Επιχείρηση Επικίνδυνο Νησί 9

Author: Νυχτερινή Πένα /

Κεφάλαιο 5

Ουάσιγκτον DC
Πλατεία Φάραγκοτ
18:35
Ο Ιανός πλησίασε το θύμα του, δεν έδειχνε ότι βιαζόταν ή ότι ήθελε να προλάβει κάτι. Αφηνόταν να πηγαίνει με το πλήθος αλλά ελισσόταν επιδέξια για να πλησιάζει στο στόχο του, κάθε κίνηση τον έφερνε ανεπαίσθητα πιο κοντά. Ετοιμάστηκε για το χτύπημα, άλλαξε χέρι στο χαρτοφύλακα σαν να τον είχε κουράσει, ελευθερώνοντας το χέρι που είχε το θανάσιμο όπλο. Δυο τρία άτομα ακόμα και θα σφράγιζε το τέλος της.
Έσφιξε τη γροθιά του και η λάμα βγήκε με ένα ανεπαίσθητο κλικ. Ο Ιανός πέρασε ανάμεσα σε δύο κοπέλες που προχωρούσαν βιαστικά με φακέλους στα χέρια τους και συζητώντας για νόμους και σχέδια, δικηγόροι προφανώς που είχαν μόλις σχολάσει και έπαιρναν δουλειά σπίτι. Η Ντανίκα Μπρεν ήταν μπροστά του, ένας μικρός ελιγμός για να βρεθεί δίπλα της και όλα θα τελείωναν.
Ήταν σχεδόν στην είσοδο για το σταθμό, καλύτερα να το έδινε το χτύπημα εδώ. Έριξε μια ματιά γύρω για να βεβαιωθεί ότι κανείς δεν τους πρόσεχε. Το βλέμμα του σταμάτησε σε έναν άνδρα που κινείτο βιαστικά προς τον σταθμό. Δεν φορούσε στολή αλλά εκείνος ήξερε ποιος και τι ήταν. Ο Άιαν Γκόρντον, ένας επικίνδυνος άνθρωπος και ορκισμένος εχθρός. Έπρεπε να πεθάνει.
Κοίταξε για μια στιγμή την Ντανίκα Μπρεν. Θα ζούσε λίγες ώρες ακόμη ως που να σκοτώσει τον Άιαν Γκόρντον και να πάει να την βρει. Έκρυψε τη λεπίδα και άρχισε να μετακινείται προς το μέρος του Βρετανού. Δεν έκανε βιαστικές κινήσεις αλλά ελισσόταν ανάμεσα στο πλήθος, δεν ήθελε να τραβήξει την προσοχή των διερχομένων πάνω του ούτε να δημιουργήσεις κάποιο επεισόδιο που θα έκανε τον άνθρωπο της ΜΙ6 να τον προσέξει. Παρά την μεταμφίεση θα τον αναγνώριζε πιθανότατα. Έφτασε κοντά στον Βρετανό που συνοδευόταν από έναν άλλο άνδρα, τον είχε δει να στέκεται διακριτικά πιο πίσω από τον πρόεδρο πολλές φορές στην τηλεόραση. Ήταν κάποιος στενός συνεργάτης του. Θα προτιμούσε να μην χρειαστεί να τον σκοτώσει, θα περιέπλεκε τα πράγματα και θα έκανε την καταδίωξή του αρκετά σκληρή και αποφασιστική. Προς το παρόν δεν τον είχε εντοπίσει κανείς από τους δύο. Έσφιξε την γροθιά του και η λάμα αποκαλύφθηκε χωρίς κανέναν ήχο. Με ένα μοχθηρό χαμόγελο χτύπησε.

Γιούρι Ντο
08:09
Ο Λίον Μοθ συνεχάρη τους άνδρες του βλέποντας μια οβίδα όλμου να εκρήγνυται ακριβώς πάνω σε ένα πυροβόλο των Κορεατών, ένα Μ1992 των 130 χιλιοστών και να πυροδοτεί μια ακόμη έκρηξη από τα πυρομαχικά του όπλου.
Νερό είχε αρχίσει να μπαίνει στο αποβατικό τους και δεν θα αργούσε η ώρα που θα έπρεπε να το εγκαταλείψουν. Οι φλόγες είχαν σβήσει αλλά ένας λιπαρός καπνός σηκωνόταν σε πυκνή στήλη παρά τη βροχή. Για να έχει μια εικόνα της κατάστασης είχε ανέβει στη γέφυρα του αποβατικού. Οι άνδρες του δεν χρειάζονταν ορατότητα, χτυπούσαν με την βοήθεια των συντεταγμένων που έδιναν οι παρατηρητές έξω. Και έκαναν καλή δουλειά. Ως τώρα είχαν χτυπήσει μια ντουζίνα εχθρικά τεθωρακισμένα και είχαν σιγήσει όλα τα πυροβόλα του εχθρού, αυτό που είχαν μόλις καταστρέψει ήταν το τελευταίο.
-Άρπα τη Κορεάτικο καθίκι! άκουσε κάπου δίπλα του και στράφηκε να δει.
Στη γέφυρα του διπλανού αποβατικού γονατισμένος πίσω από το προστατευτικό παραπέτο ήταν ο ένας από τους τρεις άνδρες του πληρώματός του. Οι Βρετανοί δεν φορούσαν στολές, ούτε καν χωρίς διακριτικά όπως οι Αμερικανοί, αλλά πολιτικά ρούχα, ο άνδρας που έβλεπε ήταν ντυμένος με μπότες, παντελόνι και αντιανεμικό μπουφάν με κουκούλα, ένα ναυτικό ντύσιμο, και ήταν οπλισμένος με ένα τυφέκιο Μ16Α2 εφοδιασμένο με διόπτρα ελεύθερου σκοπευτή όπως είχαν και οι ελεύθεροι σκοπευτές της διμοιρίας αναγνωρίσεως του λόχου διοικήσεως που τώρα είχαν διασπαρεί στο χώρο αμύνης για να χτυπήσουν επίλεκτους στόχους στον εχθρό.
Οι άλλοι δύο του πληρώματος, τρεις χρειάζονταν σε κάθε αποβατικό, είχαν περάσει στο δικό του σκάφος για να βοηθήσουν το πλήρωμά του. Και οι τρεις είχαν τραυματιστεί και τώρα τους βοηθούσαν να περάσουν στο άλλο σκάφος. Ο Λίον σκέφθηκε ότι ήταν καιρός να κάνουν το ίδιο και οι δικοί του άνδρες. Ήδη είχαν μεταφερθεί στο διπλανό αποβατικό οι τραυματίες και οι επιζώντες της τρίτης διμοιρίας που τους βοηθούσαν.
Εκείνη τη στιγμή το τεθωρακισμένο που προσπαθούσε να σπάσει τις γραμμές των πεζοναυτών έβαλλε με το πυροβόλο του πυργίσκου του. Η βολή διαπέρασε το τοίχωμα του αποβατικού και εκράγηκε. Η έκρηξη χτύπησε τους άνδρες τις πρώτης διμοιρίας και έβαλε φωτιά στα πυρομαχικά τους προκαλώντας μια αλυσίδα από εκρήξεις που σάρωσε το αποβατικό γεμίζοντάς το με μια θάλασσα φωτιάς.

Ουάσιγκτον
18:45
Το χέρι του ήταν στο μέσο της διαδρομής ως το πλευρό του αντιπάλου του όταν το βλέμμα του Άιαν Γκόρντον διασταυρώθηκε με το δικό του. Η αναγνώριση ήταν στιγμιαία και ο Βρετανός αντέδρασε με ταχύτητα αντάξια της εκπαίδευσής του στο Βασιλικό Σώμα Πεζοναυτών και τη SAS. Μπλόκαρε με το ένα χέρι του οπλισμένο του Ιάγου και με το άλλο του κατάφερε ένα χτύπημα στο πρόσωπο που έστειλε τα ψεύτικα γυαλιά μερικά μέτρα μακριά.
Ο Άνταμ Μπρόντι γύρισε ξαφνιασμένος ακούγοντας τις κραυγές του κόσμου που τραβιόταν από την σύγκρουση των δύο ανδρών. Για μια στιγμή σάστισε βλέποντας τον Άιαν να παλεύει με αυτόν που φαινόταν σαν ένας συνηθισμένος δημόσιος υπάλληλος μιας από τις αναρίθμητες ομοσπονδιακές υπηρεσίες που εδρεύουν στην πόλη, αλλά μετά εντόπισε τη φονική λεπίδα στο χέρι του Ιάγου και πλησίασε.
Ο Ιάγος έκανε μια παραπλανητική κίνηση σαν για να ξεφύγει και ο Άνταμ κινήθηκε προς την κατεύθυνση αυτή ο δολοφόνος όμως είχε στόχο το στομάχι του Βρετανού. Αλλά ο Άιαν δεν αιφνιδιάσθηκε και τραβώντας το όπλο του από τη θήκη στη ζώνη του χτύπησε με την κάνη τον δολοφόνο στο κεφάλι. Ο Ιάγος δέχθηκε το χτύπημα ψηλά στο μέτωπο μα δεν άφησε τον πόνο να καθυστερήσει τις αντιδράσεις του. Κύλισε στο έδαφος μακριά από τον Άιαν και με ένα τίναγμα σηκώθηκε όρθιος. Έριξε μια γρήγορη ματιά γύρω. Ήταν σε θέση να τα βγάλει πέρα σε μια μάχη σώμα με σώμα αλλά ήταν δολοφόνος δεν ήταν μαχητής και δεν θα μπορούσε να τα βγάλει πέρα για πολύ με τον Άιαν ειδικά αφού είχε και τη βοήθεια του άλλου. Έπρεπε να ξεφύγει.
Έφερε το ελεύθερο χέρι του στο άλλο και απελευθέρωσε τη λεπίδα. την τράβηξε και την κράτησε στο χέρι του. Ύστερα επιτέθηκε στον Άιαν με ορμή, είχε σκοπό να τον αναγκάσει να παραμερίσει για να μην βρεθεί καρφωμένος και να απομακρυνθεί εκείνος τρέχοντας. Κατάλαβε το λάθος του όταν ήταν πολύ αργά. Ο βετεράνος της SAS άρπαξε το χέρι του δολοφόνου από τον καρπό αλλά αντί να το παραμερίσει το έστριψε προς τα μέσα επιχειρώντας να τον κάνει να ρίξει τη φονική λεπίδα από τον πόνο. Ο Ιάγος με τη φόρα που είχε έπεσε πάνω στο ίδιο του το όπλο. Βόγκηξε νιώθοντας το αιχμηρό μέταλλο να βυθίζεται στην κοιλιά του.
Έπεσε στα γόνατα με κομμένη την ανάσα. Τα χέρια του έσφιγγαν το τραύμα αλλά ήταν μάταιο, το αίμα κυλούσε ελεύθερο σε άλικα ρυάκια έξω από το σώμα του και μαζί του και η ζωή του. Του απέμεναν δευτερόλεπτα ζωής. Ο Άιαν γονάτισε δίπλα του.
-Ποιος σε έβαλε; ρώτησε επιτακτικά για να διαπεράσει τη θολούρα ενός μυαλού που άφηνε αυτόν τον κόσμο. Οι Ισλαμιστές; Έχω φετφά στο κεφάλι μου;
Ο Ιάγος πήγε να πει κάτι αλλά δεν μπόρεσε. Αίμα ξεπήδησε από το στόμα του και σωριάστηκε νεκρός. Ο Άιαν σηκώθηκε βλοσυρός. Ο Άνταμ πλησίασε αλλά δεν πρόλαβε να ρωτήσει τίποτα καθώς κατέφτανε η αστυνομία. Πήγε να μιλήσει με τους αστυνομικούς μαζί με τον Βρετανό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου