Ημερολόγιο Συγγραφέα 2

Author: Νυχτερινή Πένα /


Η ημέρα φτάνει στο τέλος της και εγώ σταματώ να γράφω, είναι η ώρα της ανάπαυσης πλέον. Για το σώμα δηλαδή που τη χρειάζεται, το μυαλό μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται όπως και όταν κοιμάμαι εξάλλου και ξυπνώ γεμάτος ιδέες. Τι σκέφτεται το μυαλό λοιπόν μέσα στο σκοτάδι; Τα έργα μου, αυτά που είναι σε εξέλιξη αλλά και αυτά που σχεδιάζονται ή είναι ακόμα ιδέες απλές.
Αυτά που ήδη γράφονται:
1. Πολικός Σταθμός 44
Ένας ερευνητικός σταθμός στον πολικό κύκλο μένει από ενέργεια μετά από ένα ατύχημα στις γεννήτριες του. Στην καρδιά του χειμώνα δεν είναι εύκολη η διάσωσή τους αλλά ο πατέρας ενός μέλους της ερευνητικής ομάδας είναι σε θέση να την επιχειρήσει και ξεκινά. Στο σταθμό περιμένουν την διάσωση κάνοντας οικονομία σε εφόδια και ενέργεια Η κατάρρευση ωστόσο και της τελευταίας ανεμογεννήτριας τους αναγκάζει να εγκαταλείψουν το σταθμό και να κινηθούν σε συνάντηση των διασωστών. Σαν να μην τους φτάνουν οι αντιξοότητες και οι τραυματισμοί, έχουν και μια αγέλη πεινασμένων λύκων στο κατόπι τους.

2. Polar Station 44
Η μετάφραση στα Αγγλικά του ανωτέρω έργου.

3. Ατιτλοφόρητο Ακόμα σχετικά με την Άλωση
1η Απριλίου 1453, Πάσχα. Το χωριό του Βαθέως Ρύακος και το παρακείμενο στρατιωτικό φυλάκιο δεν θα προλάβουν να το γιορτάσουν καθώς εντοπίζουν τις προφυλακές του στρατού του Μωάμεθ που προελαύνει προς την Βασιλίδα των Πόλεων. Υπό την ηγεσία του πεντηκοντάρχου Αλέξιου Μενδρινού οι στρατιώτες του φυλακίου και οι κάτοικοι του χωριού καταφεύγουν στην πόλη. Θα πολεμήσουν τον εχθρό ως το πικρό τέλος αλλά στο ενδιάμεσο θα προλάβουν να αγαπήσουν και να μισήσουν, ακόμα και να φέρουν στον κόσμο μια νέα ζωή.

4. Κλεψύδρα
Ένας αστροφυσικός και αστροναύτης της NASA ξυπνάει 20 χρόνια μετά από αυτό που θυμάται ως προηγούμενο βράδυ. Δε θυμάται τίποτα από την προηγούμενη ζωή του σε αυτά τα χρόνια. Καταφέρνει να βγάλει πέρα την ημέρα και όταν κοιμάται ξυπνάει στο κανονικό του κόσμο και όλα είναι όπως τα ήξερε. Ήταν όνειρο; Όπως αποδεικνύει το επόμενο πρωί όχι, ξαναβρίσκεται στο μέλλον. Τώρα έχει σημαντικά διλήμματα να αντιμετωπίσει, πρέπει να χρησιμοποιήσει στο παρόν τη γνώση αυτή του μέλλοντος που έχει; Πρέπει να σώσει τη μέλλουσα γυναίκα του από το θάνατο αποτρέποντας ωστόσο και την δημιουργία της οικογένειας που έχει με μια άλλη στο μέλλον; Και κάτι ακόμα πιο σημαντικό, πως θα διακόψει το εκκρεμές αυτό του χρόνου;

5. Μερικές προσθήκες στη μελέτη για την κυβερνοτρομοκρατία που έγραψα πρόσφατα.

Αυτά που σχεδιάζονται:
1. Η Μπαλάντα των Βασιλέων
Ο Κόσμος της Ατθίδας ήταν ενοποιημένος σε μια αυτοκρατορία πριν από μερικούς αιώνες αλλά οι εισβολές των πολεμοχαρών φύλλων την διήρεσαν και την κομμάτιασαν.
Στη δύση το μεγάλο νησί της Ιζάλα είναι έδαφος του βασιλείου της Μπερνίσια στο νότο και της Ινβέρνα στο βορά, δυτικά του το νησί της Κετέρνα είναι έδαφος του βασιλείου του Καόρ Μαλγκοράν. Βορειοανατολικά είναι οι Σιδηρές Πύλες ονομαζόμενες έτσι λόγω του ταχύτατου κλίματος και των μεταλλευμάτων της γης τους. Ανατολικά απλώνεται ο Ωκεανός των Σκιών στον οποίο βρίσκεται το Ιερό Νησί έδρα του Ποιμένος, αρχηγού της πίστεως στον Ένα Θεό με εξουσία αφορισμών και επιτιμίων σε όποιον ξεφεύγει από τον ορθό δρόμο. Στην συνέχεια  ανατολικά είναι το Μεγάλο Αρχιπέλαγος και η Ανατολική Γη που αποτελούν ακόμα έδαφος της Αυτοκρατορίας.
Τα τελευταία χρόνια στην αυτοκρατορία ήταν ειρηνικά και η χώρα ευημερεί, στις περισσότερες περιπτώσεις τουλάχιστον, η μεγαλύτερη έννοια του αυτοκράτορα Λέοντος είναι μια θρησκευτική έριδά για την απεικόνιση του Θεού και η επιθυμία του γιου και διαδόχου του να ασπαστεί το μοναχισμό.
Στη δύση ο Ερρίκος της Μπερνίσια έχει ενοποιήσει το βασίλειό του και καλοβλέπει την κατάκτηση της Κετέρνα. Αυτός έχει μια μεγάλη οικογένεια, αιτία εμφυλίου για το στέμμα έτσι και πεθάνει αιφνιδίως.
Αυτό που δεν ξέρει κανένας είναι ότι ένας άμεσος κίνδυνος τους απειλεί όλους. Τον καιρό της εισβολής των φυλών ο λαός των Όλουρων Ιάντων χάθηκε αλλά δεν σφαγιάστηκε σε μάχη, οι άνθρωποί του είχαν ανακαλύψει τον τρόπο να αφήσουν τον κόσμο για ένα πεδίο πνευματικής ύπαρξης. Τώρα έχουν αποφασίσει να επιβάλλουν την λατρεία τους σαν θεοί στον κόσμο και έχουν ξεκινήσει από τις νομαδικές φυλές που θα πολεμήσουν φανατισμένα γι' αυτό το σκοπό συνεπικουρούμενες από τις δυνάμεις που οι Αιώνιοι όπως αποκαλούνται τώρα δίνουν στους απεσταλμένους τους.

2. Ατιτλοφόρητο Ακόμα
24 άνθρωποι βρίσκονται σε ένα υπόγειο χώρο χωρίς να ξέρουν γιατί, το πως βρέθηκαν εκεί ή το που είναι αυτό το εκεί. Τα προβλήματα δεν αργούν να εμφανιστούν, από μια κοπέλα που είναι παραπληγική και πρέπει να τη μεταφέρουν ως το γεγονός ότι δεν υπάρχουν τρόφιμα. Θα καταφέρουν να ξεφύγουν και αν ναι πόσοι και ποιοι;

3. Ο Δικαστής
Η νεαρή Σαμάνθα μετά από ένα άγριο πάρτι ξυπνάει στην αγκαλιά του εραστή της μόνο που κρατάει ένα μαχαίρι το οποίο είναι βυθισμένο στο πλευρό του. Κατηγορείται για φόνο πρώτου βαθμού και οδηγείται σε δίκη για φόνο πρώτου βαθμού, αν καταδικαστεί την περιμένει η θανατηφόρα ένεση. Ο νεαρός Ντάνιελ που είναι ερωτευμένος μαζί της θα προσπαθήσει να βρει τον αληθινό ένοχο ενώ ξεκινάει η δίκη.

