Η Ατέλεια

Author: Νυχτερινή Πένα /


Λατρεύω την κάθε
μικρή σου ατέλεια,
κάθε μικρό σημαδάκι,
κάθε ψεγάδι
και ελαττωματάκι,
γιατί είσαι τέλεια
με κάθε μια σου από αυτές
τις μικρές αδυναμίες,
και δε θα άλλαζα τίποτα σε’ σένα.

Το Μυστικό Της Περγαμηνής

Author: Νυχτερινή Πένα /


Ένας άνδρας σταυρώνεται στο κάστρο Έλσινορ της Δανίας κατά μίμηση της σταύρωσης του Χριστού ενώ στο ήσυχο Ιταλικό χωριουδάκι του Ορβιέτο, ο αρχαιολόγος Τσαρλς Μπόιντ και η βοηθός του βρίσκονται καταδιωκόμενοι από δολοφόνους λεπτά μόλις αφού έχουν κάνει μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη. Τι σχέση έχουν τα δύο αυτά γεγονότα; Και γιατί επισήμως ο Μπόιντ φαίνεται σαν θύτης και όχι θύμα; Οι μόνοι που ίσως μπορούν να λύσουν το αίνιγμα ενώ αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών, είναι ο Τζόναθαν Πέιν και ο Ντέηβιντ Τζόουνς, δύο πρώην μέλη μιας ειδικής ομάδας επιχειρήσεων του στρατού των ΗΠΑ που αναλαμβάνουν να βρουν τον Μπόιντ.
Μια ιστορία με γρήγορο ρυθμό και δράση, εμπλουτισμένη με ιστορικά μυστήρια και αινίγματα. Δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τον Μπράουν, το αντίθετο μάλλον!

Οι Προσκυνήτριες

Author: Νυχτερινή Πένα /


Η πρώτη σταυροφορία έχει μόλις ξεκινήσει για την απελευθέρωση των αγίων τόπων, μαζί με τους πολεμιστές ταξιδεύει και ένα μεγάλο πλήθος από προσκυνητές. Ανάμεσά τους και η οικογένεια του Γκαρέν του περγαμηνοποιού, που έχει τρεις κόρες, την Μπρούνισεν, την Φλαμίνια και την Αλαΐς αλλά και έναν γιο τον Λαντρί. Θα περάσουν από πολλές δοκιμασίες και δυσκολίες αλλά και μάχες και εχθρούς για να φτάσουν στον ποθούμενο προορισμό τους.
Μια ιστορική περιπέτεια που δείχνει τα χρόνια της στον τρόπο γραφής της και στις περιγραφές, ή στο ρυθμό που έχει η ιστορία και που συνίσταται μόνο στους φανατικούς του είδους.

Ιστολόγιο του μήνα – Απρίλιος 2019

Author: Νυχτερινή Πένα /

Μια από τις λέξεις που χαρακτηρίζουν την εποχή μας είναι η λέξη ψηφιακή, έχουμε ψηφιακές φωτογραφίες, ψηφιακούς δίσκους, ψηφιακή τεχνολογία. Όταν είδα τη λέξη αυτή συνηρμοσμένη με κάτι που δεν συνηθίζεται, τη λέξη γραπτά, μου τράβηξε την προσοχή. Ανακάλυψα λοιπόν ένα ιστολόγιο που έχει μερικά χρόνια στην πλάτη του και έχει ένα αρκετά μεγάλο περιεχόμενο.
Έχει κείμενα, κάποιες ιδέες για ιστορίες ή σενάρια και πολλά ποιήματα από ποιήματα πολλών στίχων έως μικρά αποφθεγματικά σχεδόν κομμάτια τριών τεσσάρων στίχων. Αυτά τα ψηφιακά γραπτά μπορείτε να τα βρείτε εδώ: http://psifiakagrapta.blogspot.com/