Δημοσιογραφικός Κανιβαλισμός

Author: Νυχτερινή Πένα /

Είμαι υπέρ της ελευθερίας του λόγου και του τύπου, πιστεύω ότι πρέπει ο καθένας να μπορεί να εκφραστεί χωρίς περιορισμούς και λογοκρισία, αρκεί να μην θίγει κάποιον ή να προσβάλλει. Ομοίως είναι δικαίωμα του καθενός να ενημερώνεται. Η χθεσινή δυστυχία στα Τέμπη είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα της μεταξύ τους διαφοράς και πως στην Ελλάδα γίνεται το λάθος.

 Είναι εντάξει να ενημερωθεί το κοινό για το τι συνέβη, ποιοι οι λόγοι και οι αιτίες της καταστροφής, πως θα μπορούσε να είχε προβλεφθεί και τι θα έπρεπε να είχε γίνει και να μάθει για τις απώλειες. Είναι τελείως άλλο πράγμα να ακολουθούνται οι τραυματίες και να τους ζητούν σχόλια και ρεπορτάζ. Οι άνθρωπο αυτοί είναι κλονισμένοι, χτυπημένοι, είδαν άλλους να πεθαίνουν, χάσανε δικούς τους, το τελευταίο πράγμα που θέλουν είναι να το ζουν ξανά και ξανά.  Το ότι δεν θα το ξεχάσουν δε σημαίνει ότι πρέπει να τους το θυμίζουν.

Αρκεί να ενημερώνεται το κοινό για όσα συμβαίνουν, η συνεχής τρομολαγνεία και το κυνήγι του ανθρώπινου πόνου περιττεύουν. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου