Μιλώντας Για Θαύματα

Author: Νυχτερινή Πένα /

Λέμε ότι η πίστη προηγείται του θαύματος και εννοούμε ότι πρέπει να πιστεύεις για να γίνει το θαύμα. Αλλά τι είναι θαύμα; Εξ’ ορισμού είναι ένα γεγονός που συμβαίνει για να διευκολύνει ή και να επιλύσει μια δύσκολη κατάσταση με τις ασθένειες να πρωταγωνιστούν σε αυτά τα θέματα μιας και η υγεία είναι το πρώτο μέλημα κάθε ανθρώπου και μετά έρχονται τα υπόλοιπα. Φυσικά δεν λείπουν και όλα τα υπόλοιπα, επαγγελματικά θέματα και προβλήματα, διαπροσωπικές σχέσεις, διαφωνίες, συγκρούσεις, ατυχήματα και λανθασμένες κινήσεις… και ο κατάλογος είναι ατελείωτος.

Λέμε τότε μόνο με ένα θαύμα θα ξεμπλέξω ή μόνο ένα θαύμα μας σώζει τώρα. Και παρακαλούμε να γίνει αυτό ή εκείνο ή να συμβεί κάτι που θα αλλάξει την κατάσταση,

Όταν λέμε θαύμα έχουμε στο μυαλό μας κάτι το υπερφυσικό, κάτι που δεν μπορεί να συμβεί φυσιολογικά, και υπάρχουν άπειρα τέτοια παραδείγματα. Υπάρχουν και εκείνα τα θαύματα όμως που δεν είναι υπερκόσμια αλλά απλά και καθημερινά θα λέγαμε. Η βοήθεια που θα έρθει από κάποιον, ακόμα και τελείως ξένο, και θα μας λύσει ένα πρόβλημα, ή θα μας βγάλει από μια δύσκολη θέση. Ένα γεγονός που μπορεί να μη μας αφορά άμεσα αλλά να αλλάξει κάποια δεδομένα σε ένα θέμα που μας ενδιαφέρει κάνοντάς το πιο εύκολο και διαχειρίσιμο ή ακόμα και λύνοντάς το. Μια συμβουλή που θα έρθει την κατάλληλη ώρα για να μας προφυλάξει από μια κακοτοπιά. Θα μπορούσα να παραθέσω κι άλλα αλλά νομίζω ότι καταλάβατε τι εννοώ.

Συμπτώσεις θα μπορούσε να πει κάποιος, αλλά ένας σοφός είπε κάποτε ότι συμπτώσεις έχουμε όταν ο Θεός δεν θέλει να βάλει την υπογραφή του. 

2 σχόλια:

Giannis Pit. είπε...

Όμορφη προσέγγιση με λίγα και σαφή λόγια. Καλησπέρα φίλε μου, καλή βδομάδα να έχεις.

Νυχτερινή Πένα είπε...

Καλή εβδομάδα φίλε μου. Πήγες διακοπές, θα πας;

Δημοσίευση σχολίου