Επιχείρηση Επικίνδυνο Νησί 7

Author: Νυχτερινή Πένα /

18:04
Ο Άιαν Γκόρντον ντυμένος πιο άνετα και λιγότερο επίσημα επέστρεψε μαζί με τον Άνταμ Μπρόντι στο Οβάλ Γραφείο. Βρήκε τον πρόεδρο και τον Μακ Λίοντ σκεφτικούς. Ένας τραπεζοκόμος είχε σερβίρει καφέ και οι δύο άνδρες είχαν πάρει από μια κούπα.
-Είχαμε νεότερα; ρώτησε ο Άιαν τον στρατηγό.
-Όχι, οι δικοί μας στο Λονδίνο δεν ξέρουν τίποτα και η περιοχή καλύπτεται από νεφώσεις που αποκλείουν κάθε δορυφορική παρατήρηση στην περιοχή. Έχει ξεσπάσει μια άγρια καταιγίδα εκεί πέρα.
-Ούτε το Πεντάγωνο έχει ακόμα ενημερωθεί για τίποτα, πως στα κομμάτια ξέρει η Κόνλιν; αναρωτήθηκε ο Μπλέηκ.
-Αν το Πεντάγωνο δεν ξέρει τίποτα και οι δικοί μας δεν ξέρουν τίποτα, είπε ο Άιαν, τότε πιθανότατα κανένας τρίτος δεν ξέρει τίποτα και μένει μόνο μια επιλογή. Πληροφορήθηκε τι συμβαίνει από κάποιον πάνω στο νησί, αυτό με την σειρά του σημαίνει ότι υπάρχει κάποια διαρροή.
Σιωπή διαδέχθηκε αυτή τη διαπίστωση και την έσπασε ο πρόεδρος.
-Τα άτομα που ξέρανε για την επιχείρηση αυτή είναι μετρημένα στα δάκτυλα, αν υπάρχει διαρροή είναι από το Πεντάγωνο. Άνταμ από εκεί θα ξεκινήσουμε.
-Ας δούμε λοιπόν τι γίνεται στο Πεντάγωνο, είπε ο Μπρόντι. Θα κάνω μερικά τηλεφωνήματα, πρόσθεσε και βγήκε.

Επί του Σερένα
07:36
Ο αέρας και η βροχή μαστίγωναν το κατάστρωμα του Σερένα αλλά οι δύο άνδρες που δούλευαν βιαστικά στη βάση της υπερκατασκευής δεν έδιναν μεγάλη σημασία στον καιρό παρότι κουνούσε αρκετά το πλοίο και το κατάστρωμα κάτω από τα πόδια τους. Ήταν και οι δύο ψηλοί και γεροδεμένοι, μυώδεις και εξαιρετικά χειροδύναμοι, αποτέλεσμα τόσο της εκπαίδευσης όσο και των συνθηκών στις οποίες είχαν βρεθεί. Και οι δύο με καστανά μαλλιά και καστανά μάτια έμοιαζαν με αδέρφια ακριβώς γιατί αυτό ήταν. Παρότι έμοιαζαν σαν δίδυμα δεν ήταν, είχαν ένα χρόνο διαφορά μεταξύ τους. Ο μόνος τρόπος να τους ξεχωρίσει κάποιος εξωτερικά ήταν ότι ο Μαξιμίλιαν Μόντακιου είχε πιο μακριά μαλλιά, ως το γιακά του χιτωνίου που φορούσε.
Ο Ρόμπερτ Μόντακιου, ήταν ο μεγαλύτερος από τους δύο. Είχε υπηρετήσει στο Βασιλικό Σώμα Πεζοναυτών για μια πενταετία και μετά είχε ζητήσει να μεταφερθεί στη SAS όπου για να γίνει κάποιος δεκτός έπρεπε να έχει τουλάχιστον αξιόλογη θητεία σε άλλη μονάδα του στρατού ή της αεροπορίας και να ζητήσει εθελοντικά να μεταβεί στο 22ο Σύνταγμα Ειδικής Αεροπορικής Υπηρεσίας όπως είναι η επίσημη ονομασία της μονάδας. Είχε μείνει στη SAS ακόμα μια πενταετία πριν περάσει στην ειδική υπηρεσία του Μακ Λίοντ και τυπικά αποστρατευθεί. Όπως είχε πει ο Άιαν Γκόρντον για την επιχείρηση αυτή είχαν ανακληθεί πίσω στην ενεργό υπηρεσία στους πεζοναύτες.
Ο Μαξιμίλιαν είχε ακολουθήσει την ίδια πορεία με τον αδερφό του με τη διαφορά ότι είχε μείνει τέσσερα χρόνια στους πεζοναύτες. Όταν ο Ρόμπερτ είχε ζητήσει να μεταβεί στη SAS, τον είχε ακολουθήσει. Διέφεραν στην εκπαίδευση, ο Ρόμπερτ ήταν ειδικευμένος στα όπλα και στις επικοινωνίες, ο Μαξιμίλιαν στα οχήματα και δευτερευόντως στις γλώσσες. Δεν ήταν ασυνήθιστο αυτό για τη SAS όπου η εκπαίδευση ήταν συνεχής και ειδικά για τους δυο τους που είχαν αποκτήσει δεξιότητες και στην νέα τους υπηρεσία.
Τώρα είχαν αναλάβει να χρησιμοποιήσουν τις τεχνολογικές τους γνώσεις για να αντιμετωπίσουν τα αεροπλάνα. Ανάμεσα στον εξοπλισμό που είχαν φέρει στο πλοίο για την αποστολή ήταν και τρία μικρά ντρον, τα μικρά αυτόματα αναγνωριστικά αεροσκάφη με τηλεχειριστήριο. Οι δυο πεζοναύτες τα είχαν έτοιμα τώρα και τα απογείωσαν από το κατάστρωμα του πλοίου. Με το μικρό τους μέγεθος και το χρώμα στο γκρίζο ενός συννεφιασμένου ουρανού ήταν αόρατα όπως κατευθύνονταν προς τα Βορειοκορεάτικα αεροσκάφη που ήταν ορατά τώρα και με γυμνό μάτι.

Ουάσιγκτον
18:09
Ο Πάτρικ Ντέρι, ήταν ένας ψηλός άνδρας με μαύρα κορακάτα μαλλιά και φαρδιές πλάτες πυγμάχου, κάτι που είχε υπάρξει κάποτε. Από τότε είχε κυλίσει πολύ νερό στο αυλάκι και τώρα ήταν ένας ευυπόληπτος πολιτικός παράγοντας, επικεφαλής του προσωπικού γραφείο της γερουσιαστή Κόνλιν. Σε αυτόν είχε τηλεφωνήσει η Ντανίκα Μπρεν στα πρόθυρα πανικού.
Τώρα με τη σειρά του έκανε ένα τηλεφώνημα. Μόλις κάποιος απάντησε στην κλήση του είπε:
-Έχουμε ένα θέμα, η Μπρεν, η μικρή μαθητευόμενη, είδε κάτι που δεν έπρεπε.
Άκουσε τι είπε ο συνομιλητής του από την άλλη άκρη της γραμμής και μετά είπε:
-Δεν το κατάλαβε και απευθύνθηκε σε’ μένα. Καλύτερα να βγει από τη μέση πιστεύω. Μπορεί να μιλήσει σε κανέναν άλλο και ήδη ο Μπρόντι κάνει ερωτήσεις.
Άκουσε πάλι και μετά έκλεισε το τηλέφωνο. Το έβαλε στην τσέπη του και προχώρησε προς το γραφείο της Κόνλιν στο Καπιτώλιο, θα εκπλησσόταν να μάθαινε ότι η Ντανίκα Μπρεν είχε προλάβει να δει τη νύχτα.

Επί του Σερένα
07:40
Τα τρία μικροσκοπικά, τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη πέταξαν γρήγορα προς το σχηματισμό των Βορειοκορεάτικων αεροπλάνων. Οι πιλότοι τους δεν τα αντιλήφθηκαν, ακόμα και αν τα ραντάρ τους τα εντόπισαν εκείνοι αγνόησαν την προειδοποίηση καθώς δεν υπήρχε οπτική επιβεβαίωση. Το πρώτο χτύπησε στο ρύγχος του προπορευόμενου αεροπλάνου προκαλώντας μια έκρηξη, το δεύτερο από τα μικροσκοπικά αεροσκάφη χτύπησε στο φτερό ενός μαχητικού όπου κρεμόταν ο ήδη οπλισμένος πύραυλος. Αυτή τη φορά η έκρηξη ήταν κατά πολύ σφοδρότερη καταστρέφοντας όχι μόνο αυτό το αεροπλάνο αλλά το διπλανό του. Το τρίτο από τα ντρον κατάφερε να περάσει μέσα από τα συντρίμμια και να χτυπήσει την καλύπτρα του πιλοτηρίου του επομένου αεροσκάφους. Ο πιλότος του αιφνιδιάστηκε και έχασε τον έλεγχο, κάνοντας έναν βιαστικό ελιγμό έφερε το αεροπλάνο του πολύ κοντά στο διπλανό και σε μια στιγμή ακόμα μεγαλύτερου πανικού τα δύο αεροπλάνα άγγιξαν το ένα το άλλο. Οι πιλότοι έχασαν τον έλεγχο και συγκρούστηκαν.
Τα φλεγόμενα συντρίμμια ήταν ήδη πολλά για τους πιλότους που είχαν δει τα μισά αεροπλάνα του σμήνους να καταστρέφονται. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν μια ρουκέτα από ένα τζιπ της μηχανοκίνητης διμοιρίας στην παραλία που ήταν οπλισμένο για αντιαεροπορική άμυνα. Ένα αεροσκάφος ανατινάχθηκε κάνοντας τα υπόλοιπα να σκορπίσουν για να γλιτώσουν.
Οι πιλότοι της Βόρειας Κορέας είχαν λίγες ώρες εν πτήσει λόγω των περιορισμένων καυσίμων που διέθετε η χώρα οπότε τους έλειπε η πείρα, κάτι που είχαν εκμεταλλευθεί οι δύο Βρετανοί. Τώρα τα τρία αεροσκάφη επέστρεφαν έχοντας ανασυνταχθεί σε επιθετικό σχηματισμό. Ο Ρόμπερτ χαμογέλασε στον Μαξιμίλιαν και στράφηκε σε ένα μακρόστενο κιβώτιο που ήταν επίσης στη βάση της υπερκατασκευής. Το άνοιξε αποκαλύπτοντας το ειδικό υλικό για την προστασία ευπαθών αντικειμένων και μέσα του έναν εκτοξευτή ρουκετών Stinger. Τον πήρε στον ώμο και σημάδευσε από το ειδικό σκόπευτρο. Ύστερα πάτησε τη σκανδάλη.
Το προπορευόμενο από τα αεροσκάφη απέφυγε το πλήγμα, το επόμενο δεν ήταν τόσο τυχερό. Όταν ο πρώτος πιλότος έφερε το αεροπλάνο του κάθετα αποφεύγοντας τη ρουκέτα εκείνη πέρασε κάτω από τα φτερά και την άτρακτο και αμέσως «κλείδωσε» στο επόμενο μαχητικό, εκείνο που ερχόταν πίσω και δεξιά. Ο δεύτερος πιλότος δεν ήταν τόσο γρήγορος όσο ο πρώτος και το αεροπλάνο του μεταμορφώθηκε σε μια πορτοκαλί πύρινη σφαίρα. Το δεύτερο μαχητικό εκράγηκε χτυπημένο από ρουκέτα του τζιπ και καταποντίστηκε στη μανιασμένη θάλασσα.
Ο Ρόμπερτ όπλισε τον εκτοξευτή και περίμενε. Πυροδότησε μόνο όταν το μαχητικό ήταν κοντά στο πλοίο και το πέτυχε διαλύοντας στα εξ ων συνετέθη δευτερόλεπτα πριν ο πιλότος του εκτοξεύσει έναν από τους δικούς του πυραύλους πάνω στο Σερένα σκορπώντας τον όλεθρο.
Οι δύο Βρετανοί δεν είχαν χρόνο για πανηγυρισμούς ούτε και για τη σκέψη πόσο κοντά είχαν φτάσει στο θάνατο. Στράφηκαν και έκαναν ένα νόημα προς τη γέφυρα. Περνούσαν στην επόμενη φάση.

Ουάσιγκτον
18:15
Ο Μπρόντι επέστρεψε στο Οβάλ Γραφείο και βρήκε τον πρόεδρο να συζητά με τον στρατηγό Μακ Λίοντ. Ο Άιαν Γκόρντον στεκόταν λίγο παράμερα με το βλέμμα έξω στην πρωτεύουσα της χώρας που υποδεχόταν τη νύχτα. Ο βοηθός του προέδρου κοντοστάθηκε περιμένοντας να του απευθύνει το λόγο. Ο Μπλέηκ δεν άργησε να το κάνει.
-Τι έμαθες Άνταμ;
-Από το Πεντάγωνο είναι απολύτως σίγουροι για το ποια άτομα έχουν γνώση των σχεδίων της επιχείρησης Επικίνδυνο Νησί.
-Τα οποία είναι;
-Οι τρεις αρχηγοί των επιτελείων που κατέστρωσαν το σχέδιο και οι αξιωματικοί που ανέλαβαν να το εκτελέσουν, οι παρόντες, εκτός από τον ταγματάρχη Γκόρντον βέβαια, και μια τεχνικός που πέρασε τα απαραίτητα για την παρουσίαση στην τελευταία συνεδρίαση.
Ο πρόεδρος άκουσε προσεκτικά.
-Είμαι σίγουρος ότι έλεγξες για πολιτικές διασυνδέσεις με την Κόνλιν, είπε.
-Καμία, ούτε οι ξένοι που θα ήταν απίθανο, ούτε οι Αμερικανοί. Ούτε καν με το κόμμα της. Δεν υπάρχει λόγος να υποψιαζόμαστε κάποια επαφή.
-Οι αρχηγοί των επιτελείων είναι υπεράνω υποψίας, συνόψισε ο Μακ Λίοντ, οι υπόλοιποι αξιωματικοί είναι πολύ μακριά τώρα και όχι σε θέση άμεσης επικοινωνίας με την Κόνλιν, θα έπρεπε να ίσως να εξετάσουμε αυτήν την τεχνικό. Υπηρετεί στο Πεντάγωνο;
-Εργάζεται στο Πεντάγωνο, είπε ο Μπρόντι, είναι πολιτικό προσωπικό. Το όνομά της είναι Νέλλυ Φόρτσερ, και μένει εδώ κοντά σχετικά.
-Εντάξει, Άνταμ, είπε ο πρόεδρος, ανέλαβε το με τη συνηθισμένη διακριτικότητα. Στο ενδιάμεσο θα ρωτήσω την εθνική ασφάλεια αν ξέρει κάτι σχετικά με την κυρία Φόρτσερ.
Ο Μακ Λίοντ ένευσε στον Άιαν Γκόρντον.
-Πήγαινε μαζί, ξέρω πως θες και’ συ να αναλάβεις δράση.
Ο Άιαν ακολούθησε τον Άνταμ έξω από το Οβάλ Γραφείο. Πήραν το δρόμο για την έξοδο της δυτικής πτέρυγας του Λευκού Οίκου. Ο Μπρόντι είχε σκοπό να σταματήσει στο γραφείο του που βρισκόταν λίγο πριν από αυτή.
-Έχεις όπλο; ρώτησε τον Άιαν.
-Στο αυτοκίνητο, απάντησε ο Βρετανός.
-Πολύ ωραία, θα το πάρεις πηγαίνοντας για το αυτοκίνητό μου. Θα πάμε με το δικό μου αν δεν έχεις αντίρρηση. Ξέρω και τους δρόμους καλύτερα.
Ο Άιαν δεν είχε κανέναν λόγο να φέρει αντίρρηση και έτσι σταμάτησαν για μια στιγμή για να πάρει το όπλο του από το αυτοκίνητό του, ένα πιστόλι Μπράουνινγκ, πριν μπουν στου Άνταμ και βγουν από τη δυτική πύλη στη λεωφόρο Πενσυλβάνια.
-Καλό όπλο, σχολίασε ο Μπρόντι ενώ περνούσαν την πύλη. Προτιμώ το Κολτ ωστόσο.
-Είναι αξιόπιστο, το χρησιμοποιεί και ο δικός μας στρατός. Έχεις υπηρετήσει;
-Ήμουν στους πεζοναύτες, είπε ο Μπρόντι, εκεί γνώρισα τον πρόεδρο. Ήταν αξιωματικός μου στην Καταιγίδα της Ερήμου.
-Δεν ήξερα ότι είχε υπηρετήσει, είπε ο Άιαν. Αν και θα έπρεπε να το φανταστώ ίσως, είναι εξοικειωμένος με τα θέματα του στρατού.
-Έχει υπηρετήσει και έχουμε έτσι έναν πρόεδρο τώρα που είναι φίλος των στρατιωτικών και του σώματος. Και ξέρει και πως είναι εκεί έξω γιατί έχει δει δράση.
-Χρήσιμο, ειδικά σε μια τέτοια εποχή που έχουν πολλαπλασιαστεί οι κίνδυνοι, τρομοκρατία, Ισλαμική απειλή.
Ο Μπρόντι ένευσε με το βλέμμα στο δρόμο.
-Έχει κίνηση, είπε, καλύτερα να αφήσουμε το αυτοκίνητο και να πάρουμε το μετρό. Πάμε στην πλατεία Φάραγκοτ.
Έστριψε στην 18η οδό και προχώρησε βόρεια.

Όποιος τον έβλεπε θα τον περνούσε για υπάλληλο κάποιας κρατικής υπηρεσίας στο τέλος της υπηρεσίας του. Μπλε σκούρο κουστούμι με λευκό πουκάμισο, γραβάτα του Χάρβαρντ, με γυαλιά με μεταλλικό σκελετό και γκριζαρισμένα μαλλιά ενώ κρατούσε έναν καλό ποιοτικό χαρτοφύλακα. Περπατούσε σχετικά αργά, σαν να τον βάραιναν πια τα χρόνια και να τον κούραζε η δουλειά που θα άφηνε σε λίγο πίσω του.
Ήταν όλα βιτρίνα, δεν ήταν ούτε καν σαράντα όχι πάνω από πενήντα όπως έδειχνε και τα μαλλιά του είχαν αποκτήσει αυτό το χρώμα μόλις λίγες ώρες πριν. Είχε ντυθεί καλά και είχε βγει. Τα γυαλιά ήταν απλό τζάμι αλλά είχε στα τόσα χρόνια δράσης του μάθει ότι αυτό δεν είχε σημασία, η ύπαρξη και μόνο του συγκεκριμένου αντικειμένου τραβούσε την προσοχή των περισσοτέρων ώστε να αγνοούν τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου.
Το όπλο του φόνου ήταν στο δεξί μανίκι του. Προσαρμοσμένη στον καρπό του μέσα στον ειδικό μηχανισμό της βρισκόταν μια μεταλλική λεπίδα είκοσι εκατοστών. Με ένα σφίξιμο της γροθιάς θα την έκανε να εμφανιστεί, θα χτυπούσε και μετά θα αποσυρόταν στη θήκη της και πάλι. Ένα γρήγορο χτύπημα και η ενοχλητική μάρτυς θα ήταν νεκρή. Θα σωριαζόταν μέσα στην πολυκοσμία, όλοι θα νόμιζαν ότι είχε λιποθυμήσει και ως που να ανακαλύψουν ότι ήταν νεκρή, εκείνος θα ήταν μακριά.
Τον έλεγαν Ιάγο, κανείς δεν ήξερε ποιο ήταν το πραγματικό του όνομα αλλά ήταν ύπουλος και δαιμόνιος σχεδιαστής παγίδων σαν τον ομώνυμο χαρακτήρα του Σαίξπηρ, γεγονός που του χάρισε ένα ταιριαστό επαγγελματικό όνομα. Είχε φέρει πολλές δύσκολες αποστολές δολοφονίας σε πέρας σε πολλά διαφορετικά μέρη του κόσμου και ήταν τόσο ακριβοθώρητος όσο υψηλές ήταν και οι αμοιβές του.
Τώρα είχε επικοινωνήσει μαζί του ένας από τους πιο καλούς του πελάτες, είχε σκοτώσει πάνω από μια φορά για λογαριασμό του, και του είχε ζητήσει να εξουδετερώσει την Ντανίκα Μπρεν. Του είχε δώσει περιγραφή αλλά και μια φωτογραφία για να την αναγνωρίσει. Του είχε πει και που να τη βρει. Τίποτα πιο εύκολο. Αυτό θα ήταν ένα επικερδές άνετο απόγευμα.
Διέκρινε την Ντανίκα να προχωρεί μέσα σε ένα αρκετά πυκνό πλήθος ανθρώπων προς την είσοδο που θα την οδηγούσε στον υπόγειο σταθμό του μετρό. Ήταν τόσο εύκολο. Σε λίγα λεπτά θα ήταν νεκρή.

Επιχείρηση Επικίνδυνο Νησί 6

Author: Νυχτερινή Πένα /

Κεφάλαιο 4

Γιούρι Ντο
07:17
Ο Ρόμπερτ Ντρόουρι έσκυψε το κεφάλι του καθώς περνούσε χαμηλά από πάνω μια οβίδα από ένα αυτοκινούμενο πυροβόλο Μ 1992 του Βορειοκορεάτικου στρατού για να σκάσει στην άμμο εκεί που έσβηναν τα κύματα τινάζοντας μια στήλη νερού. Οι δυτικές υπηρεσίες δεν είχαν συνήθως πολλά στοιχεία για το πως ή το πότε κατασκεύαζε όπλα ή οχήματα η Βόρεια Κορέα, η πιο κλειστή στους δυτικούς χώρα στον κόσμο. Έτσι χρησιμοποιούσαν σαν διακριτικά το γράμμα που διέκρινε τα δικά τους και τη χρονολογία που τα είχαν εντοπίσει στον στρατό της χώρας. Τα Μ 1992 ήταν βαρέα πυροβόλα των 130 χιλιοστών, αρκετά επικίνδυνα δηλαδή, και είχαν να αντιμετωπίσουν αρκετά από αυτά.
Γύρισε και κοίταξε κατά μήκος της ακτής. Οι ασυρματιστές που είχε στείλει ο Κάχηλ είχαν πάρει θέσεις και καταδείκνυαν στόχους. Στην πέρα άκρη μπορούσε να δει τον Γκέλερ και τους άνδρες του να φτιάχνουν έναν σχετικά προφυλαγμένο σταθμό πρώτων βοηθειών.
Ένας εκκωφαντικός κρότος πίσω του και ο ήχος μετάλλου που λυγίζει τον έκανε να στραφεί. Η μηχανοκίνητη διμοιρία και η διμοιρία αναγνώρισης είχαν βρει τρόπο να βγουν από το αποβατικό τους παρότι η σύγκρουση με το διπλανό τους είχε στραβώσει την πόρτα και δεν άνοιγε. Το ελαφρύ τεθωρακισμένο την είχε ρίξει με το βάρος του και είχε βγει στην άμμο βάλλοντας. Ακολούθησαν τα πέντε τζιπ με τα πολυβόλα. Τώρα θα ήταν πιο δυνατή η άμυνά τους.

07:19
Ο Λίον Μοθ ήξερε τώρα ποια ήταν η κατάσταση ακριβώς. Είχε απομείνει μόνο με κάτι περισσότερο από το ένα τρίτο των ανδρών του λόχου του. Η πρώτη διμοιρία και η δεύτερη είχαν ακόμα τα βαρέα όπλα τους και μπορούσαν να χτυπήσουν τον εχθρό, η τρίτη διμοιρία είχε μόνο τον ατομικό οπλισμό των ανδρών ενώ η τέταρτη είχε χάσει όλα τα όπλα της, είχαν απομείνει σε αυτή τη διμοιρία μόλις 17 άνδρες, ήταν εκείνη που βρισκόταν στο χώρο της εκρήξεως και είχε χτυπηθεί χειρότερα.
Με τη βοήθεια της βροχής είχαν σβήσει τις φωτιές και έπρεπε να δουν πως θα έβγαιναν από εδώ. Προχώρησε στο υπερυψωμένο πίσω μέρος του αποβατικού για να έχει μια καλύτερη εικόνα της καταστάσεως. Είδε το τεθωρακισμένο να ανοίγει με την βία το δρόμο και αποφάσισε τι θα έκαναν και εκείνοι.
Όπως τα δύο σκάφη είχαν κολλήσει δίπλα δίπλα θα περνούσαν από το ένα στο άλλο και από εκεί θα έβγαιναν στην άμμο. Κατέβηκε πάλι και άρχισε να δίνει εντολές για το τι και πως θα έκαναν.
-Πρώτη και δεύτερη διμοιρία ανοίγετε πυρ σύμφωνα με την κατάδειξη στόχων. Η τρίτη διμοιρία θα πάρετε θέση επάνω και θα περάσετε και δίπλα, θα καλύψετε τη μετακίνηση του λόχου. Η τέταρτη διμοιρία θα ξεκινήσει την μεταφορά των τραυματιών δίπλα. Πάμε!
Σχεδόν αμέσως δυο όλμοι έριξαν κατά των εχθρών ενώ η τρίτη διμοιρία έπαιρνε θέσεις.

07:21
Ο Μάικ στράφηκε στην κοπέλα και το βλέμμα του σταμάτησε στην οθόνη μπροστά της. Έδειχνε μια ομάδα από πράσινες κουκίδες που πλησίαζαν. Πήγε πιο κοντά.
-Αεροπλάνα, είπε η κοπέλα, επτά ή οκτώ, δεν ξέρω ακόμα. Πετούν πολύ κοντά και ίσως δεν έχουμε σήμα από όλα.
Ο Μάικ ένευσε και είπε στην ενδοσυνεννόηση:
-Έχουμε εισερχόμενα αεροσκάφη, ετοιμάστε τους την υποδοχή που λέγαμε.
Στράφηκε στον άνδρα στο κέντρο επικοινωνιών.
-Ειδοποίησε τον συνταγματάρχη Ντρόουρι ότι θα έχουμε σύντομα παρέα.
-Και από θάλασσα, είπε η κοπέλα.
Ο Μάικ έστρεψε το βλέμμα του στην οθόνη που του έδειχνε.
-Επτά πλοία επιφανείας, είπε η κοπέλα, και ίσως ένα υποβρύχιο. Είχα ένα ίχνος για μια στιγμή αλλά με τόσα πλοία δεν μπορώ να είμαι σίγουρη.
-Κάτω από τέσσερις σαρώσεις του ραντάρ; ρώτησε ο Μάικ και η κοπέλα ένευσε καταφατικά.
-Υποβρύχιο είναι, είπε ο Μάικ. Ανέβασε περισκόπιο για επτά δευτερόλεπτα και το κατέβασε, είναι ο μέγιστος χρόνος που μπορείς να έχεις το περισκόπιο πάνω για να μείνεις ανεντόπιστος. Άρα επτά πλοία και ένα υποβρύχιο. Σε πόση ώρα;
-Δύο με δυόμιση ώρες με την ταχύτητα που έχουν τώρα.
-Πρέπει να φύγουμε! είπε ο Σκίλετ. Λυπάμαι για αυτούς εκεί έξω αλλά αν δεν φύγουμε θα αιχμαλωτιστούμε και εμείς, δεν θα τους κάνουμε κανένα καλό!
Ο Μάικ Κάμπελ δεν του έδωσε σημασία.
-Γιουμίκο, είπε στην κοπέλα, έχε την προσοχή σου σε αυτά τα πλοία. Ανάφερέ μου οποιαδήποτε αλλαγή.
Η πόρτα του στρατηγείου άνοιξε και μπήκε ο ταγματάρχης Ντέρμπερτ, ο διοικητής του λόχου C του τάγματος.
-Ήρθε η ώρα; Έμαθα ότι εκεί έξω τα βρήκαν μπαστούνια.
-Ναι, είπε ο Μάικ, πιστεύω ό,τι πρέπει να ξεκινήσετε. Με όλους αυτούς εκεί έξω δεν θα πρέπει να έχουν μείνει πολλοί να φρουρούν την βάση. Και ίσως τους αναγκάσετε να τραβήξουν από εδώ άνδρες.
Ο Σκίλετ επενέβη και είπε:
-Ως ανώτερος αξιωματικός παρών διατάζω την εγκατάλειψη της αποστολής. Δεν θα κερδίσουμε τίποτα αυξάνοντας τις απώλειες.
Ο Ντέρμπερτ κούνησε το κεφάλι του.
-Εκεί έξω είναι φίλοι που είναι σαν οικογένεια για’ μένα. Δεν θα τους αφήσω στη μοίρα τους. Βασίζονται σε’ μένα και θα κάνω ό,τι μπορώ για εκείνους. Πλωτάρχα είστε μαζί μου;
Ο Μάικ χαμογέλασε.
-Θα ξεκινήσετε μόλις τακτοποιήσουμε τα αεροπλάνα. Οι πεζοναύτες μας θα βγουν στην ακτή να βοηθήσουν τους δικούς σας.
-Είναι 24 μόνο, είπε ο Σκίλετ, δεν μπορώ να φανταστώ τι θα κάνουν. Ο εχθρός υπερτερεί κατά πολύ.
-Ο Ναπολέων είπε κάποτε ότι μπορείς να κάνεις πολλά με δέκα χιλιάδες άνδρες σαν αυτούς, είπε ο Μάικ, και με 24 μπορείς επίσης. Αρκεί να πετύχει ο αιφνιδιασμός.
-Είναι εδώ, είπε η Γιουμίκο με το βλέμμα της στην οθόνη.

Ουάσιγκτον
18:00
Η Ντανίκα Μπρεν δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που διάβαζε. Ήταν ένα μέηλ μια διεύθυνση ίντερνετ που δεν αναγνώριζε και έγραφε:
«Απόβαση Γιούρι Ντο ξεκίνησε, συντριπτικές απώλειες επιτιθέμενων. Όλα πάνε κατά το σχέδιο. Δεν θα επιζήσει κανείς, τυχόν αιχμάλωτοι θα εκτελεστούν επί τόπου.»
Τι ήταν αυτό; Τι διάβαζε; Απόβαση, απώλειες… Η γερουσιαστής ενημερωνόταν για κάποια πολεμική σύρραξη; Που; Και μεταξύ ποιων και γιατί; Που ήταν μπλεγμένη;
Έκλεισε το μέηλ και σηκώθηκε. Έπρεπε να το πει κάπου, Κάποιον να ειδοποιήσει. Αλλά ποιον; Έκλεισε τον υπολογιστή και βγήκε από το γραφείο. Προσπέρασε την άδεια αίθουσα που ήταν και το δικό της γραφείο και μετά προχώρησε προς τον ανελκυστήρα. Μήπως έπρεπε να το ξεχάσει; Η γερουσιαστής ήταν σε επιτροπή για το στρατό, μπορεί να ήταν κάτι σχετικό αυτό.
Αλλά πάλι ο τρόπος που ήταν γραμμένο το μήνυμα φαινόταν ότι είχε σκοπό να κρατήσει τον αποστολέα του μυστικό ενώ φαινόταν ότι η Κόνλιν περίμενε αυτήν την ενημέρωση και ήξερα για τι μιλούσε. Έπρεπε να το πει. Αν μάθαινε η Κόνλιν τι είχε κάνει θα την απέλυε επί τόπου. Αλλά δεν μπορούσε να μην πει τίποτα. Ίσως ήταν κάτι σημαντικό ίσως έπρεπε να το μάθει η Κόνλιν στη γερουσία.
Σε ποιον έπρεπε να μιλήσει;
Αυτό δεν ήταν δύσκολο να το αποφασίσει. Έβγαλε από την τσάντα της το κινητό της και σχημάτισε έναν αριθμό. Με το πρώτο χτύπημα της απάντησαν.
-Ναι… Πάτρικ; Η Ντανίκα είμαι. Πρέπει να σου πω κάτι.

Επιχείρηση Επικίνδυνο Νησί 5

Author: Νυχτερινή Πένα /

Ουάσιγκτον
17:30
-Πώς να βοηθήσετε ταγματάρχα; ρώτησε με ενδιαφέρον ο Μπλέηκ.
Ο Άιαν Γκόρντον έριξε μια πλάγια ματιά στον Μακ Λίοντ. Ο στρατηγός ένευσε καταφατικά.
-Κύριε πρόεδρε όπως θα ξέρετε ίσως μιας και έχετε ξανασυναντηθεί, ο  στρατηγός διοικεί μια ειδική αντιτρομοκρατική υπηρεσία της ΜΙ6. Μια από τις ομάδες αυτής της υπηρεσίας είναι και η δική μου. Είμαστε σε αυτήν την ομάδα τέσσερις άνδρες. Αυτή τη στιγμή οι άλλοι τρεις βρίσκονται στο Σερένα.
-Αν μη τι άλλο αυτό σας εμπλέκει προσωπικά, είπε με θαυμασμό ο πρόεδρος.
-Πραγματικά, είναι σαν οικογένεια για μένα, είπε ο Άιαν.
-Γιατί βρίσκονται στην επιχείρηση και εσύ όχι;
-Αυτή η επιχείρηση δεν είναι της αντιτρομοκρατικής, αλλά οι σύντροφοί μου χρειάζονται σε κάποιες παραμέτρους αυτής. Για την αποστολή αυτή έχουν ανακληθεί στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων. Αν λοιπόν υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να τους βοηθήσω θα το κάνω.
Ο πρόεδρος έμεινε σκεφτικός για λίγο. Μετά στράφηκε στον Μπρόντι.
-Άνταμ, να ετοιμαστούν δύο ξενώνες, καλύτερα να μην έχουμε πολλές μετακινήσεις αν δεν χρειάζονται. Και σίγουρα ο ταγματάρχης Γκόρντον θα θέλει να αλλάξει σε κάτι πιο βολικό. Μετά μίλησε με το Πεντάγωνο. Ο τύπος τι ξέρει;
-Προς το παρόν δεν έχει διαρρεύσει τίποτα, απάντησε ο Μπρόντι, φαίνεται ότι και η Κόνλιν θέλει να μείνει το θέμα κεκλεισμένων των θυρών.
-Να και ένα καλό νέο.
Ο πρόεδρος στράφηκε στον Άλιστερ Μακ Λίοντ.
-Στρατηγέ υπάρχει περίπτωση να ξέρουν κάτι οι δικοί σας; Όχι για τα δικά μας εδώ αλλά για την κατάσταση στο Γιούρι Ντο.
-Δεν βλάπτει να κάνω μερικές ερωτήσεις.
-Έχουμε το ασφαλέστερο κέντρο επικοινωνιών εδώ, θα μπορείτε να μιλήσετε με ασφάλεια.

17:37
Η Ντανίκα Μπρεν κοίταξε το πρόσωπό της στον καθρέφτη. Της ανταπέδωσαν το βλέμμα δύο ζεστά μαύρα μάτια σε ένα φρέσκο νεανικό πρόσωπο κάτω από έναν χείμαρρο μαύρων μαλλιών στο χρώμα της κόκα κόλα. Έκανε μια γκριμάτσα στο είδωλό της και γύρισε να βγει από τον προθάλαμο στις γυναικείες τουαλέτες των γραφείων της γερουσιαστή Κόνλιν. Ήταν η ώρα που σχολούσαν και ετοιμαζόταν να φύγει. Ήδη στο φουαγιέ άκουγε το βόμβο δεκάδων συζητήσεων καθώς οι υπάλληλοι έφευγαν.
Βγήκε από τις τουαλέτες και προχώρησε προς το γραφείο της. Δεν έβλεπε την ώρα να πάει σπίτι να πετάξει τις γόβες και το ταγιέρ και να φορέσει ένα άνετο τζιν. Ο ενδυματολογικός κώδικας του γραφείου ήταν αυστηρά επίσημος και την κούραζε αυτό, ειδικά σε περιόδους έντασης και πολλών υποχρεώσεων.
Όπως πολλοί νέοι που ενδιαφέρονται να σταδιοδρομήσουν στην πολιτική, η Ντανίκα είχε ξεκινήσει δουλεύοντας στο πολιτικό γραφείο της γερουσιαστή ελπίζοντας σε ευκαιρίες να ανέλθει σε κάποια σημαντική θέση στην πολιτική σκηνή της Ουάσιγκτον. Στο γραφείο της Κόνλιν είχε προσληφθεί σαν απλή βοηθός αλλά ήξερε ότι η γερουσιαστής την είχε προσέξει.
Πήγε στο γραφείο, ήταν ένας μικρός χώρος κλειστός από τρεις μεριές από διαχωριστικά από ξύλο και πεπιεσμένο χαρτί, όμοιο με άλλα δέκα στην αίθουσα. Το διατηρούσε όμως καθαρό και προσεγμένο, όλα τα απαραίτητα τακτοποιημένα πάνω στο γραφείο και τα δύο μικρά συρτάρια, και ο κάδος των απορριμμάτων αδειασμένος.
Πήρε το σακάκι της από τη ράχη της καρέκλας της και το φόρεσε. Ήταν έτοιμη να φύγει. Κρέμασε την τσάντα της στον ώμο και προχώρησε προς τη σκάλα. Κοντοστάθηκε στο διάδρομο. Στο γραφείο της γερουσιαστή υπήρχε ένα κάπως απόκοσμο γαλαζωπό φως. Πιθανότατα είχε ξεχάσει τον υπολογιστή της ανοιχτό. Παρότι δεν ήταν πολύ μεγαλύτερη από σαράντα πέντε ετών η γερουσιαστής δεν τα πήγαινε και πολύ καλά με τους υπολογιστές.
Αναστέναξε και άλλαξε κατεύθυνση, ξεκίνησε για το γραφείο της να τον κλείσει. Η γραμματέας της γερουσιαστή είχε φύγει και είχε σβήσει το φως στον προθάλαμο του γραφείου έτσι είχε γίνει πιο εμφανής η λάμψη της οθόνης άσχετα αν εκείνη δεν την πρόσεξε. Μπήκε στο γραφείο της γερουσιαστή. Όλα ήταν τακτοποιημένα και το παράθυρο κλειστό, προφανώς δεν είχε σκοπό να επιστρέψει μετά τη σύσκεψη της επιτροπής στη γερουσία. Πήγε στο μεγάλο έπιπλο από μαόνι και δεν αντιστάθηκε στον πειρασμό να καθίσει στην μεγάλη δερμάτινη πολυθρόνα.
Η γερουσιαστής είχε θέσει σαν προστασία οθόνης μια εναλλαγή φωτογραφιών με σημαντικά πρόσωπα, με τους πρώην προέδρους Μπους και Ομπάμα, με τον νυν πρόεδρο, με τον πρόεδρο της Βουλής Στέφαν Χολκ. Κίνησε το πληκτρολόγιο και εμφανίστηκε η επιφάνεια εργασίας σε βαθύ μπλε φόντο και το έμβλημα της γερουσίας.
Πίεσε το alt και το F4 και μετά επέλεξε τον τερματισμό για να κλείσει τον υπολογιστή αλλά ένα μήνυμα εμφανίστηκε στην οθόνη: Το πρόγραμμα εμποδίζει τον τερματισμό. Ανακάλεσε την διαδικασία και έψαξε να δει τι ήταν που εμπόδιζε το κλείσιμο. Δεν άργησε να το βρει, η γερουσιαστής είχε αφήσει ανοιχτό το outlook. Προφανώς το είχε ρυθμίσει έτσι ώστε αν δεν το είχε κλείσει να μην κλείνει ο υπολογιστής για να μην χάσει από απροσεξία κάποιο σημαντικό μέηλ ή έγγραφο. Μεγιστοποίησε από την μπάρα εργαλείων το παράθυρο του προγράμματος και αυτό άνοιξε παρουσιάζοντας το πιο πρόσφατο μέηλ. Το διάβασε με την ανησυχία να φουντώνει μέσα της καθώς διάβαζε τις λίγες γραμμές.

Επιχείρηση Επικίνδυνο Νησί 4

Author: Νυχτερινή Πένα /

Κεφάλαιο 3

Νησί Γιούρι Ντο
06:33
Ο αντισυνταγματάρχης Ρόμπερτ Ντρόουρι ήταν ένας βετεράνος στρατιώτης. Είχε υπηρετήσει στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, δύο θητείες στο πρώτο, τρεις στο δεύτερο, και σε όλο αυτό το διάστημα είχε διαφύγει από πολλές δύσκολες καταστάσεις. Είχε βρεθεί να υστερεί σε δύναμη πυρός και στρυμωγμένος σε μέρη από τα οποία ήταν δύσκολο να απεγκλωβιστεί σώζοντας τους άνδρες του αλλά καμία από αυτές δεν συγκρινόταν με αυτό που είχε να αντιμετωπίσει τώρα.
Αντίθετα με το τι πίστευε ο πλοίαρχος Μόρτον, είχε επιβιβαστεί στο αποβατικό που θα μετέφερε το λόχο Α. Είχε αλλάξει αποβατικό γιατί αυτό θα ήταν το πρώτο που θα έφτανε στην ακτή και του προσέφερε και το επιπλέον πλεονέκτημα να έχει στη διάθεσή του και τη διμοιρία διοικήσεως.
Τώρα στεκόταν στο άνοιγμα του αποβατικού και εκτιμούσε την κατάσταση. Είχε ξεπεράσει τον αιφνιδιασμό του να βρει τους Βορειοκορεάτες εδώ και έτοιμους για μάχη και μελετούσε το πώς μπορούσε να αντιδράσει. Οι πεζοναύτες του λόχου Α είχαν καταφέρει να φτάσουν τη φυσική βαθμίδα και να καλυφθούν, ανταπέδιδαν τα πυρά. Επιτέλους μπορούσε να δει και μερικούς από αντιπάλους να πέφτουν. Ωστόσο στην άμμο μπροστά του ήταν ήδη πεσμένα περισσότερα σώματα από όσα θα ήθελε να πέσουν σε όλη την επιχείρηση.
Ο λόχος Β αποβιβάστηκε και οι άνδρες του έτρεξαν για την βαθμίδα. Με τις σφαίρες να περνάνε συρίζοντας σαν εξαγριωμένα έντομα και τις βολές από όλμους και πυροβόλα να σηκώνουνε πίδακες άμμου, οι πεζοναύτες κατάφεραν να πάρουν τις θέσεις τους όχι χωρίς απώλειες. Πολλοί είχαν πέσει νεκροί και μπορούσε να διακρίνει τους πεσμένους τραυματίες που χρειάζονταν βοήθεια. Με όλη την παραλία να είναι πεδίο μάχης αναζήτησε ένα σημείο που θα μπορούσε να στηθεί ένας πρόχειρος ιατρικός σταθμός. Κανείς δεν είχε φανταστεί ότι ο εχθρός θα ήταν εδώ και θα τους περίμενε και ότι θα ήταν τόσο ισχυρός ώστε να έχουν τόσες απώλειες από την αρχή.
Εντόπισε το κατάλληλο σημείο. Στην ανατολική πλευρά της παραλίας η πλαγιά που υψωνόταν κλείνοντας τον μικρό όρμο είχε ένα φυσικό βαθούλωμα που θα ήταν σχετικά προφυλαγμένο από τα εχθρικά πυρά και είχε βάθος ώστε να μπορούν να καλυφθούν μερικοί τραυματίες και το ιατρικό προσωπικό μέχρι να μπορούν να εκκενώσουν πίσω στο πλοίο τους βαρύτερα τραυματισμένους.
Στράφηκε στον αξιωματικό που βρισκόταν δίπλα του.
-Γιουτζήν, θέλω να φτιαχτεί εκεί απέναντι ένας ιατρικός σταθμός. Άμεση προτεραιότητα. Πάρε όσους άνδρες χρειάζεσαι. Οι υπόλοιποι θα έρθουν μαζί μου.
Ο ταγματάρχης Γιουτζήν Γκέλερ, διοικητής του λόχου διοικήσεως, ένευσε και αμέσως άρχισε να φωνάζει διαταγές που πνίγηκαν όμως μέσα στην φοβερή έκρηξη που συντάραξε το τρίτο αποβατικό καθώς έφτανε στην ακτή και το έσπρωχνε πάνω στο διπλανό του.

06:38
Ο στρατηγός Κιμ Ιλ Σουν ήταν ένας από τους πιο ικανούς στρατηγούς που διέθετε ο στρατός της Βορείου Κορέας. Σε μια χώρα και ένα καθεστώς που η λέξη αξιοκρατία αποτελούσε άγνωστη έννοια, ο Σουν είχε τη θέση του με την αξία του και όχι χάρη σε προσωπική εύνοια. Διοικούσε το 55η μηχανοκίνητο σύνταγμα εδώ και μια πενταετία και αυτή ήταν η πρώτη φορά που το οδηγούσε στη μάχη.
Δεν ήταν θιασώτης του καθεστώτος και είχε έναν πολύ καλό λόγο για αυτό. Ήταν μιας ηλικίας που του επέτρεπε να θυμάται τα χρόνια μετά τον πόλεμο της Κορέας. Είχε ακολουθήσει καριέρα στρατιωτικού με την ελπίδα να κάνει καλό στη χώρα του. Ήξερε πολύ καλά πως μια νέα πολεμική περιπέτεια δεν θα ωφελούσε την πατρίδα του, θα εξαθλίωνε ακόμα περισσότερο το λαό του και θα δυσκόλευε την ήδη δυσχερή του προσπάθεια για επιβίωση. Αυτό βέβαια ήταν άλλο και άλλο να δέχεται η πατρίδα του επίθεση. Σε αυτήν την περίπτωση θα οδηγούσε τους άνδρες του να κάνουν το καθήκον τους.
Όταν τρεις εβδομάδες νωρίτερα είχε μεταφερθεί ολόκληρο το σύνταγμα στο νησί αντί της συνηθισμένης του φρουράς είχε μεγάλες αμφιβολίες για την σκοπιμότητα της κίνησης ακόμα και μια ώρα νωρίτερα αμφέβαλλε αν τίποτα από όσα έλεγε ο Γιανγκ Χο ήταν αλήθεια.
Ο στρατάρχης Γιανγκ Χο ήταν διοικητής της άρτι οργανωθείσας στρατιωτικής διοικήσεως του Γιούρι Ντο. Η διοίκηση αυτή περιλάμβανε το 55ο σύνταγμα, το πρώτο του τάγμα είχε μεταφερθεί κανονικά – ακόμα και με επισημότητα θα μπορούσε να πει κανείς – και τα υπόλοιπα με άκρα μυστικότητα σε βαθμό που έμαθαν που πήγαιναν αφού είχαν αποπλεύσει, την 55η μοίρα αντιαεροπορικού πυροβολικού που ήταν και η μόνη κανονικά που έπρεπε να βρίσκεται στο νησί, την όγδοη μοίρα του ναυτικού και ένα σμήνος αεροπλάνων. Ήταν ένας αυλοκόλακας, άνθρωπος του καθεστώτος και κινούσε πολλά νήματα. Ο Σουν αναρωτιόταν πόσα ήξερε που δεν έλεγε και τι ακριβώς συνέβαινε. Ποιος ήθελε να ξεκινήσει πόλεμο;
Αλλά οι σκέψεις μπορούσαν να περιμένουν. Προείχε η εξουδετέρωση των εισβολέων. Το 55ο σύνταγμα απαρτιζόταν από τρία μηχανοκίνητα τάγματα πεζικού, μια πυροβολικού, την 5η, και τον 55ο λόχο αντιαρματιστών πέρα από τις μονάδες υποστήριξης, υγειονομικού, μηχανικού και διαβιβάσεων. Είχε φέρει εδώ μαζί του το πρώτο και το δεύτερο τάγμα, το πυροβολικό και τους αντιαρματιστές καθώς και μια δύναμη από όσους άνδρες από τις μονάδες υποστηρίξεως ήταν απαραίτητοι. Συνολικά διέθετε 1400 περίπου άνδρες. Είχε αφήσει στη βάση το τρίτο τάγμα για φρουρά και τις μονάδες υποστήριξης όπως και την 55η αντιαεροπορική.
Κοίταξε το πεδίο μάχης, δεν χρειαζόταν να ανησυχεί όπως φαινόταν, είχαν αιφνιδιάσει τον εχθρό και σε λίγο θα τον είχαν παγιδευμένο επίσης. Η όγδοη μοίρα έπλεε ολοταχώς για το νησί, επτά περιπολικά και ένα υποβρύχιο, ενώ θα έφταναν και τα αεροπλάνα. Αν και ο καιρός ήταν εμπόδιο και οι δυνάμεις αυτές θα είχαν προβλήματα, ήταν σίγουρος ότι θα νικούσαν.
Στεκόταν σε ένα σημείο όχι μακριά από την παραλία που διεξαγόταν η μάχη λίγο πίσω από τις γραμμές του πρώτου τάγματος. Μπορούσε να δει τους αντιπάλους να κινούνται. Στράφηκε προς τον υπασπιστή του και είπε:
-Στείλε μήνυμα στο στρατάρχη Χο, η κατάσταση υπό έλεγχο. Αναμένεται νίκη.
Ήξερε ότι δεν ήταν σοφό να κρίνει την μάχη πριν τελειώσει αλλά είχαν το πλεονέκτημα και δεν φαινόταν ότι ο εχθρός μπορούσε να κάνει κάτι για να αλλάξει την κατάσταση.

Ουάσιγκτον
17:15
Ο πρόεδρος Μπλέηκ καθόταν στη θέση του στο Οβάλ Γραφείο που είχε αρχίσει να βυθίζεται στο σκοτάδι όπως σουρούπωνε στην πρωτεύουσα της χώρας λίγο πρώιμα καθώς τη σκέπαζαν μολυβένια σύννεφα καταιγίδας. Δεν το πρόσεχε καθώς η σκέψη του ήταν μακριά. Όχι μόνο στους χίλιους άνδρες που είχαν αναλάβει την δύσκολη αυτή αποστολή αλλά και στην όλη κατάσταση που διαμορφωνόταν.
Δεν τον ένοιαζε η πολιτική του καριέρα, από το ξεκίνημά της είχε σαν αρχή να κάνει το σωστό. Το είχε αποδείξει έμπρακτα και γι’ αυτό είχε εκλεγεί με τόσο μεγάλο ποσοστό. Τον απασχολούσε η εξέλιξη της κατάστασης, όσο αναγκαίο και να ήταν να καταστραφεί η βάση, ένα νέο μέτωπο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας ήταν το τελευταίο που χρειάζονταν. Δεν μπορούσε να δει και κάποιον άλλον τρόπο που θα μπορούσαν να το είχαν κάνει. Και δεν μπορούσε να επιτρέψει να μείνουν αδρανείς.
Ένα χτύπημα στην πόρτα διέκοψε τις σκέψεις του.
-Περάστε.
Ο Άνταμ Μπρόντι μπήκε στο γραφείο και κοντοστάθηκε στο ημίφως.
-Άναψε ένα φως Άνταμ, είπε ο Μπλέηκ και ο βοηθός έσπευσε να το κάνει πιέζοντας το διακόπτη ενός φωτιστικού εδάφους. Στο απαλό φως του ο πρόεδρος μπορούσε να δει την ανησυχία στο πρόσωπο του βοηθού του.
-Είχαμε νέα;
-Μάλιστα, είπε ο Μπρόντι με ένα ύφος που έκανε ξεκάθαρο ότι δεν θα ήταν από τα νέα ήθελε να ακούσει κανείς.
Αλλά πριν τα ανακοινώσει είχε να πει ακόμα κάτι:
-Ήρθε ο στρατηγός Μακ Λίοντ, έχει μαζί του ακόμα έναν αξιωματικό. Και οι δυο με πολιτικά.
-Φέρε τους μέσα, είπε ο Μπλέηκ, ας ακούσουν και εκείνοι τα νέα.
Ο Μπρόντι ένευσε και βγήκε. Δεν πέρασε ούτε ένα λεπτό επιστρέφοντας με τους δύο Βρετανούς στο κατόπι του. Ο πρόεδρος ήξερε τον στρατηγό και κοίταξε παρατηρητικά το συνοδό του. Ήταν ένας ψηλός και μυώδης άνδρας, στο σοβαρό του πρόσωπο δέσποζαν ένα ζευγάρι καστανά μάτια στο χρώμα περίπου που είχαν και τα μαλλιά του. Το φανελένιο κουστούμι που φορούσε δεν έκρυβε την μυώδη κατασκευή του και το απαραγνώριστο στρατιωτικό του παράστημα. Πρέπει να ήταν και αυτός όπως ο στρατηγός πρώην μέλος των ενόπλων δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο Μακ Λίοντ δεν τον άφησε με την απορία.
-Κύριε πρόεδρε να σας συστήσω τον ταγματάρχη Άιαν Γκόρντον της ΜΙ6, είναι υφιστάμενός μου στην μονάδα μου.
Ο Βρετανός αντάλλαξε χειραψία με τον Μπλέηκ.
-Τιμή μου κύριε πρόεδρε, είπε.
Ο Μπλέηκ τους προέτρεψε να καθίσουν και ο Μπρόντι έκανε το ίδιο ενώ έδινε την εντολή να τους φέρουν ζεστό καφέ. Οι δύο Βρετανοί είχαν καθίσει απέναντι από τον Μπλέηκ ενώ ο Μπρόντι κάπως στο πλάι.
-Λοιπόν Άνταμ; Ποια είναι τα νέα; ρώτησε ο πρόεδρος.
-Η γερουσιαστής Κόνλιν έκανε την κίνησή της, είπε ο Μπρόντι, έθεσε θέμα μομφής για ανικανότητα σε βαθμό προδοσίας που στοίχισε ήδη τη ζωή πάνω από πεντακοσίων πεζοναυτών.
-Πως ξέρει για όλα αυτά; Έχουμε κάποιο στοιχείο;
-Όχι κανένα ακόμα.
-Ο αριθμός που είπε είναι μεγάλος, παρατήρησε ο Μακ Λίοντ, πάνω από τους μισούς άνδρες του τάγματος. Η επιχείρηση μόλις άρχισε αν έχουν τόσες απώλειες είναι άσχημα τα πράγματα. Αλλά πως το ξέρει; Έχουν επικοινωνία με το Πεντάγωνο;
-Δεν νομίζω, είπε ο πρόεδρος και στράφηκε στον Μπρόντι, Άνταμ μάθε τι ξέρει το Πεντάγωνο.
Ο Άιαν Γκόρντον πήρε το λόγο.
-Μπορώ να βοηθήσω στην έρευνα.

Γιούρι Ντο
06: 52
Το αποβατικό που είχε δεχθεί το πλήγμα ήταν αυτό που μετέφερε τον λόχο των όπλων. Καθώς από καθαρή τύχη των αντιπάλων η βολή τους πέτυχε τα πυρομαχικά ενός όλμου των 81 χιλιοστών η έκρηξη που ακολούθησε ήταν μεγάλη και θανατηφόρα. Για αρκετά λεπτά οι άνδρες που επέζησαν προσπαθούσαν να σβήσουν τις φωτιές και να μεταφέρουν εκείνους που είχαν επιζήσει τραυματισμένοι σε ένα πιο ασφαλές σημείο.
Η έκρηξη είχε βγάλει το αποβατικό από την πορεία του και είχε χτυπήσει στο διπλανό αλλά ευτυχώς είχε γίνει κοντά στην ακτή και με τη φόρα που είχαν φτάσανε και τα δύο στην άμμο.
Διοικητής του λόχου των όπλων ήταν ο ταγματάρχης Λίον Μοθ, ένας ψηλός και μεγαλόσωμος άνδρας. Αφού επίδεσε πρόχειρα το χέρι του κοντά στον ώμο που τον πήρε ξυστά ένα κομμάτι μέταλλο εκτοξευμένο από την έκρηξη, ανέλαβε να βάλει σε τάξη τους άνδρες του και να δει ποια ήταν η κατάσταση του λόχου του. Διέταξε τους επικεφαλής των διμοιριών να του δώσουν αναφορά για την κατάστασή τους.

06:55
Ο Ρόμπερτ Ντρόουρι κοίταξε για μια στιγμή τον ταγματάρχη Γκέλερ που έτρεχε στην άμμο με τους άνδρες που είχε πάρει μαζί του για να εκτελέσει την εντολή του και μετά στράφηκε στους υπόλοιπους που ήταν μαζί του.
-Θα καλύψουμε την αμυντική περίμετρο της παραλίας σε εκείνο το σημείο που είναι οι δύο μεγάλοι λευκοί βράχοι. Έτοιμοι; Πάμε!
Βγήκαν από το αποβατικό τρέχοντας. Προς ανακούφιση του Ντρόουρι δεν τράβηξαν πάνω τους πολλά πυρά, προφανώς οι αντίπαλοι νόμιζαν ότι είχαν βγει όλοι από το αποβατικό και δεν είχαν εκεί την προσοχή τους. Πήραν τη θέση τους και άρχισαν να βάλλουν και αυτοί κατά των Βορειοκορεατών. Με ανακούφιση είδαν την άφιξή τους οι διοικητές των δύο λόχων. Μπορούσαν να συμπτύξουν λίγο τους άνδρες τους δυναμώνοντας τις γραμμές τους.
Ο Ρόμπερτ πήγε κοντά στον ταγματάρχη Κάχηλ, το διοικητή του λόχου Α.
-Κηθ, πόσους άνδρες έχεις από τη διμοιρία όπλων σου;
-Καμιά τριανταριά, απάντησε ο Κηθ Κάχηλ.
-Στείλε μερικούς παρατηρητές βολής να καλύψουν όλη την παραλία για να καταδεικνύουν στόχους.
Ο Κάχηλ ένευσε και τραβήχτηκε λίγο πίσω για να δώσει διαταγές. Μια βροντή, εκκωφαντικά δυνατή ώστε να ακουστεί πάνω από τον ορυμαγδό της μάχης, έσεισε τον ουρανό και μια καταρρακτώδης βροχή άρχισε να πέφτει.

06:58
-Είναι αυτοκτονία, καλύτερα να φύγουμε! Δεν θα τους προσφέρουμε τίποτα με το να παραμείνουμε. Ας σώσουμε αυτούς που ακόμα μπορούμε! είπε με έμφαση ο συνταγματάρχης Σκίλετ, ήταν ένας αδύνατος, χλωμός άνδρας με μαύρα μαλλιά. Γίνεται σφαγή εκεί έξω!
Στο μικρό στρατηγείο πάνω στο Σερένα βρίσκονταν τώρα μόνο ο πλωτάρχης Μάικ Κάμπελ και ο Βρετανός με την στολή των πεζοναυτών πέρα από τους τεχνικούς. Ο Μάικ απάντησε στον Αμερικανό:
-Κανόνας υπ’ αριθμόν ένα, δεν αφήνουμε κανέναν πίσω!
Ο Βρετανός με τη στολή των πεζοναυτών χαμογέλασε. Παρότι ο Μάικ αναφερόταν στους κανόνες του αρχηγού τους, του Άιαν Γκόρντον, ήταν δόγμα και των πεζοναυτών. Ο πλωτάρχης στράφηκε στον πεζοναύτη.
-Μαξιμίλιαν, φέρε εδώ τον ταγματάρχη Ντέρμπερτ και τον αδερφό σου.
-Έγινε, είπε ο πεζοναύτης και βγήκε.
Η κοπέλα από τους τεχνικούς παρατηρούσε την οθόνη μπροστά της με μεγάλη προσοχή, φάνηκε να βρίσκει αυτό που θέλει και στράφηκε προς τον Μάικ. Τα ντελικάτα ασιατικά της χαρακτηριστικά έδειχναν ανησυχία.
-Έχουμε πρόβλημα, είπε.

Επιχείρηση Επικίνδυνο Νησί 3

Author: Νυχτερινή Πένα /

Επικοινώνησε με την Ντάουνινγκ Στρητ λίγες ώρες αργότερα και μίλησε με τον Βρετανό πρωθυπουργό που δέχθηκε να βοηθήσει και έστειλε στην Αμερικανική πρωτεύουσα για το λόγο αυτό έναν έμπιστό του άνθρωπο, τον στρατηγό Άλιστερ Μακ Λίοντ.
Ο Άνταμ Μπρόντι τον παρέλαβε από το αεροδρόμιο Ντάλες και τον έφερε κατευθείαν στον Λευκό Οίκο. Ο Άλιστερ Μακ Λίοντ ακόμα και με το φανελένιο κουστούμι του είχε έναν αέρα που πρόδιδε το στρατιωτικό παρελθόν του. Βετεράνος του Βασιλικού Σώματος Πεζοναυτών είχε πολεμήσει στα Φάκλαντς και τον Περσικό Κόλπο στην πρώτη Καταιγίδα της Ερήμου. Είχε φτάσει στο βαθμό του στρατηγού και τον είχε διατηρήσει αλλά σαν διοικητής μιας ειδικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της ΜΙ6. Ήταν ψηλός και ευθυτενής με διαπεραστικό βλέμμα.
Η σύσκεψη έγινε στο Πεντάγωνο και πάλι, στην αίθουσα ασφαλείας. Ο πρόεδρος κατέφτασε μαζί με τον Βρετανό στρατηγό και τον Άνταμ Μπρόντι ενώ οι τρεις αξιωματικοί είχαν ακόμα μαζί τους τον αντισυνταγματάρχη Ρόμπερτ Ντρόουρι, διοικητή του πρώτου τάγματος του τρίτου συντάγματος πεζοναυτών, μιας από τις μονάδες της τρίτης μεραρχίας.
Ο πρόεδρος είχε δει το φάκελό του. Ήταν σαράντα δύο ετών, είχε το βαθμό του αντισυνταγματάρχη από τις αρχές του προηγούμενου χρόνου και ήταν βετεράνος πεζοναύτης. Είχε γεννηθεί στην Βαλτιμόρη αλλά είχε μεγαλώσει στη Βοστώνη, τη γενέτειρα του προέδρου, είχε αποφοιτήσει πρώτος στην τάξη του από το Ουέστ Πόιντ και είχε διαλέξει το σώμα πεζοναυτών, όπου σαν ανθυπολοχαγός είχε πάει στο Κόσοβο με την ειρηνευτική δύναμη του ΝΑΤΟ, μετά σαν ανθυπολοχαγός στο πρώτο τάγμα του εβδόμου συντάγματος πεζοναυτών είχε πάρει μέρος στην επιχείρηση Διαρκής Ελευθερία στο Αφγανιστάν, ακολούθησε η επιχείρηση Απελευθέρωση του Ιράκ, η επίθεση στο Ιράκ, υπηρετώντας στο πρώτο τάγμα πεζοναυτών όπου και παρέμεινε ως το τέλος των επιχειρήσεων. Επέστρεψε στις ΗΠΑ για να ξαναφύγει για το Αφγανιστάν με το πρώτο τάγμα του πέμπτου συντάγματος και το βαθμό του λοχαγού και μετά και πάλι το Ιράκ όταν η μονάδα του μεταφέρθηκε εκεί. Επέστρεψε ακόμα μια φορά στο Αφγανιστάν με το πρώτο τάγμα του εβδόμου συντάγματος σαν λοχαγός και αργότερα σαν ταγματάρχης. Σαν αντισυνταγματάρχης ανέλαβε την διοίκηση της μονάδας που είχε και τώρα κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων της επαρχίας Χέλμαντ. Είχε επιστρέψει μαζί της στη βάση της στη Χαβάη και τώρα ήταν έτοιμος για ένα νέο πεδίο μάχης. Μετά τις απαραίτητες συστάσεις κάθισαν γύρω από το τραπέζι και ο πρόεδρος ρώτησε:
-Σε ποιο στάδιο βρίσκονται τα σχέδιά μας;
-Ο συνταγματάρχης Ντρόουρι είναι ο διοικητής της μονάδας που θα εκτελέσει την επιχείρηση. Το σχέδιο της επίθεσης είναι αυτό που συζητήσαμε.
-Και τι γίνεται για το πλοίο; ρώτησε ο πρόεδρος.
-Το HMS Σερένα θα μεταφέρει τους άνδρες μας, είπε ο ναύαρχος Μονκ. Βρίσκεται στο Κέηπ Τάουν και θα αποπλεύσει από εκεί για τη βάση μας στην Γιοκοχάμα. Εκεί θα τοποθετηθούν τα κοντέινερς και θα αποπλεύσει για την Κίτρινη Θάλασσα. Ταξίδι και προσαρμογή θα πάρουν πάνω από δύο μήνες. Είναι επανδρωμένο με αξιωματικούς και ναύτες του Βασιλικού Ναυτικού.
-Έχουν όλοι χαρτιά σαν μέλη εμπορικού πλοίου, πήρε το λόγο ο Μακ Λίοντ. Μαζί τους βρίσκονται και 26 πεζοναύτες της δύναμης Α της 40ης μοίρας κομάντο. Θα ταξιδεύουν και αυτοί σαν μέλη του πληρώματος με τα όπλα και τον εξοπλισμό τους κρυμμένο. Θα είναι μια ασφάλεια για το πλοίο σε περίπτωση προσπάθειας αιχμαλωσίας.
-Ωραία, είπε ο πρόεδρος και κράτησε μια νοερή σημείωση να ευχαριστήσει τον Βρετανό πρωθυπουργό. Όταν το πλοίο θα είναι κοντά θα μεταφερθούν οι άνδρες μας και θα πλεύσουν για το νησί. Σωστά;
-Ναι, το ταξίδι από τη Γιοκοχάμα ως το στόχο είναι μερικές μέρες, είπε ο Μονκ, αλλά οι πεζοναύτες μας θα μείνουν σε αυτό μερικές ώρες πριν την επιχείρηση.
-Όταν φτάσουν στο νησί;
-Το πλοίο θα μεταφέρει έξι σκάφη, ελαφρά αποβατικά. Θα χρησιμοποιήσουμε τα πέντε για την απόβαση ενώ το έκτο θα μείνει στο πλοίο για περίπτωση ανάγκης, είπε ο Μονκ. Από εκεί και πέρα το σχέδιο είναι αυτό που γνωρίζετε.
-Αν μου επιτρέπετε, πήρε το λόγο ο αντισυνταγματάρχης Ντρόουρι.
-Ναι, συνταγματάρχα, είπε ο πρόεδρος. Εσείς εξάλλου θα εφαρμόσετε το σχέδιο.
Ο Ντρόουρι ενεργοποίησε την οθόνη και πρόβαλλε το χάρτη, όπως την προηγούμενη φορά, αλλά τώρα έκανε μια μεγέθυνση στην νότια πλευρά του νησιού και την παραλία της αποβάσεως.
-Κύριε πρόεδρε μετά τις αλλαγές στη δομή των στρατιωτικών μονάδων κατά τη διετία 2004 – 2006 ένα τάγμα πεζοναυτών αποτελείται από ένα λόγο διοικήσεως και επιτελείου, τρεις λόχους πεζοναυτών με διακριτικά Α, Β και C, και έναν όπλων, αντιαρματικά, όλμοι και ελαφρά πυροβόλα. Η απόβαση θα γίνει ως εξής. Ο λόχος Α και ο Β θα αποβιβαστούν εδώ και εδώ – έδειξε τα δύο άκρα της παραλίας - και θα καλύψουν το μήκος της. Βλέπετε ότι στη μέση της απόστασης από το δάσος μέχρι τη θάλασσα υπάρχει μια φυσική βαθμίδα. Ως εκεί θα αναπτυχθούν οι δυνάμεις μας για να την αξιοποιήσουν ως φυσικό μέσο κάλυψης. Μαζί με τον λόχο Α θα είναι και η διμοιρία διοικήσεως του λόχου διοικήσεως και επιτελείου, με τον Β θα είναι και ένα μέρος της διμοιρίας αναγνωρίσεως. Εντάξει ως εδώ;
Ο πρόεδρος ένευσε καταφατικά και ο αντισυνταγματάρχης έδειξε με τον ειδικό δείκτη την παραλία λίγο πιο κεντρικά από τα σημεία που θα αποβιβάζονταν οι δύο πρώτοι λόχοι.
-Εδώ θα αποβιβαστεί η μηχανοκίνητη διμοιρία και η υπόλοιπη διμοιρία αναγνωρίσεως του λόχου διοικήσεως. Εξαιτίας του βάρους θα είναι μόνες τους στο αποβατικό. Η πρώτη έχει πέντε τζιπ η δεύτερη ένα ελαφρύ τεθωρακισμένο. Ταυτόχρονα θα αποβιβαστεί ο λόχος των όπλων με το τέταρτο αποβατικό.
Έδειξε ένα σημείο στην αντιδιαμετρική πλευρά από το τρίτο αποβατικό και μετά ένα σημείο στο κέντρο της παραλίας.
-Εδώ θα αποβιβαστούν οι υπόλοιπες διμοιρίες του λόχου διοικήσεως, διμοιρία μηχανικού, διμοιρία όπλων, και ιατρική ομάδα. Εδώ θα απασχολήσουμε τις δυνάμεις του εχθρού. Όταν θα έχει εμπλακεί για τα καλά θα στείλουμε τον λόχο C με δύο ελικόπτερα να χτυπήσει τη βάση. Μόλις την καταστρέψει και επιστρέψει θα απαγκιστρωθούμε και θα επιστρέψουμε στο Σερένα που θα πρέπει να φύγει ολοταχώς από τα εχθρικά χωρικά ύδατα. Η επιχείρηση πρέπει να κρατήσει κατά ανώτερο τέσσερις ώρες.
-Γιατί τέσσερις; ρώτησε ο πρόεδρος.
-Για να έχει χρόνο το Σερένα να φύγει πριν προλάβει να επέμβει το ναυτικό τους. Από την κοντινότερη βάση θα χρειαστούν περίπου πέντε ώρες για κάτι τέτοιο και θα υπάρχει κίνδυνος και νοτιότερα ως που να βγούμε από τα χωρικά ύδατα της Βόρειας Κορέας.
-Πολύ καλά, βλέπω ότι το έχετε μελετήσει το σχέδιο, είπε ο πρόεδρος. Με την αεροπορία τους τι γίνεται; Θα έχουν σίγουρα πιο σύντομο χρόνο επέμβασης.
-Οι διμοιρίες όπλων του κάθε λόχου όπως και ο λόχος όπλων είναι εξοπλισμένοι και με αντιαεροπορικά μέσα, είπε ο αντισυνταγματάρχης. Επίσης βασιζόμαστε και στην εγγύτητα μεταξύ των αντιμαχόμενων για να μην εκτελέσουν βαρύ βομβαρδισμό, κάτι που δεν θα μπορούν να εκτελέσουν με ακρίβεια, δεν βοηθάνε σε αυτό ούτε τα μέσα ούτε η εκπαίδευση της αεροπορίας τους.
-Η αερομεταφορά δεν μπορεί να γίνει με ένα ελικόπτερο;
-Ένα ελικόπτερο θα μπορούσε να πάρει εξήντα τέσσερεις άνδρες, ίσως λίγο πιο πολλούς στενευμένα, αλλά δεν θα μπορούσε δύο διμοιρίες. Οπότε επιλέξαμε να είναι δύο ελικόπτερα σε δύο δρομολόγια για να μετακινηθούν ανά διμοιρία που θα διευκολύνει την οργάνωση της επιτόπιας επίθεσης και την πιο γρήγορη επιβίβαση αποβίβαση.
-Και μια απορία που την είχα από την αρχή, είπε ο πρόεδρος. ΄
Σηκώθηκε και πήγε κοντά στον χάρτη. Τον κοίταξε για μια στιγμή και μετά έδειξε την ανατολική πλευρά του νησιού.
-Γιατί δεν επιλέξατε κάποια από τις δύο αυτές παραλίες; Είναι πολύ πιο κοντά στη βάση.
-Η μια είναι σχεδόν δίπλα, είπε ο αντισυνταγματάρχης Ντρόουρι. Δεν την επιλέξαμε ακριβώς εξαιτίας αυτής της εγγύτητας γιατί πιθανότατα δεν θα υπήρχε η διάσπαση των Βορειοκορεάτικων δυνάμεων που επιθυμούμε. Την άλλη δεν την προτιμήσαμε για δύο λόγους, είναι εξαιρετικά μικρή και δεν υπάρχει τρόπος να φτάσει κανείς εύκολα από το εσωτερικό του νησιού πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα αντιδρούσαν γρήγορα οι αντίπαλοί μας και ο χρόνος είναι πολύ σημαντικός στην επιχείρησή μας.
Ο πρόεδρος άκουσε τον Ντρόουρι με το βλέμμα στο χάρτη. Η πείρα του έλεγε ότι ο αξιωματικός είχε δίκιο. Στράφηκε στον Μακ Λίοντ.
-Στρατηγέ; Ποια είναι η δική σας άποψη;
-Μπορεί να πετύχει, είπε ο στρατηγός, είναι ένα καλό και μελετημένο σχέδιο.
Ο πρόεδρος ένευσε και επέστρεψε στη θέση του. Ο Μπρόντι πήρε το λόγο.
-Ας υποθέσουμε ότι η επιχείρηση πάει καλά και πετυχαίνει το σκοπό της τι θα εμποδίσει την Βόρεια Κορέα να μας κηρύξει τον πόλεμο; Ναι μεν δεν την φοβόμαστε αλλά δεν είναι μια κατάσταση στην οποία θέλουμε να μπλέξουμε ειδικά με την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε με την τρομοκρατία. Θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα.
-Το πλοίο δεν θα είναι Αμερικάνικο και δεν θα υπάρχει τίποτα που να μας συνδέει με την επιχείρηση, είπε ο Μονκ.
-Θα υπάρξουν απώλειες, και ακόμα και αν δεν αφήσουμε τα σώματα θα μείνουν άλλα αποδεικτικά ίχνη, κάλυκες, όπλα, υλικά.
-Παρότι οι στρατιώτες μας θα πρέπει να φοράνε τις στολές τους για προστασία στην περίπτωση αιχμαλωσίας μπορούμε να φροντίσουμε όλα τα υλικά να μην έχουν σειριακούς αριθμούς και τίποτα να μην τα συνδέει με εμάς, έχουμε δύο μήνες για να το πετύχουμε αυτό.
-Ωραία τακτοποιήθηκε και αυτό, είπε ο πρόεδρος, κύριοι, έχετε την έγκρισή μου να εκτελέσετε την επιχείρηση αυτή και να καταστρέψετε τη βάση αυτή. Αλήθεια έχετε βρει ένα όνομα για αυτήν;
-Επιχείρηση Επικίνδυνο Νησί, είπε ο Βίλνερ.

Το σχέδιο τέθηκε σε εφαρμογή αμέσως και έγιναν οι απαραίτητες ετοιμασίες όπως είχαν συζητηθεί. Το Σερένα με τους χώρους έτοιμους για την εφαρμογή του σχεδίου απέπλευσε από το Κέηπ Τάουν για τη Γιοκοχάμα με το επίλεκτό του πλήρωμα ενώ το πρώτο τάγμα εξοπλιζόταν με όπλα και εφόδια χωρίς καμία ένδειξης χώρας παραγωγής. Έπειτα μεταφέρθηκε το τάγμα στη Γιοκοχάμα ενώ έπιανε λιμάνι εκεί το πλοίο. Φορτώθηκαν ο εξοπλισμός και ο οπλισμός του τάγματος μαζί με τα οχήματα.
Το Σερένα απέπλευσε για την Κίτρινη Θάλασσα και την κατάλληλη στιγμή το τάγμα μεταφέρθηκε με ελικόπτερα στο πλοίο. Κρύφθηκαν στα κοντέινερς ενώ το πλοίο συνέχιζε την πορεία του βόρεια. Το Πεντάγωνο είχε κάνει την τελευταία στιγμή μια μικρή προσθήκη. Επειδή το τάγμα θα άφηνε το πλοίο για να επιχειρήσει στο νησί ήθελαν να παραμείνει κάποιος Αμερικανός που θα είχε το γενικό πρόσταγμα μιας και ο αντισυνταγματάρχης Ντρόουρι θα έπαιρνε μέρος στην απόβαση. Έτσι μαζί με το τάγμα και τους πιλότους των δύο ελικοπτέρων πήγε στο Σερένα και ο συνταγματάρχης Πωλ Σκίλετ, από το Πεντάγωνο. Θα είχε την διοίκηση της επιχείρησης με υφιστάμενο τον Ντρόουρι, που θα εξακολουθούσε να έχει την διοίκηση της μονάδας του και της επιχείρησης στο νησί, αλλά και τον Αλεξάντερ Μόρτον.

Μόλις μπήκαν στα χωρικά ύδατα της Βόρειας Κορέας τους πλεύρισαν περιπολικά πλοία και επιβιβάστηκε ένα άγημα που έκανε έρευνα. Δεν βρήκε ωστόσο τίποτα το ύποπτο και τους επιτράπηκε η συνέχεια του ταξιδιού. Ως εδώ είχαν πάει όλα όπως είχαν σχεδιαστεί. Αλλά αυτό ήταν το πιο εύκολο σκέλος της επιχείρησης και στο επόμενο τίποτα δεν πήγαινε καλά. Κάθε άλλο.