Ημερολόγιο Συγγραφέα 1

Author: Νυχτερινή Πένα /

Το 2014 έφυγε. Αντίθετα με άλλους τομείς, όπως η οικονομία, ήταν μια γεμάτη χρονιά και έτσι ελπίζω να είναι και το 2015 που το διαδέχθηκε. Για να γίνει αυτό ας βάλουμε μερικούς στόχους. Φυσικά εννοούμε συγγραφικούς στόχους. Είναι καλό να βάζει κανείς στόχους αλλά στη συγγραφή ακόμα καλύτερα!
Πρώτος στόχος να ολοκληρωθεί ο Θυρεός του Λέοντος. Το μεγάλο μυθιστόρημα που γράφω και είναι δεύτερο της τριλογίας. Έχει ξεπεράσει ως τώρα τις 395 σελίδες και τις 110.000 λέξεις αλλά έχουμε μέλλον ακόμα!
Δεύτερος στόχος είναι η Πτήση 178, είναι το μυθιστόρημα δράσης που έχω αρχίσει από τον Αύγουστο και εξελίσσεται στην σημερινή εποχή, με μια τρομοκρατική επίθεση των ακραίων Ισλαμιστών τζιχαντιστών. Στόχος επίσης να ολοκληρωθεί μέσα στον Ιανουάριο.
Τρίτος στόχος είναι το Χωρίς Μάρτυρες, το αστυνομικό που αρχικά τοποθετούσα στην Ελληνική ύπαιθρο αλλά τελικά το έφερα στην Αθήνα όπου η υπόθεση περιεπλάκη με υψηλά πρόσωπα και περισσότερες κρυφές πράξεις και κίνητρα. Αυτό θα πρέπει να ολοκληρωθεί ως το Πάσχα.
Τέταρτος στόχος οι Σταυροφόροι ( προσωρινός τίτλος ακόμα δεν βρήκα τον μόνιμο ) που αφορά την εκστρατεία ενός Άγγλου άρχοντα στην Παλαιστίνη μαζί με τους άνδρες του και φίλους και εθελοντές για να βοηθήσει το βασιλιά της Ιερουσαλήμ εναντίον των Αράβων. Θα πρέπει να το ολοκληρώσω κάπου τέλη Μαΐου.
Πέμπτος στόχος θα είναι η Επιχείρηση Υπεξαίρεση ( επίσης προσωρινός τίτλος ) που αφορά ένα ακόμα αστυνομικό το οποίο εξελίσσεται στην σημερινή Αθήνα και εκτός από συνέχεια της ιστορίας του Μιχάλη θα είναι και η απάντηση σε μερικά από τα προηγούμενα ερωτήματα. Η ολοκλήρωση θα έρθει με το τέλος του καλοκαιριού.
Έκτος στόχος η συνέχεια των Σταυροφόρων ( που ακόμα δεν έχει ούτε προσωρινό τίτλο ) και αφορά το ταξίδι της επιστροφής των επιζώντων στην Αγγλία και τις περιπέτειές τους στη Λομβαρδία από μια φιλόδοξη αρχόντισσα που θέλει να πάρει στην κατοχή της ένα βιβλίο σχετικό με την επίκληση δαιμονικών δυνάμεων που εκείνοι βρήκαν στην Παλαιστίνη. Αυτό θα ολοκληρωθεί τέλος Οκτωβρίου και εκεί θα σταματήσω να δω την κατάσταση.
Αναλόγως με το τι θα έχει γίνει με το Δάκρυ και το Θυρεό θα δώσω βάρος στο τρίτο βιβλίο της ιστορίας ή στη διόρθωση της μετάφρασης στα Αγγλικά. Επίσης αν θα έχω δημοσιεύσει την Πτήση τότε θα έχω να δώσω βάρος στην επόμενη αποστολή της ομάδας. Αν ακόμα τίποτα δεν έχει ευδοκιμήσει θα δούμε πως θα συνεχίσω. Πιθανότατα με κάποιο από τα έργα που είναι στο σχεδιασμό.
Θα έχουμε και NoWriMo τότε οπότε κάτι θα αναπτυχθεί και αρκετά γρήγορα μάλιστα.

Φυσικά ως τότε έχουμε καιρό και όλο και κάτι ακόμα θα τρυπώσει στα έργα μου από τόσα που έχω να κάνω, εκτός προγράμματος εννοώ, είτε από ξαφνική έμπνευση, είτε από κάποιο διαγωνισμό στο sff. Όλα είναι πιθανά, όλα είναι δυνατά και αυτή ακριβώς είναι η μαγεία της συγγραφής.

2 σχόλια:

flash είπε...

δραματικά επίκαιρος ο δεύτερος στόχος σου, πενούλη μου... θα μου πεις, και δίχως τα πολύ πρόσφατα γεγονότα μήπως και πάλι δεν θα ήταν;

εγώ σου εύχομαι να τους εκπληρώσεις έναν έναν όλους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να σε γεμίσει με χαρά και ικανοποίηση και η εκπλήρωσή τους μα ακόμα περισσότερο το Ταξίδι της συγγραφής τους... :) μερικά από αυτά τα έργα τα αναμένω με εξόχως μεγάλη ανυπομονησία!!! αλλά είναι βέβαιο πως όλα τους θα τα απολαύσω, στο βαθμό που θα μοιραστείς κάποια από αυτά βέβαια ;)

θα ήθελες να μας πεις τί είναι NoWriMo και sff για μια ακόμη φορά για όσους διαβάζουν και δεν ξέρουν; :ο)

Καλή επιτυχία σε όλους τους στόχους που έχεις θέσει για τη νέα χρονιά, συγγραφικούς και μη, και εις άλλα με Υγεία, πενούλη! :)))

Νυχτερινή Πένα είπε...

Ευχαριστώ για τις ευχές.
Όταν έγραφα το κομμάτι αυτό δεν φανταζόμουν πόσο επίκαιρο θέμα θα γινόταν και πάλι η μανία των φανατικών ισλαμιστών.
Σίγουρα θα δείτε εδώ κάποια από όλα αυτά που προγραμματίζονται μέσα στο έτος.
Για το sff σύντομα θα τα πούμε! Πριν φτάσω στο Σ!

Δημοσίευση σχολίου