4. Αστυνομικό αλλά χωρίς τίτλο
Η νυχτερινή βάρδια του αστυνομικού τμήματος της 97ης περιφέρειας της Νέας Υόρκης καλείται να εξιχνιάσει μια τρομοκρατική επίθεση. Ταυτόχρονα έχει και τα υπόλοιπα καθήκοντά της καθώς και τα προσωπικά θέματα των μελλών της.

Αυτά έχει να σκεφθεί και φυσικά υπάρχουν πάντα και άλλες ιδέες που δεν έχουν μπει στο σχεδιασμό, αλλά θα έρθει και για αυτές η ώρα. Καληνύχτα.

Ιστολόγιο του μήνα – Ιούνιος 2019

Author: Νυχτερινή Πένα /


Συνήθως μιλάμε για ιστολόγια με συγγραφικό ή λογοτεχνικό περιεχόμενο εδώ. Το σημερινό όμως διαφέρει, δεν είναι ένα ιστολόγιο με κείμενα αλλά με άρθρα, άρθρα μάλιστα ενός συγκεκριμένου είδους. Ας το πάρουμε από την αρχή, το όνομά του είναι konsoulito και προέρχεται από το όνομα του δημιουργού του. Περιλαμβάνει πολλά άρθρα για τεχνολογικά θέματα που αφορούν υπολογιστές, από θέματα λογισμικού ως μικρά κόλπα με το πληκτρολόγιο.
Δεν χρειάζεται για να είσαι ειδικός για να σου φανεί χρήσιμο, αρκεί να ασχολείσαι με υπολογιστή ακόμα και αν είναι μόνο για να γράφεις, όπως εγώ, και θα βρεις πράγματα που σου είναι χρήσιμα. Για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε περί τίνος πρόκειται δεν έχετε παρά να το επισκεφθείτε στο: http://konsoulito.gr/

Το Κορίτσι της Πτήσης 5403

Author: Νυχτερινή Πένα /


Η πτήση 5403 της Turkish Airlines εκτελεί το δρομολόγιο Κωνσταντινούπολη Παρίσι αλλά το βράδυ της 22ας Δεκεμβρίου 1980 δεν φτάνει ποτέ στον προορισμό της. Συντρίβεται στο Μον Τερίμπλ στα σύνορα Γαλλίας Ελβετίας. Επιβάτες 169, επιζώντες ένας. Ένα μωρό μερικών μηνών χωρίς να έχει πάνω του κανένα αποδεικτικό ταυτότητας, και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί στο αεροπλάνο υπήρχαν δύο μωρά. Ποιο είναι το κοριτσάκι που επέζησε; Δεκαοκτώ χρόνια αργότερα ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ που ερευνούσε την υπόθεση είναι έτοιμος να αυτοκτονήσει σίγουρος ότι δεν είχε βρει την άκρη όταν ξαφνικά βρίσκει ένα νέο στοιχείο και δολοφονείται!
Μια ιστορία που κρατάει το ενδιαφέρον ως την τελική ανατροπή που είναι λίγο τραβηγμένη αλλά όχι απίθανη ή αδύνατη. Στα μείον μια πολυλογία που τον πιάνει μερικές φορές και ένα λάθος της μεταφράστριας, δεν μεταφράζει ονόματα που εμείς έχουμε συνηθίσει αλλιώς όπως η Διέπη και ακόμα χειρότερα το απαράδεκτο Ισταμπούλ.