Κυνηγός Σκιών

Author: Νυχτερινή Πένα /

Το βασίλειο της Βαλιόστρ διάγει μια ειρηνική περίοδο, είναι μια ανήσυχη ειρήνη ωστόσο. Πέρα από τα σύνορα στην ερημιά ο Ακατονόμαστος ένας μάγος με φοβερές δυνάμεις και εχθρός του βασιλείου αρχίζει να αφυπνίζεται. Στην πρωτεύουσα της Βαλιόστρ Αβέντουμ, ένας κλέφτης, ο Χάρολντ, αναλαμβάνει μια δουλειά που τον μπλέκει πολύ άσχημα. Τώρα είναι υποχρεωμένος να πάρει μέρος σε μια αποστολή που είναι η μόνη ελπίδα κατά του Ακατανόμαστου αλλά και εξαιρετικά επικίνδυνη. Και σαν να μην φτάνει αυτό φαίνεται να υπάρχει και τρίτη πλευρά στην ιστορία αποφασισμένη να φτάσει στην επίτευξη των στόχων της πρώτη χωρίς να νοιάζεται ποιους ή πόσους θα σκοτώσει στη διάβα της.
Πρώτη φορά διάβασα ένα βιβλίο φαντασίας από μη αγγλόφωνο συγγραφέα και ο Αλεξέι Πεχόφ με δικαίωσε. Η ιστορία κυλάει και δεν κουράζει, η γλώσσα μερικές φορές είναι κάπως αλλά ταιριάζει στον αφηγητή και πρωταγωνιστή που είναι κλέφτης. Έχει όλα τα καλούδια των βιβλίων φαντασίας, διάφορες φυλές, μαγικά αντικείμενα και όπλα. Λίγα πράγματα είναι περιττά και θα μπορούσαν να λείπουν όπως το όραμα του Χάρολντ για τη μάχη της ερημιάς του Χόργκαν (όχι ότι δεν ήταν ωραίο κομμάτι ή ότι δεν έδενε με το σύνολο αλλά δεν ήταν τόσο απαραίτητο όσο τα άλλα δύο που είχαν προηγηθεί).
Σε γενικές γραμμές ένα βιβλίο για να περάσουν ευχάριστα την ώρα τους οι φίλοι του είδους.

2 σχόλια:

Θεματοφύλακες Λόγω τεχνών είπε...

Καλησπέρα, μπορώ να εντάξω το blog στους βιβλιοφιλικους ιστότοπους;Με περιγραφή και το λινκ ώστε όποιος θέλει να μεταφέρετε στο blog σας;

Νυχτερινή Πένα είπε...

Ευχαρίστως! Τιμή μου!
Καλώς ήρθες στο μπλογκ μου.

Δημοσίευση σχολίου