζω την ψυχή μου με το ειδησεογραφικό δελτίο. Να μιλώ για τα συγγραφικά μου σχέδια αντί να αναμασώ τα ίδια και τα ίδια.
Και αν με θεωρούν περίεργο, δεκάρα δε δίνω.
Το μόνο που καμιά φορά με στενοχωρεί είναι ότι δεν έχω στον περίγυρό μου ανθρώπους που να ασχολούνται με το γράψιμο και δεν με κατανοούν εκτός από ένα στενό φίλο που δεν γράφει πολύ αλλά επειδή με ξέρει 24 χρόνια του έχει γίνει βίωμα ότι πριν από κάθε τι άλλο είμαι συγγραφέας.
Αλλά πέρα από εκείνον δεν έχω άλλους που να ακούν ότι σκέφτομαι τις υποπλοκές που θα απαρτίζουν το ταξίδι του Γουίλλιαμ ως τη Μέρκια και δεν με κοιτούν με συγκατάβαση ή δεν σπεύδουν να αλλάξουν την συζήτηση σε κάποιο πιο κατανοητό θέμα όπως τα αυτοκίνητα.
Την απώλεια αυτή την αναπληρώνω ευτυχώς διαδικτυακά, χάρη στους φίλους του sff που είναι εκεί για να συζητήσουμε πράγματα που μπορεί να με απασχολούν, χαρακτήρες, πλοκές, εξελίξεις, τη λειτουργία κάποιας σκηνής και όλα όσα απαρτίζουν ένα συγγραφικό ταξίδι για τη δημιουργία ενός βιβλίου. Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για την παρουσία σας και τη βοήθεια, κυρίως για την παρέα και την αίσθηση του ότι κάποιος καταλαβαίνει.
Αυτή η ανάρτηση είναι αφιερωμένη σε όλους εσάς εκεί έξω μαζί με ένα θερμό ευχαριστώ και μια από καρδίας καληνύχτα.

Ημερολόγιο Συγγραφέα 3

Author: Νυχτερινή Πένα /

Ήρθε ο καιρός του NoWriMo στο sff και όχι μόνο ήρθε αλλά φτάσαμε και σχεδόν στη μέση. Διάλεξα για αυτόν τον Νοέμβριο να δουλέψω σε κάτι που γράφεται από καιρό, έτσι συνεχίζω το Θυρεό που έχει μπει στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση.
Από τους στόχους που έθεσα στην αρχή του έτους άλλοι επιτεύχθηκαν και άλλοι όχι, αιτία αυτού η δουλειά – άλλες δυσκολίες ευτυχώς δεν υπήρξαν φέτος – και κάποια πράγματα που έγραψα χωρίς να είναι αναμενόμενα κυρίως εξαιτίας του sff. Ας δούμε τι κάναμε.
Ο πρώτος στόχος ήταν να ολοκληρωθεί ο Θυρεός του Λέοντος. Συνεχίζεται, μεγαλώνει και πλουτίζει σε περιεχόμενο και όπως ήδη είπα πάει για το μεγάλο φινάλε.
Ο δεύτερος στόχος η Πτήση 178 ολοκληρώθηκε, μεταφράστηκε κιόλας στα Αγγλικά για να δούμε ποια θα είναι η εξέλιξή της και αν μπορεί να δημοσιευθεί κάπου.
Ο τρίτος στόχος το Χωρίς Μάρτυρες ολοκληρώθηκε επίσης. Μάλλον δεν θα αργήσουμε να το δούμε εδώ στο ιστολόγιο.
Ο τέταρτος στόχος οι Σταυροφόροι και ο έκτος στόχος η συνέχειά τους ολοκληρώθηκαν επίσης.
Ο πέμπτος στόχος ήταν η Επιχείρηση Υπεξαίρεση. Εξαιτίας της Κρύπτης της Ναβίρα που πήρε τη θέση της ουσιαστικά ως το μικρό έργο που θα έγραφα στις διακοπές, η επιχείρηση θα αναβληθεί για το 2016 μετά από το τέλος του Θυρεού και ενός ακόμα έργου που σκέφτομαι για μετά.
Πέρα από τους στόχους, όπως έχω ξαναπεί, έγραψα εξαιτίας του sff τρεις ιστορίες – Άγνωστος Πλανήτης, Το Μάτι Του Μάρνους και την Κρύπτη Της Ναβίρα – για ισάριθμους διαγωνισμούς και ακόμα το Τέλειο Έγκλημα που γράφτηκε χάρη σε έναν φίλο από εκεί. Όλες αρκετά μεγάλες ιστορίες.
Είμαι λοιπόν πολύ χαρούμενος για την πορεία μου στο γράψιμο ακόμα και αν συμβαίνουν και πράγματα που με αποθαρρύνουν και εν μέσω πίεσης του NoWriMo όπου δεν θα πιάσω τις 50000 λέξεις όπως το βλέπω αλλά θα φέρω το Θυρεό στην ολοκλήρωση. Ή πολύ κοντά σε αυτή.

Ιστολόγιο του μήνα – Οκτώβριος 2015

Author: Νυχτερινή Πένα /

Πλούσιος είναι κάποιος όταν μπορεί να χαρίσει στους άλλους δέκα (10) πράγματα!!!
1) Στους εχθρούς: συγχώρεση
2) Στους φίλους: την καρδιά σου
3) Στα παιδιά: παράδειγμα
4) Σ αυτούς που σε αμφισβητούν: ανοχή
5) Στον πατέρα: υπακοή
6) Στην μητέρα: τρυφερότητα                            
7) Στον εαυτό μας: σεβασμό
8) Στους γείτονες: καλούς τρόπους
9) Σ’ αυτούς που παραφέρονται: κατανόηση
10) Σε όλους: Αγάπη!!!!!

Με αυτό το μήνυμα για την ανθρώπινη συμπεριφορά ξεκινά την πιο πρόσφατη ανάρτησή του ο φίλος μου ο Σκρουτζάκος. Είναι από τους παλαιότερους μπλόγκερ και ειδικά αφού πολλοί παλιοί πια έχουν αφήσει το χώρο. Διακρίνεται για την ευγένειά του και τις ζωηρές χαρούμενες αναρτήσεις του γεμάτες με γέλιο από ανέκδοτα ή σκίτσα αλλά και διδακτικές ιστορίες. Αν θέλετε να τον επισκεφθείτε μπορείτε να το κάνετε εδώ: http://scroodgejkok.blogspot.gr/